Çalışan anne tavsiye verin lütfen

Kuzum 5 aylık 6 aylık olduğunda artık işe başlamam gerek ya da ücretsiz izin almam gerekecek. İş yerim hemen yolun karşısında yani çok yakın ve işe başladığım zaman birkaç ay yarım gün sonra tam gün çalışacağım. Çocuğumu bırakmak çok zor geliyor ama evde durmakta çok zor geliyor kızlar. Çalışırsam kayınvalidem bakmak istiyor ama onun sorunları ayrı bir dert nasıl derseniz çok nazlı kayınvalidem. İkincisi sık sık görüşmek zorunda kalacağız onu eve bırakacağız alacağız. Sözüm geçmeyecek. İkinci ihtimalde sitemde çok iyi anlaştığım bir kadın var o bakacak ona sözüm geçer ancak onun derdi de ne kadar sevsemde o yabancı. Yani babaanne gibi olmaz. İşe gidersem ek gıda konusunda tedirginim ağlamasından tedirginim bağımızın kopmasından tedirginim. İşe başlamazsam 6 ay daha durup 1 yaşına geldiğinde başlarsam sizce daha mı mantıklı olur lütfen tecrübelerinizden tavsiye bekliyorum
Maddi imkanın varsa 1 yas değil 2 yasa dek bekle güvenli bağlanma olayının önemini 3 yasa gelince anlıyorsun çünkü maddiyat el veriyorsa dediğimi dikkate al çünkü ilerde babannesine anne diyen bir evlat gördüğünde çok zoruna geçecek senin otoritenin değil baabnneyi otorite gören ya da sınırları kalkmış bir cocukla basbasa kaldığında keşke diyebilirsin lütfen maddiyat varsa 2 yılı önemse

Kuzum 5 aylık 6 aylık olduğunda artık işe başlamam gerek ya da ücretsiz izin almam gerekecek. İş yerim hemen yolun karşısında yani çok yakın ve işe başladığım zaman birkaç ay yarım gün sonra tam gün çalışacağım. Çocuğumu bırakmak çok zor geliyor ama evde durmakta çok zor geliyor kızlar. Çalışırsam kayınvalidem bakmak istiyor ama onun sorunları ayrı bir dert nasıl derseniz çok nazlı kayınvalidem. İkincisi sık sık görüşmek zorunda kalacağız onu eve bırakacağız alacağız. Sözüm geçmeyecek. İkinci ihtimalde sitemde çok iyi anlaştığım bir kadın var o bakacak ona sözüm geçer ancak onun derdi de ne kadar sevsemde o yabancı. Yani babaanne gibi olmaz. İşe gidersem ek gıda konusunda tedirginim ağlamasından tedirginim bağımızın kopmasından tedirginim. İşe başlamazsam 6 ay daha durup 1 yaşına geldiğinde başlarsam sizce daha mı mantıklı olur lütfen tecrübelerinizden tavsiye bekliyorum
Bence bakıcıya verin kv yerine. Yarım gün olması güzelmiş iyi gelir size de. Karşıda ise iş yeri süt izni vs oluyor mu acaba

ilk başta herşey zor .El kadar çocuğu bırakıp gittin düşüncesi ama sen onun iyiliği için yapacaksın bunu ,başladınmı gerisi geliyor.Hepimiz yasadık ne yer ne içer bakan ne yapar iyi bakar mı:eek:şükür belirli bir yasa geliyorlar .Sen içini ferah tut

Bir yasinda ise baslama sansiniz varsa bir yasini bekleyin bebek iyice buyusun ek gidasi sizle olan iliskisi otursun sonra sitedeki bakiciyla calisin bence en mantiklisi bu olur

Eğer maddi durumunuz müsaitse +6 ay daha ücretsiz izin ile devam etmenizi öneririm.
İnsan sonradan "bebeğimin yanında daha uzun süre kalsaydım" diye pişman olabiliyor. İlkleri yaşadığı dönem olacak, ek gıdaya geçilecek, tüm gelişim ve çocukluk dönemini etkileyecek bir "yeme alışkanlığı edinme" dönemi olacak ek gıda dönemi. Yemeği ona ilk kez yedirecek kişilerin yaklaşımı çok ama çok önemli...

O zaman kendinizi hiç boş yere üzmeyin yormayın 2 sene ücretsiz izin alın çocuğunuzla doya doya geçirin. Özel sektör olsa zor olur geri dönebilecekmisniz vs. Ancak zaten memursunuz işiniz garanti bebeğinizi doya doya büyütün daha 5-6 aylıkken kimseye emanet etmenin gereği yok

İmkanınız varsa 1 yaşına kadar bekleme bizi tavsiye ederim. Sonrasında da bakıcı da büyümüş biri olarak asla bakıcıyı tavsiye etmem. Hele ki babannesi varken💖 babanneden hem sevgi alır hem de bağ kurar. Siz de kayınvalidenizin her davranışınızı kafanıza takmamaya çalışın, sonuçta kusursuz insan yoktur.

