• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve ilkokula giden çocuklar sorunsalı

Her yere yazıyorum. Çok kullsnılan satış sitesi varya oraya verdim yardıcı arNıyor ilanı, 20 kişi aradı oturduğum bölgeden, birini seçtim 6 aydır da yanımda. Ailemden biri gibi. Aynı sokakta oturuyoruz. Başka türlü ne o beni bulabilirdi ne de bn onu.
bende oraya bakıcı ilanı vermiştim ve bulmuştum
beni de 20 ye yakın insan aramıştı

ama onla da olmadı onun bazı sorumsuz hareketlerinden dolayı
yalnız istediğim şartlarda bulmuştum bir sürü insan :)

konu sahibi yaklaşık 2 yıl sonra bende devlet okuluna başlatacağım inşallah kızımı benimde yine bakıcı sorunum olacak
o zaman yine o siteye başvuracağım büyük ihtimal

Merhaba arkadaşlar,

Kuzenimin bu sene ilkokula başlayan kızı var kendisi de çalışıyor. Bu zamana kadar kreşti bakıcıydı derken ilkokul çağına geldi çok şükür, fakat şimdide çocuğu sabah okula göndermek ve akşam alma derdi var.
Sabah 7:30 da evden çıkmak zorunda akşamda en erken 18:00 de alabilir çocuğu. Fakat okul tam gün öğrenim sabah 08:40 ders başı öğlen 14:00 bitiş. 16:00 ya kadar okulda etüte yazdırdı fakat yine kurtarmıyor işten çıkış saatini.
Kısa süreliğine çözüm bulana kadar sabah baba işten zar zor izinle okula bırakıyor akşamda servis babanın iş yerine bırakıyor kuzenim işten çıkınca koştura koştura eşinin yanına çocuğu almaya gidiyor. Ama buda sorun olmaya başladı. anlayacağınız baya zordalar şuan.
Benimde 3 yaşında bir kızım var. KV. bakıyor ama seneye kreşe göndericem çünkü kayınpederin baskısı üzerine Kayınvalidem istemese de köye dönmeyi düşünüyorlar. Burda kiradalar çünkü onlarda fakat hafta içi çocuğa baktıkları için bende kalıyorlar. Şimdi ileride bende bu sorunları yaşayacağım gibi geliyor heleki kv. k.p dönerse yardımcı kimse de kalmayacak yanımda.
Sizler neler yapıyorsunuz çalışan anneler? Çocuk ve iş saatinize uymayan okul saatleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Bakıcı mı tuttunuz yoksa okul çıkışı çocuğu gönderebilecek bir etkinlik var mıdır?
Ben sabah 8 akşam 5:30 çalışıyorum yani çocuğumu 6 dan önce bende alamam. Kuzenimin bu durumu bana hep empati yaptırıyor sanki onun izinden gidiyor gibiyim :KK43:
kafam allak bullak :KK43:

Özel okulda o yüzden 08.00-18.00 arası tam gün okulda,biz bırakıp biz alıyoruz. Hoş ben bu yüzden kayınvalidenin dibinden ayrılamıyorum,devlet okulu olsa o servise verip o karşılar diye. Çalışan kadın için çocuk her daim stres faktörü.

Bu durumda olan arkadaşlarım yardımcı abla- komşu ile çözüyorlar durumu. Ufak bir ücret karşılığı 300-500 tl eve gelen çocuğu servisten komşu alıyor bir iki saat bakıyor. Açsa atıştırmalık birşeyler veriyor. Daha fazla etüde boğmak çok kötü bence.

biz esimle is saatlerimizi biraz guncelledik,
sabah cocuklari ben birakiyorum, ise biraz gec gidiyrum,
o erken gidip erken cikiyor cocuklari aliyor.

tabi bu yarim saat kurtariyor sabah ve aksam,
kucuk kreste, buyuk okulda, buyuk okul sonrasi hizmet veren bir yere gidiyor, kres gibi aynen ama buyuk cocuklar icin.

tatillerde de simdilik babam veya kayinvalidem geliyorlar, ya da biz tatillerimizi onlara gore ayarliyoruz.

en buyuk sorunumuz acil hastaliklari, izin almaya calisiyoruz oyle durumlarda da. Bazen evden calisiyoruz.

