Cahillik

poncikbirgelincik

22.08❤️
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
9.801
13.057
248
28
Dün işten çıktım saat 18:00 gibiydi. Şehrin en işlek yerlerinden birinde bi durakta otobüsümü bekliyorum. İştende 1 saat kadar geç çıktım bir an önce eve gitme derdindeyim. Bi kadın sanırım 20li yaşlarının sonunda yada 30lu yaşların başında diye tahmin ediyorum. Bebek arabasında bir bebek sanırım 2-3 aylıktır . 3 yaşlarında birde oğlu var. Elinde kargo var kadının onu almaya gelmiş böyle şehrin göbeğine.

Bana sordu burdan ....' a nasıl gidebilirim. Sorduğu yere ordan 15 dk da otobüs var az ilerde metro var baktığımız duraktan gözüküyor metroyla da gidilebilecek bi yer. Tarif ediyorum şu gider şu gider olmazsa ilerden metroya binebilirsiniz o daha kolay. Yok kadın anlamıyor. Okumam yazmam yok diyor. Sonra koşa koşa bi kağıt kalem getirdi bana bi dükkandan isteyip bana gideceğim yeri yazar mısın Allah senden razı olsun diye. Ben okuma yazma bilmiyorum anlamıyorum diyor.
Gerçekten anlaşılmayacak bi yol yada tarif değil çok basit. Bide kızı varmış okuldan çıkacakmış eve gitmesi gerekiyormuş saat 1'den beri burdayım kime sorsam alay etti dalga geçti benimle diyor bebek arabasında ki kızı açlıktan ağlıyomuş artık 1'den 6'ya kadar dayanır mı çocuk. Sanırım köyden gelmişti küçümsemek için kesinlikle söylemiyorum dilenci falan da değildi kıyafetinden konuşmasından öyle anladım

Ve o an benim otobüsüm geldi binip gittim ama akşamdan beri aklımdan çıkmıyo sanırım o an idrak edemedim niye o otobüse bindim onu gideceği yere bırakmadım diye

Cahillik çok zor çok etkilendim ve üzüldüm

Bu kadarına ilk kez rastladım
Ben neler gordum. Hastanede görevli ev adresini sorunca bön bön kocasının suratına bakan, kocasina banka kartlarını verip ben bunlarla ugrasamam, yapamam,alisverisi bilemem diyen, kendine bir kazak dahi alamayan hatta sadece kadınların girmesi gereken ultrason odasına tek gitemeyen

1'den beri evine gitmeye çalısıyormus, kime sorduysa yardımcı olmamıs dalga geçmisler

İnşallah.

Ben bilmem eşim bilir modunda olmak işlerine geliyor hiç bir sorumluluk almadan yaşıyorlar fatura yatirmayi bilmeyen kadınlar var markete pazara kocasıyla giden yada kocasını gönderen kadınlar var zaman geçip iş başa düşüncede sudan çıkmış balığa dönüyorlar bu birazda tercih sanki

Sizde bir kadin olarak keske yardim etseydiniz .Icim parcalandi okurken,insallah kadincagiz yolunu bulurda sagsalim evine varir.oda okumak , bilmek istemistir.Bu onun elinde degilki, Allah onu bu duruma sokanlari nasil biliyosa oyle yapsin.

Keşke etseydim ama o an bilmiyorum düşünemedim Akşamdan beri onun pişmanlığını yasıyorum

Aslında belki biraz da öyle. Kendi kendine okuma yazma öğrenen insanlar bile var
Kadının kızı okula gidiyormus ogrenmek istese onun yardımıyla en azından yolunu bulacak kadarını öğrenebilirdi belki
Tabi şartlarını bilemiyorum

yasi da gençmis , eskilerde olurda yeni nesil de artik kalmadi saniyordum okuma bilmeyen
okuma bilmiyorsa kagidi napacakdiki acaba , size sordugnu baskasinada sorabilirdi konusmayla
hasta falanmiydiki acaba kadincaz

yasi da gençmis , eskilerde olurda yeni nesil de artik kalmadi saniyordum okuma bilmeyen
okuma bilmiyorsa kagidi napacakdiki acaba , size sordugnu baskasinada sorabilirdi konusmayla
hasta falanmiydiki acaba kadincaz

Alay etmısler ya. Sanırım metroya bınıp ben burda ınıcem dıcektı bılmıyorum ne dusundu nıye yazdırdı
Hasta değildi yani bana sağlıklı geldi bilemiyorum

Alay etmısler ya. Sanırım metroya bınıp ben burda ınıcem dıcektı bılmıyorum ne dusundu nıye yazdırdı
Hasta değildi yani bana sağlıklı geldi bilemiyorum
psikoojik hatta psikiyatrik hastalar çok degisik vakalar olyor yaa oyle bisey geldi aklima
aslinda istese ogrenir tabiki de sartlarini bilemeyiz

vallayi yeni türkiye şartlarında yardım etmedigin iyi bile olmuş. belki seni kacıracaktı. belki böyle bi niyeti yoktuı bilemessin. en güzeli polisi arayıp yada polisten yardım istemesini istemesini tembihlemen olacaktı. yada otobus şöförü ...
tek başına artık kimse yardım etmemeli bu zamanda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…