Çalışan anneler ve kreş

Bakın ben matematik öğretmeniyim ve 8. sınıflara giriyorum bu sene lgs senesi ve benim yaptigim canli dersler benim verdigim odevler benim yaptigim takipler olmazsa gercekten cabalayan öğrencilerim nitelikli liseleri kazanamaz ve alt yapisi olan gayret eden öğrencilerime yazık olur.

8 lere yuzyuze egitime acilinca sevindim. cunku uzaktan takip etmek zor oluyordu. beden egitimi öģretmeni resim ogretmeni evden canli ders yapti ben geldim 8 lere yuzyuze ders yaptim ama kimseye cemkirmedim neden onlar evden ders yapıyor ben okula geliyorum diye cunku benim dersimin yapısı bunu gerektiriyordu. olaya profesyonel yaklastim benim dersim sınavda sorulan ana derslerden biriydi ondan ben okulda ders yapıyordum.

simdi ben evden yaptigim derslerde maksimum verimi alabilmek icin oğlumu okula göndermek zorundayım. cunku oglum ben ders yaparken " anne ne olur kapat bilgisayari benim canim cok sıkıldı" diye ağlıyor ve sesi ögrencilere gidiyor.

Şukür oglum ozel anaokulunda ama basimdan atmak icin degil isimi yapabilmek icin gonderiyorum ve otomotiv sektorunde olan esimde hergun ise gidiyor ve kimseye cemkirmiyor niye ben gidip calısıyorum diye.

Birilerini suçlamadan önce olaylara biraz objektif bakabilmeniz dileğiyle.

Sizin gibi fedakar öğretmenleri görünce çok mutlu oluyorum...

Ben bu konudan ban yedim yine yerim olay anaokulu ogretmenlerinin butun branslar evde ben neden degilim kavgasina dondu. Nasilsa o yas grubuna uzaktan egitim mumkun degil. Olay bu degil arkadaslar olay ilk vazgecilen kadin isgucu,kadin emegi. Ne olacak biliyor musunuz?kadin otursun evde cocuguna baksin!ben muhasebeciyim birakacak yerim yok cunku benim cocugum kres ogretmenine virus bulastiriyor devlet bana otur evinde cocuk bak diyor ben de mecbur tamam diyorum benim gibi binlerce muhasebeci kadin oturdu evinde kres ogretmeni ne yapacak? Tabiki oturup evde cocuguna bakacak. 7 yas ilkokul okul yasi mi?aman canim 1 sene okula gitmese bisey olmaz 6 yasin egitimini 7yasta verelim noldu anaokulu ogretmenine gerek kalmadi,muhasebeci zaten evde. E cocuk bakicisi degiliz!!kadin isgucu zaten erkek isgucunun onunde engeldi kadin istihdamini sinirlandiralim. Cunku devlette calisan anaokulu ogretmenleri matematikci evde ben bakici miyim dedi hakli!!

Benim de bu konuyu okuduktan sonra iyice emin oldugum nokta devlet anaokulu yonetimini de beceremiyor. Anaokulu ogretmenlerinin tamaminin sozlesmesini feshetsinler madem onlar da evde otursun,nasil olsa biz bakici degiliz diyorlar ya,al sana bakici degilsin,gule gule desinler. O zaman gorelim. Zaten ozellerden kopya cekip sabah kahvaltisi falan vermeye kalktilar yuzlerine gozlerine bulastirdilar,virus yokken de biliyorduk hallerini,ekmek arasi tahin helvasi dayadilar 4 yasindaki cocuga sanirsin Canakkale cephesine gonderecek.

Calisan pek cok insan var, fabrikadaki isci calisiyor, insaattaki amele calisiyor,sokaktaki copcu calisiyor, kuryeler,kargolar, zorunlu hizmetler hep calisiyor. Evde oturan cok kucuk bir azinlik. Ayrica cocugumu halihazirda acik olan bir kuruma gonderiyorum,kime ne? Onun da mi hesabini verecegiz? Anaokulu ogretmeni hayatini kaybetmis virusten,doktoru hemsiresi napsin, o da viruslu hastaya bakarken hayatini kaybetti. Saygim sonsuz ogretmenlere,cogu zaman evet onlardan tarafim,cunku ben de ogretmen cocuguyum ama benim ailem boyle degildi yahu,hic gormedik boylesini. Zorla insanlari polemige sokup delirtmek de banlanma sebebi olmali. Hayret bir sey.

