• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anneler çocuk yapma fikri nasıl oluştu?

Aslında yapana kadar çocuk düşüncesi yoktu, sonra dedik neden yapmıyoruz ki... 1 yıl ücretsiz izin kullandım. Sonra annem baktı ben şu an 8.30-17.30 çalışıyorum. Bence işi bırakma. Maddi açıdan güçlü olmak size iyi gelecek çocuk varken. Kendini asla anneliğe hazır hissedemezsin. O yüzden öyle bir hazırlık bekleme :D Sadece imkanlarım bu çocuğa iyi bakmaya yetebilecek mi diye düşün.

bence işi asla bırakma
sadece tek gün iznin varsa başka bir iş bul
cumartesi pazar çalışmıyorsan neden olmasın?
ne doktorlar ayakta muayenehanelerde çalışıyorlar kariyerleri için, ve onların 4 aylık dükkanı kapatma gibi bir lüksleri bile yokken. Zaten artık kariyer değil resmen doymak için yaşıyoruz. O nedenle çalışmaya devam, bir sürü insan yapabiliyorsa siz neden yapamayasınız?

En güzel zamanları diyorlardı bana.
Minimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum.
Yürüyünce yandın dediler, 10 ay civarı yürüdü ve ben rahatladım. Zorlukları yok mu elbette var, dişi çıkıyor huysuz ve iştahsız oluyor, hasta oluyor vs vs. Ama zaman geçtikçe rahatlıyor. Ben hala uykularından şikayet ediyorum mesela ama ilk zmaanları düşününce of sus otur diyorum. 20 dakikalık diziyi 3 günde izleyebilirdim. Şimdi tv başında uyuyakalıyoruz. Eski rutinine dönüyorsun yavaş yavaş ve bir minik daha katılıyor size
Çok uzak bir gelecekten bahsetmiyorum benimki dün 14 aylık oldu :)
gerçekten sürekli emzirmek bir eziyet benim için, mastit, göğüsucu çatlakları,gaz,reflü vs. bende biraz ilgisini benden çeksin ve eline oyuncak verince en azından 10 dk onunla ilgilensin istiyorum. Kötü anne gibi linç yiyebilirim şuan ama neyse:KK49:

ayy ne güzel 14 aylık, darısı başıma. Size de yavrunuzla sağlıklı, huzurlu günler:nazar:

Fikir olustu da oyle ha deyınce olmayabılıyor. Cok zor bır surec. Insallah karar verdıgınızde sorunsuzca hamıle kalırsınız. #pcos

Çocuk bakmak, büyütmek, yetiştirmek hiç kolay değil. Çalışma saatleriniz oldukça yoğun. Bu durumda yükünüzü hafifletecek bir şeyler yapabilecek misiniz? Temizlikçi ve bakıcı bulabilecek misinIz? Ya da tamamen işten ayrılmayı mı düşünüyorsunuz? Ayrıldığınızda eşiniz anlayış gösterir mi ya da yardımcı olur mu? Bunlar önemli. Çalışma temposunun üstüne bebekle birlikte uykusuzluk yorgunluk eklenecek. Bunlari hesaba katın. Ama bana sorarsanız dünyanın en güzel şeyi..

Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?

Yaş otuz 5 yıllık evliyim eşim yavaş yavaş 40 a yaklaşıyor, çalışıyoruz çocuğa cesaretimiz sıfır:KK45:
Bizde mesai kavramı da yok hafta sonu gece sabah akşam her an çalışmamız gerekebiliyor.

Akşam eve gelince ayaklarımı uzatıp biraz dinlenip bilgisayar başına geçmek istiyorum evden devam etmek için. Yani bu noktada benden ilgi bekleyen çocuğuma nasıl ilgi göstereceğim hiç bilmiyorum. Bana kalsa bir beş sene daha yapmam gibi. Yaş da geçiyor ama bilemiyorum hayat zor :))

Doktoralarımız bitsin ikimizin de öyle bakalım diyorum o zaman rahat olacak mıyız o da meçhul?

Bende cesaret yok galiba, totom yemiyor çocuğu hala.

