- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi gamzelikiz90
-
3. SINIF İTİBARİYLE KALABİLDİLER DEMİŞSİNİZ.
benim de oğlumun biri 2. sınıf biri anasınıfı.. apartmanda anane var ama annem bakmak istemiyor ona da hak veriyorum böyle bir zorunluluğu yok çocuklar öğlenci.. yeni bir ev kurdum borcum çok bakıcıya verecek beş kuruş param yok desem yalan olmaz.
eve ev telefonu bağlatıyorum arayıp sormak için kahvaltılarını hazırlayıp bırakıyorum ama servise saatinde inmeleri gerek ikisi aynı anda inmiyor.. ananenin gönlü olması gerek galiba ama seneye yalnız kalacaklar kafam çok karışık nasıl olacak siz nasıl yapıyordunuz?
Nasil bir sacmalik ozel okulda 1 hafta tatil. Ben de yolladim . Öğretmen olan veliler vardi onlar aliyordu dogal olarak 15 tatilde. Ama calisana nasil zor.Ben de calışan anneyim özel okula gidiyor oğlum bu sene. Daha 3 yaşında. Ocakta 1 hafta yariyil tatili olacakmiş onu düşünüyorum. Babası ya da ben izin alacağız mecburen. Ilkokul zamanı için ya bir bakici ile anlaşılacak ya da konukomşu güvendiğin birilerine emanet edeceksin çocuğu. Başka çözüm yok gibi.
Aynı isime devam ediyorum canim eve part time olarak. Ayrica calisma saatlerim esnek haftanin iki günü evden calisma imkanimda var.böyle bir imkan varmı yok siz part tıme gibimi çalışıyorsunuz anlayamadım.
ne kadar güzel bir işmişAynı isime devam ediyorum canim eve part time olarak. Ayrica calisma saatlerim esnek haftanin iki günü evden calisma imkanimda var.
Çocuklara çok üzüldüm gerçekten. Herkes onun geleceği için çalıştığını söylüyor ama çocuğun en ihtiyacı olduğunda anne babası orda burda çocuğu oyalamaya çalışıyor . İki çocuk annesi olarak söylüyorum ben olsam çalışmaya bi süre ara verirdim çocuklarım için .Para her zaman kazanılır ancak yavruların çocukluğu geri gelmez. Benim için onların psikolojileri herşeyden önemli.Merhaba arkadaşlar,
Kuzenimin bu sene ilkokula başlayan kızı var kendisi de çalışıyor. Bu zamana kadar kreşti bakıcıydı derken ilkokul çağına geldi çok şükür, fakat şimdide çocuğu sabah okula göndermek ve akşam alma derdi var.
Sabah 7:30 da evden çıkmak zorunda akşamda en erken 18:00 de alabilir çocuğu. Fakat okul tam gün öğrenim sabah 08:40 ders başı öğlen 14:00 bitiş. 16:00 ya kadar okulda etüte yazdırdı fakat yine kurtarmıyor işten çıkış saatini.
Kısa süreliğine çözüm bulana kadar sabah baba işten zar zor izinle okula bırakıyor akşamda servis babanın iş yerine bırakıyor kuzenim işten çıkınca koştura koştura eşinin yanına çocuğu almaya gidiyor. Ama buda sorun olmaya başladı. anlayacağınız baya zordalar şuan.
Benimde 3 yaşında bir kızım var. KV. bakıyor ama seneye kreşe göndericem çünkü kayınpederin baskısı üzerine Kayınvalidem istemese de köye dönmeyi düşünüyorlar. Burda kiradalar çünkü onlarda fakat hafta içi çocuğa baktıkları için bende kalıyorlar. Şimdi ileride bende bu sorunları yaşayacağım gibi geliyor heleki kv. k.p dönerse yardımcı kimse de kalmayacak yanımda.
Sizler neler yapıyorsunuz çalışan anneler? Çocuk ve iş saatinize uymayan okul saatleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Bakıcı mı tuttunuz yoksa okul çıkışı çocuğu gönderebilecek bir etkinlik var mıdır?