Yazın memlekete gönderiyorum kv ve annem dönüşümlü bakıyor
İki çocuğun yaz okul fiyatı da çok fazla tutuyor ve yaz okulları da saat 4te bitiyor
Özel okula ödeyeceğiniz miktar okula göre değişir ama iyi bir devlet okuluna gitsin derseniz zaten öncesinde ciddi bir bağış sonrasında da yine ödeme yapıyorsunuz yemek etüt ve okul aidatı da işin içine girince özel okuldan farkı olmuyor
Kac yasındalar?
Benım buyugu okul cağında dıgerı daha 1 yasında. Annemler bakıyor benım suanda , bebekten öncede okula gonderıp aksam karşılıyorlardı. Neyse asıl sorun yazın , yazın ayrı kalacağız bu 3. sene olacak. Daha evvel ısyerım sureklı ızın verdı 3 gun ayrı kaldık 4 gun yanındaydım ama gecen sene doğum ıznı derken bu sene böyle bır sansım olmayacak. Cok küçükler mı nasıl etkilenecek kucuk olan cok merak edıyorum

Yazmaya nerden başlayacağımı bilemedim. Çok üzüldüğüm eski anılarım geldi aklıma . maalesef o dönem maddi imkansızlıklardan dolayı ben 7 yaşındayken kızımı evde yalnız bırakmıştım.
Bahçe katıydı evimiz. Ben de 7:00 gibi evden çıkıyordum. 3-4 sokak arkadaydı okulu ama mecbur servise vermiştim.

çıkmadan önce onun kahvaltısını hazırlıyordum. Öğlenciydi kızım o zaman . uyanınca kahvaltısını edip çantasını filan hazırlıyordu sonra giyiniyordu. En büyük sıkıntımız saçlarını toplayacak kimse yoktu. Buna da şöyle bir çözüm getirmiştik , sokağımızdaki kuaföre gidip toplatıyordu saçlarını . Bide öğretmen halimizi bildiği için dağınıksa topluyordu saçlarını. :(
Şimdi hatırladım kızım kendi saçlarına şekil vermeyi öğrenene kadar hep arkadaşlarının hergün çeşit çeşit örülmüş saçlarına özenmiştir. :(((

Öğlenci olduğu için akşam saat 17:00 gibi çıkıyordu okuldan ve servisle eve geliyordu. Ona basit hazırlayabileceği tost , sandviç gibi şeyleri öğretmiştim. Akşamdan da varsa yemek ısıtabilsin diye mikrodalga fırın almıştım.
okuldan gelince bu şekilde karnını doyuruyordu.
sıkılmasın diye her gün bir aktivite hazırlıyordum. Boyama olur , müzik olur, daha sonraları okumayı öğrenince kitap okuma alışkanlığını kazandı evde tek olmaktan .
Asla kapıyı kimseye açtırmazdım. sıkı sıkı tembihlerdim. Ah ah ne günlerdi ya kızım şimdi 13 yaşında ama çok olgun ve sorumluluk sahibi.
Birgün eve geldiğimde uyuyordu , çekmeceden şarj cihazımı bulayım derken bi baktım çekmecedeki tüm elektronik eşyalar , kablolar güzelce sarılıp tek tek dizilmiş. Duygulanıp sesli olarak kuzum ya aferin sana demişim.
uykusunun arasında e insanın böyle dağınık annesi olursa iş başa düşüyor demişti. :((((

Yazmaya nerden başlayacağımı bilemedim. Çok üzüldüğüm eski anılarım geldi aklıma . maalesef o dönem maddi imkansızlıklardan dolayı ben 7 yaşındayken kızımı evde yalnız bırakmıştım.
Bahçe katıydı evimiz. Ben de 7:00 gibi evden çıkıyordum. 3-4 sokak arkadaydı okulu ama mecbur servise vermiştim.

