Çağrı merkezinde çalışmak

benimle hiç konuşmadın sen o zaman.ben çok kibarım demek ki.
dün aradılar bankadan.poliçe için kayıp vs.teşekkür edip ıstemıyorum dedim !niye ?dedi.istemıyorum dedim .üsteledi.en sonunda zaten bankalar ınsanları yeterınce yıyor ,dedım.para vermeyeı nıyetım yok çok düşünuyorlarsa ücretsiz yapsınlar dedim.bir sustu kaldı oyle.yıne devam edıyor.ayıp olmasın dıye yüzünede kapatamıyorum.araştırıcam dedim konuşmayla ben bir yere uye olamam dedim .ne zaman araştırcaksınız?işlerim yoğun şuan araştıramam dedım .ne zaman dıyor? la havle çektım.bır ıkı ay dedım.bır ay sonra randevu aldı.kapattım.

Çağrı merkezini arayıp sapıklık yapanları abuk sabuk konuşanları es geçiyorum. Onlara sizde istediğiniz gibi küfredin. Ama, çağrı merkezleri sürekli aynı şeyi söylemek üzerine çalışıyorlar. Anlıyorum. Sorununuzu not edip ileticem teşekkürler. Bu yani! İyi de sorunum çözülmüyo?? Tekrar arıyorum. Tekrar arıyorum. Siz kendi firmanıza bu kadar küfretseniz her firma hızla sorun çözse zaten bu kadar telefon da almazsınız.

Geçenlerde bi firmadan ürün aldık. Defolu çıktı. Gönderdik falan. Kendi üretim şirketi değişim dedi. Aldığımız firma bedelini ödücez dedi. Ama üzerine zam yapmış. Aynı ürünü almak için 400 tl daha ödemem lazım. Ben çağrı merkezine sövmeyeyim de napayım. Em son konuştuğum kadın bizim öyle bir değişim politikamız yok nereye istiyosanız şikayet edin dedi. Bende şikayet ettim. Ertesi gün 4 kişi aradı. Hem değişim yaptılar hem 200 liralık hediye çeki verdiler. Ama çağrı merkezine kalsa benim 400 lira ödemem gerekecekti.

İşiniz insanları dinlemek değil sizin, sorun çözmek. Sorun çözemiyorsanız stres olursunuz. Bu her işte böyle. Ameliyat yapamayan cerrahta stres olur, araba kullanamayan şoförde

4,5 yıl çağrı merkezinde çalışmış biri olarak söylüyorum ki eğer başka imkanın varsa çık. antidepresan ilaçları ilk kez o işte çalışırken kullandım tahammülüm kalmamıştı ama mecburiyetten calısıyordum. neyse ki farklı bir pozisyon açıldı ve geçiş yaptım 3 sene oldu kendim bile çağrı merkezini aramıyorum artık :) Allah sabırlar versin

Ya arkadaşım sana birşey söyleyeceğim, çağrı merkezinde çalışanın halinden çağrı merkezinde çalışan anlar.

1 ay dayanabildim ben, anlattığın gibi, hakaret eden mi, sapıklık yapan mı (özel no'mu istiyorlardı), neler nelerr...

Bu iş piskolojik sağlığını etkilemeye başladıysa başka bir iş aramaya başla hiçbir şey sağlıktan önemli değil.

Çok zor. Sapık çıktığında illa dinlemek mi zorundasınız, üstlerinizin haberi var mı yani kapatma mı diyorlar? Sapık yahu, sapığın yüzüne kapatsan ne kapatmasan ne.

Bende eskiden çok bilinen bir şirketin çağrı merkezinde 1 sene çalıştım...yapılacak iş değil gerçekten çok zor
Hele bide karşınızdakiler 70-80 yaş aralığı olursa onlara laf anlatmaya çalışmak ayrı zor
Günde 150-200 çağrı al beynin yanıyo resmen
Hakaret edenler küfredenler anlamayanlar konuşmayı bilmeyenler....ve biz çalışanlar olarak daima susmak zorundayız, anamızada sövseler telefonu bile kapatma hakkımız yok
Böylesine haksız bi sistem. Şuanki aklım olsa kesinlikle katlanamam
Kafa lazım o işe herkesin becerebileceği bir iş değil zaten çalışanların Allah yardımcısı olsun

