- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Işınlanmayı düşünüyorum ben1.cil problemimiz çözüldüğüne göre 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı varken çocuklarımızı kreşe nasıl götürüp getirebileceğimize yoğunlaşalım
Kendi basina cikamadi abeysi diycem ben polis cevirdiginde1.cil problemimiz çözüldüğüne göre 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı varken çocuklarımızı kreşe nasıl götürüp getirebileceğimize yoğunlaşalım
1.cil problemimiz çözüldüğüne göre 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı varken çocuklarımızı kreşe nasıl götürüp getirebileceğimize yoğunlaşalım
Işınlanmayı düşünüyorum ben
Cumaları rahatsınız, cuma namaz saati yasak kapsam saatinde değilmiş hem 65 hem 20 yaşaIşınlanmayı düşünüyorum ben
Ona da yeni bir açıklamayla cevap verir, sonra ondan oluşan çelişkiler için elbette yeni bir açıklama yaparlar ve sonunda elimizde nurtopu gibi farklı farklı yorumlar olur.1.cil problemimiz çözüldüğüne göre 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı varken çocuklarımızı kreşe nasıl götürüp getirebileceğimize yoğunlaşalım
Ben kendime mükemmel anne demedim zaten. Okul öncesi eğitimin önemini de vurguladım. Pandemi bu kadar yayılmışken karşınızda küçücük bilinçsiz bir çocuk var yetişkinden bahsetmiyoruz burda. Bir zaruriyet söz konusu degilse cocugu riske atmak neden sorarım size. Birkaç ay evde olsa cocuk hicbir sey kaybetmez. Anne evde hakkını vererek ilgilenirse bir kaybı olmaz. Bu sekilde diger insanların vebaline girilmiyor mu peki? O çocuk kresten kapıp yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan insanlara bulaştırabilir. Zorunlu bir durum yoksa sağlık riske atılmaz. Ayrıca cevrenizde hic yok mu cocugunun eline tablet verip aksama kadar ilgilenmeyen veya okullar açılsa da cocuk evden gitsin diyen? Herkes cocugunu düşünmüyor siz cok iyi niyetlisiniz sanırım. Çalışan biri eve virüs getirdi diyelim krese giden cocuk bunu digerlerine de bulaştırır onlar da ailesine. Zorunlu olmadıkça bu dönemde gonderilmemeli diyorum diger durumlarda zaten gönderilir. Bu sorumsuz insanlar yüzünden biz de riske giriyoruz. Bunu anlamak neden zor? Bana mantıklı bir açıklama yapın o halde çalışmayan biri bu dönemde neden cocugunu gönderir? Egitim demeyin birkac ay geri kalsa hicbir sey kaybetmez. Biz krese gitmedik çoğumuz neyimiz eksik? Sağlık olmadiktan sonra egitimin bir önemi yoktur. Özel egitime ihtiyac duyan çocukları ayrı tutuyorum onların durumu farklı. Diğer çocukların birkac ay kresten geri kalması dünyanın sonu degil kusura bakmayın.Siz öyle dediniz diye öyle olmuyor işte. Pardon ama bunun kararını siz mi veriyorsunuz ? Yada başkası çocuğunu sizden daha mı az düşünüyor ? İsteyen gönderir isteyen göndermez bu kadar basit. Ben kreşe göndermiyorum mesela çocuğumu çünkü virüsten korkuyorum. Korktuğum halde çocuğum başka çocuklarla oyun oynamaya,laf atmaya çalıştıkça acaba göndersem mi diye düşünüyorum. Parka bile götürmedim aylarca. Şimdi gittiği zaman ellerini hemen dezenfekte ediyorum. 2 yaşında ama maske takıyorum her yerde. Kreşe göndercek olsam ailemden kimseyle görüşmem mesela. O vebale girmek istemem. Ama çok yakınımda evde olduğu halde gönderenler var şimdi çıkıp onlara sen bu çocuğu başından atmak istiyorsun mu demek lazım ? Herkesin kendi kararı isteyen gönderir isteyen göndermez. Sizde annesiniz büyük ihtimal sizin çocuğunuz sizin için ne kadar değerliyse başkası içinde kendi çocuğu o kadar değerli. Bu ben çocuğuma ne kadar değer veriyorum ne kadar seviyorum yarışı değil. Ben göndermeyi tercih etmedim diye mükemmel anne değilim,başkası göndermeyi tercih ettiği için kötü anne değil. Konuşma problemi yaşayan,içine kapanık olan,öğrenme güçlüğü yaşayan bi sürü çocuk var. Bi anne çocuğu için herşeyin en iyisi ister bırakında insanlar kendi muhasebesini yapıp kendileri karar versinler. Karşıdaki insana göndermesen daha iyi vs denilebilir,fikir belirtilebilir ama başından atıyorsun demek farklı bi boyut. Sözüm size değil belki siz çok dikkat ediyorsunuz bilemem ama bu hastalık aile içinden de bulaşıyor. Kendileri evlerinde oturmayıp konu komşu gezip sonra ama ben okula göndermiyorum diyen insanlar var. Kayınvalidem şu an karantinada mesela inanılmaz dikkat eden bi kadın ama iş yerinden bulaşma ihtimali var. Yani işe gidenden de bulaşabiliyor. Bunun için bi ton önlem alınması lazım. Alınamıyor işte. Gönül neler istiyor da olmuyor maalesef.