çıkmadan önce onun kahvaltısını hazırlıyordum. Öğlenciydi kızım o zaman . uyanınca kahvaltısını edip çantasını filan hazırlıyordu sonra giyiniyordu. En büyük sıkıntımız saçlarını toplayacak kimse yoktu. Buna da şöyle bir çözüm getirmiştik , sokağımızdaki kuaföre gidip toplatıyordu saçlarını . Bide öğretmen halimizi bildiği için dağınıksa topluyordu saçlarını. :KK43:
Şimdi hatırladım kızım kendi saçlarına şekil vermeyi öğrenene kadar hep arkadaşlarının hergün çeşit çeşit örülmüş saçlarına özenmiştir. :KK43:((

Öğlenci olduğu için akşam saat 17:00 gibi çıkıyordu okuldan ve servisle eve geliyordu. Ona basit hazırlayabileceği tost , sandviç gibi şeyleri öğretmiştim. Akşamdan da varsa yemek ısıtabilsin diye mikrodalga fırın almıştım.
sıkılmasın diye her gün bir aktivite hazırlıyordum. Boyama olur , müzik olur, daha sonraları okumayı öğrenince kitap okuma alışkanlığını kazandı evde tek olmaktan .
Asla kapıyı kimseye açtırmazdım. sıkı sıkı tembihlerdim. Ah ah ne günlerdi ya kızım şimdi 13 yaşında ama çok olgun ve sorumluluk sahibi.
Birgün eve geldiğimde uyuyordu , çekmeceden şarj cihazımı bulayım derken bi baktım çekmecedeki tüm elektronik eşyalar , kablolar güzelce sarılıp tek tek dizilmiş. Duygulanıp sesli olarak kuzum ya aferin sana demişim.
uykusunun arasında e insanın böyle dağınık annesi olursa iş başa düşüyor demişti. :KK43:(((
Benim annem de çalışıyordu .
Aynı sizin gibi ne saçımı yapmaya
ne yemeğimi hazırlamaya fırsatı oldu.
Canım annem :)
Hem ben okudum hem ablam.
Ev hanımı annesi olanlardan çok daha iyi konumlardayız :)
Hiç canınızı sıkmayın , bu günler geçiyor.
Sevgiler :)

çıkmadan önce onun kahvaltısını hazırlıyordum. Öğlenciydi kızım o zaman . uyanınca kahvaltısını edip çantasını filan hazırlıyordu sonra giyiniyordu. En büyük sıkıntımız saçlarını toplayacak kimse yoktu. Buna da şöyle bir çözüm getirmiştik , sokağımızdaki kuaföre gidip toplatıyordu saçlarını . Bide öğretmen halimizi bildiği için dağınıksa topluyordu saçlarını. :KK43:
Şimdi hatırladım kızım kendi saçlarına şekil vermeyi öğrenene kadar hep arkadaşlarının hergün çeşit çeşit örülmüş saçlarına özenmiştir. :KK43:((

uykusunun arasında e insanın böyle dağınık annesi olursa iş başa düşüyor demişti. :KK43:(((
Çok tatlısınız her ikiniz de.
Maşallah.
Allahım tüm yavruların bahtını açık etsin inşallah.

Canım ya öyle bir başlamışsın ki evde tek başınayken çocuğun başına birşey geldi sandım :) maşallah işte aslanlar gibi kendi kendine yetmeyi öğrenmiş. Yedi yaşında hala tuvalete annesi götürüp altını bile annesine temizleten bir çocuk olmasından çok daha iyi durumda :)

