- 23 Kasım 2019
- 147
- 115
- 33
- 41
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Hocam sorun bakıcılık da değil. Diğer sınıfların öğrenci ve öğretmenlerinin sağlığı düşünülüp uzaktan eğitime geçiliyor.Anasınıfı öğrencilerinin ve öğretmenlerinin sağlığı düşünülmüyor. Ve veli baskısı ile verdikleri karardan dönülüyor.Ben de aslında okul öncesi öğretmeniyim şu anda anaokulu müdürlüğü yapıyorum, hiç de bakıcı yerine konmuş gibi hissetmiyorum ne kendimi ne de ekibimi.
Şartlar gerektiriyorsa, çocuklarım ortada kalacaksa bakımlarını üstlennekten de gocunmam.
Sabah okula gelen çocukların ayakkabısını da değiştiririm, akan burnunu da silerim.
Okul öncesi öğretmenği zaten sadece eğitim vermek demek değil ki.
Çocukların özbakımından da sorumluyuz biz çünkü muhatap/sorumlu olduğumuz yaş grubu,
bu işi tek başına/yardımsız yapamıyor.
Bunun niye kompleks haline getirildiğini hiç anlamıyorum.
Siz anaokulu ogretmeni misiniz? Hic bir anaokulu ogretmeninden de duymadim bu cumleyi. Veya anneden.66 aydan sonra ilkokul yaşıdır.kreşde ne işi var.
Kutsallığa girersek doktor da kutsal, tüm izin, tayin, istifa hakları kaldırıldı.Bu söylediğiniz şeyi zaten kendi zümreleriniz de seve seve yapıyor, benim kardeşime başka branşa geç desen hayatta geçmez o kadar aşıktır. Bunun başkası tarafından dikte edilmesi normal mi geliyor size? Velilerin bırakacak yeri yok diye genelgeyi değiştirmek ile evet evet siz çocuklara bakın demekten ne farkı var bunun? Öğretmen mesleğinin kutsallığını ve her meslektaşımın da bunun bilincinde olduğunu zaten biliyorum/biliyoruz. Siz anlatılmak istenilen kısmı anlamamışsınız.
Yahu onlara bu bakıcı etiketini yapıştıran sizlersiniz zaten. İki gündür çocuğu nereye bırakacağım diye ağlıyorsunuz şurada, kimse çocuğum etkinliklerden geri kalacak öğrenimi yarım kaldı demedi yani. Önce veli öğretmene bakış açısını değiştirecek ki öğretmen öğretmen olduğunu hissetsin. Konunun çocuk olmadığını fark etmeyecek, olayın velilerden kaynaklandığını anlamayacak kadar mı uzaksınız meseledenCidden okul oncesi ogretmenlerinin kendilerini neden bakici diye tanimlayip uzulmelerini hic anlamiyorum. Madem kompleks yapacaklardi neden okul oncesi grubunu sectiler acaba? Universitede hoca olsalardi kimsenin akan burnunu silmezlerdi,masal anlatmazlardi,ogle uykusuna yatirmazlardi,ustlerini degistirmezlerdi yani? Ne bekliyorlardi ki gomlegi pantolonunu giyip buyrun hocam sizi dinliyorum mu desin 3 yasindaki cocuklar?
Evet anasınıfı öğretmeniyim. Hanımefendi pandemiden dolayı kreslerde 6 yaş sınıfı açmışlar demişti.O yüzdenSiz anaokulu ogretmeni misiniz? Hic bir anaokulu ogretmeninden de duymadim bu cumleyi. Veya anneden.
Valla bana dokunan bir şey yok hanımefendi. Siz sadece benim mesajıma odaklanmak yerine hangi mesaja istinaden yazmışım ona bakın. Öyle saldırın.Kutsallığa girersek doktor da kutsal, tüm izin, tayin, istifa hakları kaldırıldı.
Aynı şekilde düşündünüz mü, itibarsızlaştırıldı dediniz mi???
Bilakis sağlık çalışanlarına tüm nefes hakkın bizim dendi, insan neden sadece kendine dokununca konuşur ki...
