• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve ilkokula giden çocuklar sorunsalı

Başka ev buldum canım kabul etmiyorlar :KK43:
Anladım. Aynı evde oturmak istiyorlar anladığım kadarıyla. Özel okul da bütçeyi aşıyor sanırım. O durumda belli bir süre koyun. Atıyorum 3 yıl birlikte yaşayalım sonra köye gidersiniz gibi. Ama eve girerlerse çıkmazlar dersen onu bilemiyorum.

Başka ev buldum canım kabul etmiyorlar :KK43:

Uyanıklık yapmaya çalışıyorlar kayınpederin ve kayınvaliden, yazdıklarıma birileri kızabilir ama hiç hoş değil yaptıkları.
Siz zaten ev kiralarını ödemeyi kabul etmişsiniz, illa aynı eve geçme hevesi de nedir? Bakmak zorunda değiller evet, ama bakınca da emeklerinin karşılığı zaten vereceksiniz, kiraları ödenecek.
Sen de kartlarını açık oyna de ki tamam aynı ev istemiyorum köye dönün ama sonra 2 gün özledim gelicem deyip ya da illa gelin dediğinizde de ben müsaade etmeyeceğim beni zorda bıraktığınız için de.
Çünkü aynı evi kabul edersen en ufak bir şeyde biz gidiyoruz diye tehdit etmeye varabilir işin sonu, zaten ev ev üstünde huzur da kalmaz.

Tüm gün değil belki yarım günlük kadın ayarlanabilir saatler uyuyorsa.bakıcı okula bırakır.sonra eve gelir yemek temizlik ütü gibi işleri de yapar.işe çocugundan önce giden arkadaşlarım bu şekilde yaptılar.1-2 saat için bile olsa bir kadın ayarladılar.zaten kimse 1-2 saat için 300 500 almaya gelmez.evet en az 1000 tl isterler.en azından ev işi de yapsın çocuk yokken.hiç değilse verdiğiniz paraya değer.akşam da servis uygunsa sizin değilse eşinizin işyerine bırakabilir.

Ama ihtiyacı olan komşunuz varsa sadece 1-2 saatliğine ayarlayabilirsiniz.o zaman ücret de az ödeyebilirsiniz.ev işi değil de belki sabahları servise bindirip servisten almak gibi.çocuklarını büyütmüş ünoversitede falan okutan çok gezenti olmayan biraz da ihtiyacı olan orta yaş komşular çok iyi fikir bence.

Uyanıklık yapmaya çalışıyorlar kayınpederin ve kayınvaliden, yazdıklarıma birileri kızabilir ama hiç hoş değil yaptıkları.
Siz zaten ev kiralarını ödemeyi kabul etmişsiniz, illa aynı eve geçme hevesi de nedir? Bakmak zorunda değiller evet, ama bakınca da emeklerinin karşılığı zaten vereceksiniz, kiraları ödenecek.
Sen de kartlarını açık oyna de ki tamam aynı ev istemiyorum köye dönün ama sonra 2 gün özledim gelicem deyip ya da illa gelin dediğinizde de ben müsaade etmeyeceğim beni zorda bıraktığınız için de.
Çünkü aynı evi kabul edersen en ufak bir şeyde biz gidiyoruz diye tehdit etmeye varabilir işin sonu, zaten ev ev üstünde huzur da kalmaz.

Nasılda anlamışsın herşeyi canım ya.
Aynen öyle yapmaya çalışıyorlar. herkes diyor sende postanı koy zaten gitmek istemiyorlar bide onlarda bize muhtaç sürekli hastaneydi başka işlerdi falan hep koşturuyoruz eşimle peşlerinde aslında onlar çocuğa bakıyor ama bizde ikisine birden bakıyoruz her konuda hemde. ama anlamıyorlar safa yatıyorlar yada işlerine öyle geliyor.
Bu yaz evi taşımaya kalkacakları zaman bende böyle yapmayı deneyeceğim. açık açık konuşmayı planlıyorum.