Darkcığım bu yıl okulumda 6 hemşire,
3 Hızır-acil personeli, 2 de doktor anne/velim var.
Haydi kapatalım bizim anaokulunu.
Bu anneler nasıl gidecek işe?
Hadi diyelim bakıcı aradılar, buldular, çocuklar bakıcıya zar zor alıştı, bu bakıcılar özel araçla veya taksiyle mi gelecek bu çocuklara bakmaya?Riskse konu bu da bir risk.

Bu sağlık çalışanı anneler özel araçlarıyla sabah bize teslim edip akşam alıyorlar çocuklarını.
Servis hizmeti vermiyoruz bu yıl.
Sınıf Mevcutları max 12.
Okulumda tüm tedbirlere titizlikle uyuluyor.
Kimseyi de mecbur etmiyoruz kayıt olması için.
‘Vakalar arttı okula ara vermek istiyorum’ diyen veliye ‘hayhay, olur nasıl isterseniz...’ diyoruz.
Gönüllü olarak hem bakım hem eğitim veriyoruz.

Artık rica ediyorum bizi rahat bıraksın itirazcı tayfa, gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz.
‘Bakıcı değiliz’ diye itiraz edenler kendilerine göre bazı hususlarda haklılar ve amaçlarına ulaştılar onlar evde kalsınlar, yadırgamıyorum, kızmıyorum, kıyaslamıyorum ama biz okulumuzu açık tutmak isteyenlere de bize çocuğunu emanet edenlere de sorumsuz, düşüncesiz yaftası yapıştırmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.
Herkes çocuğunu başından atmaya çalışmıyor bazılarımız işe gidebilmek için mecbur kreşe-anaokuluna.
Devlet memuru olmayan okul öncesi öğretmeleri de evde oturunca maaş alamıyor ve sadece KÇÖ ile geçinemiyor.
Nedense bu hiç gündeme gelmiyor.

Kendi görümcemden biliyorum anaokulu öğretmeni. Bin bir nazla gidiyordu okula zaten. Virüs kapıcam diye. Ama sevgilisiyle de buluşup afedersiniz öpüşüp sevişiyodu. E virüs ondan geçmiyor mu??? Sonuçta karantina da yaşamıyor adam kalabalık bi yerde çalışan biri. Çoğu insan çalışıyor ne oluyorda bu öğretmenler yatarak para kazanmaya alıştı mart ayından beri. ( işini düzgün yapanlara değil lafım. Öğretmen gibi öğretmenlere hiç lafım yok)

Arkadaşın yorumları büyük talihsizlik içeriyor.
Ben de en başından beri 8lerin okula gitmesini destekliyorum.
Keşke diğer sınıflar başlamasaydı, keşke çok gerekliymiş gibi bütün öğrencileri sınav için toplamasaydık da 8ler ve 12ler devam etseydi.
Büyük ihtimalle okuldan kaptığım covid fikrimi değiştirmedi.
Asıl bencillik bu ihtiyaçları görmezden gelmek.
Okul öncesi kurumları da bu dönemde ciddi bir ihtiyaçtır.
Keşke böyle bir ihtiyaç olmasaydı tabii.

Ne kadar guzel yazmissiniz,yurekten destekliyorum
Surec zaten yeteri kadar problemli, bir de insanlar problem cikarmasa keske.

peki onlar haklı da 8. sınıflara yuzyuze eğitim sadece matematik fen turkce sosyal ingilizce ve din kulturune baslayinca bu ogretmenler niye isyan etmedi? Birde sınav yaptik o kadar ögretmen ayni makineden fotokopi cekti 100 lerce kağit okudu e okula girdi. biz dedik mi o zaman anaokulu ogretmenleri neden sınav yapmıyor okumuyor e okula girmiyor diye. simdide onlarin bizde oğretmeniz biz niye evde oturmuyoruz(!) demeye hakları yok.

ayrica su an evde otumuyoruz hala uzaktan egitim yapiyoruz butun gunum uzaktan egitime gidiyor. dersler bitiyor odev vermesi odevleri kontrol etmesi ebadan test göndermesi sonra idarenin istedigi raporlar dersin ekran goruntulerinin raporlara yapisması ertesi gunun dersinin atanması (kendi dersimizi kendimiz atıyoruz her hafta) bunları simdi evde yapacak mi anaokulu öğretmenleri? o zaman bende isyan edeyin anaokulu ogretmenleri canli ders yapmıyor rapor yazmıyor odev verip kontrol etmiyor ayrica sınav yapmıyor sinav okuyup e okula ekle uğrasmıyor diye.

