- 14 Ocak 2013
- 165
- 80
- 98
- 37
- Konu Sahibi gamzelikiz90
-
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Siz 2.çocuk olunca işten ayrılmayı düşündünüz mü acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkİlk oğlumu tam bu sebeplerle 8-6 özel okula verdim
İkinciye bu sebepler yüzünden annem ve bakıcı takviyesi yapıyorum
O kadar zor bir şey ki . Sürekli sorun sürekli sorun . İşimiz çok zor
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu düşünüyorum ve ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkÇocuklara çok üzüldüm gerçekten. Herkes onun geleceği için çalıştığını söylüyor ama çocuğun en ihtiyacı olduğunda anne babası orda burda çocuğu oyalamaya çalışıyor . İki çocuk annesi olarak söylüyorum ben olsam çalışmaya bi süre ara verirdim çocuklarım için .Para her zaman kazanılır ancak yavruların çocukluğu geri gelmez. Benim için onların psikolojileri herşeyden önemli.
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Siz ilkokula başladı mı çocuğunuz ne yaptınız merak ettim. Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkMaşallah o güzel kızınıza ve yüreğine ama yinede vardır içinde yaraları onunda ilkokul çağı çok önemli bir zaman bence arkadaşlıklar özenmeler yalnız hissetmeler kıyaslamalar anne içim ayrı zor ama hayat iştebenim şimdiden düşüncem kızım 3 yaşında ama ilkokul çağında ne yağıcağımı şimdiden düşünüyorum.
Merhaba Hocam konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Siz bir öğretmen olarak fikir verirseniz çok memnun olurum.Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum. Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkMerhaba bende bi devlet okulunda etüt öğretmenliği yapıyorum. Çocuklarınızı okula ek bi etude vs bırakmayın. Ben şahsen çok karşıyım. Ki gözlemlediğim kadarıyla çocuklarda sıkılıyor istemiyor. E onlarda haklı. Çocuk sabah geliyor bilmem saat kaça kadar ders ders ders. Yazık değil mi? Ki genel gözlemime göre anne-baba yoğun çalışan çocukların illa ki bir sorunu oluyor. E pekala ne yapmalı? Evde çocuğa okuldan sonra bakabilecek bi bakıcı en güzeli olur.
Çocuğunuzun geleceği, kişilik gelişimi çok çök önemli. Bu yüzden bakıcı tutmaya değer
beni de yanlışlıkla alıntılamışsınız üzerime alınayım o zamanMerhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Siz 2.çocuk olunca işten ayrıldığınıza pişman oldunuz mu acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık(
İşte çocuk yapmama sebebim. Eve birilerinin damlama ihtimaliiiÇocuklar maalesef ufak yaşta okullardan bıkıyorlar, tanıdık bulunabilir belki ama tabi benim kızın okul çağı için daha zaman var. o zamana ne olur bilinmez ama en iyisi yine evde birisinin olması sanırım.
Ya bakıcı tutacağım yada babanne ve dedeyle aynı evde oturmayı kabul edeceğim çünkü burda sırf kira vermesinler diye kayınpeder köye dönmek istiyor ki aslında kiralarını ben veriyorum, ev biraz sağlıksız rutubet falan oluyor başka eve taşının diyorum onu da kabul etmiyorlar çünkü daha iyi bir eve çıkarlarsa kira yarı yarıya ödenecek onlarda emekli, durumları var aslında ama sağolsun biraz anlayışsızlar. yani ya sizin evde kalırız yada gideriz gibi bir tehditle de karşı karşıyayım aslında.
bir evde haftaiçi bile bende kaldıkları için zor oluyorken sürekli olması nasıl olur düşünemiyorum. Zaten ilk evlendiğimizde de 1 yıl oturduk ama bir ben bir Allah bilir yaşadıklarımı. tekrar başa dönmek istemiyorum.
Aynı evde yaşayınca da herşeye müdahale ediyorlar, sanki ben onların küçük kızıyım herşeyi onlara sorayım falan bekliyorlar.
