• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve ilkokula giden çocuklar sorunsalı

Maşallah size şimdi büyüdünüz tabi :) Ama ilkokul zamanı komşu-bakıcı idare etsem dahi yaşım 34-35 oluyor 2.bebeği de daha fazla ilerlemeden olsun istiyorum. Ya hem ilkokula hemde birkaç aylık bebeği ikisini birden bakıcıya bırakıp işe devam edicem. Yada memnun olduğum işimden malesef vazgeçicem çocuklarla ilgilencem:KK43: Öyle kafam karışık ki..
Maddi olarak zorlanmayacaksaniz bence işi bırakın. İkinci çocuk kreşe başladığında yeniden dönersiniz.

Maddi olarak zorlanmayacaksaniz bence işi bırakın. İkinci çocuk kreşe başladığında yeniden dönersiniz.
Cevap için teşekkürler.Haklısınız işi bırakmasam bile tek çocukta olsa 2 tane de olsa zaten bakıcıya para vercem. Hiç değilse bu esnada 2.çocuğu yapmak sanırım daha mantıklı. Büyüdüklerinde Allah kerim :KK43:

• Beğen
Reactions: Kuf
Bu devirde iş bulmak bu kadar zorken ve kadınların biraktigi işlere dönmesi imkansız gibi birseyken pek mantıklı değil bence. Ekonominin durumu çok kötü ve 2. Çocuk kreşe başlayınca da aynı sorunlar yaşanacak tek farkı annenin ara vermiş olmasi olacak.

Bu devirde iş bulmak bu kadar zorken ve kadınların biraktigi işlere dönmesi imkansız gibi birseyken pek mantıklı değil bence. Ekonominin durumu çok kötü ve 2. Çocuk kreşe başlayınca da aynı sorunlar yaşanacak tek farkı annenin ara vermiş olmasi olacak.
Maddi olarak zorlamayacaksa dedim bu yüzden işte. Zorlanacaksa ikinci çocuğu düşünmemeli bu durumda.

Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Siz 2.çocuk olunca işten ayrıldığınıza pişman oldunuz mu acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık :((
Alıntıda ben de varım ve cevap veriyorum:) asla pişman olmadım, iyi ki ayrılmışım. 7 yaş ve 3 yaşındalar şu an ve 3 yıldır evdeyim, daha 1-2 sene daha işe dönmem sanırım...
Ya ben aslında başka bir şey yazayım, bence 2.sınıftayken falan denk getirmeye çalış öyle daha iyi olurdu

Alıntıda ben de varım ve cevap veriyorum:) asla pişman olmadım, iyi ki ayrılmışım. 7 yaş ve 3 yaşındalar şu an ve 3 yıldır evdeyim, daha 1-2 sene daha işe dönmem sanırım...
Ya ben aslında başka bir şey yazayım, bence 2.sınıftayken falan denk getirmeye çalış öyle daha iyi olurdu
Yaa merhaba :) Cevap için öncelikle teşekkürler.Haklısınız 2.sınıfa denk gelirse normal şartlarda daha iyi olur hem çocuğun dengesi bozulmaz kardeşi oldu diye hemde bebek yokken 1.sınıfta dersler felan daha çok ilgilenebilirim.Ama en büyük sorun zaten 22 aylık iken kreşe gitti en güzel zamanlarında çalışıyordum hep ayrı kaldım bari 1.sınıfta yanında olayım okuldan gelince çocuğumu karşılayayım istiyorum :(( Birde bebek 1.sınıf sonrası olsa ilkokuldan erken gelecek bakıcı bulmam lazım ona da ayrı para vermem gerekecek.Hem ayrı kalcaz bide çalıştığıma ne kadar değecek bilmiyorum:110:

Back