Annem babam mütedeyyin insanlar, çocukları için kırk yıl düşünseler böyle bir düğün yapacaklarını hayal etmemişlerdi. Aynı zamanda düğün protokol düğünüydü. Masalarda üst düzey bürokratların, siyasilerin, muhafazar görüşte insanların oturduğunu sizin de "Ankara'nin bağları büklüm büklüm yolları, ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyor kolları, lingo lingo şişeler rakı mı içtin sen bensiz" diye bence çok da güzel olmayan şarkılar eşliğinde oynadığınız bir ortamı düşünün.
Kizilcik serbetindeki düğün gibi oldu. Bu arada düğün kuran tilaveti ile başladı, erik dali ile bitti. Ortaya karışıktı yani.
Diziyi bilmiyorum da ailen de olsa evladın düğün tercihine karışamıyorsun maalesefAnnem babam mütedeyyin insanlar, çocukları için kırk yıl düşünseler böyle bir düğün yapacaklarını hayal etmemişlerdi. Aynı zamanda düğün protokol düğünüydü. Masalarda üst düzey bürokratların, siyasilerin, muhafazar görüşte insanların oturduğunu sizin de "Ankara'nin bağları büklüm büklüm yolları, ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyor kolları, lingo lingo şişeler rakı mı içtin sen bensiz" diye bence çok da güzel olmayan şarkılar eşliğinde oynadığınız bir ortamı düşünün.
Kizilcik serbetindeki düğün gibi oldu. Bu arada düğün kuran tilaveti ile başladı, erik dali ile bitti. Ortaya karışıktı yani.
Ahahahahha iyiydiTebrikler, görümcesiniz.
İki taraf da isterse olur, biz klasik muzik vs ile düğün yapmıştık, zurna davul falan olmadanKızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Sizin bahsettiginiz sey zaten normal bir dugun hanimefendi ,mevlutlu falan bu lar sinradan cikti .sevginizi kulturunuze gore zaten bir kac muzik sevilir artik zeybek vals neyse dugunde dans edilir .anormal bisi falan yok .Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Hangi normal düğünde halay çekilmiyor yavSizin bahsettiginiz sey zaten normal bir dugun hanimefendi ,mevlutlu falan bu lar sinradan cikti .sevginizi kulturunuze gore zaten bir kac muzik sevilir artik zeybek vals neyse dugunde dans edilir .anormal bisi falan yok .
Bi yakinimiz aynen.oyle yapmisti ayyy nasi bunalmistim takidan sonra kactikKızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Nasıl yaptınız, bizde kardeşime yapmak istiyoruz, nikah takı töreni ama ya sonra nasıl dolacak o boşlukBenim düğünüm öyleydi. Klasik müzik vs çaldı
Bu ekonomide yemekli düğün masrafından olabilir mi,Ben dalga geçmedim cidden merak ettiğim için sormuştum tekrar sorayım. Müziksiz kısmını anladım ama yemek kısmında da negatif olma sebebiniz nedir
Çok radikal bence de ve saçma. Çalgı istemeyip sadece dans istemek abes. Ha dans etmişsin ha oynamışsın ne farkeder ki? Zeybekte oyun dansta.. Çalgı istemiyorsan mevlütlü yap. Ya da çalgılı yap..Çok radikal değil sanki ya. Ya da öyle mi? Bilemedim valla
Canım iki tarafın ailesi de oyunlu düğün olursa çıkıp oynamayacaksa, aile dışındakiler zaten kalkıp oynamıyor. Ancak oturup izliyor. Birde akrabalar artık sadece düğünde ve cenazede birbirlerini gördukleri için sohbet etmek istiyorlar. Bangır bangır düğünden artık çoğu kişi hazetmiyor. Çok yakının değilse kimse eğlenmek için düğüne gitmiyor bence herkes mecburiyetten gidiyor. Sen istediğin gibi yap düğününü çok da güzel olur. İlla erik dalı olması gerekmiyor.Çok kırıcı yorumlar gelmiş oturup ağlicam nerdeyse. Neden bu kadar dalga geçer minvalde yorumlar yaptınız? Zaten çok hassas ve kararsız bi durum bu bana göre. Bu kadar linci hak edecek ne yaptım?
Benim ve kardeşlerimin düğünü mevlütlü oldu. Şöyle oluyor, gelinle damat salona normal düğünlerdeki gibi giriş yapıyor fon müzikle. Daha sonra damat gelinin duvağını açar pasta keser ve otururlar. Bu sırada organizasyonda ayarladığınız ekip (mevlütlü düğünlee için ayrı ekip oluyor) kuran okur, dua eder, ilahiler, ezgiler, isterseniz türk sanat musikisinden eserlee çalarlar kanunla vs tabi bu her düğünde olmuyor ama gelirse oluyor. Duadan sonra genelde takı töreni yapılıyor takı sırasında yemekler dağıtılıyor vs sonra bitiyor.Ben hayatımda hiç mevlutlu düğüne gitmedim . Yani nasıl geçiyor hiçbir fikrim yok . Ankaralı olduğum için de oynamasiz bir düğün hayal edemedimama sadece dansın olduğu düğünü siz istiyorsaniz tabi olur. Biraz kısa tutmak mantıklı olur gibi. Burda mesela üç saat falan sürüyor siz bir buçuk iki saat yaparsınız
Ben de kuranlı yaptım ama salondaydı camidekiler gerçekten çok sıkıcı. Haremlik selamlık düğünden birşey anlaşılmıyor zaten.Ben çocukken kuzenim düğününü camide yapmıştı, haremlik selamlık katılmıştı büyükler. Kur'an vs okunacak düğün istesem benzer bişey yapardım sanırım.
Konu sahibi için nikah & kokteyl daha uygun olur sanki.
Benim ve kardeşlerimin düğünü mevlütlü oldu. Şöyle oluyor, gelinle damat salona normal düğünlerdeki gibi giriş yapıyor fon müzikle. Daha sonra damat gelinin duvağını açar pasta keser ve otururlar. Bu sırada organizasyonda ayarladığınız ekip (mevlütlü düğünlee için ayrı ekip oluyor) kuran okur, dua eder, ilahiler, ezgiler, isterseniz türk sanat musikisinden eserlee çalarlar kanunla vs tabi bu her düğünde olmuyor ama gelirse oluyor. Duadan sonra genelde takı töreni yapılıyor takı sırasında yemekler dağıtılıyor vs sonra bitiyor.