• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Digerleri canlı ders verip çalışıyor okul öncesi canlı ders yerine yüz yüze egitim verecek niye yansin ki temizliğe maskeye dikkat edecek isini yapacak paralar tıkır tıkır yenecekken evde mi otursaydi ?
Çünkü okul öncesi çocukları covid 19 tedbirlerine uygun davranacak yaşta değiller. Okul öncesi öğretmeni arkadaşlarım var ve nerdeyse hepsi öğrencisinden enfekte oldu.

Ben seyi anlamadim toplam 3 saat yemek fln tas catlasa 4.5 saat olacak
Ee calisma saatleri daha uzun
Bu duzen kac kisiye merhem olacak
Birde aklima is yerinden arkadasim geldi. Evde bu kdr yiyor tv aciyor elektrik masrafi okulda bu kdr ogun var aidat bu kdr okul daha karli diyordu :KK70:
Arkasina ne yazsam bilemedim
Özeller için saat kısıtlaması yok.
Devlet anaokulları 30’ar dk’dan 6 etkinlik saati yapacak.
Açıkcası devlet anaokulları biraz özeller açıldığı için kısmi açılmış oldu.

O anne çocuğunun eline tablet vermesin öyleyse. Doğurduysak ilgilenmek zorundayız. Krese karşı olmadığımı soyledim nesi anlaşılmıyor? Bu dönemde gitmesi riskli sağlık açısından. Birkac ay evde olması hayatı öğrenmesini engellemez merak etmeyin. Evde yapılacak etkinlikler de var. Herkesin kendi tercihidir ama su da bir gercek çocuklarda da vaka sayısı bir hayli artmış durumda. Bu durum sadece o aileyi değil bütün toplumu ilgilendiriyor.
Krese karsisiniz demedim zaten. Cocugun eline evde ne verdigine karisamam,sadece o cocuk icin uzulurum. Ayni anne cocugunu krese yollasa ona daha fazla faydasi olur. Calismayan anne gondermesin demissiniz ona cevaben yazdim. Sigortali bir isim yok, cocugumu da krese sosyallessin diye gonderiyorum cunku tek cocuk. Evde gunde 10 saat etkinlik yapabilen varsa zaten buyursun yapsin. Ellerine vuran yok. Ben yapabilecegimi zaten evde yaptim 3,5 sene. Simdi 5 yasinda ve ne olursa olsun krese gitmesi su anda daha saglikli. Saglik bir butun cunku benim icin,hem bedensel hem ruhsal acidan. Siz farkli dusunebilirsiniz.

Hiç öyle düşünmüyorum.
O çocukların anne babaları çalışıyor, çocuklar okulda ee öğretmen?
Tabii devlettekiler şikayetçi, orası ayrı.
Sosyal medyada bir sürü hashtag ler açtılar da kendilerine gelene kadar en önemli şey bit kadar çocuklar olduğunu çabuk unuttular...
Bu hikayede yanan okul öncesi öğretmenleri oldu...

Çünkü okul öncesi çocukları covid 19 tedbirlerine uygun davranacak yaşta değiller. Okul öncesi öğretmeni arkadaşlarım var ve nerdeyse hepsi öğrencisinden enfekte oldu.
Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Maalesef covid 19 oldum. Çevreme de bir güzel bulaştırdım. Ağır atlatanlar da oldu.Özellikle devlet okullarının açılmasının nedenini anlamış değilim. Çocuklar 5 yaşında bakıma muhtaç 6 yaşında 1.sınıfta iken bakıma muhtaç olmuyor mu?Sizlerin halini çok iyi anlıyorum. Bende çocuğumu yalnız büyüttüm. Ama sınıf ortamı çok riskli .Çocukların korunması imkansız.Bu durum vaka sayılarını arttıracak

Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Maalesef covid 19 oldum. Çevreme de bir güzel bulaştırdım. Ağır atlatanlar da oldu.Özellikle devlet okullarının açılmasının nedenini anlamış değilim. Çocuklar 5 yaşında bakıma muhtaç 6 yaşında 1.sınıfta iken bakıma muhtaç olmuyor mu?Sizlerin halini çok iyi anlıyorum. Bende çocuğumu yalnız büyüttüm. Ama sınıf ortamı çok riskli .Çocukların korunması imkansız.Bu durum vaka sayılarını arttıracak
Devleti özeli mi var bu işin?
O çocukların anne babaları çalışıyor yahu ve devletin insanları eve koyacak sen çalışma ben size bakacağım diyecek parası yok, bu kadar basit.