Evet açtılar, buyrun sorun.Evet anasınıfı öğretmeniyim. Hanımefendi pandemiden dolayı kreslerde 6 yaş sınıfı açmışlar demişti.O yüzden
Mesele o zaten hocam. 'Veli Baskısı'Hocam sorun bakıcılık da değil. Diğer sınıfların öğrenci ve öğretmenlerinin sağlığı düşünülüp uzaktan eğitime geçiliyor.Anasınıfı öğrencilerinin ve öğretmenlerinin sağlığı düşünülmüyor. Ve veli baskısı ile verdikleri karardan dönülüyor.
Aglamadim ama aglayanlar icin uzuldum sahsen. Zekamda bir gerilik olmadigindan sadece kendi basima gelen bir sey icin uzulmuyorum,cevremdekilerin sorunlariyla da ilgileniyorum. Mesajlarimin hepsini okumamissiniz,zorunda da degildiniz zaten. Biz veliler olarak ogretmenlerimize,yardimci personel ve idarecilerimize gereken ozen ve onemi gosteriyoruz,issiz kalmalarini istemiyoruz sahsen. Ve konu sadece cocugun nerede kalacagi degil,sadece personelin issiz kalacagi degil,sadece egitim degil, bunlarin tamami. Bir butun yani.Yahu onlara bu bakıcı etiketini yapıştıran sizlersiniz zaten. İki gündür çocuğu nereye bırakacağım diye ağlıyorsunuz şurada, kimse çocuğum etkinliklerden geri kalacak öğrenimi yarım kaldı demedi yani. Önce veli öğretmene bakış açısını değiştirecek ki öğretmen öğretmen olduğunu hissetsin. Konunun çocuk olmadığını fark etmeyecek, olayın velilerden kaynaklandığını anlamayacak kadar mı uzaksınız meseleden
İçinizi rahatlatayım veli baskısı değil, para yok para.Mesele o zaten hocam. 'Veli Baskısı'
Kres ve anaokullarinda 6 yas sinifi her zaman vardi ki,pandemiden dolayi degil. 6 yas sinifi dediklerimiz aslinda biyolojik 5 yas cocugu. 66 aylik cocuga senin yerin ilkokul diyen bir anaokulu ogretmeni ilk kez gordugumden sasirdim ondan sordum ben de.Evet anasınıfı öğretmeniyim. Hanımefendi pandemiden dolayı kreslerde 6 yaş sınıfı açmışlar demişti.O yüzden
Üzülüp ağlamak ayrı bir konu, ben bu duruma kim üzüldü üzülmedi de değilim bunu gayet iyi biliyorsunuz, ki çalışan bir insan olarak çalışan anneleri en iyi ben anlarım. İlk mesajımda da söyledim veli de haklı öğretmen de yolu bu olmamalıydı veli istedi yaptık demek öğretmenin değerini düşürmektir. Keşke mesajlarda bunu görebilseydim/k. Yazan olmuşsa görmediysem kusura bakmasın şu post açıldığından beri çocuğu nergee bırakacağım bakiciyi nereden bulacağım lafları dönüp durdu. Personel nolucak diye düşünülüp geniş çerçeveden bakan oldu mu? Hayır. Öyleyse amenna. Herkes için sıkıntı zor bir durum. Ama tekrar söylüyorum yolu bu olmamalıydıAglamadim ama aglayanlar icin uzuldum sahsen. Zekamda bir gerilik olmadigindan sadece kendi basima gelen bir sey icin uzulmuyorum,cevremdekilerin sorunlariyla da ilgileniyorum. Mesajlarimin hepsini okumamissiniz,zorunda da degildiniz zaten. Biz veliler olarak ogretmenlerimize,yardimci personel ve idarecilerimize gereken ozen ve onemi gosteriyoruz,issiz kalmalarini istemiyoruz sahsen. Ve konu sadece cocugun nerede kalacagi degil,sadece personelin issiz kalacagi degil,sadece egitim degil, bunlarin tamami. Bir butun yani.