İlla evde kalalım da ne olursa olsun tartışmasını yapanlar bence en çok mesleklerine zarar veriyor. En büyük haksızlığı da canla başla öğrencileri için çabalayan meslektaşlarIna yapıyorlar. Hepimiz çalışmaya devam ediyoruz. Anamız,babamız,evlatlarımız bizle beraber risk altında ve bu Mart ayından beri böyle. Hastalanıyoruz, kayıplar veriyoruz ama bizlerin hayatı devam ediyor. Sağlıkçılar da dahil hiçbir meslek grubu öğretmenlerin verdiği tepkiyi vermiyor. Matematikçi evdeyken okul önceci okula gidiyor diye ortalığı yıkmak, bakıcı mıyız triplerine girmek ego yarıştırmak değil de nedir?

Ben anasınıfı öğretmeniyim . Hiçbir şey yapmayacağımızı nerden çıkardınız ?online ders de vericez,eve ödev verip onları kontrol de edicez,plan hazırlıycaz hergün okula teslim edicez.bazı etkinliklerin videolarını çekip velilere de göndericez. okulun kapanmasındaki görüşümü de yazayım.su an bir salgın var ve mümkün olan kalabalıkların toplandığı yerlerin kapanması gerekiyor ve o yüzden okullar kapatıldı .evet eğitim geri kalıyor bu çok üzücü ama salgın çok kötü bir halde ve mecburen şimdilik kapatılmak zorunda .eğer bir kısmı açılabilseydi tek açılması gereken sınav senesi olan 8ve 12.sınıflardı.anasınıfları en son açık olması gereken yerlerden .çalışan anneler nereye bırakacak diye düşünülüyorsa çalışan annelerin çocukları sadece okulöncesinde değil .ilkokul çocukları da evde tek başına bırakılamaz .ilkokul kapatılınca isyan çıkmıyor ama anasınıfı olunca ben çocuğumu nereye bırakıcam oluyor.ilkokullar da açık kalsın diye istçyan etsinler o zman.yanı eğitim için isyan edenlerden bahsetmiyorum,bakım için isyan edenlerden bahsediyorum

Burada ciddi bir yanlış anlaşılma var bir okul oncesi öğretmeni olarak açıklama gereği duydum.Devlette calisan okul öncesi öğretmenlerinin tepkisi,okul öncesinin yüzyüze devam kararına sunulan gerekçeydi.Yani keşke denseydi ki okul öncesinin telafisi yok,çok önemli bir süreç,1. sinif oncesi mutlaka tüm öğrenciler bu sürece dahil olmalı,bu sebeple yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Ama çalışan anneler sebebiyle okul öncesini açık tutuyoruz derken,devlet anaokullarında öğrencilerin sadece 3 saat okulda eğitim gördükleri gerçeği hesaba katılmadı.3 saat sonunda annesi işte olan cocuk anahtarıyla eve girip annesini bekleyemeyecegine gore sunulan sebep gecersizdi.Bende corona geciridim 20 gün önce,oldukçada ağırdı. Ama bana şahsi fikrim su anda sorulsa 3 saat tablet karşısında eğitim vermektense okuluma gidip yüz yüze eğitim vermeyi tercih ederim.Bu arada bakicisiniz işte, ter değiştirip tuvalete yardımcı oluyorsunuz,yemek yediriyorsunuz diyenlere soylemek istediklerim de var.Biz ter değiştiremeyiz yardımcı personel yapar hatta benim öğrencilerimin yanında personel durur öğrencilerim kendileri değişirler, tuvalet eğitimi olmayan hiç bir öğrenci devlet anaokuluna alınmaz,tuvalet temizliğini öğretmek anne babanın işidir, ben sadece sınıfa gelince ellerini yıkadın mi diye sorarım.Yemek yedirmeyiz biz çünkü okul oncesi eğitim kurumuna gelen çocuklar bu öz bakım becerisine sahiptirler.Yani sanirim asıl sıkıntı özel anaokulu,gündüz bakım evleri ve kreşlerin işleyişiyle, devlet anaokullarının işleyişinin çok farklı olduğunun bilinmemesiyle ilgili.Bu arada uzaktan eğitime geçilen illerde günde 6 ders saati(her ders 20 dk olacakmis)uzaktan eğitim yapılacak,haftada 3 gün veli ve öğrenciyle telefon görüşmesi yapılacak,canli derse katılmaktan öğrenci velilerine etkinlikler gönderilip,evde veliyle yapılması istenip, sürece dair video kaydı istenecek,ogretmen haftada 1 gün okula gidecek,tum etkinlik plani mudure gonderilecek.

