- 18 Haziran 2015
- 3.901
- 39.425
- 508
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Yarın açık olacak yarın akşama ancak belli olur yani yarın ya son gün yada bit süre daha devam eder. Ama bu gidişle eninde sonunda kapanacak gibiBen şimdi yarın sabah kızımı okula götüreceğim, kapı duvarsa geri mi getireceğim? Karı koca çalışanlar var dedik, bu konuları konuştuk, başa mı döndük yine?
Geçen kapanmada konuşuldu bu konular, cimere mesajlar atıldı... Neden yine anaokulları kapansın, ne değişti...Yarın açık olacak yarın akşama ancak belli olur yani yarın ya son gün yada bit süre daha devam eder. Ama bu gidişle eninde sonunda kapanacak gibi
Gün geçmiyor ki hergün yeni bir muamma ile kafamızı yakmayalım...yine o soru, şimdi kreşler kapanıyor mu? Hepsi mi kapanıyor yoksa yine özeller hariç mi?
bize de aynısını dediler. inşallah öyle olurBizim okuldan aciklama geldi,bizi kapsamiyor dediler.
Öyle haklısınız ki. Bizim okuldan da bizi kapsamıyor dediler. 27/11'de gönderilen genelgenin ekran görüntüsü geldi bize, devlete bağlı anaokulları kastediliyor dendi. Biz MEB'e bağlı özel kurumlar statüsündeymişiz, bizi bağlamıyormuş.İçindeyken biz bilip anlayamıyoruz sade vatandaş napsın?
‘Özel anaokulu ve kreşler dahil tüm okul öncesi kurumları kapalı’ ya da ‘özel kreş ve anaokulları hariç’ demek bu kadar zor olmamalı.
Aç-kapa, aç-kapa musluk reklamına döndü durumumuz.
Akşamdan beri velilerimize cevap vermekten değil de net cevap verememekten yorgun düştüm.
Ya dün haberlerde vardı bir tane işletmeci, üzerimize düşeni yapalım, kapanalım, bedeli neyse de ödeyelim de.. ne için dedi resmen adam.. mekanın karşısında omuz omuza balık tutan insanlar.. Bilmiyorum ya.. Ben gerçekten çok soğudum herşeyden artık. Hadi ben kök saldım, yarı ömrümü de tamamladım artık da, umarım çocuklarım insan gibi yaşayacakları bir ülkede yaşama şansı bulurlar.Aslinda her yer kapali ama okul acik olmaliydi. Okullar kapaninca kimse evde oturmuyor ki,cuma indirimleri muhabbetine herkes avmdeydi. Kapilara kadar kuyruk vardi. İndirim olunca kimse auvv virus var evde oturalim demiyor,ayagi yanmislar gibi geziyor. Sonra gel burda demagoji yapsinlar,hic cekilmiyor gercekten.
Sormayin,tum fast food ve kahve zincirlerinin kapisinda kaldirimda oturanlar var. Ha icerde oturmuslar ha disarda ne farki var ki, bosuna kapali o mekanlar. Sokakta kaldirimda yiyip iciyor herkes,coplerini de atip defolup gidiyorlar. Hepimiz bos yere evde oturuyoruz. Sen istedigin kadar evde otur,aksam kapi caliyor saglikci arkadaslar caya gelmis al sana. Nasilsa onlara yasak yok,ama benim ne sucum var. Onlari almayayim iceriye otekiler geliyor. Kavga etmekten yoruldum herkesle. Hala soyluyorum su anlattigim ortamdan cok daha guvenli benim cocugumun okulu. Devlet once kendi okullarinin sorunlarini cozsun,sonra sira ozellere gelir.Ya dün haberlerde vardı bir tane işletmeci, üzerimize düşeni yapalım, kapanalım, bedeli neyse de ödeyelim de.. ne için dedi resmen adam.. mekanın karşısında omuz omuza balık tutan insanlar.. Bilmiyorum ya.. Ben gerçekten çok soğudum herşeyden artık. Hadi ben kök saldım, yarı ömrümü de tamamladım artık da, umarım çocuklarım insan gibi yaşayacakları bir ülkede yaşama şansı bulurlar.
Evet herkes haklı ama calışma ya mecbur olup da bebegini teslim edecek yeri olmayan kadın ne yapsın. Magdur var magdur var. Magduriyetin de tabakaları var. Çocugu ile imtihan en büyük magduriyetlerden biri.ben hangi tarafı dinlesem ona hak veriyorum.
kreş öğretmenleri bizim de can guvenliğimiz yok biz de virus kapmak istemiyoruz diyorlar, çok haklılar sonuçta öğretmen olurken pandemide öğretmen olup hastalık kapabileceklerine dair bir öngöruleri olamazdı diyorum.
sağlıkçılar diyorlar biz gunun bilmemkaç saati hastanedeyiz bizim çocuklarımızın hem eğitim göreceği hem de iyi ellerde olacağı bir yer lazım diyorlar haklılar diyorum.
çalışanlar ailemiz uzakta ve çocuğun eğitimi ve gunluk ihtiyaçlarını karşılayacak bir kurum lazım, hem eğitim görup hem yemek vs gibi ihtiyaçlarının kurum tarafından karşılanması lazım diyorlar haklılar diyorum.
kurum sahipleri ekmek kapımız burası, kapansa biz masraflarımızı nasıl karşılayacağız boş binanın kirasını nasıl vereceğiz diyorlar haklılar diyorum.
bilim kurulu ve devlet artık çok fazla vaka var biraz hasta sayısını kontrol altında tutmamız lazım kurumlar kapansın diyorlar haklılar diyorum.
bu hikayede herkes haklı.
kimse kimseye kızmasın.
Eşim kızımı kreşe götürürken "gittiğimiz gibi geri dönüyormuşuz?!" diyerek götürdü. Sanki berber ya da yüncü dükkanı kreşler ..kapan diyince ertesi gün kapanabiliyor /aç diye parmağını şıklatınca anında açılabiliyor! Kurumu tekrar eğitime açmak için dükkanın önünü süpür iki de tabure koy yeter sanki!! Ne kurumun hazırlık yapmasına gerek var...ne hizmet alan insanların yeni düzenlemeler yapmasınaŞu saat oldu, okuldayız, yarına ne yapacağımızı bilmiyoruz...
Kamera şakası gibi her şey.
Ne diyeceğimi bilemiyorum.Özel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.
Kreş ve gündüz bakım evleriyle ilgili bir bilgi var mı gelen yazıda?Özel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.
Hakkımızda, hakkınızda hayırlısı olsun öğretmenim. Ne diyeyim..Özel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.
ne zaman geldiÖzel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.
Özel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.
Ciddi olmazsınız. Arkadaşlar hastag açalım, cimere tekrar yazalım böyle olmaz ki, lütfen bir şeyler yapalım. Kafalarına göre karar alıp duruyorlar.Özel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?