Yapanlar nasıl yapıyor derseniz onu da bilmiyorum :)))

Bende hiç hazır değildim ama bi anda oldu yakında hormonların seni ele geçirecek zaten isteyeceksin 30 a doğru bu his geliyor
Evde olmak gerçekten zor çalışan biri için ama bebek olduktan sonra zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun çalışırken bu kadar yorulmuyordum diyorsun eşinle baştan konuş bana yardımcı olman gerekiyor de yardımcısız da oluyor ama birileri işin ucundan tutunca daha kolay oluyor

Bence hormonlarla ilgisi yok :)))

Ben 30 oldum hiç hissim yok hala bu konuda kadın maddi manevi ruhsal olarak çok hazır hissettiğinde o his oluşuyor bence. Bu 20 de olabilir 30 da 40 da hayat şartları çok zor kadınların çoğu çalışıyor ev sorumluluğu vs derken artık daha geç cesaret edebiliyorlar diye düşünüyorum. Bir de herkesin annesi teyzesi yardım edebilecek bir yakını hayatta olmayabiliyor yardımcı tutabilmesi için kadının da çalışması gerekiyor çoğu zaman-eş ne kadar yardım ederse etsin bebek küçükken çoğu sorumluluk annede- eh çocuğu nasıl bırakacak bir sürü soru işareti.

Merhaba. Ben öğretmen olduğum için şanslıyım fakat bebek bakmak çok zor. Bazen işim var deyip okula bir saat erken gidiyorum. Ancak o zaman kafa dinleyebiliyorum. Kv kp bizde kalıyorlar. O yönden rahatım. Ama ben evdeyken kimse sen biraz dinlen kızım biz çocuğu eğleriz demiyor. Zaten çocuk ben evdeyken onlarla eğlenmiyor. Hiç bi zaman dinlenemiyorum. Hep yorgunum. Tatil olduğu zaman da memlekete gidiyorlar. O zaman evde hem çocuk hem ev işi daha da zor oluyor. Yani çoğu zaman yemek bile yiyemiyor insan. Gerçi bebeğe göre değişir. Bebek bebek diye yanıp tutuşmayan yapmasın. İnstagramdan göründüğü gibi değil. Sevgisi tabi başka fakat hakkını vermek çok zor. Çocuğa yetebiliyor muyum psikolojisine giriyorsun.

Benim biyolojik saatim bir anda çaldı:)
Çocuk rizkiyla gelir . Ara ara nasıl olacak acaba diye kaygilansam da içimi ferahlatmaya çalışıyorum.
2 yaşına kadar ben bakacağım sonrası allah kerim . Sağlıkla gelsin de susamım:)

gerçekten sürekli emzirmek bir eziyet benim için, mastit, göğüsucu çatlakları,gaz,reflü vs. bende biraz ilgisini benden çeksin ve eline oyuncak verince en azından 10 dk onunla ilgilensin istiyorum. Kötü anne gibi linç yiyebilirim şuan ama neyse:KK49:

ayy ne güzel 14 aylık, darısı başıma. Size de yavrunuzla sağlıklı, huzurlu günler:nazar:
Ben 2 ay civarı hareketli oyun halısı almıştım. Sabah çayı demleyip onu emzirdikten sonra oyun halısına bırakıyordum, 20 dakika civarı kahvaltı yapmamıza izin veriyordu :)

Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?
Çocukları sevmezdim, çocuğum olsun istemezdim, evlendim 3 yıl sonra yaaa bebeğimiz olsun artııık dedim, çok şükür Rabbim bir tane verdi. Çalışıyorum. Eskiden hem çalışıp hem anne olanlar süperwomendı benim gözümde. Heleki ev işlerini yapıp, gezmelerede gidiyorsa ooooo. Ama şimdi görüyorum ki o k adarda abartılacak bir durum değilmiş. Düzenli- planlı olunca herşey oluyormuş.

30 kapıya dayanınca yaptım. Evlendikten 5 sene sonra hamile kaldım. İyi ki de o kadar geç yapmışım. Eğer etrafınızda yardımcı olacak kimse yok ise geciktirebildiğiniz kadar geciktirin. Çünkü çocuk bakmak çok zor.
Not:1 aylık anne🤷‍♀️
bana da 30 sınır gibi geliyor ama olup olmicağı da belli olmuyor diye 28 sonrası çalışmalara başlayım diyorum :KK48:

Bunu duymaya çok ihtiyacım vardı, çok sağol 🙏
Herkes çocuk büyüdükçe derdi çoğalır deyip daha da bunaltıyor beni🤦‍♀️
ya evet ben "evlilik nasıl gidiyor" diyenlere " iyi ama yemek temizlik filan bazen zorluyor" diyorum "sen bi de çocuk olunca gör" diyolar sonra da "ee ne zaman çocuk" diyolar ağzı olan konuşuyor işte..