Herkes sizin gibi bilinçli değil ayrıca. Krese giden cocuk gayet de herkesle görüşüyor aile boyu. Bu bilinc olsaydı pandemi bu kadar yayılmazdı zaten.Siz öyle dediniz diye öyle olmuyor işte. Pardon ama bunun kararını siz mi veriyorsunuz ? Yada başkası çocuğunu sizden daha mı az düşünüyor ? İsteyen gönderir isteyen göndermez bu kadar basit. Ben kreşe göndermiyorum mesela çocuğumu çünkü virüsten korkuyorum. Korktuğum halde çocuğum başka çocuklarla oyun oynamaya,laf atmaya çalıştıkça acaba göndersem mi diye düşünüyorum. Parka bile götürmedim aylarca. Şimdi gittiği zaman ellerini hemen dezenfekte ediyorum. 2 yaşında ama maske takıyorum her yerde. Kreşe göndercek olsam ailemden kimseyle görüşmem mesela. O vebale girmek istemem. Ama çok yakınımda evde olduğu halde gönderenler var şimdi çıkıp onlara sen bu çocuğu başından atmak istiyorsun mu demek lazım ? Herkesin kendi kararı isteyen gönderir isteyen göndermez. Sizde annesiniz büyük ihtimal sizin çocuğunuz sizin için ne kadar değerliyse başkası içinde kendi çocuğu o kadar değerli. Bu ben çocuğuma ne kadar değer veriyorum ne kadar seviyorum yarışı değil. Ben göndermeyi tercih etmedim diye mükemmel anne değilim,başkası göndermeyi tercih ettiği için kötü anne değil. Konuşma problemi yaşayan,içine kapanık olan,öğrenme güçlüğü yaşayan bi sürü çocuk var. Bi anne çocuğu için herşeyin en iyisi ister bırakında insanlar kendi muhasebesini yapıp kendileri karar versinler. Karşıdaki insana göndermesen daha iyi vs denilebilir,fikir belirtilebilir ama başından atıyorsun demek farklı bi boyut. Sözüm size değil belki siz çok dikkat ediyorsunuz bilemem ama bu hastalık aile içinden de bulaşıyor. Kendileri evlerinde oturmayıp konu komşu gezip sonra ama ben okula göndermiyorum diyen insanlar var. Kayınvalidem şu an karantinada mesela inanılmaz dikkat eden bi kadın ama iş yerinden bulaşma ihtimali var. Yani işe gidenden de bulaşabiliyor. Bunun için bi ton önlem alınması lazım. Alınamıyor işte. Gönül neler istiyor da olmuyor maalesef.
Diyelim ki anne evde cocugun eline tablet telefon veriyor. Esas bu cocugun krese gitmesi sart su durumda. Kres sadece calisanlar icin gerekli diye bir sey yok, sorumsuz ebeveynler icin cok cok daha fazla gerekli bence. Benim mesai saatli bir isim yok mesela,oglum 1,5 senedir krese gidiyor. Hic gitmeyenlerden cok daha duzgun bir psikolojisi var. Hayati ogreniyor.Ben kendime mükemmel anne demedim zaten. Okul öncesi eğitimin önemini de vurguladım. Pandemi bu kadar yayılmışken karşınızda küçücük bilinçsiz bir çocuk var yetişkinden bahsetmiyoruz burda. Bir zaruriyet söz konusu degilse cocugu riske atmak neden sorarım size. Birkaç ay evde olsa cocuk hicbir sey kaybetmez. Anne evde hakkını vererek ilgilenirse bir kaybı olmaz. Bu sekilde diger insanların vebaline girilmiyor mu peki? O çocuk kresten kapıp yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan insanlara bulaştırabilir. Zorunlu bir durum yoksa sağlık riske atılmaz. Ayrıca cevrenizde hic yok mu cocugunun eline tablet verip aksama kadar ilgilenmeyen veya okullar açılsa da cocuk evden gitsin diyen? Herkes cocugunu düşünmüyor siz cok iyi niyetlisiniz sanırım. Çalışan biri eve virüs getirdi diyelim krese giden cocuk bunu digerlerine de bulaştırır onlar da ailesine. Zorunlu olmadıkça bu dönemde gonderilmemeli diyorum diger durumlarda zaten gönderilir. Bu sorumsuz insanlar yüzünden biz de riske giriyoruz. Bunu anlamak neden zor? Bana mantıklı bir açıklama yapın o halde çalışmayan biri bu dönemde neden cocugunu gönderir? Egitim demeyin birkac ay geri kalsa hicbir sey kaybetmez. Biz krese gitmedik çoğumuz neyimiz eksik? Sağlık olmadiktan sonra egitimin bir önemi yoktur. Özel egitime ihtiyac duyan çocukları ayrı tutuyorum onların durumu farklı. Diğer çocukların birkac ay kresten geri kalması dünyanın sonu degil kusura bakmayın.