Sizi anlamadığım kesin çünkü çok başka yerden bakıyoruz olaya.Bu söylediğiniz şeyi zaten kendi zümreleriniz de seve seve yapıyor, benim kardeşime başka branşa geç desen hayatta geçmez o kadar aşıktır. Bunun başkası tarafından dikte edilmesi normal mi geliyor size? Velilerin bırakacak yeri yok diye genelgeyi değiştirmek ile evet evet siz çocuklara bakın demekten ne farkı var bunun? Öğretmen mesleğinin kutsallığını ve her meslektaşımın da bunun bilincinde olduğunu zaten biliyorum/biliyoruz. Siz anlatılmak istenilen kısmı anlamamışsınız.
Saldırma?Valla bana dokunan bir şey yok hanımefendi. Siz sadece benim mesajıma odaklanmak yerine hangi mesaja istinaden yazmışım ona bakın. Öyle saldırın.
Ve tabi ki dedim istifa hakları olmalı ve sonuna kadar da desteklerim, destekledim. Hangi meslek olursa olsun kimsenin mesleği itirbarsızlaştırılmamalı
Siz bence biraz daha araştırıp öyle bilgilendirme yapın. Okulöncesi öğretmenlerinin göreve devam etmesi demek ekders almaları demek. Yani o da para. Yüklü bir para. Parayla alakalı bir durum değil anlayacağınız.İçinizi rahatlatayım veli baskısı değil, para yok para.
Kimseye ödenecek kısa dönem ödeneği mevcut değil kasada.
Bütçeleri denkleyemediler, ondan geri adım atıldı.
Kesinlikle aynı pencereden bakmıyoruz olaylara. İyi akşamlarSizi anlamadığım kesin çünkü çok başka yerden bakıyoruz olaya.
Yine de ‘sen diliyle’ ‘anlamak isteneni anlamamışsın’ sözünü duymak incitici.
20 küsür yıldır eğitimciyim, 11 yıldır idareciyim.
Ben bize ‘dikte edildi’ diye düşünmüyorum çocuklarıma bakım-eğitim verneye zaten gönüllüyüm.
Gözüm-kulağım haberlerde bekledim Pazartesi okulunuzu açabilirsiniz haberini.
O nedenle daha fazla polemiğe girmeyeceğim.
İyi akşamlar diliyorum size.
Evet evet saldırma. Yaptığınız şeyin karşılığı budur.Saldırma?
Aynı düzeyi alamadığım için cevap vermeyeceğim.
İyi akşamlar:)
Zamaninda “yatirima firsat kalmiyor cunku ogretmen maaslari devlete ciddi bir yuk” diyen kisi ogretmeni itibarsizlastiriyor. Veliler degil.Üzülüp ağlamak ayrı bir konu, ben bu duruma kim üzüldü üzülmedi de değilim bunu gayet iyi biliyorsunuz, ki çalışan bir insan olarak çalışan anneleri en iyi ben anlarım. İlk mesajımda da söyledim veli de haklı öğretmen de yolu bu olmamalıydı veli istedi yaptık demek öğretmenin değerini düşürmektir. Keşke mesajlarda bunu görebilseydim/k. Yazan olmuşsa görmediysem kusura bakmasın şu post açıldığından beri çocuğu nergee bırakacağım bakiciyi nereden bulacağım lafları dönüp durdu. Personel nolucak diye düşünülüp geniş çerçeveden bakan oldu mu? Hayır. Öyleyse amenna. Herkes için sıkıntı zor bir durum. Ama tekrar söylüyorum yolu bu olmamalıydı
Çocuğum 2 yaşında, ne gibi eğitim verilecek mesela? Zaten okul öncesinin kapanması baştan yanlıştı çünkü biz kapanmadık uzaktan eğitime geçtik. Okul öncesi ne yapacak mesela uzaktan, çocuğuma uyuması için ninni mi söyleyecek?Yahu onlara bu bakıcı etiketini yapıştıran sizlersiniz zaten. İki gündür çocuğu nereye bırakacağım diye ağlıyorsunuz şurada, kimse çocuğum etkinliklerden geri kalacak öğrenimi yarım kaldı demedi yani. Önce veli öğretmene bakış açısını değiştirecek ki öğretmen öğretmen olduğunu hissetsin. Konunun çocuk olmadığını fark etmeyecek, olayın velilerden kaynaklandığını anlamayacak kadar mı uzaksınız meseleden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?