Çalışan anne tavsiye verin lütfen

Ekonomik olarak çok zor duruma düşmeyecekseniz 1 yaşına kadar beklemek sizin için de cocuk için de daha iyi olur doye düşünüyorum. Anneanne babaanne bunlara söz geçmiyor kırılgan alıngan oluyorlar . Güvenilir bakıcı bulmak da kolay değil iyi düşünün nihai kararı siz vereceksiniz .

Şiddet gibi mi canım
Malesef. Konuşan , sosyal olan büyük adam gibi bıcır bıcır olan oğlumu TV _ tablet ve şiddete maruz bırakarak otizm eşiğine getirdi. Konuşan oğlum sustu. İnsan seven oglum evden cikmadi. Kimseye kendini dokundurtmadi. Babasına bile dokunması aylarimizi aldı. Ve butun bunlar ortalama 5-6 ay içinde oldu. Şiddet, susmadan sonra başladı. Ben evden çıkınca eline tablet önüne cips koymuş benim gelmeme yakın oyun oynama havası vermis.oglumun gözlerindeki korkuyu kefenimi bağlasalar unutmam. Sustuktan sonra gizli kamerayla çıktı herşey ortaya.Dava surecim devam ediyor yoksa ismiyle resmiyle tüm dünyaya rezil ederdim kadini. Bana sorsan bakıcı mi nazlı babaanne mi nazlı babaanne derim. Canının canı sonuçta.

Daha çok küçük ya. İmkanınız var ne güzel. Bir yasina kadar izin alın sonra çalışmaya başlarsınız. İlk çocuğumda iki yıl ötekinde bir yıl ücretsiz izin aldım bu arada 😬

Malesef. Konuşan , sosyal olan büyük adam gibi bıcır bıcır olan oğlumu TV _ tablet ve şiddete maruz bırakarak otizm eşiğine getirdi. Konuşan oğlum sustu. İnsan seven oglum evden cikmadi. Kimseye kendini dokundurtmadi. Babasına bile dokunması aylarimizi aldı. Ve butun bunlar ortalama 5-6 ay içinde oldu. Şiddet, susmadan sonra başladı. Ben evden çıkınca eline tablet önüne cips koymuş benim gelmeme yakın oyun oynama havası vermis.oglumun gözlerindeki korkuyu kefenimi bağlasalar unutmam. Sustuktan sonra gizli kamerayla çıktı herşey ortaya.Dava surecim devam ediyor yoksa ismiyle resmiyle tüm dünyaya rezil ederdim kadini. Bana sorsan bakıcı mi nazlı babaanne mi nazlı babaanne derim. Canının canı sonuçta.
Canım yorumun benim için çok kıymetli uyarıların için teşekkür ederim peki 1 yaşında mı yoksa şu an mı ayrılmalıyız bu konu hakkında ne tavsiye ediyorsun

Daha çok küçük ya. İmkanınız var ne güzel. Bir yasina kadar izin alın sonra çalışmaya başlarsınız. İlk çocuğumda iki yıl ötekinde bir yıl ücretsiz izin aldım bu arada 😬
Merhaba 1 yıl ücretsiz izin aldığınızda 1 yaşında işe başlamak çok zor oldu mu acaba bende kalmaya karar verdim

Bizde durumlar 16 aylıktan babaannesi ile ilkokula geldiler artık ilkokul itibari ile bizle.

Babanne konusu çok karışık oluyor yani kv bile zaman zaman bunaldı ve ben annemi aniden bize çağırmak durumunda kaldığım iki ara bir dere durumunu çok yaşadım.

O yüzden elin yedi kat yabancısı akrabadan iyidir diyebilirim. Ücretsiz izin alabilirsiniz lakin büyüdükçe iş hayatının varlığına dahil olmak bebek açısından daha zorlaşıyor. Çok geç kalmadan ama erken de bırakmadan. En azından ek gıda kısmına geçin derim.

Merhaba 1 yıl ücretsiz izin aldığınızda 1 yaşında işe başlamak çok zor oldu mu acaba bende kalmaya karar verdim
Başladığımda 1 buçuk yaşındaydı. Uykusuzluk devam etti tabii ki bir süre. Sonra yavaş yavaş rayına oturdu. Çocuk olduktan sonra kaç yaşında işe başlarsanız başlayın hep zor 😊

Bir cocugu.da 2.5 aylıkken işe başladım diğerinde 8 aylıkken kısmen başladım , 1.5 yıla yakın ücretsiz izin kullandım. Tam başlamam 2 yaşında olmuştu. İmkanı olan herkesin ücretsiz izin kullanması görüşündeyim ben.

