Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

Ben boyle yaptim hic guzel olmadi dogruyu soylemek gerekirse. Zeybek siz oynayacaksaniz guzel ama gosteri olacaksa gelenlerde dugune degil de gosteriye gelmis havasi yaratiyor. Bir yerden sonra insanlar sikılıyor. Hele de yemekli degilse sizin masaya gelmenizi beklerken yapacak bir seyleri kalmayanlar dagiliyor. Fon muzikler de onemli. Benim o dugunumde ben secmedim hicbir seyi. Tasabbuf esintisinde dugun mu huzun mu belli degildi. Oyle yabanci filmlerdeki sade zarif dugunlere uygun elit cevreniz varsa yapin tabi ama eger siradan Turk tipi aile es dost iseniz ve eglenmeye musait insanlar varsa standart halayli ciftetellili neseli kahkahali dugunden sasmayin. Taki merasiminde gezme kismi yine elit cevreniz yoksa ise yaramayacak. Erken gitmek isteyen yaniniza mutlaka gelecek karisiklik olacak. Sandik koyun masalara zarf birakin herkes sandiga atsin, siz yine masalari selamlamak ksterseniz selamlayin ama bu da cok gerekli degil.

Valla çok saçma. İnsanlar sırf size takı takmak için abiyelerini giyip saçlarını yaptırıp gelip öyle mal mal oturacak mi? Müzik yok, dans yok, halay yok, en önemlisi yemek yok.
Ne anladım bu işten yani
Bu kadar düğün çalgı karsitiysaniz düz nikah yapın, ya da kokteyl davet seklinde bir saatlik bir şey olsun. Zeybek nikah dans takı töreni pasta, az samimi insanlar dagilmisken de en son babayla dans, oldu bitti bir saatte dağılsın insanlar.
Bahsettiğiniz tarz düğüne en son bu yaz katıldım , çok sevdiğim birinin göl kenarında dugunuydu ve 2 şehir değiştirmiştik eşlik etmek için. Açık havaydi, ferahti. Hiç muzik yok değildi, canlı bir grup yeni nesil şarkılar söylüyordu, yemeklerin biri gitti biri geldi, standlarda meyve - popcorn- pamukseker ikramı gırla... Yani dünyanın masrafını yapmış insanlar yine de herkes sıkıldı, zorla ikna edip halay , roman havası falan açtırdı:) ben düğünleri genel olarak sevmem,oynamayı da bilmem ama Allah razı olsun zorla müzik açtırandan, onca yolu gittiigimize değdi, iki neşeli an yaşadık.
O yüzden benim önerim ya kokteyl yap, ya hiç yapma

Valla bana göre, sizin için özen gösterip, düğününüze gelen insanları en iyi şekilde ağırlamanız gerekir. Onların ne yiyip içtiği, eğlenip eğlenmediği de bu iyi ağırlamanın içine giriyor.

“Kimseyi eğlendirmek zorunda değilim” diyorsanız niye insanları düğüne çağırıyorsunuz. Nikah yapıp geçin.

Siz bir koşuşturmaca içinde olacağınız için, etrafta ne olduğunun pek farkında olmayacaksınız. Ancak sadece dans müziklerinin olduğu bir düğün ilk saatten sonra insanın uykusunu getirir.

Linç yemeyi göze alarak yazıyorum, asla oynanan bir düğün istememiştim ama eşimi ve akrabalarını yenemedim. Annemi ve babamı icine soktuğum o düğün günü icin 10 yıl geçmesine rağmen hala içim sızlar. Düğünümle ilgili hiç bir şeyi güzel hatırlamıyorum. Hafızamdan silinse daha mutlu bir insan olurdum belki. Kaos, stres dolu bir gündü. O yüzden sizin istediğiniz ve o güne kadar alıştığınız gibi olsun.

