Çalışan anneler ve ilkokula giden çocuklar sorunsalı

Ben Ocak yakmanın dışında ve kapıyı herkese açmamaları dışında bir şey tembihlemezdim. Dış kapıya parmaklıklı Demir bir kapı yaptırdım ve asla onun kilidini açmayın dedim. Durumumu anlattım ve kendilerinin tek başına kalabilecek yaşta olduklarını ve onlara güvendiğimi söyledim. Maaşallah yüzüm kara çıkarmadılar. Bir müddet sonra yemeklerini ısıtıp yemeye de başladılar. Yani zorluk yaşamadım.

Nasil bir sacmalik ozel okulda 1 hafta tatil. Ben de yolladim . Öğretmen olan veliler vardi onlar aliyordu dogal olarak 15 tatilde. Ama calisana nasil zor.

Çocuklara çok üzüldüm gerçekten. Herkes onun geleceği için çalıştığını söylüyor ama çocuğun en ihtiyacı olduğunda anne babası orda burda çocuğu oyalamaya çalışıyor . İki çocuk annesi olarak söylüyorum ben olsam çalışmaya bi süre ara verirdim çocuklarım için .Para her zaman kazanılır ancak yavruların çocukluğu geri gelmez. Benim için onların psikolojileri herşeyden önemli.

bu konuda net bir şey yok maalesef

ben anaokuluna giderken kalıyordum evde tek

hem de tek çocuğum kardeş vs yok

o zaman telefon falan da yok ev telefonu da yok

konu komşu vardır mahalledir denecek de

konu komşu vs de yoktu eş dost akraba da

fakat ortam böyle değildi çocuklar az daha farklı büyürdü

bakkala da giderdik vs vs

benimki 3 e gidiyor ama evde yalnız kalmadı daha

yani evde bırakıp markete dahi gitmedim

ben bazen diyorum ben kalıyordum bir şey olmaz diye ama herkes çok karşı

özellikle eşim kendisi hiç evde yalnız kalmadığı için çocuğun evde kalabileceğini de bilemiyor

bu arada ben liseye giderken beni evde bırakıp bayramda babaanneme gitmişti annem babam

şimdi kimse liseli kızını evde 3-5 gün bırakıp bir yere gitmez galiba

ah D damdan sorma..

annem büyük oğluma çok iyi davranmıyor ben arada kalıyorum evimi ayırdım güya ama daha çok küçükler yalnız kalamazlar.

kahvaltı hazırlamıştım dün eve kahvaltılarını yapıp ananelerine ineceklerdi aynı binadayız. kahvaltılıklar ortada kalmış peynirler bozulmuş. kapı kitli değil bakıcıya verecek para yok..

dün sofrada konuştum çocuklarla biz bir aileyiz ve bu günler geçecek başarıcaz dedim beraber ağladık.. burda öyle boşanma konuları oluyor ya hani ölmeyi bayılmak sanıyorlar diye bir söz var aynı onun misali..

mücadele ediyorum güçlü durmaya çalışıyorum her seferinde hiç çalışmadığım yerden soruyor hayat..

yaza kadar borcumu bitirmeyi hedefliyorum seneye okullar da tam gün olursa çok iyi olacak öğleden sonrası için bakıcı alabiliriz inşallah

en yakınların sırt çeviriyor bazen ya işte öylee....

olsun geçer bu günler

annem de hazırlar giderdi kahvaltımı

bak ben anaokulu çağındaydım ve tektim

bu arada annem senin çektiğin zorluklarla mücadele etmiyordu

çok şükür parası da vardı evliydi de yani iki maaşları vardı

kahvaltıya sadece yenilecek kadar koy

ya da ne bileyim sandviç yap poğaça yap

bir şey olsun ve gerçekten yesinler

öbür türlü birer lokma alıp bırakırlar

alışırlar ortama

annen de biraz ayrı eve çıktın diye yapıyor bir süre sonra o da yumuşayacak

oğulların akıllı çocuklar birbirlerine sahip çıkarlar

kapıyı çekip çıkıyorlarsa sıkıntı yok kilitlenmesin boş ver

geçecek bu günler

çok büyük düzlükler var önünde orada uçurtma uçuracağın zamanlar yakın

Maşallah o güzel kızınıza ve yüreğine ama yinede vardır içinde yaraları onunda ilkokul çağı çok önemli bir zaman bence arkadaşlıklar özenmeler yalnız hissetmeler kıyaslamalar anne içim ayrı zor ama hayat işte benim şimdiden düşüncem kızım 3 yaşında ama ilkokul çağında ne yağıcağımı şimdiden düşünüyorum.

