Çalışan anneler ve kreş

1.cil problemimiz çözüldüğüne göre 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı varken çocuklarımızı kreşe nasıl götürüp getirebileceğimize yoğunlaşalım

Işınlanmayı düşünüyorum ben

ben de uçacam çocuğumla beraber yüksekten yüksekten belkiğm kimsecikler görmez hakkat ya onu hiç düşünmedik neyse bu kadar oldu ya orası da hallolur inşallah

1.cil problemimiz çözüldüğüne göre 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı varken çocuklarımızı kreşe nasıl götürüp getirebileceğimize yoğunlaşalım
Ona da yeni bir açıklamayla cevap verir, sonra ondan oluşan çelişkiler için elbette yeni bir açıklama yaparlar ve sonunda elimizde nurtopu gibi farklı farklı yorumlar olur.
Nerden tanıdık geliyor bu bana ya

Ben kendime mükemmel anne demedim zaten. Okul öncesi eğitimin önemini de vurguladım. Pandemi bu kadar yayılmışken karşınızda küçücük bilinçsiz bir çocuk var yetişkinden bahsetmiyoruz burda. Bir zaruriyet söz konusu degilse cocugu riske atmak neden sorarım size. Birkaç ay evde olsa cocuk hicbir sey kaybetmez. Anne evde hakkını vererek ilgilenirse bir kaybı olmaz. Bu sekilde diger insanların vebaline girilmiyor mu peki? O çocuk kresten kapıp yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan insanlara bulaştırabilir. Zorunlu bir durum yoksa sağlık riske atılmaz. Ayrıca cevrenizde hic yok mu cocugunun eline tablet verip aksama kadar ilgilenmeyen veya okullar açılsa da cocuk evden gitsin diyen? Herkes cocugunu düşünmüyor siz cok iyi niyetlisiniz sanırım. Çalışan biri eve virüs getirdi diyelim krese giden cocuk bunu digerlerine de bulaştırır onlar da ailesine. Zorunlu olmadıkça bu dönemde gonderilmemeli diyorum diger durumlarda zaten gönderilir. Bu sorumsuz insanlar yüzünden biz de riske giriyoruz. Bunu anlamak neden zor? Bana mantıklı bir açıklama yapın o halde çalışmayan biri bu dönemde neden cocugunu gönderir? Egitim demeyin birkac ay geri kalsa hicbir sey kaybetmez. Biz krese gitmedik çoğumuz neyimiz eksik? Sağlık olmadiktan sonra egitimin bir önemi yoktur. Özel egitime ihtiyac duyan çocukları ayrı tutuyorum onların durumu farklı. Diğer çocukların birkac ay kresten geri kalması dünyanın sonu degil kusura bakmayın.

Herkes sizin gibi bilinçli değil ayrıca. Krese giden cocuk gayet de herkesle görüşüyor aile boyu. Bu bilinc olsaydı pandemi bu kadar yayılmazdı zaten.

Diyelim ki anne evde cocugun eline tablet telefon veriyor. Esas bu cocugun krese gitmesi sart su durumda. Kres sadece calisanlar icin gerekli diye bir sey yok, sorumsuz ebeveynler icin cok cok daha fazla gerekli bence. Benim mesai saatli bir isim yok mesela,oglum 1,5 senedir krese gidiyor. Hic gitmeyenlerden cok daha duzgun bir psikolojisi var. Hayati ogreniyor.

Bizimkiler cok sevindi ama ya. İssiz kalmak istemiyorlardi. Devlettekileri bilemeyecegim iki tane komsum var ikisine de birakin cocuk emanet etmeyi, supurge sapini bile vermezsiniz kaybeder gelir mi acaba diye
Benim çok yakın arkadaşlarım devlette okul öncesi öğretmeni. Hepsi de gerçekten idealist öğretmenler. Çoğunluğuna bu süreçte öğrencilerinden korona bulaştı. Bir tanesi hala karantinada. Çoğu kişi bu dönemde canıyla işi arasında kalıp işini tercih etmek zorunda kaldı. Sizin öğretmenlerin sevinmesi çok üzücü bir durum aslında. Ayrıca okul öncesi eğitimin şimdilik açık olmasına çok bel bağlamamak lazım. B planı yapmalı her ebeveyn. Çünkü ben eninde sonunda kapanacağını düşünüyorum.

