Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Nikah sonrası kokteyl yapın sadece siz eşinizle bir dans edersiniz sonrası ayak üstü sohbet hoşgeldin beş gittin takısını takan takar onu da merasim yapmayın kutu alın oraya konsun sonra herkes evine en kısa çözüm bu.

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.

🙄

Çok kırıcı yorumlar gelmiş oturup ağlicam nerdeyse. Neden bu kadar dalga geçer minvalde yorumlar yaptınız? Zaten çok hassas ve kararsız bi durum bu bana göre. Bu kadar linci hak edecek ne yaptım?

Çok kırıcı yorumlar gelmiş oturup ağlicam nerdeyse. Neden bu kadar dalga geçer minvalde yorumlar yaptınız? Zaten çok hassas ve kararsız bi durum bu bana göre. Bu kadar linci hak edecek ne yaptım?
Ben dalga geçmedim cidden merak ettiğim için sormuştum tekrar sorayım. Müziksiz kısmını anladım ama yemek kısmında da negatif olma sebebiniz nedir

Lincleri okumadim ama hayatimda ilk defa boyle bir organizasyon duyuyorum ve algilamakta ciddi zorluk cektim. Ne bileyim kuranli, mevlutlu duydum ama bunun yaninda dans ve muzik ne alaka? Anlattiginiz seyler o kadar birbirinden uzak seyler ki saniyorum bu sebeple tepki aldiniz. Elbette ki istediginiz gibi yaparsaniz ama ben boyle bir organizasyona gitsem cikista beynim yanar. Bu neydi simdi derim.

Kırıcı yorum yok ki.
Siz bir düğüne gitseniz yemek de olmasa, duvarları mı izlersiniz?
Yani kimse kalmaz sıkılır giderler.
Olacak iş değil.
Dediğiniz tarz düğün yapacaksanız da yemekli olmalı.
Yani aç aç oturup babanızla kocanızla dansınızı mı izleyecek insanlar?
Çok tuhaf yani

Ve şu da var bu kadar hassas olacaksanız hiç yapmayın o tarz bir düğün. Konuşan olur, arkadan kulağınıza gelir. Sıkıcı oldu fln derler yani. Daha çok canınız sıkılır.
Üç saat bir salonda oturup gelinin kocasıyla zeybeği dansı sonra kocasıyla dansını mı izleyecek insanlar. Yemek de yok üstelik. Sıkıntıdan çatlar insanlar. Çok tatsız geçer üzülürsünüz.
Size ne mantıklısı nikah yapmanız, nikahtan sonra kısa bir kokteyl yapın.
Dediğiniz şey hiç olmaz

ablacım, kimsenin seni linçlediği yok. aileleriniz ve siz bu kutlama için çok ciddi yatırım yapacaksınız. evet, senin günün ama bu kadar kaynak aktaracak olmanızın hatrına ağırladığınız misafirler perspektifinden bakmak istemiş buradaki hanımlar da.

ya sadece mevlütlü yapın.yada çalgılı çengili.o ne öyle ya dans olcak ,altta hafif bir müzik. yemek olacakmı peki? hafif müzik çalarken yemek yesin bari insanlarç.ayrıca belediyelerin nikah için ayırdıkları özel organizasyonları var.yemekli öyle bir şey yapın ozaman.

E "konukları eğlendirmek gibi bir vazifem yok" diyen siz değil misiniz? Yaptığınız düğünde de kimse eglenmeyecek, birbirinin suratına bakıp duracaklar. "Sırf takı almak icin düğün yapmışlar onda da yemek bile vermemişler" diyecekler. 2+2 = 4 yani. Siz uzulseniz de, aglasaniz da masalarda dönecek dedikodu bu.
Eğer "herkes kendi düğününde eğlensin, kimseyi eğlendirmek benim vazifem yok. Asla çalgı çengi istemem, yemek de veremem" diyorsanız , hisleriniz buysa yapın. Siz eglenmenize bakın, misafirler de oturup sıkılıp gitsinler. Ama böyle şeyleri - diğer insanların hislerini/ fikirleyini onemseyen biriyseniz bir saatlik nikah/kokteyl yapın. Olsun bitsin.
Kimse nikah kokteylde halay ya da yemek beklemez. Nezih nezih nikahı izler , alkışlar, ilk dansı izler, kuruyemişini kanepesini yer, takisini takar giderler. Kimse de kötü konuşmaz

Kimse dalga geçmemiş ya da linç etmemiş ki, hemen hemen tüm yorumları okudum. Bu kadar ağlayacak bişey yok.

Kararsız olduğunuz belli zaten bi tarafta dini tören diğer tarafta vals falan birbiriyle çok alakasız şeyler. Bir çok üye de bunu belirtmiş.

Ben anlamadım mesela dini hassasiyetiniz var mı yok mu bu yüzden mi çalgı istemiyorsunuz. Dini hassasiyeti olan insan vals falan düşünmez. Ya da kokteyl uygun olmaz çünkü kokteylde içki olmalı, limonatayla olmaz.

Bir düğün salonu kirası sanıyorum şu aralar içinde hiç bir ekstra olmadan 25-30 bin civarıdır. Bu kadar parayı insanlar oturup sizi izlesin diye vermeyin diyoruz. İzlemezler zaten %90’ı takısını takıp gider. Kalan %10 için o kadar para harcamaktansa nikah artı en yakınlarla yemek gibi bişey yapın diyoruz.

şahsen ben böyle bir düğüne gitsem takı takıp kaçarım. milleti oturup izleyecek değilim.
Yakınlar mecbur katılır hatta keyif de alırlar da çok yakın olmayanlar gelmez bile. Ben diyelim iş arkadaşımın böyle bir organizasyon yaptığını bilsem gitmem, bahane bulurum. Sonra takısını tokasını bir ara veririm kusura bakma canım düğüne gelemedik diyerek.

Yakınlar mecbur katılır hatta keyif de alırlar da çok yakın olmayanlar gelmez bile. Ben diyelim iş arkadaşımın böyle bir organizasyon yaptığını bilsem gitmem, bahane bulurum. Sonra takısını tokasını bir ara veririm kusura bakma canım düğüne gelemedik diyerek.
valla ben gitmem.çok yakında giderim takı takıp çıkarım. insanlar birbirinin suratına saatlerce baksın diye salona para vermez heralde:)))

Ablacım linç göremedim ben, herkesin ortak fikri sıkıcı olacağı yönde. Moralini bozma ama yazılanları dikkate al bence, düğün günün hüsran olmasın. Ya şık bir kokteyl olsun, biraz ikramlık, biraz ilk dans sonra biter gider. Düğün olacaksa da içini doldurmanız lazım.

Neden kaos vardı

Neden öyle oldu peki? Sırf oynandı diye mi bu kadar kötü hatırlıyorsunuz?
Annem babam mütedeyyin insanlar, çocukları için kırk yıl düşünseler böyle bir düğün yapacaklarını hayal etmemişlerdi. Aynı zamanda düğün protokol düğünüydü. Masalarda üst düzey bürokratların, siyasilerin, muhafazar görüşte insanların oturduğunu sizin de "Ankara'nin bağları büklüm büklüm yolları, ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyor kolları, lingo lingo şişeler rakı mı içtin sen bensiz" diye bence çok da güzel olmayan şarkılar eşliğinde oynadığınız bir ortamı düşünün.
Kizilcik serbetindeki düğün gibi oldu. Bu arada düğün kuran tilaveti ile başladı, erik dali ile bitti. Ortaya karışıktı yani.

X