:( çalışan annenin kanayan yarası. benim biri 4 yaşında bu yıl kreşte. sabah bırakıyorum akiam 5 te babam alıyor. annemle babam çok yakın şimdiye kadar annem baktı. ama şu an 2. ye hamileyim. babam memlekete taşınmak istiyor. annem pek taraftar değil ama babam giderse mecbur. babaanne çok yaşlı hasta. yazlarıda yine köyde geçirmek istiyorlar gitmeseler bile. bende şimdiden düşünmeye başladım. ofisteki arkadaş devlet okuluna yolluyor. sabah servis işyerinden alıyor. çocuk etüte kalıyor 5.30 gibide işyerine bırakıyor. 6 da paydos beraber evlerine gidiyorlar. herkesin mecburiyeti farklı. allah hepimizin yardımcısı olsun. hep vicdan azabı sanki çalışmayı ve işimi çok seviyorum işim çok rahat. ama işte bu faktörler anneyken çalışmayı çok zorlaştırıyor. keşke çocuklar en azından 10 yaşına gelene kadar annelerin iş çıkış saati 4 yada 5 olsa. o kadar güzel olur ki. en azından sabah bırakır akşam alırız. hayaller işte... :(

Çevremde bu sorunu yaşayan çok kişi var.komşumuz 70 yaşında kayınpederini getirtti memleketten bakıcılar 3 saat demiyor aynen 1000 TL para istiyor etüdler de pahalı öz okula gonderme imkânınız yoksa kayinvalidenlere bir miktar kira yardımı yapın gitmesinler köye çünkü zor oluyor gerçekten.

Ya özel okula para vereceksiniz ya da rutubetsiz ev tutup kayınvalide-kayınpederin kirasını ödeyeceksiniz. Diğer seçenek de aynı ev. Eğer maddi durumunun el vermiyorsa sıkın dişinizi sizs taşınsınlar. Çünkü insanlardan hem çocuk bakmalarını istemek hem de masraf yapmalarını beklemek olmaz.

Benim oğlum anneme giderdi okul çıkışı. Bu yüzden ikametgahını annemin adresine aldırmıştım. Eve yakın bir okula gitti. Kızımda da, servise vermiştim. Okul 15.30 da bitiyordu ben 17'de işten çıkıyordum. O sürede işyerime bırakıyordu servis. 3 sene böyle idare ettik. Sonrasın da ise kendileri evde durmaya başladılar zaten.

Bu durumda olan arkadaşlarım yardımcı abla- komşu ile çözüyorlar durumu. Ufak bir ücret karşılığı 300-500 tl eve gelen çocuğu servisten komşu alıyor bir iki saat bakıyor. Açsa atıştırmalık birşeyler veriyor. Daha fazla etüde boğmak çok kötü bence.

Yardımcı abla dediğinizi de araştırdım eğer tanıdık bir abla değilse ve sitelerden buluyorsanız saati en az 60 TL 4 saat yapar 240 tl 3 saat bile ücret olarak çok fazla birde bu günlük ücret.

Ya özel okula para vereceksiniz ya da rutubetsiz ev tutup kayınvalide-kayınpederin kirasını ödeyeceksiniz. Diğer seçenek de aynı ev. Eğer maddi durumunun el vermiyorsa sıkın dişinizi sizs taşınsınlar. Çünkü insanlardan hem çocuk bakmalarını istemek hem de masraf yapmalarını beklemek olmaz.

Başka ev buldum canım kabul etmiyorlar :(

Benim oğlum anneme giderdi okul çıkışı. Bu yüzden ikametgahını annemin adresine aldırmıştım. Eve yakın bir okula gitti. Kızımda da, servise vermiştim. Okul 15.30 da bitiyordu ben 17'de işten çıkıyordum. O sürede işyerime bırakıyordu servis. 3 sene böyle idare ettik. Sonrasın da ise kendileri evde durmaya başladılar zaten.

kac yaslarindaydilar evde yanliz kalmaya basladiklarinda ?

