Çalışan anneler ve kreş

Hocam sorun bakıcılık da değil. Diğer sınıfların öğrenci ve öğretmenlerinin sağlığı düşünülüp uzaktan eğitime geçiliyor.Anasınıfı öğrencilerinin ve öğretmenlerinin sağlığı düşünülmüyor. Ve veli baskısı ile verdikleri karardan dönülüyor.

Kutsallığa girersek doktor da kutsal, tüm izin, tayin, istifa hakları kaldırıldı.
Aynı şekilde düşündünüz mü, itibarsızlaştırıldı dediniz mi???

Bilakis sağlık çalışanlarına tüm nefes hakkın bizim dendi, insan neden sadece kendine dokununca konuşur ki...

Yahu onlara bu bakıcı etiketini yapıştıran sizlersiniz zaten. İki gündür çocuğu nereye bırakacağım diye ağlıyorsunuz şurada, kimse çocuğum etkinliklerden geri kalacak öğrenimi yarım kaldı demedi yani. Önce veli öğretmene bakış açısını değiştirecek ki öğretmen öğretmen olduğunu hissetsin. Konunun çocuk olmadığını fark etmeyecek, olayın velilerden kaynaklandığını anlamayacak kadar mı uzaksınız meseleden

Valla bana dokunan bir şey yok hanımefendi. Siz sadece benim mesajıma odaklanmak yerine hangi mesaja istinaden yazmışım ona bakın. Öyle saldırın.

Ve tabi ki dedim istifa hakları olmalı ve sonuna kadar da desteklerim, destekledim. Hangi meslek olursa olsun kimsenin mesleği itirbarsızlaştırılmamalı

Evet anasınıfı öğretmeniyim. Hanımefendi pandemiden dolayı kreslerde 6 yaş sınıfı açmışlar demişti.O yüzden
Evet açtılar, buyrun sorun.
Çoğu kreşte 6 yaş grupları oluşturuldu.
Çünkü bu çocuklar 1. Sınıfa başlayamadı, destek olmak adına açıldı.
İlk defa mı duydunuz, halbuki işin içindesiniz...

Mesele o zaten hocam. 'Veli Baskısı'

Aglamadim ama aglayanlar icin uzuldum sahsen. Zekamda bir gerilik olmadigindan sadece kendi basima gelen bir sey icin uzulmuyorum,cevremdekilerin sorunlariyla da ilgileniyorum. Mesajlarimin hepsini okumamissiniz,zorunda da degildiniz zaten. Biz veliler olarak ogretmenlerimize,yardimci personel ve idarecilerimize gereken ozen ve onemi gosteriyoruz,issiz kalmalarini istemiyoruz sahsen. Ve konu sadece cocugun nerede kalacagi degil,sadece personelin issiz kalacagi degil,sadece egitim degil, bunlarin tamami. Bir butun yani.

Evet anasınıfı öğretmeniyim. Hanımefendi pandemiden dolayı kreslerde 6 yaş sınıfı açmışlar demişti.O yüzden
Kres ve anaokullarinda 6 yas sinifi her zaman vardi ki,pandemiden dolayi degil. 6 yas sinifi dediklerimiz aslinda biyolojik 5 yas cocugu. 66 aylik cocuga senin yerin ilkokul diyen bir anaokulu ogretmeni ilk kez gordugumden sasirdim ondan sordum ben de.

Üzülüp ağlamak ayrı bir konu, ben bu duruma kim üzüldü üzülmedi de değilim bunu gayet iyi biliyorsunuz, ki çalışan bir insan olarak çalışan anneleri en iyi ben anlarım. İlk mesajımda da söyledim veli de haklı öğretmen de yolu bu olmamalıydı veli istedi yaptık demek öğretmenin değerini düşürmektir. Keşke mesajlarda bunu görebilseydim/k. Yazan olmuşsa görmediysem kusura bakmasın şu post açıldığından beri çocuğu nergee bırakacağım bakiciyi nereden bulacağım lafları dönüp durdu. Personel nolucak diye düşünülüp geniş çerçeveden bakan oldu mu? Hayır. Öyleyse amenna. Herkes için sıkıntı zor bir durum. Ama tekrar söylüyorum yolu bu olmamalıydı

Sizi anlamadığım kesin çünkü çok başka yerden bakıyoruz olaya.
Yine de ‘sen diliyle’ ‘anlamak isteneni anlamamışsın’ sözünü duymak incitici.
20 küsür yıldır eğitimciyim, 11 yıldır idareciyim.
Ben bize ‘dikte edildi’ diye düşünmüyorum çocuklarıma bakım-eğitim verneye zaten gönüllüyüm.
Gözüm-kulağım haberlerde bekledim Pazartesi okulunuzu açabilirsiniz haberini.
O nedenle daha fazla polemiğe girmeyeceğim.
İyi akşamlar diliyorum size.

Saldırma?
Aynı düzeyi alamadığım için cevap vermeyeceğim.

İyi akşamlar:)

İçinizi rahatlatayım veli baskısı değil, para yok para.
Kimseye ödenecek kısa dönem ödeneği mevcut değil kasada.
Bütçeleri denkleyemediler, ondan geri adım atıldı.
Siz bence biraz daha araştırıp öyle bilgilendirme yapın. Okulöncesi öğretmenlerinin göreve devam etmesi demek ekders almaları demek. Yani o da para. Yüklü bir para. Parayla alakalı bir durum değil anlayacağınız.

Kesinlikle aynı pencereden bakmıyoruz olaylara. İyi akşamlar

Zamaninda “yatirima firsat kalmiyor cunku ogretmen maaslari devlete ciddi bir yuk” diyen kisi ogretmeni itibarsizlastiriyor. Veliler degil.

Devletin kasasi dolu olsaydi bu durumlara dusmezdik hic birimiz.

Devlet okulları 3 saat zaten ve bunun çalışan aileler için bir faydası yok daha uzun bir süre lazım çünkü zaten çalışan anneler bu süreçte özel anaokularini tercih ediyorlar kendilerini garantiye almak adina sabahtan akşama kadar olduğu için ama benimde anlamadığım özel kreş ve çocuk bakım evleri zaten kapanmamaliydi ilk başta bu büyük dusuncesizlik .Aslında okulöncesi cocuklara canlı ders vermenin uygun olmadığı söylenerek yapılsaydı belki bu kadar tepki almazdi biraz çalışan aileler öne surulunce haklı bir tepki oluştu yoksa hiç bir okulöncesi öğretmenin okula gitmeyeyim derdinde olduğunu dusunmuyorum ben gayet mutlu oldum günde 3 saat mis gibi gidip geleceğim kapanacağını ilk duyunca çok üzüldüm canlı ders nasıl olacak diye ve grubumdaki diğer arkadaşlarda aynı şekilde ben emegimle okunup atanmisim ve en iyi olmak için uğraşıyor um kimin ne dedigiylede açıkçası ilgilenmiyorum işimi yapıyorum sadece.

Çocuğum 2 yaşında, ne gibi eğitim verilecek mesela? Zaten okul öncesinin kapanması baştan yanlıştı çünkü biz kapanmadık uzaktan eğitime geçtik. Okul öncesi ne yapacak mesela uzaktan, çocuğuma uyuması için ninni mi söyleyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…