En güzel zamanları diyorlardı bana.
Minimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum.
Yürüyünce yandın dediler, 10 ay civarı yürüdü ve ben rahatladım. Zorlukları yok mu elbette var, dişi çıkıyor huysuz ve iştahsız oluyor, hasta oluyor vs vs. Ama zaman geçtikçe rahatlıyor. Ben hala uykularından şikayet ediyorum mesela ama ilk zmaanları düşününce of sus otur diyorum. 20 dakikalık diziyi 3 günde izleyebilirdim. Şimdi tv başında uyuyakalıyoruz. Eski rutinine dönüyorsun yavaş yavaş ve bir minik daha katılıyor size
Çok uzak bir gelecekten bahsetmiyorum benimki dün 14 aylık oldu :)
Minimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum. AMAN TANRIMMMM

Aslında yapana kadar çocuk düşüncesi yoktu, sonra dedik neden yapmıyoruz ki... 1 yıl ücretsiz izin kullandım. Sonra annem baktı ben şu an 8.30-17.30 çalışıyorum. Bence işi bırakma. Maddi açıdan güçlü olmak size iyi gelecek çocuk varken. Kendini asla anneliğe hazır hissedemezsin. O yüzden öyle bir hazırlık bekleme :KK70: Sadece imkanlarım bu çocuğa iyi bakmaya yetebilecek mi diye düşün.
Bu forumu açtıktan sonra birikim yapma kararı aldık ve başladık hazır olma açısından sanırım bu bana iyi gelecek :KK48:

bence işi asla bırakma
sadece tek gün iznin varsa başka bir iş bul
cumartesi pazar çalışmıyorsan neden olmasın?
ne doktorlar ayakta muayenehanelerde çalışıyorlar kariyerleri için, ve onların 4 aylık dükkanı kapatma gibi bir lüksleri bile yokken. Zaten artık kariyer değil resmen doymak için yaşıyoruz. O nedenle çalışmaya devam, bir sürü insan yapabiliyorsa siz neden yapamayasınız?
düşünüyorum da işe gitmemek de beni ayrıca bir bunalıma sokar gibi geliyor o yüzden evet şartları iyileştirmeye çalışıcam..

Minimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum. AMAN TANRIMMMM
Valla en güzel yanları benim kızım 3yasında o kadar özlüyorum ki o zamanları 😊 fotograf lara bakınca ben yasamamısım gbi geliyor resmen o günleri... Büyüdükçe daha iyi olur derlerdi ben çok takardım her seyi ever öyle de oldu ama bebekken her sey çok daha kolaymıs gbi geliyor simdi... 😊
Ve en büyük konuyu unutuyorsunuz. Bebek sadece sizin değil eşinizinde bebeği olacak size her ama her asamada yardımcı olacak bir es ile bebek büyütmek çok zevkli ve kolay olacaktır.
Maddi yatırımına yanında eşinize de bilinçaltı yatırım yapın bende 😊hiç pişman olmazsınız😁

Artı yerinde duran göbek, göğüs yaraları, üzerine akmış süt, terbiye olmamış ve ağrıyan memeler, perişan hal, doğumdan dolayı oluşan kan kaybı, sezeryanse ameliyat ağrısı, normal doğum ise ne hale geldim düşüncesi ve dilinden asla anlamadığın bir canlı. Belki başı ağrıyor ama emziriyorsun, ağlıyor belki karnı ağrıyor ama emziriyorsun çünkü tek bildiğin bu :D

ya evet ben "evlilik nasıl gidiyor" diyenlere " iyi ama yemek temizlik filan bazen zorluyor" diyorum "sen bi de çocuk olunca gör" diyolar sonra da "ee ne zaman çocuk" diyolar ağzı olan konuşuyor işte..
Bende çalışıyorum ilk başlarda hemen istemedik sonra istedik olmadı şuanda tedavi oluyoruz, bebeğimiz olursa işi bırakıp kendim büyütmeyi düşünüyorum nice emeklerle eziyetlerle dünyaya getirdiğim bebeğimi bırakıp gidemem galiba ama hayat ne gösterir bilemem çalışmak zorunda kalırsamda annem yardımcı olacak o bakacak.

Back