Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

Düğün salonunda dua işi bana da çok abes geliyor allah affetsin
Ben çocukken kuzenim düğününü camide yapmıştı, haremlik selamlık katılmıştı büyükler. Kur'an vs okunacak düğün istesem benzer bişey yapardım sanırım.
Konu sahibi için nikah & kokteyl daha uygun olur sanki.

Her şeyi nasıl istiyosanız öyle yapın. Ben millet illa düğün olsun dedi diye düğün yaptım. Keşke yapmasaymışım diyorum

Haklısın ya işte tam da bu yüzden arada kalıyorum. Yemekli düğün mümkün değil maalesef
aaa ben yemekli sandım. Yemekli olmayacaksa hiç o topa girmeyin bence. Fazlasıyla sıkıcı bir organizasyon olur. Evet insanları eğlendirmek amacınız olmayabilir anlıyorum ama insanları sıkmak da amacınız olmasın. Yazık günah böyle bir düğüne harcayacağınız paraya.

Öyle bir dügüne denk gelmedim ama denk gelsem ay ne kadar güzel bir düğün derdim.Benim cevremdeki düğünler kisa kollu gömlek giymiş, gömlegi oynarken terden renk değiştirmis İsmail Türüt türevi enistelerle dolu oluyor.O yüzden gitmek istemiyorum dini hassasiyetten dolayi gitmek istemedigimi zannediyorlar oysa ki o ortamdan midem bulanıyor.Suratim degisiyor sonra bilmem kimin gelini de pek suratsızmış diyorlar Oynamak bile basli basina sacma geliyor.Bence siz gönlünüzce yapin hayallerinizdeki gibi bir dügün dilerim

Olur olmasına da sanki biraz sıkıcı olur. Düğün salonu tutunca en az 3 saat tutmuş oluyorsun. Yemek yok, çalgı, oyun yok ee insanlar ne yapacaklar o kadar saat, takı takmak için bekleyip gidecekler mi? :)
Madem hoşlanmıyorsunuz bu çalgılı çengili düğünlerden nikah yapın herkesi nikaha çağırın. Nikah sonrasında da en yakın akrabalar ve sevdiğiniz arkadaşlarınız ile küçük bir yer tutup yemek, dans, sohbet, muhabbet olayıyla geçiştirin. Ya da onu bile yapmadan nikah ile bitirin.

Tamam her şeyi milletin icin yapmayin da yok onlarin eglenip eglenmemesi beni ilgilendirmiyor tavrindaysaniz önemsemediginiz bu insanlari niye topluyorsunuz bi de aç aç oturacaklarmiş boş yere zaten durmazlar bence giderler.
Taki icin dugun yapiyorsaniz bence nikah yapin nikahta da taki oluyor.

Nikah yapın o zaman. Çünkü zaten boş boş oturdukları bir düğünde kimse uzun süre oturmaz. Herkes erkenden kalkıp gidecektir. Benim yemekli düğünlerde gelin damat çıkana kadar 1 saat altta çaldıkları gıy gıy cenaze müziği gibi müziklerde bile içim bayılıyor. Asla sevmem ruhsuz düğün.

Düğün topluca bir şeyler paylaşmak için yapılır konukları küçümser gibi onları eğlendirmek gibi bir amacım yok diyorsanız davet etmeyin insanları. İnsanların da sizin ruh gibi geçecek düğününüzde harcamak isteyecekleri 5 saatleri yoktur belki.

nisanlinizin ailesi ve sizin aileniz nasil muhafazakar mi? su sebepten soruyorum eger muhafazakar insanlarsa ve sizin dugununuz oynamali, dansli olursa kimse kalkmazsa komik durur. arkadasim gecen sene evlendi, oynamali, dansli cok istiyordu. her iki tarafin ailesi de biz karisim ortamda oynamayiz demisler. sonra arkadasim sade nikah yapti. :) icinizde dugun konusu ukde kalmasin oncelik bu yine de:) ben pandemide evlendim ve buyuk bir kina istiyordum ama olmadi ve icimde asiri sekilde ukde kaldi.

Bence normal standart düğün bu zaten. Diğer şeyler ekstralı düğün oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…