Çalışan anneler ve kreş

Bedensel sağlık olmadıktan sonra ruhsal sağlığın da bir anlamı kalmıyor açıkçası. Geçen haberlerde gördüm 3 yaşında bir çocuk vefat etmiş. Ben fazla evhamlıyım sanırım bilemiyorum. Belki sizin gönderdiğiniz kreş cok temizdir ama her kreş öyle değil. Cocuk hasta olduğu halde gönderen insanlar var bu ülkede. Her neyse. Allah herkesin yavrusunu korusun.

Ben anlamıyorum gerçekten.
Öğretmenler kendileri bas bas bağırıyor çocuk gelişiminde bakıcı yeri yoktur lütfen işin ehli insanlar tarafından güvenle ve öğrenim dolu bir hayatları olsun, konu komşuya baktırmayın okulları tercih edin diye, şimdi ‘bakıcı değil öğretmeniz’.

Elbette öğretmensin, bunda anlaşılamayan bir taraf yok.
Ama branş ya da ilkokul öğretmeni değilsin dolayısıyla onlara tabi hiç değilsin.

Aslinda saglik bir butun. Bedensel sagligin tek basina var olmasi ve psikolojik sorunlarin olmasi o bireyi saglikli yapmiyor,yetmiyor daha dogrusu. Ozel kreslerde hijyenik acidan sorun yasanmaz,devlet kendi okullarini temiz tutarsa,ogretmenini de insan yerine koyarsa sorun kalmaz da. Hepsinin ucu paraya bakiyor iste.

Amin,hepimizin cocugunu da,ogretmenlerimizi de korusun. Ne olursa olsun arada cinsler de olsa her meslekte var sorunlu tipler ve toplum ogretmene muhtac. Bu da bir gercek bence

Ay ağzınıza sağlık yaaa.
Adı üstünde okul öncesi...

Siz kreşe gönderiyorsunuz ve 2 yaşindaymis çocuğunuz ve sırf çalıştığınız için gönderiyorsunuz o yaşta çalışmayan annelerin göndermeyecegi aşikar en başından zaten kreşler kapanacak denmesi yanlış çünkü oraya çalışan anneler gonderiyor ve bir sürü aile mağdur olacak ama bizim yaş grubumuz daha büyük ve çalışan dan ziyade okulöncesi eğitim almak isteyen gönderiyor yani aslında ikisi çok ta aynı durmuyor bu durumda Bizde 2 gün gittiğimizde eğitim bitmiyordu ki canlı ders eba vatsap yine devam ediyorduk.

Ya ben niye bilmiyeyim 66-68 ay istege bağlı 69-71 rapor ile ilkokula kaydedilir.Biz bu yaş grubuna 6 yaş deriz.Konu bu değil. Konu okullar risk teşkil ediyor diye uzaktan eğitime geçilip ,sonradan bizim sanki virüsten etkilenmiyormuşuz gibi kararın geri alınması. Çalışmak isteyen özel okul öncesi eğitim kurumları çalışmaya devam etseydi, devlet okullarında ise ;ayrımcılık yapılmadan diğer kademelerde olduğu gibi eğitime uzaktan devam edilseydi daha doğru olurdu.

Son yazdiklarinizda haklisiniz,devlet anaokullarinin acilmasi mantiksiz oldu,kosullarindan dolayi. Sadece ozellere izin verilseydi daha iyiydi ama okula gonderilmesi istege bagli olan bir coguga senin yerin ilkokul da diyemeyiz yani.

Inanin benim cevremde gordugum cogu devlet anaokulu ogretmeni zaten pandemi oncesinde de cok mutlu mesut gitmiyordu okula. Simdi daha memnun olmalarini beklemiyorum sahsen. Iyi ornekler vardir mutlaka, onlarin memnuniyetsizligi de devlet okullarinin olumsuz kosullari ki bunu iyilestirecek olan da ne veliler ne ogretmenler. Daha yukarilara dokunulmali bu konu icin.

Ben o yaş grubuna zaten senin yerin ilkokul demem.Bunun birçok krıteri var.Burada bir bayan pandemi durumuna özel kreşlerde 6 yaş sınıfı açılmış dediği için soyledim.Çok haklısınız verdikleri kararlar herkesi mağdur ediyor.Kendılerini uyguladığı 20 yaş altı sokağa cıkma yasağı var.Çalışan mecburiyetten gönderenlere asla birşey demiyorum ama keyfi gönderenler bu dönem için bizi geçtim kendilerini sıkıntıya sokuyor.

Anasıfı için canlı ders en saçma şey bu arada öğretmen im kimse kusura bakmasın ama anasıfıçıları diğer öğretmenler gitmediği için bu kadar rahatsız oldular ama herkes elini vicdanına koysun o annenin cocugu çalışıyır olacak o d br risk alıyor yeni normal maskenı takarsın işini yaparsn şuan ülkede bu şekılde çalışan bir sürü insan var, ve idareciler en başından beri okula gidiyoruz biz de gitmeyelim o zman

Böyle bir önem sıralaması yok benim için. Herkesin canı kendisine kıymetli. Haliyle bence talepleri yerinde.