Ben 8, kardeşim 5 yaşındayken annem çalışmaya basladi.Biz kendi kendimize yürüyerek okula gider gelirdik,termosa koyduğu çayı içerdik kahvaltilik yerdik.Sofra hep ortaklıkta beklerdi. Hey gidi hey. Valla iyi de cesaretliymis annem, ben yapamam sanırım.
Ben ikinci doğunca işten ayrıldım,bir arkdasim rica etse buyuk kizimi okuldan alirken onun çocuğunu da alıp eve getirip benimkilerle yedirir icirirdim. Hem yol da yurumezdi arabayla aliyorum :KK70: Cocuklar uyum sağlarlarsa benim ne zararım olabilirki. 2-3 sene sonra ise dönersem ve ailemden uzakta olursam böyle yapardım,etut merkezi extra okul vs.uzak ihtimal bana.

Son düzenleme:
Kac yasındalar?
Benım buyugu okul cağında dıgerı daha 1 yasında. Annemler bakıyor benım suanda , bebekten öncede okula gonderıp aksam karşılıyorlardı. Neyse asıl sorun yazın , yazın ayrı kalacağız bu 3. sene olacak. Daha evvel ısyerım sureklı ızın verdı 3 gun ayrı kaldık 4 gun yanındaydım ama gecen sene doğum ıznı derken bu sene böyle bır sansım olmayacak. Cok küçükler mı nasıl etkilenecek kucuk olan cok merak edıyorum
Küçük 4.5 yaşındaydı darbe girişimi sonrası göreve çağrılınca bıraktım memlekete işe döndüm o süreçte Ankara’da olmalarını da eşimle çok istememiştik zaten 4 kişi için bilet bulmak da çok zordu o dönem özellikle küçüğe çok zor oldu haftalık iznimde mutlaka gittim gördüm, sonrada annem geldi çocuklarla büyük oğlum duygularını ifade etmez genelde beni banyoya çağırdı ve dedi ki “anne seni çok özlemiştim çok da ağlamak istedim ama hiç ağlamadım” tabi ben ağladım o öyle dediğinde
2 senedir de kendileri istiyor gitmeyi ben de haftalık iznimde yanlarına gidiyorum müsait olduklarında kvler veya annem geliyor çocuklarla 1-2 hafta beraber kalıyoruz sonra yine gidiyorlar
Zor oluyor özlüyoruz ama çözümü böyle bulduk ama orda da mutlular onu da biliyorum

Ben 8, kardeşim 5 yaşındayken annem çalışmaya basladi.Biz kendi kendimize yürüyerek okula gider gelirdik,termosa koyduğu çayı içerdik kahvaltilik yerdik.Sofra hep ortaklıkta beklerdi. Hey gidi hey. Valla iyi de cesaretliymis annem, ben yapamam sanırım.
Ben ikinci doğunca işten ayrıldım,bir arkdasim rica etse buyuk kizimi okuldan alirken onun çocuğunu da alıp eve getirip benimkilerle yedirir icirirdim. Hem yol da yurumezdi arabayla aliyorum :KK70: Cocuklar uyum sağlarlarsa benim ne zararım olabilirki. 2-3 sene sonra ise dönersem ve ailemden uzakta olursam böyle yapardım,etut merkezi extra okul vs.uzak ihtimal bana.
Benim büyük kızım anasınıfına başlayınca apartman komşum ve can dostum benim kızıma tam 2 yıl bu şekilde teyzelik yaptı.Bazen bir -bazen üç saat kaldı onda ama bir lirami kabul etmedi.Allah onun işini rast getirsin diye sürekli dua ederim hala:dua:

Benim büyük kızım anasınıfına başlayınca apartman komşum ve can dostum benim kızıma tam 2 yıl bu şekilde teyzelik yaptı.Bazen bir -bazen üç saat kaldı onda ama bir lirami kabul etmedi.Allah onun işini rast getirsin diye sürekli dua ederim hala:dua:

Ne kadar şanslısınız benim apartmanımdada var öyle bir komşum bana değil ama alt komşuma aynı şekilde yardımcı oluyor. Benim 3 yaşında bir kızım var şimdilik ananene dede idare ediyor ama ilkokulu düşünüyorum şimdiden keşke imkanım olsa evine geldiğinde mis gibi yemek kokularıyla karşılayabilsem onu.