arkadaslar aslında bizim de tepkimiz tüm anasınıfı öğretmenlerine degil. cok guzel aciklamissiniz. ben ikna oldum. benim tepkim su surecte anaokuluna ogrenci gonderen velinin çocuğunu başindan atıyor imasınaydı. cunku bende cocugumu özel anaokuluna gönderiyorum cunku esim calisıyor ve su surecte teslim edecegim kimse yok.

zor dönemlerden geciyoruz. hepimiz icin zor surec. karsi tarafı suclamadan kendini ifade edine tabiki hak veririm. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bazı öğretmenleri görünce mesleğim adına utanıyorum. Bir matematik öğretmeni olarak uzaktan eğitime gecilmesini pek doğru bulmuyorum.En azından 8. Ve 12. Sınıflar devam etmeliydi. Ben üstüme düşen görevi yerine getiriyorum. Gece anlattığım her şeyi deftere yazıp ogrencilere atıyorum. Günün her saatinde gönderdikleri soruları çözüyorum üstelik 2.5 yaşında kızım var. Bu dönemde herkes ise gidiyorken öğretmenlerin de gitmesi gerekiyor. Maskemi ve siperligimi taktım dersimi anlattım. Cok şükür virüs de kapmadım ama egitimin telafisi cok zordur. Herkes fedakarlık yapmak zorunda bu dönem. Çalışan annelerin çocukları da mecbur krese gitmek zorunda. Çalışmayan annenin bu dönemde cocugu krese göndermesine kesinlikle karşıyım onu da belirteyim.

Bu benim işim,bu benim görevim, velilerin hangi amaçla okula gönderdikleri beni zerre ilgilendirmez ilgilendirmemeli de zaten.Ben görev saatim boyunca okuldayım 1 öğrenci de gelse 15 öğrenci de gelse ben o günün planını uygularım.Sadece biraz empati ve saygı tüm yanlış anlaşılmaları çözer

21 eylulde uzaktan egitim kararı alınınca bir cok velim ile telefonda gorustum. Hocam ben çalışıyorum bu cocuk evde simdi yalniz kalacak basında durup derslerine girmesinide sağlayamıyorum diye uzulen yakınan velilerim oldu. hic birine ben ne yapabilirim ben cocuk bakıcısı değilim siz zaten başınızdan atmak icin cocukları okula gonderiyorsunuz diye tepki vermedim. Anlıyorum zor bir donemden geciyoruz hepimiz ama uzaktan egitim kararı biz vermedik keske pandemi olmasa da hepimiz okulda olabilsek dedim ve çalısan velilerim adına uzuldum. cunku bende calisan bir anneyim.

Evet empati. keske herkes suçlamak yerine empati yapabilse.

Meslekte 14 . yılım ,bir cok okul oncesi öğretmeni arkadaşım var,bir çoğuylada bu mevzuyu konustuk.Inanin burada soylendigi gibi aglayan,sızlanan ortalığı birbirine katan kimseyi gormedim.Tabiki biz bakıcı değiliz,biz ogretmeniz,egitimciyiz.Cevremde kimse, veliler çocukları başlarından atmak için okula gönderiyorlar diye düşünmüyor. Biz zaten okuldayız yüz yüze eğitim başladığı ilk günden beri.Isteyen gönderir istemeyen göndermez,sebebi kendi bilecekleri mevzu...

Bu mevzu ile ilgili hiçbir sorunum yok aslında. Ama resmen beni dert aldı.

Çalışmak zorunda olan yüzbinlerce anne var. Bunların büyük kısmı da evladını emanet edeceği kimsesi bulunmayanlar. Bu şekilde aç/kapa tavrı ile bu insanların hali ne olacak?

Madem bu kurumların kapanması çok elzem, o halde devlet bu kadınların çalıştığını ispat etmesi durumunda kendilerine ödeme yapsın. Çalıştıkları kurumlara da imtiyazlar sağlasın.

Demek geliyor içimden ama burası Türkiye be...

Yaratıcı hepinize kolaylık versin.

Peki sizce çalışan annelerin çocukları mecbur ilkokula da gitmek zorunda degil mi

Zaten çalışan yuzbinlerce annenin çocuğu özel anaokuluna,kreşe yada gündüz bakım evine gidiyor.Sabah 8 akşam 5 devletin okul oncesi kurumu yok. Açılıp kapanan kurumlar devlet okulları,özel kurumlar degil.Ozel kurumlar açık kalmak zorunda bu konuda herkes hemfikir,başka oluru da yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…