Devlet okulunda risk cok daha fazla,siniflar hala 30 kisi cunku. Ve okullar pis. Ekipman yok,dezenfektan yok,sabun yok, bence bu sebepten.

Ozel okullarin kapanmasi demek ogretmenin maas alamamasi demekti o yuzden seviniyorlar. Siniflar 5 kisi,imkanlar sonsuz. Ben de olsam ben de sevinirdim.

O anne çocuğunun eline tablet vermesin öyleyse. Doğurduysak ilgilenmek zorundayız. Krese karşı olmadığımı soyledim nesi anlaşılmıyor? Bu dönemde gitmesi riskli sağlık açısından. Birkac ay evde olması hayatı öğrenmesini engellemez merak etmeyin. Evde yapılacak etkinlikler de var. Herkesin kendi tercihidir ama su da bir gercek çocuklarda da vaka sayısı bir hayli artmış durumda. Bu durum sadece o aileyi değil bütün toplumu ilgilendiriyor.

Devlet okul öncesinin açık kalmasının manası yok, 3 saat olabiliyor zaten günlük. Çalışan ebeveyn için manasız. Sınırlamaya rağmen 20 mevcudu olan sınıflar var, kalabalık.
Bizim okul tam gün ama ders saatlerimi ayarlayabilirsem uyku öncesi eve getireceğim, yarım gün gitmiş olacak.

Geçmiş sayfaları geri dönüp okumadım yeni geldim okuldan eve.
Ptesi itibariyle anaokulumuz açık olacak.
İki gündür yaşadığımız stresi anlatamam.
Çalışan, çocuğunu bırakacak hiç kimsesi olmayan velilerimize bakıcı, yardımcı öğretmen ayarlamaya çalıştık.
Okullar tamamen kapanırsa nasıl geçinirim?
Diye dertlenen temizlik personelimizle dertlendik.
Yeni evlenen, düğün borcu olan öğretmenimizi teselli ettik.
Çocuğumu geçen pandemi döneminde memlekete anneme bırakmak zorunda kalmıştım, çocuğumu 4 ayda 3 defa görebildim, uyumayan-yemeyen bir çocuk olmuştu, Eylül’den beri sizin okulunuzdaydı, alıştı, travmasını atlattı, şimdi yine başa mı dönüyoruz? Diye ağlayan velimize verecek cevap bulamıadık.

Sınıflarımız max 12’şer kişi.
Önlemler üst düzeyde.
Bulaş riskini aza indirmek için sadece bizimle çalışan iki branş öğretmeni hariç tüm branşları iptal ettik bu yıl.
Günde 3 defa herkesin ateşini ölçüp kayıt altına alıyoruz.
Veliler dahil olmak üzere okul personeli dışında hiç kimse okula giremiyor.
Mecburi durumlarda kapıdan girenin de okulumuzun HES alan kodunu telefonundaki HES uygulamasından okutmasını isteyip ateşini ölçüyoruz.
Bu kadar özen ve dikkatten sonra isteyen çocuğunu göndersin, istemeyen evinde tutsun.
Tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Ben seyi anlamadim toplam 3 saat yemek fln tas catlasa 4.5 saat olacak
Ee calisma saatleri daha uzun
Bu duzen kac kisiye merhem olacak
Birde aklima is yerinden arkadasim geldi. Evde bu kdr yiyor tv aciyor elektrik masrafi okulda bu kdr ogun var aidat bu kdr okul daha karli diyordu
Arkasina ne yazsam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…