Ne kadar şanslısınız benim apartmanımdada var öyle bir komşum bana değil ama alt komşuma aynı şekilde yardımcı oluyor. Benim 3 yaşında bir kızım var şimdilik ananene dede idare ediyor ama ilkokulu düşünüyorum şimdiden keşke imkanım olsa evine geldiğinde mis gibi yemek kokularıyla karşılayabilsem onu.
Kesinlikle çok sansliyim.Buyuk artik 9 yasinda kendini kurtardi.Eylulde ise döndüğümde inşallah küçük kızımi da iyi bir bakıcıya emanet etmiş olurum.Birini buyutuyoruz,sorunları asiyoruz ...diğeri arkadan geliyor.:KK51: Siz de uzmeyin kendinizi ,o gün geldiğinde eminim hayırlı bir çözüm bulursunuz

Canım ya öyle bir başlamışsın ki evde tek başınayken çocuğun başına birşey geldi sandım :) maşallah işte aslanlar gibi kendi kendine yetmeyi öğrenmiş. Yedi yaşında hala tuvalete annesi götürüp altını bile annesine temizleten bir çocuk olmasından çok daha iyi durumda :)

o günkü şartlar çok zordu. Biz bu durumu anneanne karşıda teyze üst katta otururken yaşadık. 1 tabak yemek gelmezdi
kızıma onlardan. Bide çokk yıllar önce o evde bizim kiracımız oturuyordu aynı benim kızım gibi bir kızı vardı ve evde yalnız kalıyordu. Bir kış günü çocuk evde tecavüze uğradı. bu nedenlerle psikolojik olarak çok ağır geliyordu evde yalnız kalması.
O yüzden hala hatırladıkça çok üzülüyorum .

Ev hanımı anneler biraz etrafına duyarlı olsa bu sorunlar yaşanmaz işte eski komşuluk ilişkileri maalesefki yok artık. Ama hiç değilse okulda saçı dağınık bir çocuk görünce saçını örsek fena mı olur?

İkisi de 3. Sınıftan itibaren kalıyordu.

3. SINIF İTİBARİYLE KALABİLDİLER DEMİŞSİNİZ.

benim de oğlumun biri 2. sınıf biri anasınıfı.. apartmanda anane var ama annem bakmak istemiyor ona da hak veriyorum böyle bir zorunluluğu yok çocuklar öğlenci.. yeni bir ev kurdum borcum çok bakıcıya verecek beş kuruş param yok desem yalan olmaz.

eve ev telefonu bağlatıyorum arayıp sormak için kahvaltılarını hazırlayıp bırakıyorum ama servise saatinde inmeleri gerek ikisi aynı anda inmiyor.. ananenin gönlü olması gerek galiba ama seneye yalnız kalacaklar kafam çok karışık nasıl olacak siz nasıl yapıyordunuz?

Merhaba arkadaşlar,

Kuzenimin bu sene ilkokula başlayan kızı var kendisi de çalışıyor. Bu zamana kadar kreşti bakıcıydı derken ilkokul çağına geldi çok şükür, fakat şimdide çocuğu sabah okula göndermek ve akşam alma derdi var.
Sabah 7:30 da evden çıkmak zorunda akşamda en erken 18:00 de alabilir çocuğu. Fakat okul tam gün öğrenim sabah 08:40 ders başı öğlen 14:00 bitiş. 16:00 ya kadar okulda etüte yazdırdı fakat yine kurtarmıyor işten çıkış saatini.
Kısa süreliğine çözüm bulana kadar sabah baba işten zar zor izinle okula bırakıyor akşamda servis babanın iş yerine bırakıyor kuzenim işten çıkınca koştura koştura eşinin yanına çocuğu almaya gidiyor. Ama buda sorun olmaya başladı. anlayacağınız baya zordalar şuan.
Benimde 3 yaşında bir kızım var. KV. bakıyor ama seneye kreşe göndericem çünkü kayınpederin baskısı üzerine Kayınvalidem istemese de köye dönmeyi düşünüyorlar. Burda kiradalar çünkü onlarda fakat hafta içi çocuğa baktıkları için bende kalıyorlar. Şimdi ileride bende bu sorunları yaşayacağım gibi geliyor heleki kv. k.p dönerse yardımcı kimse de kalmayacak yanımda.
Sizler neler yapıyorsunuz çalışan anneler? Çocuk ve iş saatinize uymayan okul saatleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Bakıcı mı tuttunuz yoksa okul çıkışı çocuğu gönderebilecek bir etkinlik var mıdır?
Ben sabah 8 akşam 5:30 çalışıyorum yani çocuğumu 6 dan önce bende alamam. Kuzenimin bu durumu bana hep empati yaptırıyor sanki onun izinden gidiyor gibiyim :KK43:
kafam allak bullak :KK43:
İlk oğlumu tam bu sebeplerle 8-6 özel okula verdim
İkinciye bu sebepler yüzünden annem ve bakıcı takviyesi yapıyorum
O kadar zor bir şey ki . Sürekli sorun sürekli sorun . İşimiz çok zor