Yazıldı mı bilmiyorum ama devlet anaokuluna zaten kaç tane çalışan anne gönderebilir çocuğunu bilmiyorum... mesai saatlerine uymuyor en başta, çocuğu okul çıkışı birinin alması gerekir yine kurtarmıyor yani

Mesai saatine uymuyor evet.
Ama güç bela çocuğa tam gün birini ayarlamak yerine, yarım gün bakan kişiye de yük olmadan ya da oyun grupları ile günü kotarıyorlar.
Online eğitim olursa tam mesai birinin evde çocukla ilgilenmesi gerekir ki bunu bakıcı bile sağlayamaz.

Benim yaşadığım yerde oyun grubu yok mesela. Tam gün bakıcı tutmak hem hijyen hem günü tek kişiyle kurtarmak açısından daha mantıklı olur. Yine birileri isyanda

Benim yaşadığım yerde oyun grubu yok mesela. Tam gün bakıcı tutmak hem hijyen hem günü tek kişiyle kurtarmak açısından daha mantıklı olur. Yine birileri isyanda
İsyanım komple bu eşitliksiz düzene her daim
Yoksa kreşmiş ana okuluymuş vızz bana.
kırdık totomuzu 9 aydır 2 küçük çocukla parka bile götürmeden beyin hücrelerimizi öldürüyor, her gün bir survivor atlatıyoruz.
Ama herkes ben değil, herkes bu lükse sahip değil.
Ya da mesela ank da bakıcı fiyatları tam gün 2500 tl yi geçti, bu meblağları verebilmek herkesin harcı değil.

Adı üzerinde zaten okul öncesi.
Sen çocuğun tuvaletiyle, ayakkabı bağıyla, terli atletiyle ilgilenmek durumundasın. Bilgi beceri de öğretiliyor elbette ama çocuğumun tuvaletinden, yemeğinden, sağlığından, duygu durumundan bihaber bi öğretmen çarpım tablosunu ezberletse ne olur? Hayır bir de şu durumda herkes bir köstek derdinde. Bana çocuğumu okula göndermemek daha uygun hem maddi olarak kardayım hem sağlık açısından aklım kalmayacak. Ama öğrencilerimi düşünüp burada karalar bağladım küçük çocukla nasıl faydalı olur o eğitim diye. Falanca gelmiş bakıcı değiliz. E sen benim çocuğuma bakmazsan ben senin çocuğuna etkili bir eğitim veremem ki.

Hayir bir de sanki zorla okul oncesi ogretmeni olmuslar gibi.
Ben muhendisim,hic sevmiyorum fizik kimya termodinamik. Onlar olmasin is hayatimda diyebiliyor muyum? Hayir. Mantiksiz mantiksiz seyler istemenin kime ne faydasi var acaba? Komik.

Rahmetli babam lisede edebiyat ogretmeniydi. O bile yeri geldiginde kazik kadar cocuklara bakicilik yapiyordu. Aman cocuk okuldan kacmasin,aman cocuk sigara icmesin,aman cocuk kapi onunde satilan pis yiyecekleri yemesin,aman cocuk uyusturucu muptelasi olmasin. Al bu da bakicilik bir nevi? Neyin kompleksi yani bu ben anlamiyorum. Bu kadar guzel bu kadar seckin bir meslegi ne hale getirdiler inanmasi guc.

Herkes kendine göre haklı ne diyeyim devlet anaokularinda 3 saat eğitim var ve genel olarak söylüyorum çalışan anneler bu dönemde tercih etmiyorlar ki mantıklı . Çalışan anneler dendiği için tepki çekti yoksa canlı derse uygun degilller dense sanırım bu kadar tepki cekmezdi 1 sınıfa giden çocuklarda evde çalışan anneler nasıl yapıyor arada 1 yaş var yok benim öğrencilerimle mesela onlar için de başının çaresine bak deniliyor muhtemelen her halükarda şu dönemde çalışan anne olmak zor söz konusu çocuk olunca herkes hasaslasiyor.

Şu durumda kimsenin çocuğunu keyfinden anaokuluna gönderdiğini düşünmüyorum. Demek ki anne çalışıyor ve çocuğunu gönderme mecburiyetinde, o zaman çocuk evde kalsa da aynı risk altında okula gitsede. Aslında burada sadece devlette çalışan öğretmen kendini düşünerek karşı çıkıyor yoksa çocuk için değişen bir şey yok.
Ben mesela hergun zaten otobüs ve metro kullanarak işe gidip geliyorum. Kızıma zaten yeteri kadar risk oluşturuyor benim durumum, evde bakıcı baksa o da risk oluşturacak. Yani bir veli olarak bizim için farkı yok. Ben ülke ekonomisi için feda ediliyorsam dolaylı olarak çocuğum da ediliyorsa öğretmenler elini taşın altına koyabilmeli. Zaten bu duruma tek üzülen devlette çalışan öğretmenler yoksa gariban özel sektör gayet mutlu. Her zamanki gibi şikayetçiler yine aynı kesim.

Sevindim sorun çözülmüş
Öğretmenler özelinde değil de kreşteki tüm çalışanları kastettim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…