Ben sabah 8 akşam 5:30 çalışıyorum yani çocuğumu 6 dan önce bende alamam. Kuzenimin bu durumu bana hep empati yaptırıyor sanki onun izinden gidiyor gibiyim
kafam allak bullak
3. SINIF İTİBARİYLE KALABİLDİLER DEMİŞSİNİZ.
benim de oğlumun biri 2. sınıf biri anasınıfı.. apartmanda anane var ama annem bakmak istemiyor ona da hak veriyorum böyle bir zorunluluğu yok çocuklar öğlenci.. yeni bir ev kurdum borcum çok bakıcıya verecek beş kuruş param yok desem yalan olmaz.
eve ev telefonu bağlatıyorum arayıp sormak için kahvaltılarını hazırlayıp bırakıyorum ama servise saatinde inmeleri gerek ikisi aynı anda inmiyor.. ananenin gönlü olması gerek galiba ama seneye yalnız kalacaklar kafam çok karışık nasıl olacak siz nasıl yapıyordunuz?
bu konuda net bir şey yok maalesef
ben anaokuluna giderken kalıyordum evde tek
hem de tek çocuğum kardeş vs yok
o zaman telefon falan da yok ev telefonu da yok
konu komşu vardır mahalledir denecek de
konu komşu vs de yoktu eş dost akraba da
fakat ortam böyle değildi çocuklar az daha farklı büyürdü
bakkala da giderdik vs vs
benimki 3 e gidiyor ama evde yalnız kalmadı daha
yani evde bırakıp markete dahi gitmedim
ben bazen diyorum ben kalıyordum bir şey olmaz diye ama herkes çok karşı
özellikle eşim kendisi hiç evde yalnız kalmadığı için çocuğun evde kalabileceğini de bilemiyor
bu arada ben liseye giderken beni evde bırakıp bayramda babaanneme gitmişti annem babam
şimdi kimse liseli kızını evde 3-5 gün bırakıp bir yere gitmez galiba
ah D damdan sorma..
annem büyük oğluma çok iyi davranmıyor ben arada kalıyorum evimi ayırdım güya ama daha çok küçükler yalnız kalamazlar.
kahvaltı hazırlamıştım dün eve kahvaltılarını yapıp ananelerine ineceklerdi aynı binadayız. kahvaltılıklar ortada kalmış peynirler bozulmuş. kapı kitli değil bakıcıya verecek para yok..
dün sofrada konuştum çocuklarla biz bir aileyiz ve bu günler geçecek başarıcaz dedim beraber ağladık.. burda öyle boşanma konuları oluyor ya hani ölmeyi bayılmak sanıyorlar diye bir söz var aynı onun misali..
mücadele ediyorum güçlü durmaya çalışıyorum her seferinde hiç çalışmadığım yerden soruyor hayat..
yaza kadar borcumu bitirmeyi hedefliyorum seneye okullar da tam gün olursa çok iyi olacak öğleden sonrası için bakıcı alabiliriz inşallah
en yakınların sırt çeviriyor bazen ya işte öylee....
Yazmaya nerden başlayacağımı bilemedim. Çok üzüldüğüm eski anılarım geldi aklıma . maalesef o dönem maddi imkansızlıklardan dolayı ben 7 yaşındayken kızımı evde yalnız bırakmıştım.
Bahçe katıydı evimiz. Ben de 7:00 gibi evden çıkıyordum. 3-4 sokak arkadaydı okulu ama mecbur servise vermiştim.
çıkmadan önce onun kahvaltısını hazırlıyordum. Öğlenciydi kızım o zaman . uyanınca kahvaltısını edip çantasını filan hazırlıyordu sonra giyiniyordu. En büyük sıkıntımız saçlarını toplayacak kimse yoktu. Buna da şöyle bir çözüm getirmiştik , sokağımızdaki kuaföre gidip toplatıyordu saçlarını . Bide öğretmen halimizi bildiği için dağınıksa topluyordu saçlarını.
Şimdi hatırladım kızım kendi saçlarına şekil vermeyi öğrenene kadar hep arkadaşlarının hergün çeşit çeşit örülmüş saçlarına özenmiştir.((
Öğlenci olduğu için akşam saat 17:00 gibi çıkıyordu okuldan ve servisle eve geliyordu. Ona basit hazırlayabileceği tost , sandviç gibi şeyleri öğretmiştim. Akşamdan da varsa yemek ısıtabilsin diye mikrodalga fırın almıştım.
okuldan gelince bu şekilde karnını doyuruyordu.
sıkılmasın diye her gün bir aktivite hazırlıyordum. Boyama olur , müzik olur, daha sonraları okumayı öğrenince kitap okuma alışkanlığını kazandı evde tek olmaktan .
Asla kapıyı kimseye açtırmazdım. sıkı sıkı tembihlerdim. Ah ah ne günlerdi ya kızım şimdi 13 yaşında ama çok olgun ve sorumluluk sahibi.
