• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anneler çocuk yapma fikri nasıl oluştu?

Ben özellikle bebekleri çok seviyorum onlarla oynamak ilgilenmek hoşuma gidiyor ama çocuk sahibi olmak deyince şöyle bir duruyorum. Daha cesaretim yok. Evlenir evlenmez çocuk isteyip hamile kalanlarin da cesaretlerine hayranım

valla evimiz de bıcır bıcır bir sıpa olsun istedik, neşemize neşe katsın istedik :)
ama ben anneme güveniyorum Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin o yardım eder ben çalışmaya başlayınca bakar.
kaç aylıkken bırakıcaksınız annenize

Ben özellikle bebekleri çok seviyorum onlarla oynamak ilgilenmek hoşuma gidiyor ama çocuk sahibi olmak deyince şöyle bir duruyorum. Daha cesaretim yok. Evlenir evlenmez çocuk isteyip hamile kalanlarin da cesaretlerine hayranım
aynen al benden de o kadar :)

Ben işi bıraktım. Çocuğumla ilgileniyorum. Hazır bırakmışken ikinciyide aradan çıkarayım dedim 🤣 valla eşimi çok seviyordum ünide aşık olduk okul bitsin , işe girilsin para biriktirilsin derken zaten 8 bucuk sene sonra evlendik. 1 yılda evlilik otursun dedik sonra kızımız geldi. İstiyorsan yap bence çok güzel birşey. Maddi durumun el vermiyorsa işten çıkmaya fln kaynanandan annenden destek al. Yiğenime annemler öyle bakıyor. Bir ay annem kalıyor bakıyor bir ay kayınvalidesi geliyor bakıyor.

kaç aylıkken bırakıcaksınız annenize

Şuan çalıştığım yerden pek umutlu değilim ama gel derlerse 3 ay sonra mecbur bırakacağım. buranın olmayacağını düşünüyorum o zaman da 6-7 aylıkken iş aramaya başlarım öyle cv bırakır bırakmaz çağırmıyorlar nasıl olsa.
maddi gücümüz çok iyi olsa çalışmazdım ama kendim büyütmek isterdim ama bizde şartlar el verişli değil..

Ama annem müsait olsaydı iş hayatından çıkmazdım. O yiğenime baktığı için farklı ş bana gelemiyor. Ben farklı bir şehirde uzağım ailelerden. Mecburen iş miş bıraktım.

Ben işi bıraktım. Çocuğumla ilgileniyorum. Hazır bırakmışken ikinciyide aradan çıkarayım dedim 🤣 valla eşimi çok seviyordum ünide aşık olduk okul bitsin , işe girilsin para biriktirilsin derken zaten 8 bucuk sene sonra evlendik. 1 yılda evlilik otursun dedik sonra kızımız geldi. İstiyorsan yap bence çok güzel birşey. Maddi durumun el vermiyorsa işten çıkmaya fln kaynanandan annenden destek al. Yiğenime annemler öyle bakıyor. Bir ay annem kalıyor bakıyor bir ay kayınvalidesi geliyor bakıyor.
çocuğun her döneminde yanında olmak kadar güzel bir şey yok ben de açıkcası bu şartlarda yapmak isterim ama maddi açıdan sıkıntıya düşüp çocuğumu da sıkıntılı büyütmek istemem o yüzden anneler bakımına yardımcı olcak gibi görünüyor evet..

Ya bi an geliyo çocuğumuz olsun artık diyosun galiba 🙆 biz karar verdik çok şükür hemen oldu (hemen olmayabiliyor biliyosun) ve bizimde maddi durumlar zorluyo şu an. Bebeğim şu an 6.5 aylık ve 9 aylıkken işe başlicam kv bakacak bebeğime (bak burası da çok önemli) hani ite kaka geçiniyoruz ay sonu gelmiyor 😬

Şuan çalıştığım yerden pek umutlu değilim ama gel derlerse 3 ay sonra mecbur bırakacağım. buranın olmayacağını düşünüyorum o zaman da 6-7 aylıkken iş aramaya başlarım öyle cv bırakır bırakmaz çağırmıyorlar nasıl olsa.
maddi gücümüz çok iyi olsa çalışmazdım ama kendim büyütmek isterdim ama bizde şartlar el verişli değil..
hımm bebekli olunca iş yerlerinin bu tarz mobbingleri çok oluyor maalesef..