Bizimkiler cok sevindi ama ya. İssiz kalmak istemiyorlardi. Devlettekileri bilemeyecegim iki tane komsum var ikisine de birakin cocuk emanet etmeyi, supurge sapini bile vermezsiniz kaybeder gelir mi acaba diyeBu hikayede yanan okul öncesi öğretmenleri oldu...
Benim çok yakın arkadaşlarım devlette okul öncesi öğretmeni. Hepsi de gerçekten idealist öğretmenler. Çoğunluğuna bu süreçte öğrencilerinden korona bulaştı. Bir tanesi hala karantinada. Çoğu kişi bu dönemde canıyla işi arasında kalıp işini tercih etmek zorunda kaldı. Sizin öğretmenlerin sevinmesi çok üzücü bir durum aslında. Ayrıca okul öncesi eğitimin şimdilik açık olmasına çok bel bağlamamak lazım. B planı yapmalı her ebeveyn. Çünkü ben eninde sonunda kapanacağını düşünüyorum.Bizimkiler cok sevindi ama ya. İssiz kalmak istemiyorlardi. Devlettekileri bilemeyecegim iki tane komsum var ikisine de birakin cocuk emanet etmeyi, supurge sapini bile vermezsiniz kaybeder gelir mi acaba diye
Devlet okulunda risk cok daha fazla,siniflar hala 30 kisi cunku. Ve okullar pis. Ekipman yok,dezenfektan yok,sabun yok, bence bu sebepten.Benim çok yakın arkadaşlarım devlette okul öncesi öğretmeni. Hepsi de gerçekten idealist öğretmenler. Çoğunluğuna bu süreçte öğrencilerinden korona bulaştı. Bir tanesi hala karantinada. Çoğu kişi bu dönemde canıyla işi arasında kalıp işini tercih etmek zorunda kaldı. Sizin öğretmenlerin sevinmesi çok üzücü bir durum aslında. Ayrıca okul öncesi eğitimin şimdilik açık olmasına çok bel bağlamamak lazım. B planı yapmalı her ebeveyn. Çünkü ben eninde sonunda kapanacağını düşünüyorum.
O anne çocuğunun eline tablet vermesin öyleyse. Doğurduysak ilgilenmek zorundayız. Krese karşı olmadığımı soyledim nesi anlaşılmıyor? Bu dönemde gitmesi riskli sağlık açısından. Birkac ay evde olması hayatı öğrenmesini engellemez merak etmeyin. Evde yapılacak etkinlikler de var. Herkesin kendi tercihidir ama su da bir gercek çocuklarda da vaka sayısı bir hayli artmış durumda. Bu durum sadece o aileyi değil bütün toplumu ilgilendiriyor.Diyelim ki anne evde cocugun eline tablet telefon veriyor. Esas bu cocugun krese gitmesi sart su durumda. Kres sadece calisanlar icin gerekli diye bir sey yok, sorumsuz ebeveynler icin cok cok daha fazla gerekli bence. Benim mesai saatli bir isim yok mesela,oglum 1,5 senedir krese gidiyor. Hic gitmeyenlerden cok daha duzgun bir psikolojisi var. Hayati ogreniyor.
Devlet okul öncesinin açık kalmasının manası yok, 3 saat olabiliyor zaten günlük. Çalışan ebeveyn için manasız. Sınırlamaya rağmen 20 mevcudu olan sınıflar var, kalabalık.Benim çok yakın arkadaşlarım devlette okul öncesi öğretmeni. Hepsi de gerçekten idealist öğretmenler. Çoğunluğuna bu süreçte öğrencilerinden korona bulaştı. Bir tanesi hala karantinada. Çoğu kişi bu dönemde canıyla işi arasında kalıp işini tercih etmek zorunda kaldı. Sizin öğretmenlerin sevinmesi çok üzücü bir durum aslında. Ayrıca okul öncesi eğitimin şimdilik açık olmasına çok bel bağlamamak lazım. B planı yapmalı her ebeveyn. Çünkü ben eninde sonunda kapanacağını düşünüyorum.
Digerleri canlı ders verip çalışıyor okul öncesi canlı ders yerine yüz yüze egitim verecek niye yansin ki temizliğe maskeye dikkat edecek isini yapacak paralar tıkır tıkır yenecekken evde mi otursaydi ?Bu hikayede yanan okul öncesi öğretmenleri oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?