Yaa çok teşekkür ederim mesajınız için. Aslında sizin gibi tecrübeli birinden fikir almak şu durumda benim için o kadar önemlikibeni de yanlışlıkla alıntılamışsınız üzerime alınayım o zaman
ikinci kızımı 34 yaşında doğurdum işten ayrılmayı hiç düşünmedim
benim de işim çok şükür rahat
bakma imkanı varsa kabul ederlerse büyüklerinizden yardım isteyin
ilkini kv büyüttü sağolsun benim ama ikinci 2 yıl boyunca bakıcı ile büyüdü
sorun yaşadım ben bayağı.. herkes bir değil tabi
istiyorsanız 2. çocuğu 35 olmadan yapın bence
benimkilerin arasında 9,5 yaş var bu arada
rica ederimYaa çok teşekkür ederim mesajınız için. Aslında sizin gibi tecrübeli birinden fikir almak şu durumda benim için o kadar önemlikiEki Görüntüle 2603201 Oğlum 22 aylık daha 2 yaş bile değilken kreşe başladı.Ev kredisinde eşime destek olmak istedim birde evde çok bunaldım hamilelik boyunca hiç çalışmamıştım çünkiŞuan oğlum 4,5 yaşında oldu ben halen çalışmaya devam ediyorum.Yaşım şuan 33 ve oğlum 1,5 sene sonra ilkokula başlayacak nasipse.Ben o zaman 35 yaşında olacağım.Hep sıkıntıdayım ailem akrabam kimsem yok yakınımda bakacak acaba ilkokuldan gelince ben komşuya mı bırakıcam bu çocuğu yine mi yanında olamayacağım diye.. Birde 2. çocuğu düşünüyorum Allah nasip ederse acaba diyorum oğlumun ilkokul zamanına getirsem bebeği benimde yaşım daha fazla geçmeden daha mı mantıklı olur? Yine de işim böyle rahat ve maaşı iyiyken ne kadar doğru olur acaba hayat şartları bu kadar zor iken? Ama işi hiçbir zaman bırakmazsam hem ilkokula yeni başlayan hemde küçücük bebeği bir bakıcıya emanet etmem gerekecek. Siz para için çalışmaya devam eder miydiniz2 çocuğunuzu bırakıp
Bi bilseniz kafam nasıl karışık, bir yanım 2 küçük çocuğu bakıcıya para için bırakmak çok zor olacak diyo bir yanımda en ihtiyaç duyduğun zamanda yanlarında ol boşver diyo. Peki sizin paraya ihtiyacınız olmasaydı eşinizin maaşı yetseydi yine de çalışırdım der misiniz? Bu arada 2.çocuğu ilkokul zamanına getirmezsemde yine bir sıkıntı çünki hem yaşım 35 i geçecek hemde maaşın yarısı zaten bakıcıya gidecekrica ederim
şöyle söliyim
ben ne yapar eder ya anne ya kv getirmeye çalışırdım yanıma
baktım gelmiyorlarsa iyi bir bakıcı bulmaya çalışırdım eve kamera kurup
bebeği ilkokul 1 e getirmeyin de ne yaparsanız yapın valla
herkes bunu söyler çook çook zor oluyor diye
1. sınıf ve bebekle
işiniz rahatla şartları zorlayıp çalışmaya devam ederdim ben olsam
dünyanın bin türlü hali var sonuçta
ben olsam eşimin maaşı yeterli de gelse çalışırım hep aynı şeyi düşünüyorumBi bilseniz kafam nasıl karışık, bir yanım 2 küçük çocuğu bakıcıya para için bırakmak çok zor olacak diyo bir yanımda en ihtiyaç duyduğun zamanda yanlarında ol boşver diyo. Peki sizin paraya ihtiyacınız olmasaydı eşinizin maaşı yetseydi yine de çalışırdım der misiniz? Bu arada 2.çocuğu ilkokul zamanına getirmezsemde yine bir sıkıntı çünki hem yaşım 35 i geçecek hemde maaşın yarısı zaten bakıcıya gidecekEn azından o döneme bebeği getireyim de bir işe yarayayım istiyorum aradan çıksın
Annemde kayınvalidemde uzakta imkansızben olsam eşimin maaşı yeterli de gelse çalışırım hep aynı şeyi düşünüyorum
o zaman hemen yapın :) ilkokul çağına gelmesin
dediğim gibi anne kv bir müddet idare edebilirseniz çok güzel olur
hakkınızda hayırlısı olsun
Maşallah size şimdi büyüdünüz tabi :) Ama ilkokul zamanı komşu-bakıcı idare etsem dahi yaşım 34-35 oluyor 2.bebeği de daha fazla ilerlemeden olsun istiyorum. Ya hem ilkokula hemde birkaç aylık bebeği ikisini birden bakıcıya bırakıp işe devam edicem. Yada memnun olduğum işimden malesef vazgeçicem çocuklarla ilgilencemAnnesi çalışan bir çocuk olarak cevap vereyim buna ben.
İlkokul 3'e gidiyordum ve sabah evden en son ben çıkardım. Kapıyı kilitler giderdim. Kendim giyinip hazırlanırdim. Eve de ilk ben gelirdim, kapıyı açıp girerdim içeri, yemek ısıtıp yerdim. İlkokul 1'de olsam yapabilir mıydım bilmiyorum, belki zorlanırdım. Bu durumda karşı ya da yan komşu iyi bir seçenek olur aslında. Sabah servise o verir, eve gelince o alır. Cüzi bir ücret karşılığı ev hanımı olan bir komşu yapabilir bunu aslında.
bende şuan aynı durumdayım. 2 yaşında oğlum var. aradan çok geçmeden ikinciyi de istiyorum. ama ikisini birden bırakıp işe gitmek çok zor olur. işimden de çok memnunum bırakmakta istemiyorum. ikilemdeyim yani. çocuk çok istiyorum ama bu yüzden ertelemek zorunda kalıyorum. hayırlısı olsun inşallah.Maşallah size şimdi büyüdünüz tabi :) Ama ilkokul zamanı komşu-bakıcı idare etsem dahi yaşım 34-35 oluyor 2.bebeği de daha fazla ilerlemeden olsun istiyorum. Ya hem ilkokula hemde birkaç aylık bebeği ikisini birden bakıcıya bırakıp işe devam edicem. Yada memnun olduğum işimden malesef vazgeçicem çocuklarla ilgilencemÖyle kafam karışık ki..