Ya bi an geliyo çocuğumuz olsun artık diyosun galiba 🙆 biz karar verdik çok şükür hemen oldu (hemen olmayabiliyor biliyosun) ve bizimde maddi durumlar zorluyo şu an. Bebeğim şu an 6.5 aylık ve 9 aylıkken işe başlicam kv bakacak bebeğime (bak burası da çok önemli) hani ite kaka geçiniyoruz ay sonu gelmiyor 😬
9 aylık olduğunda gece zorluklarını aşıyor mu uyanmaları filan..

Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?
Yaşın biraz daha oyalanmak için müsait bence.
Biraz daha istekli olmayı bekleyebilirsiniz. Tabii önce bir kadın doğumcuya muayene olmalısın, beklemekte sakınca olur mu diye.

Ben de aynı süreçlerden geçtim hatta hala geçiyorum diyebilirim. Sanırım bu çevrenin etkisiyle oluyor ya bende öyle oldu. Çevremdeki arkadaşlarımın teker teker bebekleri olunca onlarla ilgilenirken zevk aldığımı görünce içimden acaba olsa mi fikri geçiyor. Hala cesaret edemiyorum ama artık o kadar uzak değilim. Konunun takibindeyim 😊

hımm bebekli olunca iş yerlerinin bu tarz mobbingleri çok oluyor maalesef..

Kesinlikle zaten şuan bile birlikte çalıştığım kişi tarafından mobbing uygulanıyor.

geçen yorumum da biraz anlamsız yazmışım kusura bakmayın, hamilelik beni bitiriyor..

İşi bırakınca haneye giren maaş teke düştü zorlanmadınız mı bir de çocuk masraflarıyla.. yani bizim eve toplam 7bin küsür giriyor ben işi bırakırsam bu yarı yarıya düşücek bunu da göze alamıyorum geçim çok zor :KK43:
Maddi manevi hazır insan düşünmeyin.
Hamilelik zaten zor
Çocuk bakımı geleceği vs zaten zor süreçler bunlar.

Ben de asla çocuk düşünmezdim ama birden vahiy şeklinde geldi istek bana 😂 şimdi 2.5 aylık, bebeğin her dönemi farklı oluyor evet ama her bebekte değişiyor, zor olan bebek var uyumlu olan bebek var... acaba diyorsan daha bekleyin derim, heyecanla bebek beklemek daha güzel hem sen hem bebek açısından 😊 maddi durumum uygun olsa ara vermeden ikinciyi de yapardım ayrıca, Allah isteyen herkese nasip etsin 🙏

Öncesinde çok düşündük, benim çalışma saatleri rahat olmasına rağmen epey tarttım kafamda. En son işi kullanabildigim kadar ücretsiz izin ve ardından 1 2 sene kayınvalidem bakacak diye düşünüp karar verdik

Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?
Erteleye erteleye 39 da doğurdum
İlk 3 sene erteledik sonra baktık ki zaten olmuyormus
Tedavi ile oldu
Şimdi ertelediğim günler için pişmanım
Dünyanın en Güzel duygusu imiş

1 yıl olmadı evleneli, çalışıyorum ama çocuk fikri oluştu. zaten evlenmeden de istiyordum, evliliğimde de eşimle birlikte iyi ebeveynler olacağımıza inancım arttı. zor olacak biliyorum ama bu düşünce bile çok güzel. (not: doğum sonrası çalışmaya devam edeceğim)

Back