Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

E nikah yapın?
Özel nikah salonlarının hızlandırılmış düğün konseptleri oluyor.
Nikah kıyılıyor.
Ardından dans, ardından 3 parça daha isteğe bağlı müzikler.
5 parça falan dans/oyun çalıyor.
O sırada konuklar kokteyl masalarında veya masalarda atıştırmalık yiyor.
Sonrası takı ve foto merasimi.
Bitti gitti.
En güzeli nikah.
Ben nikahla evlendim hem de dans ettim.
Hala hiçbir pişmanlığım yok.

Dans, nikah, yemek, taki merasimi, babayla dans ve bitti..

Bana da çok zıt geldi. Çalgı çengi istemiyorsanız dans da etmeniz saçma geldi bana. Hele ortalama Türk halkı ise akrabalarınız dans etmeye kalkan kişi de az olur. Oynamalı istememe sebebiniz dini sebeple sanırım ama dans da aynı kategoriye giriyor
Ben mevlütlü düğünlere bir iki kere gittim ve Allah affetsin sıkıcı oluyor bir boşkuk oluyor millet sıkıldığı için gidiyor.
Bence en mantıklısı kadın erkek ayrı olacak oynamalı olacak. Olmadı başta nikah sonra dua daha sonra erkeklerle paravan çekilip ayrı ayrı oynanmalı
Ben de sevmiyorum tanımadığım etmediğim adamların karşısında niye oynayım. Hele bazı dayılar en öne geçip ağzı bir karış en önden izlemeleri rahatsız edici ( Öyle düğüne gitmiştim gerçekten en öne dizilmişler bazıları ayakta kızların oynamasını izliyordu yaşlı başlı adamlar

Gözümde canlandı da sinirlerim bozuldu
Yeriniz düğün salonu ise bu anlattıklarını çok uç ama eğer iyi daha elit bir yerse olabilir ama mevlüt yada çalgı iki uç nokta yani biraz özenti gibi geldi ne istediğini bilmeyen ama başkalarından görüp yapılacak gibi hissettirdi

Pandemi zamanı düğünüm bir saat sürdü eşim ve ben harici oynamak yasaktı eşimle dans ettik sonra biraz oturduk sonrasında gelenlere hoşgeldiniz dedik tekrar oturduk pasta bile yasaktı ben pasta kesim merasimi olsun müzik çalsın istediğimden maket pasta getirdiler eşimle iki müzik oyun havası oynadık düğün bitti pandemi sayesinde düğün tam istediğim gibi oldu takı merasimi de sadece ailemize takması için izin verdiler gelenler kutuya koydular

Bana bu fikir çok mantıklı gelmedi. Yani bu kadar sade ve düz bir organizasyona dünyanın parasını verip sadece dua ve/veya birkaç parça dans olması hem sıkıcı hem de gereksiz geldi.
Herkesin görüşüne saygım var, bana göre değil mesela dualı mevlütlü düğünler. Mevlüt okutulacaksa düğün sonrası ayrıca okutulabilir.
Görüşünüze şu bakımdan katılıyorum elbette düğün sizin nasıl eğlence anlayışınız var ise öyle olmalı ama gelen konuklarda yemeksiz bir ortamda saatlerce ne yapacak ? Bir de düğün kutlama yapmak değil midir ? Kimsenin eğlenmediği yerde siz nasıl eğleneceksiniz ?
Düğünüm akrabalarımın oturduğu yere nispeten uzak bir mesafedeydi şehrin iki ucu gibi düşünebilirsiniz. Düğün yeri seçerken taviz vermedim çünkü benim özel günüm yanımda olmak isteyenler zaten gelir dedim. Ama yemek seçimi yaparken herkesin damak tadına uyacak seçimler yaptım. Kimsenin yiyemeyeceği enteresan soslu yiyecekler tercih etmedim. Çünkü yemekli dediğim bir düğüne aç gelen insanları aç göndermek istemedim aynı zamanda hem gıda hem para israfı olacaktı. Yani bir şekilde dengelerin korunması gerektiğine inanıyorum. İnsanlar sizin için gelecek ama saatlerce yemek yok, dans yok. E ne yapacaklar bu zaman diliminde ? Her masa kendi içerisinde sohbet edip bitse de gitsek havasında olacak.
Bu bakış açınızla düğün mantıklı gözükmüyor, kokteyl yapabilirsiniz

