Çalışan anneler ve kreş

Yillarin eskitemedigi geyik o
“Maasiniz bizim vergilerimizle veriliyor”
Verdigim vergi keske birilerine maas olsaydi yav,en azindan sevinirdim oh be gereksiz kimsenin cebine gitmedi diye

Benim vergimi yiyollaaa hemsire,kimsenin maasi olmuyor maalesef.

İlginç maddi kayıp yaşamamak adına alınmış bir karardır belki özel kurumlar adına ama okul öncesinde böyle bir duurm yok tabi kolej vs ye bağlı olanlar hariç..
Bu durum şöyle.
Şu anda resmi devlet okulları kapalı dolayısıyla nakil aldırtmazsınız.
Bir de geçen Mart-Nisan ayında özel okul velileri uzaktan eğitime geçilince okullarına taksit ödememek için araya hatır/torpil koyup devlet okullarına nakil aldırdılar çocuklarını.
Bir süre sonra MEB duruma uyandı ve e-okulda nakil işlemleri sekmesi işleme kapatıldı.

Bize tanınan yıllık izni kullanırken kadına hesap soracağız vah vah... Siz alıştınız evde yatmaya o yüzden unuttunuz sanırım, memurlar yıllık izin kullanıyorlar hatırlatayım dedim.

ahahahh harika yaaa vallahi çok güldüm teşekkürler söyledi ve kaybolduuuu

Mevzu ne Allah aşkına
Ben doğru bulmuyorum ve göndermedim.
Başkası gerekli görüyor ve gönderiyor.
Sorun nerede?
Kimse, biz göndermeyen velilere baskı yapıp ‘illa yazdıracaksınız çocuğunuzu’ diyor mu, demiyor.
E o zaman neyin hakkı neyin vebali, gönderme arkadaşım sen, kendi bildiğin yoldan ilerle ama doğrusu bu diye de dayatma kimseye.

sorun şu ki canım başkasının gerekli görüp göndermesi birilerine fazlaca dokunuyor ve o birileri oturdukları yerden saydırıyor da saydırıyor haklar hukuklar memurlar öğretmenler hepsini birbirine karıştırıp ortadan kayboluyorlar

Okuldaki öğrenciye gelene kadar yazın sahillerdeki eğlence merkezlerinde dip dibe dans edenlere haklarını helal etmeselerdi ama bu da mümkün değil, devlet açmış ister gidersin ister gitmezsin.
Kimse illegal bir şey yapmıyor, herkese tanınan haktan faydalanıyor, bunun adı gasp değil.

Bana göre ülke 2 3 hafta kapatılmalıydı taa en başında, e olmadı ve olabilmesi de şuan için mümkün değil.
Ne yapalım, o zaman çalışan insana da mı sövelim?
Hayret bir şey, kırdım dizimi oturdum evimde, başkasına deme hakkım var mı, yok.
Bu kadar...

çalışan insana sövse yine iyi varmış gibi üzerimde olmayan haklarını helal etmeyip vergisinden algısından bahsedip memurun çalışma saatine, çalışma saatinde ne iş yapması gerektiğine kadar hadsiz davrananlar var.

Vergiler inşallah memurlara gidiyordur, inşallah

Okulların kapanmasıyla ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum.

Devlet okulları öğretmenlere virüs bulasmasın diye kapanmadı öncellikle.

Size kendi calıştıgim devlet okulundan örnek vereyim. ilkokul ortaokul ve imamahatip ortaokul olmak uzere 3 okul aynı binada olan bir okuluz. toplam 2000 kusur ögrenci 70 tane de ögretmen artı idareci var okulda. Sınıflarımız 35 kisilik hatta bazen 38 e varan sıniflar oluyor. sıniflar kucuk inanın siralar dip dibe artık siraların arasında gezip ögrenci defterine ne yazmis bakmak istesem sıraların arasindan gecmekte zorlanıyorum. okulda devletin verdigi sadece 1 tane temizlik gorevlisi var. 2 tanesinin maasını okul aile birligi karsılıyorki karsilamkta cok zorluk cekiyor cunku okul bagış yok. Biz oģrermenlerin maasimizi kendimiz odediğimiz oğretmenler odasını temizleyen bize cay demleyen ablamız var. cünkü okulun gorevlileri okulun temizligine yetişemiyorlar ve bu abla olmasa öğretmenler odasını pislik goturur. biz her ay ögretmenler olarak belli bir miktar para toplayip ogretmenler odasında bir nebze temiz oturup temiz bardaktan cayımızı icebiliyoruz.

Simdi normal zamanda biz okula sığmıyorken tam anlamıyla temizlik hizmeti alamıyorken pandemi zamaninda maske mesafe hijyen sartlarini nasıl sağlayabiliriz.

sınıflar ikiye bolunup 2 gun gelsin ogrenciler dediklerinde bile tum kademeleri acmaları halinde okullarda sınıf kalmıyor.

Ama ozel okul ozel kreslerde durum aynı degil. Benim oglumun sınifı 8 kisilik calisan sayisı fazla. veliler ne istenirse gonderiyorlar. ogluma kac kere maske kolonya islak mendil gonderdim. yeterki dikkat edilsin ediliyorda. oglum anaokulu kapanana kadar eylulden beri gitti grip bile olmadı bu surece kadar.

yani devlet okulları kapalıda kreslerde kapansın demek olmaz ya da kresler aciksa devlet okullari niye kapali demek. imkanlar aynı degil. kosullar aynı degil.

Merhaba benim kızımda özel bir anaokuluna kayıtlı. Evden çalışıyorum ve bu dönemde göndermeyi evde olduğum için düşünmüyorum. Dediğiniz gibi bir kaç ay ara vermeyi düşündüğümü belirttim fakat benden hala ücret almaya devam ediyorlar anaokulları açıldığı için. Bu nedenle herkes memnun değil ne yazık ki. Az bir para ödemiyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Merhaba benim kızımda özel bir anaokuluna kayıtlı. Evden çalışıyorum ve bu dönemde göndermeyi evde olduğum için düşünmüyorum. Dediğiniz gibi bir kaç ay ara vermeyi düşündüğümü belirttim fakat benden hala ücret almaya devam ediyorlar anaokulları açıldığı için. Bu nedenle herkes memnun değil ne yazık ki. Az bir para ödemiyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

İmzaladığınız kayıt sözleşmesine bakmak lazım.
Ezbere bir şey söyleyemem.

He yaa sen olmasan nolurduk acaba maaşımizi kim oderdi. Tövbessttt...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…