Merhaba 1 yıl ücretsiz izin aldığınızda 1 yaşında işe başlamak çok zor oldu mu acaba bende kalmaya
Bir cocugu.da 2.5 aylıkken işe başladım diğerinde 8 aylıkken kısmen başladım , 1.5 yıla yakın ücretsiz izin kullandım. Tam başlamam 2 yaşında olmuştu. İmkanı olan herkesin ücretsiz izin kullanması görüşündeyim ben.
merhaba peki o zaman ne gibi zorluklar yaşadınız yaşını doldurduktaln sonra

Canım yorumun benim için çok kıymetli uyarıların için teşekkür ederim peki 1 yaşında mı yoksa şu an mı ayrılmalıyız bu konu hakkında ne tavsiye ediyorsun
Maddi imkanın varsa 1 yaş daha mantıklı bu süreçte güvenli bağlanmayı oluştur. Sen yokken bile annem beni bırakmaz muhakkak gelir güvenini ver. Disiplinini kur. Ek gıdaya geçişini ayarla. Neye alerjisi var yok herşeyi öğrenirsin. Allah tan bir sorun çıkmazsa zaten yavaştan bicirdamaya konuşmaya da başlar. 1 yaştan sonra ise baslamana yakın 1-2 ay bakıcı tutacaksan aynı ortamda gözlemle muhakak. Çocuğu sen varken ona alıştır. Ondan sonra ayrılmak zor gelmez. Yavaş yavas ona birakarak önce mutfağa geç sonra markete git vs vs böyle böyle 2 ayda çocuk bakıcıya da senin gidişine de alışır.

Maddi imkanın varsa 1 yaş daha mantıklı bu süreçte güvenli bağlanmayı oluştur. Sen yokken bile annem beni bırakmaz muhakkak gelir güvenini ver. Disiplinini kur. Ek gıdaya geçişini ayarla. Neye alerjisi var yok herşeyi öğrenirsin. Allah tan bir sorun çıkmazsa zaten yavaştan bicirdamaya konuşmaya da başlar. 1 yaştan sonra ise baslamana yakın 1-2 ay bakıcı tutacaksan aynı ortamda gözlemle muhakak. Çocuğu sen varken ona alıştır. Ondan sonra ayrılmak zor gelmez. Yavaş yavas ona birakarak önce mutfağa geç sonra markete git vs vs böyle böyle 2 ayda çocuk bakıcıya da senin gidişine de alışır.
Çok teşekkür ederim canım

Valla istanbulda bakici fiyatlari 15 bin civari oldugu icin kv ben bakarim dese uça uça ona birakirdim. Ama kvnin bebege seker cikolata fon yedirecek eline telefon verecek kafada olmamasi lazim tabiki.
Canım 15 bin olmasa bile kayımvalideye ücret veririm kimsenin ağzına laf vermem

Merhaba 1 yıl ücretsiz izin aldığınızda 1 yaşında işe başlamak çok zor oldu mu acaba bende kalmaya

Benim iki çocuğum var bu yüzden sizin durumla bire bir kıyas yapmak doğru olmaz. Beni yoran iki çocuğun ayrı düzenlerinin olması özellikle. Yoksa tek çocuğun o kadar zorluğu olmaz ki. Rutin oturuyor zaten. Siz işe, çocuk bakıcı/ anneanne/ kreş te zaten. Eve gel, çocukla ilgilen tüm gün özlediği için ilgi isteği çok oluyor. Yemek yap, ev dağınıksa topla, falan filan öyle şeyler yani. Atak dönemleri zor oluyor mesela. Hastalandığı zamanlar çok oluyor. Düzene yeni alıştığı zamanlar zor oluyor. İşin içine vicdan azabı da giriyor çünkü. Ama çocuktan çocuğa değişir. Benimki zor bir bebek. Hâlâ mum diktiriyor bana mesela. Şimdi tuvalet eğitimi var sırada ne yaşayacağımı hiç bilmiyorum 😬

Son düzenleme:

Sorun yaşamadım pek. İkincisi daha rahattı. 8 aylıkken başlayıp 5-6 ay sonra tekrar ücretsiz izne ayrıldım. Emzirmeyi bırakınca iki yaşında başladim tekrar. Ara başladığım dönemde yarım çalışıyordum. Ben ikincide yaşadığım duyguları gördükçe ilk oğlumda yaşayamadım şeylere çok üzüldüm. İlkinde mecburdum.secenegim yoktu. İmkan varsa ücretsiz izin diyorum. Gelişimine tanık olmak harika oluyor. Seninle çok şey paylaşıyor. İşten gelince yorgun olma durumu yok. O uyudugumda gündüz uyuyabiliyorsun vs vs. Daha çok vakit geçiriyorsun. Doya doya emiyor. Büyük oğlum öğle uykusu uyumazdi mesela..ben beste gelirdim beni en az iki saat emerdi. Açlıktan değil zaten mama ile besleniyordu. Anne kokusu için öğlen uyumaz ben geldiğimde uzun uzun emer öyle uyurdu.