KarşılığıSeneye kreşe göndericem özele 1 veya 2 yıl, daha sonra zaten devlet okuluna gidebilir kızım fakat bu kezde okula getir götür için biri lazım. Mesela kuzenim okul çıkışında 3-4 saat için bakıcı zor bulabiliyor bulduklarıda inanın en az 1000 TL istiyor.
hafatada 5 gün sedece 4 saat için çok değil mi sizce kocaman kız zaten ne derdi olur ki.
Amin hepimiz için. Bende hep ikilemdeyim kafayı yicem yakında düşünmekten. İlkokula başlayacak çocuk yaş 35 ertelesem sıkıntı ertelemesem ilkokul saatleri zaten erken bakıcı şart. Ya iki çocuğu birden bakıcıya verip işi tercih edicem ya da işi bırakıp evde oturcam.bende şuan aynı durumdayım. 2 yaşında oğlum var. aradan çok geçmeden ikinciyi de istiyorum. ama ikisini birden bırakıp işe gitmek çok zor olur. işimden de çok memnunum bırakmakta istemiyorum. ikilemdeyim yani. çocuk çok istiyorum ama bu yüzden ertelemek zorunda kalıyorum. hayırlısı olsun inşallah.
Seneye kreşe göndericem özele 1 veya 2 yıl, daha sonra zaten devlet okuluna gidebilir kızım fakat bu kezde okula getir götür için biri lazım. Mesela kuzenim okul çıkışında 3-4 saat için bakıcı zor bulabiliyor bulduklarıda inanın en az 1000 TL istiyor.
hafatada 5 gün sedece 4 saat için çok değil mi sizce kocaman kız zaten ne derdi olur ki.
Bi bilseniz kafam nasıl karışık, bir yanım 2 küçük çocuğu bakıcıya para için bırakmak çok zor olacak diyo bir yanımda en ihtiyaç duyduğun zamanda yanlarında ol boşver diyo. Peki sizin paraya ihtiyacınız olmasaydı eşinizin maaşı yetseydi yine de çalışırdım der misiniz? Bu arada 2.çocuğu ilkokul zamanına getirmezsemde yine bir sıkıntı çünki hem yaşım 35 i geçecek hemde maaşın yarısı zaten bakıcıya gidecekEn azından o döneme bebeği getireyim de bir işe yarayayım istiyorum aradan çıksın
Yazmaya nerden başlayacağımı bilemedim. Çok üzüldüğüm eski anılarım geldi aklıma . maalesef o dönem maddi imkansızlıklardan dolayı ben 7 yaşındayken kızımı evde yalnız bırakmıştım.
Bahçe katıydı evimiz. Ben de 7:00 gibi evden çıkıyordum. 3-4 sokak arkadaydı okulu ama mecbur servise vermiştim.
çıkmadan önce onun kahvaltısını hazırlıyordum. Öğlenciydi kızım o zaman . uyanınca kahvaltısını edip çantasını filan hazırlıyordu sonra giyiniyordu. En büyük sıkıntımız saçlarını toplayacak kimse yoktu. Buna da şöyle bir çözüm getirmiştik , sokağımızdaki kuaföre gidip toplatıyordu saçlarını . Bide öğretmen halimizi bildiği için dağınıksa topluyordu saçlarını.
Şimdi hatırladım kızım kendi saçlarına şekil vermeyi öğrenene kadar hep arkadaşlarının hergün çeşit çeşit örülmüş saçlarına özenmiştir.((
Öğlenci olduğu için akşam saat 17:00 gibi çıkıyordu okuldan ve servisle eve geliyordu. Ona basit hazırlayabileceği tost , sandviç gibi şeyleri öğretmiştim. Akşamdan da varsa yemek ısıtabilsin diye mikrodalga fırın almıştım.
okuldan gelince bu şekilde karnını doyuruyordu.
sıkılmasın diye her gün bir aktivite hazırlıyordum. Boyama olur , müzik olur, daha sonraları okumayı öğrenince kitap okuma alışkanlığını kazandı evde tek olmaktan .
Asla kapıyı kimseye açtırmazdım. sıkı sıkı tembihlerdim. Ah ah ne günlerdi ya kızım şimdi 13 yaşında ama çok olgun ve sorumluluk sahibi.
Birgün eve geldiğimde uyuyordu , çekmeceden şarj cihazımı bulayım derken bi baktım çekmecedeki tüm elektronik eşyalar , kablolar güzelce sarılıp tek tek dizilmiş. Duygulanıp sesli olarak kuzum ya aferin sana demişim.
uykusunun arasında e insanın böyle dağınık annesi olursa iş başa düşüyor demişti.(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?