Merhaba arkadaşlar,
Kuzenimin bu sene ilkokula başlayan kızı var kendisi de çalışıyor. Bu zamana kadar kreşti bakıcıydı derken ilkokul çağına geldi çok şükür, fakat şimdide çocuğu sabah okula göndermek ve akşam alma derdi var.
Sabah 7:30 da evden çıkmak zorunda akşamda en erken 18:00 de alabilir çocuğu. Fakat okul tam gün öğrenim sabah 08:40 ders başı öğlen 14:00 bitiş. 16:00 ya kadar okulda etüte yazdırdı fakat yine kurtarmıyor işten çıkış saatini.
Kısa süreliğine çözüm bulana kadar sabah baba işten zar zor izinle okula bırakıyor akşamda servis babanın iş yerine bırakıyor kuzenim işten çıkınca koştura koştura eşinin yanına çocuğu almaya gidiyor. Ama buda sorun olmaya başladı. anlayacağınız baya zordalar şuan.
Benimde 3 yaşında bir kızım var. KV. bakıyor ama seneye kreşe göndericem çünkü kayınpederin baskısı üzerine Kayınvalidem istemese de köye dönmeyi düşünüyorlar. Burda kiradalar çünkü onlarda fakat hafta içi çocuğa baktıkları için bende kalıyorlar. Şimdi ileride bende bu sorunları yaşayacağım gibi geliyor heleki kv. k.p dönerse yardımcı kimse de kalmayacak yanımda.
Sizler neler yapıyorsunuz çalışan anneler? Çocuk ve iş saatinize uymayan okul saatleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Bakıcı mı tuttunuz yoksa okul çıkışı çocuğu gönderebilecek bir etkinlik var mıdır?
Ben sabah 8 akşam 5:30 çalışıyorum yani çocuğumu 6 dan önce bende alamam. Kuzenimin bu durumu bana hep empati yaptırıyor sanki onun izinden gidiyor gibiyim
kafam allak bullak