Çalışan anneler ve ilkokula giden çocuklar sorunsalı

gamzelikiz90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2015
47
17
38
Merhaba arkadaşlar,

Kuzenimin bu sene ilkokula başlayan kızı var kendisi de çalışıyor. Bu zamana kadar kreşti bakıcıydı derken ilkokul çağına geldi çok şükür, fakat şimdide çocuğu sabah okula göndermek ve akşam alma derdi var.
Sabah 7:30 da evden çıkmak zorunda akşamda en erken 18:00 de alabilir çocuğu. Fakat okul tam gün öğrenim sabah 08:40 ders başı öğlen 14:00 bitiş. 16:00 ya kadar okulda etüte yazdırdı fakat yine kurtarmıyor işten çıkış saatini.
Kısa süreliğine çözüm bulana kadar sabah baba işten zar zor izinle okula bırakıyor akşamda servis babanın iş yerine bırakıyor kuzenim işten çıkınca koştura koştura eşinin yanına çocuğu almaya gidiyor. Ama buda sorun olmaya başladı. anlayacağınız baya zordalar şuan.
Benimde 3 yaşında bir kızım var. KV. bakıyor ama seneye kreşe göndericem çünkü kayınpederin baskısı üzerine Kayınvalidem istemese de köye dönmeyi düşünüyorlar. Burda kiradalar çünkü onlarda fakat hafta içi çocuğa baktıkları için bende kalıyorlar. Şimdi ileride bende bu sorunları yaşayacağım gibi geliyor heleki kv. k.p dönerse yardımcı kimse de kalmayacak yanımda.
Sizler neler yapıyorsunuz çalışan anneler? Çocuk ve iş saatinize uymayan okul saatleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Bakıcı mı tuttunuz yoksa okul çıkışı çocuğu gönderebilecek bir etkinlik var mıdır?
Ben sabah 8 akşam 5:30 çalışıyorum yani çocuğumu 6 dan önce bende alamam. Kuzenimin bu durumu bana hep empati yaptırıyor sanki onun izinden gidiyor gibiyim
kafam allak bullak

Özel okula gönderme ihtimalim var. Devlette çok iyi bir öğretmen karşıma çıkarsa gönderirim. O zaman da bakıcı tutarım. Zaten hastalandığı ya da toplantıya gideceğim zamanlar İçin de evde birinin olması gerekiyor.

Özel okula gönderme şansımız yok kızlar malesef kuzenimde bende kiracıyız.
1 yıl iki yıl değil, özel okula en az 8 yıl gitmesi gerek 2 yıl da okul öncesi dersek 10 yıl özel okul bizim belimizi sağlam büker.

Arkadaşım çocuğun okulunun karşısında ki bir etüt merkezine yazdirmisti.Etut merkezi bırakıp alıyordu okuldan çocukları.Baska bir arkadaşım çocuğun sınıf arkadaşlarından birinin annesi ile bakici olarak anlaşmıştı.Cocuk öğle arasında filan da o kişi tarafından alınıyordu.Sizin kreş diye bahsettiğiniz anasınıfı mi?

Seneye kreşe göndericem özele 1 veya 2 yıl, daha sonra zaten devlet okuluna gidebilir kızım fakat bu kezde okula getir götür için biri lazım. Mesela kuzenim okul çıkışında 3-4 saat için bakıcı zor bulabiliyor bulduklarıda inanın en az 1000 TL istiyor.
hafatada 5 gün sedece 4 saat için çok değil mi sizce kocaman kız zaten ne derdi olur ki.

Çocuklarını büyütmüş ya da atnı okuldan olabilir. Okul çıkışı alıp evde 3-4 saat karnını doyuracak, biraz otnayacak bir komşuyla uygun fiyata anlaşsınlar. çok böyle yapan

Onuda denedi kuzen ama okul çıkışında 3-4 saat için bakıcı zor bulabiliyor bulduklarıda inanın en az 1000 TL istiyor.