Devleti özeli mi var bu işin?
O çocukların anne babaları çalışıyor yahu ve devletin insanları eve koyacak sen çalışma ben size bakacağım diyecek parası yok, bu kadar basit.
Devleti özeli niye var.Şu an devlete bağlı anasınıfları 3 saat eğitim veriyor. Çalışan veliler için uygun değil.

Devleti özeli niye var.Şu an devlete bağlı anasınıfları 3 saat eğitim veriyor. Çalışan veliler için uygun değil.
Çocukları mevcut olarak böldükleri için o saat sınırlaması var.
Ardından oyun grupları, atölye vs ile bir şekilde kotarmaya çalışıyor veliler.

Kusura bakmayın size yüklenmiyorum ama özeldeki öğretmen görevinin başında dururken devlettekinin olmaması saçma değil mi?
Oradaki de insan, oradaki de çocuk.
Zaten her şeyiyle bir tarafın karlı çıktığı bir dönem ve özeller haziran ayında görevindeydi devlet eylülde başladı.
Biraz şahsi değil de genel düşünsek artık, genel sorunlardan siz için hak olanın diğeri için de olması gerektiğinden bahsetsek?

Böyle olmuyor çünkü...

Ben zaten sizin söylediğiniz şeyleri söyledim. Yanlış alıntıladınız galiba.

Çocukları mevcut olarak böldükleri için o saat sınırlaması var.
Ardından oyun grupları, atölye vs ile bir şekilde kotarmaya çalışıyor veliler.

Kusura bakmayın size yüklenmiyorum ama özeldeki öğretmen görevinin başında dururken devlettekinin olmaması saçma değil mi?
Oradaki de insan, oradaki de çocuk.
Zaten her şeyiyle bir tarafın karlı çıktığı bir dönem ve özeller haziran ayında görevindeydi devlet eylülde başladı.
Biraz şahsi değil de genel düşünsek artık, genel sorunlardan siz için hak olanın diğeri için de olması gerektiğinden bahsetsek?

Böyle olmuyor çünkü...
Çocukları böldükleri için saat sınırlaması var diye bir şey yok. O saat sınırı pandemiden dolayı. Neden çalışan veli ise devletin açılması tabiiki saçma .Özeller para kazanması için tabiiki Haziranda açmak zorunda.Devlet okulu zaten haziranda okul açmaz kapatır. En son cümleniz güzel .Zaten dünkü kararda bu hak devlet ve özel için geçerliydi

Bu hikayede yanan okul öncesi öğretmenleri oldu...
Benim kız kardesim okulöncesi öğretmeni, açık kalsın zaten ben seviyorum işimi ama bakıcı muamelesi görmek insanın zoruna gidiyor dedi. Haklı da. Şu an sevinçten deliriyorsunuz ama o öğretmenlerin mesleğini yerler altına alıp, itibarsızlaştırdıgınızdan haberiniz yok. Yolu bu muydu değildi, sizin de yapacağınız bir şey yok. Baştan okuloncesi için dipnot düşüp açık kalacak deselerdi. Böyle veli baskısıyla açmak ne demek, bakıcıdan başka bir şey değilsiniz doğru okula! Denildi o meslektaşlarıma. Vallahi yazık.

Benim kız kardesim okulöncesi öğretmeni, açık kalsın zaten ben seviyorum işimi ama bakıcı muamelesi görmek insanın zoruna gidiyor dedi. Haklı da. Şu an sevinçten deliriyorsunuz ama o öğretmenlerin mesleğini yerler altına alıp, itibarsızlaştırdıgınızdan haberiniz yok. Yolu bu muydu değildi, sizin de yapacağınız bir şey yok. Baştan okuloncesi için dipnot düşüp açık kalacak deselerdi. Böyle veli baskısıyla açmak ne demek, bakıcıdan başka bir şey değilsiniz doğru okula! Denildi o meslektaşlarıma. Vallahi yazık.
Ben de aslında okul öncesi öğretmeniyim şu anda anaokulu müdürlüğü yapıyorum, hiç de bakıcı yerine konmuş gibi hissetmiyorum ne kendimi ne de ekibimi.
Şartlar gerektiriyorsa, çocuklarım ortada kalacaksa bakımlarını üstlennekten de gocunmam.
Sabah okula gelen çocukların ayakkabısını da değiştiririm, akan burnunu da silerim.
Okul öncesi öğretmenği zaten sadece eğitim vermek demek değil ki.
Çocukların özbakımından da sorumluyuz biz çünkü muhatap/sorumlu olduğumuz yaş grubu,
bu işi tek başına/yardımsız yapamıyor.
Bunun niye kompleks haline getirildiğini hiç anlamıyorum.