Bende hamileyim çalışabilir raporu alıp doğum sonrası süreyi uzatmaya çalışıcam 3.5- 4 aya kadar bebeğimin yanında olup işe başlamayı planlıyorum annem yarım gün bakacak 3 saatlik süt izni olacak. 3 saatlik izin bitince de ücretsiz izne ayrılmak istiyorum şimdilik düşüncem bu ama anneme de çok güvenmiyorum yoruluyorum diye bakamayabilir belki bir süre deneyip olmazsa erken ayrılırım

Kayınvalideye sizi yormak istemiyorum ,çocuk hareketlendikçe sizi yorar,sizi eve bağlar bir yere gidemezsiniz ,kimseyi kabul edemezsiniz dersiniz.Bakıcıya güveniyorsanız bence bakıcılar daha iyi yediriyorlar,çocuklar anneye naz yapıyor benim gördüğüm.Bence bakıcıyla devam edin,kayınvalideye karşı hep eksikli olacaksın.

Akrabadansa komşuyu tercih ederim, iyi tanıyorsanı bebeğe iyi bakacağına inanıyorsanız böylesi daha iyi olur. Kızımı bakıcıya bıraktığımda 8 aylıktı, hiç pişman değilim. Annem oğluma 5 ay baktı tv bağımlısı yaptı.

Bebeğini bırakıp işe başlamak her anne için zordur. Zamanla alışacaksınız emin olun.

Kızlar 1 yaş kadar bekleyeceğim herhalde nazlı kayınvalideyle uğraşmakta zor sonrasında da inşallah kolaylıkla bırakabılırım

Kayınvalideye sizi yormak istemiyorum ,çocuk hareketlendikçe sizi yorar,sizi eve bağlar bir yere gidemezsiniz ,kimseyi kabul edemezsiniz dersiniz.Bakıcıya güveniyorsanız bence bakıcılar daha iyi yediriyorlar,çocuklar anneye naz yapıyor benim gördüğüm.Bence bakıcıyla devam edin,kayınvalideye karşı hep eksikli olacaksın.
Evet beni bu sinir ediyor zaten bir de kendini naza çekiyor o beni sinir ediyor çocuğa baksın diye yalvarmamızı mı istiyor biz anlamadık ama bakıcıyada bıraktırmam torunumu felan diyor

Akrabadansa komşuyu tercih ederim, iyi tanıyorsanı bebeğe iyi bakacağına inanıyorsanız böylesi daha iyi olur. Kızımı bakıcıya bıraktığımda 8 aylıktı, hiç pişman değilim. Annem oğluma 5 ay baktı tv bağımlısı yaptı.

Bebeğini bırakıp işe başlamak her anne için zordur. Zamanla alışacaksınız emin olun.
Canım daha çok küçük 1 yaşını bekleyin diyorum ama bakalım

Erken çocukluk uzmanıyım.
Maddi olarak sıkıntınız yoksa, ilk iki yıl çocuğunuza bizzat bakım, ilgi ve sevgi vermenizi tavsiye ederim.
Bunun artılarını ilerde daha iyi hissedersiniz.
2-3 yaş arasında evde kamera ile güvenilir, tercihen çocuk gelişimi mezunu genç bakıcı,
3 yaşından itibaren ise anaokulu ideal çözüm bana göre.
Yavrunuzu sağlıkla ve mutlulukla büyütün inşallah.

Bence imkanınız varsa ücretsiz izin alın. Ben 9 aylıkken başladım. Pişman değilim ama biraz daha beklerdim imkanım olsa. Aranızdaki bağa zarar gelmiyor. Gün içinde özlediğiniz için daha kaliteli vakit geçiriyorsunuz.

Bence bu kadar kafanızda soru işareti varken başlamayın zaten bebek de daha küçük. 1 yaşı bekleyin derim maddi durumunuz varsa. Hem bebek de biraz büyümüş olur ek gıda vs de sizin istediğiniz gibi olur. Sen

6 ay daha dur sonra yabanci baksin , kayinvaliden degil. Ben olsam kayinvalidemj evime almazdim ben yokken

Bebeği ön planda tutarsanız babanne daha mantıklı ben anneanne babanne dışında çok güvenmem ikisine gözüm kapalı güvenirim kendi canları diye..
Ama tabi iletişimlerinizin dinamiği farklı ama sizin durumda da babanne bana bir tık daha iyi geldi sanki

Canım daha çok küçük 1 yaşını bekleyin diyorum ama bakalım
Evinle iş yerin dip dibe, zaten yarım günle başlayacaksın, bunu alışma süreci sayıp işe başlasan daha iyi edersin ama tercih her koşulda senin. Hakkında hayırlısı olsun

X