Seneye kreşe göndericem özele 1 veya 2 yıl, daha sonra zaten devlet okuluna gidebilir kızım fakat bu kezde okula getir götür için biri lazım. Mesela kuzenim okul çıkışında 3-4 saat için bakıcı zor bulabiliyor bulduklarıda inanın en az 1000 TL istiyor.
hafatada 5 gün sedece 4 saat için çok değil mi sizce kocaman kız zaten ne derdi olur ki.
Benim öyle bakıcı tutan arkadaşlarım var. Kadın gelince evin günlük temizliğini ve yemeğini de yapıyor. Çocuğa yemek veriyor. Kocaman çocukla oturması için o kadar para verilmez

Merhaba arkadaşlar,

Kuzenimin bu sene ilkokula başlayan kızı var kendisi de çalışıyor. Bu zamana kadar kreşti bakıcıydı derken ilkokul çağına geldi çok şükür, fakat şimdide çocuğu sabah okula göndermek ve akşam alma derdi var.
Sabah 7:30 da evden çıkmak zorunda akşamda en erken 18:00 de alabilir çocuğu. Fakat okul tam gün öğrenim sabah 08:40 ders başı öğlen 14:00 bitiş. 16:00 ya kadar okulda etüte yazdırdı fakat yine kurtarmıyor işten çıkış saatini.
Kısa süreliğine çözüm bulana kadar sabah baba işten zar zor izinle okula bırakıyor akşamda servis babanın iş yerine bırakıyor kuzenim işten çıkınca koştura koştura eşinin yanına çocuğu almaya gidiyor. Ama buda sorun olmaya başladı. anlayacağınız baya zordalar şuan.
Benimde 3 yaşında bir kızım var. KV. bakıyor ama seneye kreşe göndericem çünkü kayınpederin baskısı üzerine Kayınvalidem istemese de köye dönmeyi düşünüyorlar. Burda kiradalar çünkü onlarda fakat hafta içi çocuğa baktıkları için bende kalıyorlar. Şimdi ileride bende bu sorunları yaşayacağım gibi geliyor heleki kv. k.p dönerse yardımcı kimse de kalmayacak yanımda.
Sizler neler yapıyorsunuz çalışan anneler? Çocuk ve iş saatinize uymayan okul saatleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Bakıcı mı tuttunuz yoksa okul çıkışı çocuğu gönderebilecek bir etkinlik var mıdır?
Ben sabah 8 akşam 5:30 çalışıyorum yani çocuğumu 6 dan önce bende alamam. Kuzenimin bu durumu bana hep empati yaptırıyor sanki onun izinden gidiyor gibiyim :KK43:
kafam allak bullak :KK43:
Kolejler tek care..okul 4 bucukta bitiyor 6bucuga kadar nobetci ogretmenler var..

Ben 6 kardeşim 5 yaşındaydı evde kaldığımızda.Annem bize ekmek arası hazırlardı kapıyı kitler öyle giderdi işe.Sabah sekizden akşam altıya kadar öyle dururduk.Mecburiyet olunca bırakılıyor demek ki.

Bakici parası vereceğinize, çocuk ordan oraya surunecegine. Yanı etüt filan derken. Ozel okula verin. Hem yemesi içmesi herşeyi düzenli olur. Oğlum 3. Sınıf özele gidiyor. İsten 5.15 te çıkıp 5.30 gibi alıyoruz. Okul saat 4 te bitiyor. Kalan zamanda etüt öğretmeni ile ödevlerini yapıyorlar. Paradan çok çocuğun rahatını düşünün. Gücünüz yetiyorsa. Ben çok memnunum. Yazın da bir ay yaz okuluna, ben izin alıyorum biraz. Öyle öyle idare ediliyor. Tabi çalıştığınız yer ozel mi devlet mi bilemicem

Ben de calışan anneyim özel okula gidiyor oğlum bu sene. Daha 3 yaşında. Ocakta 1 hafta yariyil tatili olacakmiş onu düşünüyorum. Babası ya da ben izin alacağız mecburen. Ilkokul zamanı için ya bir bakici ile anlaşılacak ya da konukomşu güvendiğin birilerine emanet edeceksin çocuğu. Başka çözüm yok gibi.

Back