Kuzum 5 aylık 6 aylık olduğunda artık işe başlamam gerek ya da ücretsiz izin almam gerekecek. İş yerim hemen yolun karşısında yani çok yakın ve işe başladığım zaman birkaç ay yarım gün sonra tam gün çalışacağım. Çocuğumu bırakmak çok zor geliyor ama evde durmakta çok zor geliyor kızlar. Çalışırsam kayınvalidem bakmak istiyor ama onun sorunları ayrı bir dert nasıl derseniz çok nazlı kayınvalidem. İkincisi sık sık görüşmek zorunda kalacağız onu eve bırakacağız alacağız. Sözüm geçmeyecek. İkinci ihtimalde sitemde çok iyi anlaştığım bir kadın var o bakacak ona sözüm geçer ancak onun derdi de ne kadar sevsemde o yabancı. Yani babaanne gibi olmaz. İşe gidersem ek gıda konusunda tedirginim ağlamasından tedirginim bağımızın kopmasından tedirginim. İşe başlamazsam 6 ay daha durup 1 yaşına geldiğinde başlarsam sizce daha mı mantıklı olur lütfen tecrübelerinizden tavsiye bekliyorum
6 ayi da yarım gün ayarlayabilirsen super olur. Ben ikili egitim yapan okulda yarim gün çalışıyordum. Kizima 6 Aydan 3 yasa kadar komşum baktı. Ama kv şansın varsa önce cocugum deyip ona baktığında derim.

Allah bağışlasın güle güle büyütün yavrunuzu.
Yolda zaman kaybetmeyecekmişsiniz. Bence başlayın çalışmaya. Süt sağmak için izin isteyeceğinize gider emzirirsiniz :)
Kayınvalidenizle ilgili baştan çekinceleriniz var madem bakıcıyla anlaşın.
Bir iki tatsız deneyimden sonra tanıştığımız bakıcı teyzemizle büyüttük çocuklarımı. Anneanne gibi severdi. Merhametliydi benim için en önemlisi buydu. Sağlığı elverseydi biz onu bırakmazdık sanırım o da bizi. eşim bazı davranışlarına söylenirdi ama ben bir şekilde yumuşatırdım onu. Hem nazım geçerdi, hem de hep hanımlı sizli hitap ettik birbirimize. giderken ağlayarak vedalaştık.

Ben iizn kullandim iyi ki de öyle oldu 16 ayda baslaidm isin stresi bebek bakımı birdenustume binmedi. Bence 1 yasa kadar izin kullnin

Kuzum 5 aylık 6 aylık olduğunda artık işe başlamam gerek ya da ücretsiz izin almam gerekecek. İş yerim hemen yolun karşısında yani çok yakın ve işe başladığım zaman birkaç ay yarım gün sonra tam gün çalışacağım. Çocuğumu bırakmak çok zor geliyor ama evde durmakta çok zor geliyor kızlar. Çalışırsam kayınvalidem bakmak istiyor ama onun sorunları ayrı bir dert nasıl derseniz çok nazlı kayınvalidem. İkincisi sık sık görüşmek zorunda kalacağız onu eve bırakacağız alacağız. Sözüm geçmeyecek. İkinci ihtimalde sitemde çok iyi anlaştığım bir kadın var o bakacak ona sözüm geçer ancak onun derdi de ne kadar sevsemde o yabancı. Yani babaanne gibi olmaz. İşe gidersem ek gıda konusunda tedirginim ağlamasından tedirginim bağımızın kopmasından tedirginim. İşe başlamazsam 6 ay daha durup 1 yaşına geldiğinde başlarsam sizce daha mı mantıklı olur lütfen tecrübelerinizden tavsiye bekliyorum

Evin yakın olması çok güzel, bakacak kişiyi de yabancı diye düşünmeyin. Babaanne sonuçta yaşlı onun bebeğe ne kadar faydası olacak?

Siz 6 daha evde kalırsanız psikolojik olarak çok zorlanırsınız. Maddi açıdan da etkisi olur çalışmamanızın. Eve 1 maaş girmesi ile 2 maaş girmesi aynı şey değil. İşe gittiğiniz sürece daha enerjik, bakımlı olacaksınız, aralarda bebeğe gidersiniz, bazen bakıcı iş yerinizin bahçesine getirir götürür. Babaanne bunu yapmaz.

Devlet memuru musunuz

X