Aslında onlara da muhtacım ne bakıcı ne yardımcı abla nede özel okul tam anlamıyla derdime çare değil. Evde vaya yakında bir büyüğün olması çalışan anneler için kesinlikler şart. Çocuğum için kendimden çok fazla feragat etmem lazım. Aynı evde yaşamayı kabul etmek gibi. :( Dediğim gibi kiradayım üstelik ev almak gibi bir hedefimiz var. henüz gençken çalışabiliyorken ev sahibi olmak istiyoruz. Hem aynı evde olmak istemiyorum ama hemde onlara deli gibi muhtacım :(

Merhaba arkadaşlar,

Kuzenimin bu sene ilkokula başlayan kızı var kendisi de çalışıyor. Bu zamana kadar kreşti bakıcıydı derken ilkokul çağına geldi çok şükür, fakat şimdide çocuğu sabah okula göndermek ve akşam alma derdi var.
Sabah 7:30 da evden çıkmak zorunda akşamda en erken 18:00 de alabilir çocuğu. Fakat okul tam gün öğrenim sabah 08:40 ders başı öğlen 14:00 bitiş. 16:00 ya kadar okulda etüte yazdırdı fakat yine kurtarmıyor işten çıkış saatini.
Kısa süreliğine çözüm bulana kadar sabah baba işten zar zor izinle okula bırakıyor akşamda servis babanın iş yerine bırakıyor kuzenim işten çıkınca koştura koştura eşinin yanına çocuğu almaya gidiyor. Ama buda sorun olmaya başladı. anlayacağınız baya zordalar şuan.
Benimde 3 yaşında bir kızım var. KV. bakıyor ama seneye kreşe göndericem çünkü kayınpederin baskısı üzerine Kayınvalidem istemese de köye dönmeyi düşünüyorlar. Burda kiradalar çünkü onlarda fakat hafta içi çocuğa baktıkları için bende kalıyorlar. Şimdi ileride bende bu sorunları yaşayacağım gibi geliyor heleki kv. k.p dönerse yardımcı kimse de kalmayacak yanımda.
Sizler neler yapıyorsunuz çalışan anneler? Çocuk ve iş saatinize uymayan okul saatleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Bakıcı mı tuttunuz yoksa okul çıkışı çocuğu gönderebilecek bir etkinlik var mıdır?
Ben sabah 8 akşam 5:30 çalışıyorum yani çocuğumu 6 dan önce bende alamam. Kuzenimin bu durumu bana hep empati yaptırıyor sanki onun izinden gidiyor gibiyim :KK43:
kafam allak bullak :KK43:
mesaim 8-5 sabah geç gidip akşam erken çıkıyorum tamamen insiyatif ile oluşan bir durum... başka türlü saatler denk gelmiyor ne yazıkki ;(
kızım 2,5 yaşında kreşe gidiyor şu an ..
ilkokulda tam gün okula göndermeyi düşünüyorum gerekirse çıkışlarda servisle yanıma gelir eve birlikte geçeirz sabahta bir yolunu bulacağız artık daha çok var o günlere ;)

Aslında onlara da muhtacım ne bakıcı ne yardımcı abla nede özel okul tam anlamıyla derdime çare değil. Evde vaya yakında bir büyüğün olması çalışan anneler için kesinlikler şart. Çocuğum için kendimden çok fazla feragat etmem lazım. Aynı evde yaşamayı kabul etmek gibi. :KK43: Dediğim gibi kiradayım üstelik ev almak gibi bir hedefimiz var. henüz gençken çalışabiliyorken ev sahibi olmak istiyoruz. Hem aynı evde olmak istemiyorum ama hemde onlara deli gibi muhtacım :KK43:

baska cozumler dusunun, yazik olur bence.

yani evi okulun yanina tasimak ve sabah birinizin okul saatine kadar kalmasi, aksam digerinizin erken cikmasi mumkun mu?
veyahut is yerine goturmeniz gunde bir iki saat kadar?
ya da calisan anneler fazlalastikca etut tarzi veya buyuk cocuklara kres tarzi yerler de fazlalasiyor, onlar direk is saati boyunca tutuyorlar cocuklari okuldan da aliyorlar.

Back