Linç yemeyi göze alarak yazıyorum, asla oynanan bir düğün istememiştim ama eşimi ve akrabalarını yenemedim. Annemi ve babamı icine soktuğum o düğün günü icin 10 yıl geçmesine rağmen hala içim sızlar. Düğünümle ilgili hiç bir şeyi güzel hatırlamıyorum. Hafızamdan silinse daha mutlu bir insan olurdum belki. Kaos, stres dolu bir gündü. O yüzden sizin istediğiniz ve o güne kadar alıştığınız gibi olsun.
Neden kaos vardı

Bizim düğünlerde davulcu çalar oynayanların arasında Allahım insan ne coşuyor 😂dans dans da bi yere kadar millet eğlenmek ister 😂

Valla şu an buradaki 10 kişiden 9'unun bildiği bi şirketin CEO'sunun düğününe gittim adam davulu omzuna takıp düğünün orta yerinde davul çaldı. O da biraz zevk meselesi iyi meslek sahibi olunca da deli gibi oynayan çıkıyor :KK70:

Soru sahibi, siz istiyorsanız olur. Ama o tarz düğünlerin ambiyansı da ona göre olmalı bence. Arkada tıngır mıngır sade sakin müzikler çalan bi düğünde annenizin babanızın dedikodu yapmaya gelen teyzeniz yaşındaki arkadaşları sırıtır bence. Yine aynı bu formatta bi düğün yapacaksanız toplu dans dediğiniz eşli danslar olur herhalde orada da birkaç kişi çıkar çıkmaz. Çok kendi havasında olur. Çevreniz de buna uygun değilse takıya kalmadan giderler ama yine sizin kendi tercihiniz
Üff en sevdiğim o davulla oynamak başka bir şey 😂😂

Üff en sevdiğim o davulla oynamak başka bir şey 😂😂
Hayır adam Türk olsa da liseden itibaren Amerika'da okumuş, çalışmış 40'larının sonunda bi adam. Bayram seyran bilmez mesela kurban bayramı neydi falan diye sorar o derece uzak bizim kültürden. Ama o an o pistte kendinden geçti :KK70:

Hayır adam Türk olsa da liseden itibaren Amerika'da okumuş, çalışmış 40'larının sonunda bi adam. Bayram seyran bilmez mesela kurban bayramı neydi falan diye sorar o derece uzak bizim kültürden. Ama o an o pistte kendinden geçti :KK70:
Adam davuldaki zevki biliyor bizim düğünlerde davul olur oynayanların arasında valla müthiş 😍coştukça coşturuyor😂

Eger yemekli değilse arada cok bosluk oluyor insanlar sıkılıyor.Kaldıki düğün salonuysa direk oynama modu oluyor insanda.O sebeple mekan cok önemli.Gécen gittigimiz dügün restoran tarziydi bahceyide hazirlamislardi.Duayla açıldı.Arkada sinevizyonda nasıl tanıştılar o güne kadar ki hazırlıklar cok hoş bi videoyla izletildi.Sonra semazen gösterisi vardı.Yemek başladıgında arka fonda eski tarz müzikler calıyordu.Cocuklarıda bi palyaço oynatıyordu o yüzden hic sorun olmadı.Pasta kesildi.Sonra takı en sondada dans muzigiyle danslar edildi ve dagılındı.Ben çok begendim.Ama bunlar yemeksiz ve düğün salonunda pek olmaz.O yüzden kokteylli nikah yapmak daha iyi fikir.

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Yani siz nasıl istiyorsanız öyle düğün olur da, sıkıcı olur. Niye düz nikah yapmıyorsunuz?

Haklısın ya işte tam da bu yüzden arada kalıyorum. Yemekli düğün mümkün değil maalesef
Yemek mümkün değil çalgı mümkün değil ama zeybek olacak. Dans olacak bunlar ne alaka? Çalgı yok yemek yok insanların birbirine bakıp sıkıntıdan patlaması için müthiş ortam. Çok sıkıcı geldi. Kardeşim vs değilse asla katılmak istemeyecegim bir düğün. Nikah yapın madem?

X