Merhaba bende bi devlet okulunda etüt öğretmenliği yapıyorum. Çocuklarınızı okula ek bi etude vs bırakmayın. Ben şahsen çok karşıyım. Ki gözlemlediğim kadarıyla çocuklarda sıkılıyor istemiyor. E onlarda haklı. Çocuk sabah geliyor bilmem saat kaça kadar ders ders ders. Yazık değil mi? Ki genel gözlemime göre anne-baba yoğun çalışan çocukların illa ki bir sorunu oluyor. E pekala ne yapmalı? Evde çocuğa okuldan sonra bakabilecek bi bakıcı en güzeli olur.

Çocuğunuzun geleceği, kişilik gelişimi çok çök önemli. Bu yüzden bakıcı tutmaya değer

Her cocugun illa ki bir eksigi olur herseyi dort dortluk olmaz. Ev hanimi cogu anne de cocugunun maddi ihtiyaclarini karsilayamamaktan sikayetci. Daha da kotusu sevgi yoksunlugu ceken cocuklar var. bence etud imkani var ise cocuk kalabilir. Ona sikilmasin buna uzulmesin herseyi denk olsun. Gunumuz cocuklarin malum psikolojisi buluttan nem kapiyor. Iyi de zaten imkani olsa herkes ya ozele yollar ya bakici tutar. Ama anne 2000 tl aliyorsa 3 saatlik karsilama icin nasil 1000 tl versin.

Ben de bizdeki durumu yazayim ilk cocugumu anneme yakin bir ozel okula yazdirdim. Ise giderken okula birakiyorduk aksam annem aliyordu. Cunku ozel de olsa en fazla 5 e kadar kalabiliyordu ben altida cikiyordum. Bu sene 4 e gidiyor seneye eve yakinbir okula yazdiracagim cikinca kendi eve gelecek ( yine ozel okul). Bir de kucugumuz var. o da 4 yasinda o da annemde kaliyordu. Onu da seneye eve yakin bir okula yazdiracagim. Ya tam gun 6 ya kadar tutan bir krese yazdiracagim ya da kolejin ana okuluna yazdiracagim ama o da 4 e kadar. Yine karsilamak icin bakici ihtiyaci olacak ama bakici da istemiyorum. Hem beni geriyor kaprisler falan. Hem de ucuncu bir okul parasi da ona odemek istemiyorum. Iki ucu balli degnek yani bizde de.

Illa ki bi imkan yaratılabilir diye düşünüyorum. Eski neslin çoğu şanslıydı çünkü annesi yanındaydı. Inanın ki genel gözlemim bu şekilde. Dediğim gibi öğretmenlik yapıyorum. Çocuğun yeterli ilgiye ihtiyacı var. Sürekli ders olması bıkkınlık yaratıyor. Ki kişilik gelişimindeki olumsuz etkilere girmiyorum bile. En basit hali bıkkınlık

Evet annesi ev hanimi olan bizler belki sansliydik ama bizim de bir boyamiz bitse sorun olurdu.
Bir de bazilari para her zaman kazanilir diyorlar ya ona da katilmiyorum. Para da genclikte kazanilir. Bu tempoyla sadece genclikte calisilir. Yaslaninca bir de cocuklarima yuk olmak istemem. Aslinda hepimiz secimlerimize bagli bedeller oduyoruz. Hangisinin iyi olacagini da asla bilemeyiz. Ama ben iki cocugumda da hemen ise basladim (6 ve 8 ayda) benim sansim annemin destegiydi gerci yine de hep cok yogun calisan biri olmama ragmen cocuklarim her acidan etrafimdaki ev hanimi annelerin cocuklarindan iyi durumdalar. Yani yogun calisan annelerin cocuklari sorunlu olur gibi bir genelleme yanlis olur.

Yeğenim 8 yaşında. 4 yaşında tam gün krese başladı. Ilk okula bassladiginda ablam çalıştığı için öğleden sonralari etut merkezine devam etti. Su an okuldan da etut merkezinden de sıkıldı. Hatta etutten nefret ediyor.

dı onun bazı sorumsuz hareketlerinden dolayı
yalnız istediğim şartlarda bulmuştum bir sürü insan :)
sını hazırlıyordum. Öğlenciydi kızım o zaman . u
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Siz 2.çocuk olunca işten ayrıldığınıza pişman oldunuz mu acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…