Çocukları böldükleri için saat sınırlaması var diye bir şey yok. O saat sınırı pandemiden dolayı. Neden çalışan veli ise devletin açılması tabiiki saçma .Özeller para kazanması için tabiiki Haziranda açmak zorunda.Devlet okulu zaten haziranda okul açmaz kapatır. En son cümleniz güzel .Zaten dünkü kararda bu hak devlet ve özel için geçerliydi
Çocuk mevcutları neden bölündü, pandemi için değil mi😂
Özeller haziranda para kazansın diye değil, devlet 2 ya da 3 yaş öğrenci alıyor da bizim mi haberimiz yok?
Kendileri baş kaldırıp açmadı ya kreşleri, açılacak kararı verildi çünkü çoğu kurumda iş başı yapıldı haziranda.

Bu süreçte kreşte 6 yaş bile mevcutları oluşturuldu, pandemi var ya hani, çocuklar eskisi gibi haziranda okul kapanınca yaz okullarına, kurslarına, anneanne yanına falan gidemediler.

Çok şahsi düşünüyorsunuz, gerçekten.

Özeller haziranda para kazansın diye değil, devlet 2 ya da 3 yaş öğrenci alıyor da bizim mi haberimiz yok?
Kendileri baş kaldırıp açmadı ya kreşleri, açılacak kararı verildi çünkü çoğu kurumda iş başı yapıldı haziranda.

Bu süreçte kreşte 6 yaş bile mevcutları oluşturuldu, pandemi var ya hani, çocuklar eskisi gibi haziranda okul kapanınca yaz okullarına, kurslarına, anneanne yanına falan gidemediler.

Çok şahsi düşünüyorsunuz, gerçekt

Çok şahsi düşünüyorsunuz, gerçekten.
Sınıf mevcutlarının bölünmesinin 3 saat eğitile alakası yok.Bu işin içinde olmadığınız ne kadar belli .

Ben de aslında okul öncesi öğretmeniyim şu anda anaokulu müdürlüğü yapıyorum, hiç de bakıcı yerine konmuş gibi hissetmiyorum ne kendimi ne de ekibimi.
Şartlar gerektiriyorsa, çocuklarım ortada kalacaksa bakımlarını üstlennekten de gocunmam.
Sabah okula gelen çocukların ayakkabısını da değiştiririm, akan burnunu da silerim.
Çocukların özbakımından da sorumluyuz biz çünkü muhatap/sorumlu olduğumuz yaş grubu,
Bir an bizim kreşin müdüresi misiniz diye düşünmeden edemedim:)

Okul öncesi öğretmenleri eğer ki ders ya da etkinlik yapıp çekilmeyi kendi meslekleri görüyorsa keşke başka branş okusaydı, çünkü bu değil.

Bit kadar çocuklarla ilgilenmek hiç ama hiç kolay değil, büyük özveri ve içtenlik gerektiriyor.

Cidden okul oncesi ogretmenlerinin kendilerini neden bakici diye tanimlayip uzulmelerini hic anlamiyorum. Madem kompleks yapacaklardi neden okul oncesi grubunu sectiler acaba? Universitede hoca olsalardi kimsenin akan burnunu silmezlerdi,masal anlatmazlardi,ogle uykusuna yatirmazlardi,ustlerini degistirmezlerdi yani? Ne bekliyorlardi ki gomlegi pantolonunu giyip buyrun hocam sizi dinliyorum mu desin 3 yasindaki cocuklar?

Bu söylediğiniz şeyi zaten kendi zümreleriniz de seve seve yapıyor, benim kardeşime başka branşa geç desen hayatta geçmez o kadar aşıktır. Bunun başkası tarafından dikte edilmesi normal mi geliyor size? Velilerin bırakacak yeri yok diye genelgeyi değiştirmek ile evet evet siz çocuklara bakın demekten ne farkı var bunun? Öğretmen mesleğinin kutsallığını ve her meslektaşımın da bunun bilincinde olduğunu zaten biliyorum/biliyoruz. Siz anlatılmak istenilen kısmı anlamamışsınız.

Back