Çalışan anne tavsiye verin lütfen

Yorumunuz benim gibi genç kararsız bir anne için çok kıymetli. Eşimle ben de en az 1 yaşına kadar durmaya karar verdik. Çok teşekkür ederim

Evinle iş yerin dip dibe, zaten yarım günle başlayacaksın, bunu alışma süreci sayıp işe başlasan daha iyi edersin ama tercih her koşulda senin. Hakkında hayırlısı olsun
Başlamak istiyorum her zaman çünkü çalışmayı çok seviyorum ancak anladımki şu an başlarsam stresim çok fazla olacak en iyi hiç olmazsa yaşına kadar durayım

Canım babaannemiz iyi ancak babannenin bir kendine alıştırma en çok kendini sevdirme gibi huyları var bana gülüyor en çok bana geliyor gibi. Onun dışında nazlanıyor baksın diye diretelim istiyor çok iyi bir insan onun dışında severim kayınvalide ve onu alma geri götürme durumları var ev ev üstüne olma durumu da var yani yoksa en yakınımız baksın isterim bende

Canım inşallah 1 yaşındayken bırakınca kolay olur bana

Canım neden öyle söyledin ben çok tedirgin oluyorum ama kayınvalide de ayrı problemler oluyor canım sözün geçmiyor

Canım önce bende ilk 3 ay çalışsam sonra kayınvalide bıraksam diye düşündüm bu düşünce de çok mantıklı geldi ama bir başlarsam bir daha bırakmam diye hiç o topa girmedim

Şu an 3 aylık bebeğim var. Yasal izinlerim bitti 4 aylık yarım gün hakkımı kullanmaya başladım. Sütümü sağıp bırakıyorum, eşim bakıyor. 12.30’ta evdeyim. Sabah 8.30’te emzirip çıkıyorum. Aralıkta da ücretsiz izine ayrılacağım. İşim evime yürüme mesafesinde ama tam gün bırakma fikrim yok. Benim ikinci çocuğum ve imkan varsa ücretsiz izin alınması taraftarıyım ben

19.5 ay kendim aile destekli ve zaman zaman yanımda bir yardımcı abla ile baktım. Maddi imkanlarıniz el veriyorsa biraz daha kendiniz bakın derim. Benimle birlikte 25 gün arayla doğum yapan komşu oldu. Onunda ikiz benimde. 2.5 aylıkken bakıcı tuttular işe döndü. Çocuklarında güvensiz bağlanma var evdeki eşya bile dışarı cikarilsa ağlıyorlar 3 yaşındalar anne gittiği zaman halen ağlıyorlar. Bende çalışıyorum ağlama durumu yok geri döneceğimi birazcık olsa anlayacaklari süreçte döndüm ise. Ben eşimle devreli baktım. 19 aydan sonra bir sürede annemler geldi 22 aydan sonra eşimle dönüşümlü baktık. Her bakıcı ile büyüyen çocukta bağlanma sorunu vardır demiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama benim gördüğüm örneklerde maalesef bu durum var. 2.5 ay çok erkendi bana göre. Herkesin hayata bakış açısı farklıdır. Benim düğün borcum yeni bitmişti hamile kaldım ikiz çocuk eşim bir yaşlarına geldiklerde çok Uygun fiyata ev bulduğunu dönersem alacağını söyledi bir tercih yapmam gerekiyordu. Ev almak yerine çocuklarıma 24 ay kendim bakmayı tercih ettim. 400 bine alacağım evi 1 milyona alsamda pişman değilim. Bir yıl geç ev almış olduk pahaliya mal oldu ama böylesi daha çok içime sindi. Kreşe başlayacaklar orda kurucu kadının söylediği şuydu biz en çok bakıcılardan gelen çocuklar da davranış bozukluklarıni düzeltmekte zorlanıyoruz. Eğer maddi olarak dönmek zorundayim derseniz de babaaanneyi tercih edin derdim. Umarım en hayırlı olanı tercih edersiniz

Canım inşallah 1 yaşındayken bırakınca kolay olur bana
Benzer durumdayız bende devlet memuruyum imkanlar dahilinde elimde olsa +2 yıl ücretsizi alırdım ücretlilerle birlesince cocuk 27-28 aylık oluyor güzel bir süre. Ben şuan ücretsiz aldım ve uzatmayı düsünüyorum(9ayi doldurdu) 15 aylikken falan başlayacagim. Sanada tavsiye ediyorum ek gida dönemi zor özel hazırlıyosun tadımı var vs. 1 yaş ile yeme konusunda kısıtlamaların nerdeyse hepsi kalkıyor(şeker un saymıyorum evde pisenlerden yer gibi) oyundan daha çok anlar, oyalaması daha kolay olur bu yüzden kesinlikle 1 yaşı bekle hatta bence ayaklanmasını beklemek gerek. 0-36 ay altın çag diyorlar boşver yani ne güzel imkaninda varmiş. Ben 9-5e başlicam direk sonra 24 saat fiks devam

Canım maddi açıdan dönmek zorunda değilim 1 yaşında inşallah döneceğim ama hem eşle değişimli bakmak konusunda hemde 1 yaşta işe başlamak konusunda neler düşünüyorsun elle dönüşümlü bakmak daha mk iyi