Haklısın ya işte tam da bu yüzden arada kalıyorum. Yemekli düğün mümkün değil maalesef
O zaman dediğiniz çok olmaz. Yemeksiz yapacaksanız kokteyle dönün.
Bir arkadaşım öyle yaptı. Ayakta masalar, herkes ayakta, canlı müzik hafif arkadan geldi. İkram da kokteyl masalarındaydı. Biraz böyle galeri açılışı gibi oldu ama yemeksiz düğünde oynamasız olmaz. Ne yapacak konuklar?

sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok.
Bizim kültürümüzde düğün başkalarını eğlendirmek için yapılır sjsksjs. Böyle düşünen biri kalıp yargıları sevmiyor demektir, öyleyse takı merasimi de yapılmamalı mesela. Sizin dediğinizi ben anladım. Kardeşimin düğünü öyle oldu ama şık bir mekanda yemekli bir davetti. Sadece gelin ve damat dans etti. Sonra kısık, slow müzik eşliğinde yemekler yenirken sohbet ettik, onlar da masaları gezdi hoş geldiniz diye. Takılar bir kutuya atıldı davetliler tarafından. Sırıtmadı o yüzden. Düğün salonunda böyle bir şey saçma durur. Çıkınca bu neydi şimdi derim ben olsam.

Evet önemli olan yakınlarınızın özel gününüzde yanınızda olması ama sadece sizin için orada bulunacak insanlar biraz eğlensin, saatlerce sıkıntıdan patlamasin diye biraz daha özenmek de gerekmez mi sizce? Bence insanların zihninde güzel bi yer etsin düğününüz, şahsen ben ne zaman sade, doğru düzgün eğlence olmayan bir düğüne gitsem "hayatımdan caldiginiz iki saatin hesabını verin" moduna giriyorum istemeyen gelmez diye bişey de olmuyor maalesef, sonradan gelinle damat ya da aileleri gönül koyuyor, zorunlu gibi oluyor.

Çalgı derken canlı müzik mi olmayacak? Ben bişey anlamadım bu düğünden yani zaten oynanacak neresi radikal?

Düğünün bir yasası yok. Kim nasıl mutlu olacaksa öyle yapmalı bence. Ben bol oynamalı severim 3 gün 3 gece oynarım, oynatırım. Siz oynamayı sevmezsiniz sade nikahla devam edersiniz. İkimiz birbirimizi kendi kriterlerimize göre saçma bulabiliriz ama karşımızdaki kendi kriterimize göre değerlendirilmemeli. Keyfinize bakın derim.

Tebrikler, görümcesiniz.

Aklıma yıllar önce bilkentte mevlütlü düğüne gittiğim geldi :) Mevlüt kapalı düğün olur diye çok sıradan giyindim. Aman allahım kadınlar bir giyinmiş ben çok sıradan kaldım. Çok şıklardı ama ben türbanlı olsam o kadar vücüdumu belli eden giymezdim o ayrı. Benden çok dikkat çekiyorlardı. Önce kuran okundu dualar edildi sonra hop ankara oyun havaları. Bana çok abes gelmişti. Herkesin düşüncesi farklıdır ama bence kuran olan düğünde çalgının işi yok.

Neden öyle oldu peki? Sırf oynandı diye mi bu kadar kötü hatırlıyorsunuz?

Oynamali olmayacaksa bence yemekli olsun, ki insanlar oyalansin, sıkılmasın bomboş oturup.
Boyle bi sey olmayacaksa da kokteylli bir nikah diyorum.

Başta anlattığına benzer benim kardeşim de yapmıştı evleneli bir sene oldu ama düğün olmadı başka memlekette de olunca kutlamasız oldu. Bu sene Antalya'ya gelip tekne tutup orda ailecek kutlama tarzında oldu önce yemek yenildi sonra çerezler falan foto çekimi oldu sonrası dans bir süre sonra Zeybek. pasta taki da anonsta olmadı . bir ikide ailecek oynandı falan arada tekne gezisi oyle oynanildi bitti. Senin düğünün olcak sizin karar vermeniz daha doğru olur. Bizden fikirler çıkar sadece.

Biz düğünümüzde Güzel bir müzik eşliğinde salona girdik, alkışlar konfetiler fln. Ardından fonda, uygun seste seçtiğimiz müzikler çalmaya devam ederken masaları ziyaret edip herkese hoşgeldiniz deyip foto çekindik.
Sonrasında nikaha geçtik. Nikah kıyıldı o ara ikramlar yapıldı. Yöresel bi folklor ekibi gelip gösteri yaptı. Bazı arkadaşlar onlara eşlik etti ve pasta kesimi ve final. Toplamda yaklaşık 3,5 - 4 saat sürdü
Biz de misafirler de çok keyif aldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…