Birgün eve geldiğimde uyuyordu , çekmeceden şarj cihazımı bulayım derken bi baktım çekmecedeki tüm elektronik eşyalar , kablolar güzelce sarılıp tek tek dizilmiş. Duygulanıp sesli olarak kuzum ya aferin sana demişim.
uykusunun arasında e insanın böyle dağınık annesi olursa iş başa düşüyor demişti.(((
malesef bu dediğiniz daha çok büyük şehirlerde oluyor her yerde aynı imkan olmuyor.Okuldan alip ilgilenecek üniversiteli oyun ablasi bulun
Her cocugun illa ki bir eksigi olur herseyi dort dortluk olmaz. Ev hanimi cogu anne de cocugunun maddi ihtiyaclarini karsilayamamaktan sikayetci. Daha da kotusu sevgi yoksunlugu ceken cocuklar var. bence etud imkani var ise cocuk kalabilir. Ona sikilmasin buna uzulmesin herseyi denk olsun. Gunumuz cocuklarin malum psikolojisi buluttan nem kapiyor. Iyi de zaten imkani olsa herkes ya ozele yollar ya bakici tutar. Ama anne 2000 tl aliyorsa 3 saatlik karsilama icin nasil 1000 tl versin.Merhaba bende bi devlet okulunda etüt öğretmenliği yapıyorum. Çocuklarınızı okula ek bi etude vs bırakmayın. Ben şahsen çok karşıyım. Ki gözlemlediğim kadarıyla çocuklarda sıkılıyor istemiyor. E onlarda haklı. Çocuk sabah geliyor bilmem saat kaça kadar ders ders ders. Yazık değil mi? Ki genel gözlemime göre anne-baba yoğun çalışan çocukların illa ki bir sorunu oluyor. E pekala ne yapmalı? Evde çocuğa okuldan sonra bakabilecek bi bakıcı en güzeli olur.
Çocuğunuzun geleceği, kişilik gelişimi çok çök önemli. Bu yüzden bakıcı tutmaya değer
Her cocugun illa ki bir eksigi olur herseyi dort dortluk olmaz. Ev hanimi cogu anne de cocugunun maddi ihtiyaclarini karsilayamamaktan sikayetci. Daha da kotusu sevgi yoksunlugu ceken cocuklar var. bence etud imkani var ise cocuk kalabilir. Ona sikilmasin buna uzulmesin herseyi denk olsun. Gunumuz cocuklarin malum psikolojisi buluttan nem kapiyor. Iyi de zaten imkani olsa herkes ya ozele yollar ya bakici tutar. Ama anne 2000 tl aliyorsa 3 saatlik karsilama icin nasil 1000 tl versin.
Evet annesi ev hanimi olan bizler belki sansliydik ama bizim de bir boyamiz bitse sorun olurdu.Illa ki bi imkan yaratılabilir diye düşünüyorum. Eski neslin çoğu şanslıydı çünkü annesi yanındaydı. Inanın ki genel gözlemim bu şekilde. Dediğim gibi öğretmenlik yapıyorum. Çocuğun yeterli ilgiye ihtiyacı var. Sürekli ders olması bıkkınlık yaratıyor. Ki kişilik gelişimindeki olumsuz etkilere girmiyorum bile. En basit hali bıkkınlık
Teşekkür ederim canım daha iyileri senin olsun inşallahne kadar güzel bir işmiş
dı onun bazı sorumsuz hareketlerinden dolayı
yalnız istediğim şartlarda bulmuştum bir sürü insan :)
sını hazırlıyordum. Öğlenciydi kızım o zaman . u
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Siz 2.çocuk olunca işten ayrıldığınıza pişman oldunuz mu acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkBen 8, kardeşim 5 yaşındayken annem çalışmaya basladi.Biz kendi kendimize yürüyerek okula gider gelirdik,termosa koyduğu çayı içerdik kahvaltilik yerdik.Sofra hep ortaklıkta beklerdi. Hey gidi hey. Valla iyi de cesaretliymis annem, ben yapamam sanırım.
Ben ikinci doğunca işten ayrıldım,bir arkdasim rica etse buyuk kizimi okuldan alirken onun çocuğunu da alıp eve getirip benimkilerle yedirir icirirdim. Hem yol da yurumezdi arabayla aliyorumCocuklar uyum sağlarlarsa benim ne zararım olabilirki. 2-3 sene sonra ise dönersem ve ailemden uzakta olursam böyle yapardım,etut merkezi extra okul vs.uzak ihtimal bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?