Canım eşinin bakması çok güzel bir şey ancak benim öyle bir şansım yok bende alacağım bıfaz izin

Eşinizle dönüsümlü nasil baktiniz acaba, benzer şekilde dusunuyoruz bizde avantajlarini görmenize çok sevindim. Ebeveyniyle büyümüs direk 3. Kişiler katilmadan bu cok onemliymis danıstigim pedagog görüsü boyleydi

Canım eşim mesaili ben nöbetliyim ben direk nöbete başlasam daha mı iyi olur diye düşünüyorum evde gündüz daha fazla kalırım diye

Ücretsiz izin soruna da cevap vereyim. Öğretmendim yasal hakkımızdan sonra 40 gün rapor hakkımı kullandım sonra ara tatil sonrası ücretsiz izne çıktım yaz tatilinde geri bozdum. Yaz tatilinde maaş alıp tekrar ücretsiz izne ayrıldım yani parça parça 9 ay ücretsiz izin kullandım. O noktada sıkıntın yok toplam 2 yıl hakkin var. İster parça parça ister kesintisiz kullanırsın. Dilekçe verip geri dönebilirsin.. biz 22 aydan sonra dönüşümlü baktık çokta zor olmadı. Eşim sabahları bakıyordu ben öğleden sonra. Sadece üç hafta bakıcı ile tek kaldılar kızımda hemen değişim olunca bitirdim annemlerin çağırdım. O da bakıcı dediğim 3.5 ay bana yardıma gelen abla. Ben ondan temizlik istemedim yemek istemedim eşim 10.30 da bırakıyordu ona 12.30 da ben geliyordum sadece iki saat oyalayacakti. Kızım banyodan korkuyordu. Ağzından kaçırdı birini bir odaya kitliyorum diğerini bir odaya temizlik yapıyorum. Ben senden böyle bir şey talep etmiyorum ki üçüncü hafta sonrası annemler gelecek dedim bitirdim. Senin tek çocuk bir yaşında da dönüşümlü gayet rahat bakarsınız.

Canım eşim mesaili ben nöbetliyim ben direk nöbete başlasam daha mı iyi olur diye düşünüyorum evde gündüz daha fazla kalırım diye
Nöbet 24 usulse ayda 8 tutsan 22 gün evde full ilgileneceksin, ama 9-5 calissan eve gel yemek hazirla ye derken erken uyuyan bir bebekse aksam 9 mesela ilgilenilcek saat cok az oluyor, her is icin tek haftasonu olmasida zor. Bence nobetli calismak daha iyi en okul doneminde bile hafta ici gidip isini halledebiliyosun, cocuk okuldan eve geliyo anneyi goruyo bence bunlar cok buyuk arti. Gece zaten 10-12 saat uykuda geciyor. Yani kucukken degilde ileri zamanda avantaji daha fazla bence. Ben 9-5 baslayacm dedim cunku 2024te resmi tatil cok yararlanirim diye dusundum izinle birlestirip

1 yaşında başlayın bence

Canım
canım çok haklısın işte bende tam olarak bu sebeple nöbet tutmak istiyorum yani bana çok fazla zaman kalıyor dediğin gibi gece zaten iletişimimiz yok uyuyoruz ikimizde canım inşallah kaygım baya azaldı teşekkür ederim

Sabah babalariyla. Kahvaltılık her şeyi çıkarırdım eşime söylerdim vallahi hiçte kural dışına çıkmadi:) çokta güzel baktı zaten sabah uyanış kahvaltı derken 10 oluyordu 1 1.5 saat oyun sonra hazırlayıp benim yanıma getiriyor. Aynı okulda öğretmeniz biz. Ben arabayı devralıyor tekrar eve dönüyoruz. Bu şekilde 22. Aydan beri devam ettik. Artık kreşe başlıyorlar.. 38 aylık olacaklar. Yine eşim bırakacak ben öğleden sonra alacağım yarım gün ile başlıyoruz. Eşim ne dedimse ona uydu o konuda çok iyi çok şükür kapıdan çıkınca koluma pacama yapışmayan döneceğimi bilen iki çocuğum var. Önce gezmek için bizde gelelim deselerde açıklama yapınca tamam diyorlar.. emin olun en iyisi dönüşümlü

Ekibimde hersin nerdeyse 3 çocugu var ve israrlar sonucu sendikaya yazilae gitti nobet yasagi kalksın diye 15 aya istekle gecis verdiler. Yani bende düsünüyorum acemiyim ilk bebegim bu insanlar 2-3 cocuklu insanlar en basindan beri meslegin icindelee bi bildikleri varmis yani. Hem bebek hem ilkokula giden cocugu olanlar var mesela ben hergun ise gitsen okul doneminden cok uzagim diyorlar toplantisi var etkinligi var. Cocuklar piknik olsun kermes olsun nobetini ayarliyo gidiyo annesi yaninda oluyo 9-5e gore nober degismek daha kolay biliyosun. Bide biz ard arda tutup 6 gun ara aciyoruz o guzel oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…