Servis sabahları babanın işyerinden alsa çocuğu akşamda babanın işyerine bıraksa yada artık hangisinin işyeri daha müsaitse

Onuda denedi kuzen ama okul çıkışında 3-4 saat için bakıcı zor bulabiliyor bulduklarıda inanın en az 1000 TL istiyor.
Her yere yazıyorum. Çok kullsnılan satış sitesi varya oraya verdim yardıcı arNıyor ilanı, 20 kişi aradı oturduğum bölgeden, birini seçtim 6 aydır da yanımda. Ailemden biri gibi. Aynı sokakta oturuyoruz. Başka türlü ne o beni bulabilirdi ne de bn onu.

Hic mi tanidik yok etrafinizda , komsu , kayinvalidenizin komsulari yada is yerindekilerin tanidiklari falan. Bir sekilde bakiciya ihtiyaciniz olucak cunku.

Küçücük çocukların okul yorgunluğunun üstüne etkinlikten etkinliğe sürüklenmesini doğru bulmuyorum, çok yıpratıcı.
Çok seçenek yok, ya özel okula gönderilecek, çıkışta anne babanın yanına iş yerine gelecek çocuk, ya da öğleden sonraları için eve biri bulunacak. Hem ev işi yemek vs yapar, hem de çocuğu alır. Para konusunda yapacak bir şey yok malesef
Bir de zaten hastalanıyor çocuklar, illaki yardımcı olacak biri lazım

Evet ama yapacak fazla birşey yok bu konuda....ozel okul veya bakici gerekecek.Yazın genelde yıllık izin ve 15 er gün aile büyüklerinin gelip kalmasıyla çözülüyor sorun.

Çocuklar maalesef ufak yaşta okullardan bıkıyorlar, tanıdık bulunabilir belki ama tabi benim kızın okul çağı için daha zaman var. o zamana ne olur bilinmez ama en iyisi yine evde birisinin olması sanırım.
Ya bakıcı tutacağım yada babanne ve dedeyle aynı evde oturmayı kabul edeceğim çünkü burda sırf kira vermesinler diye kayınpeder köye dönmek istiyor ki aslında kiralarını ben veriyorum, ev biraz sağlıksız rutubet falan oluyor başka eve taşının diyorum onu da kabul etmiyorlar çünkü daha iyi bir eve çıkarlarsa kira yarı yarıya ödenecek onlarda emekli, durumları var aslında ama sağolsun biraz anlayışsızlar. yani ya sizin evde kalırız yada gideriz gibi bir tehditle de karşı karşıyayım aslında.
bir evde haftaiçi bile bende kaldıkları için zor oluyorken sürekli olması nasıl olur düşünemiyorum. Zaten ilk evlendiğimizde de 1 yıl oturduk ama bir ben bir Allah bilir yaşadıklarımı. tekrar başa dönmek istemiyorum.
Aynı evde yaşayınca da herşeye müdahale ediyorlar, sanki ben onların küçük kızıyım herşeyi onlara sorayım falan bekliyorlar.

Biz 4 yıl harap olduk
Etütler hemen başlamıyor o süreç büyük sıkıntı yaratıyor sabah okula bıraktığımızda okulda tek başına oluyor korkuyor diye sınıfta bekliyoruz başka Arkadaşı gelene kadar falan filan derken özel okula yazdırıp rahat ettik
Sabahları çocuk sınıfta tek başına 45 dk kadar bekliyordu akşamları da yazın yine sorun değil ama kışın bekliyordu
Etüt merkezine gönderdik servis oraya bırakıyor ben ordan alıyordum
Ama ödediğimiz para özel okul fiyatını buluyordu
Şimdi rahatız

Aylık ödemeniz ne kadar peki özel okula? Ve yazın ne yapıyorsunuz?

Aylık ödemeniz ne kadar peki özel okula? Ve yazın ne yapıyorsunuz?
Yazın memlekete gönderiyorum kv ve annem dönüşümlü bakıyor
İki çocuğun yaz okul fiyatı da çok fazla tutuyor ve yaz okulları da saat 4te bitiyor
Özel okula ödeyeceğiniz miktar okula göre değişir ama iyi bir devlet okuluna gitsin derseniz zaten öncesinde ciddi bir bağış sonrasında da yine ödeme yapıyorsunuz yemek etüt ve okul aidatı da işin içine girince özel okuldan farkı olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…