Heh bizde de kadın 3 sene önce aldığı ürünleri geri göndermek istiyor yalvar yakar yok ben kullanmadım aldığım gibi duruyor almazsanız şikayet ederim falan. Tamam gönder diyoruz kadın bunu hep yapmaya başlıyor. Bir gün çağrı kayitlarinda kadının şu dedigini duyuyorlar "Ben zaten tüm ürünleri alıp kullanıp kullanıp geri gönderiyorum paraya sıkışınca iade ediyorum onlar da paramı yatiyor tıkır tıkır " bunun üzerine kadına soruşturma açmıştık

Çok zor. Sapık çıktığında illa dinlemek mi zorundasınız, üstlerinizin haberi var mı yani kapatma mı diyorlar? Sapık yahu, sapığın yüzüne kapatsan ne kapatmasan ne.
Adam direkt pis konuşmaya başlamiyor ki talebi varmış gibi konuşuyor mecbur dinliyoruz

6 senedir hep cagrida misin ?

Bankalar çok zorluyor evet. Bankalar ve sigortalar illa bir şey onaylatacaklar ya ben de zor kapatıyorum telfonu

Bence abartmiyorsunuz. Insanlarla ilgili neredeyse tüm mesleklerde birileri kendinde hakaret etme hakkini görüyor.
Empati yapsalar sorun olmayacak ama insanlar izlemdegim kadariyla asiri derece empati yoksunu.

Kendinize stresinizi atacağınız bir şey bulmanız lazım. Fiziksel aktivite olabilir, egzersiz, koşu, dövüş sporları, basketbol vs daha önceden ilginizin olduğu bir şey varsa yapabileceğiniz bir yer bulup haftada 2-3 defa stres atmak için yapabilirsiniz. Stres atmak için fiziksel aktivite en etkilisi oluyor ama istemezseniz bilgisayar oyunlarını veya diğer evde yapabileceğiniz hobileri deneyebilirsiniz; el işleri, puzzle, örgü vs vs.

Vardiyalı çalıştığımız için sabit bir kursa yazilamiyorum. Evde PC de takılmak istemiyorum hadi tüm gün bilgisayara bakıyorum zaten diye. İzinli günümde erkek arkadaşımla çıkıp gezeriz yer içeriz öyle moral topluyorum biraz işte

Bence abartmiyorsunuz. Insanlarla ilgili neredeyse tüm mesleklerde birileri kendinde hakaret etme hakkini görüyor.
Empati yapsalar sorun olmayacak ama insanlar izlemdegim kadariyla asiri derece empati yoksunu.

Bağırıp çağırırsam işim hallolur mantığı var.

53 yaşında bir öğretmen geçen yaptı bunu. Müdüre kadar çıkıp hakaret ve küfür ederek hak etmediği parayı geri aldı, biz kendi cebimizden verdik yeter ki sussun diye. Ertesi gün tekrar geldi hırsızsınız dedi tekrar para istedi, yeter artık dedim siz ne söylediğinizin farkında mısınız. Resmen çirkeflikle para aldı, ötesi var mı.

Müşteri profili de önemli

Birçok çağrı merkezini aradım derdimi anlattım işimi yaptılar

Yemek siparişi de veriyoruz banka da arıyoruz

Bu kadar sıkıntılı sektörü gözümde canlandıramadım

Tek başınıza ayda 2500 çağrı günde 250 çağrı eder sadece siz de çalışmıyorsunuz telefon ile bu kadar arayan mı var

şahsen aramak yerine gitmeyi yahut internet üzerinden başvurmayı tercih ediyorum

biraz okudum ürünü iade edecekler vs demişsiniz yani cidden merak ettim hangi sektör

ben ürün iade edeceksem aldığım yere giderim telefon ile nasıl halledilir ki bu işler

ben çok mu eski model kaldım acaba

Anlamıyorum bu konuşmalar kayıt altına alinmiyormu?Yani o saygısızca ve hadsizce size küfür edenleri şikayet etme şansınız yok mu?
Resmî olarak hicbir hakkınız yok mu bu konuda?
Yani millet olarak çok saygısız tahammülsüz bir toplum olduğumuz için karşılıklı kufurlesmek yerine daha mantıkli birşeyler olması gerek..

Erkek arkadaşınızla beraber bir etkinlik yapsanız? Doğa yürüyüşü vs de olabilir ya da kamp, hem gezip hem yemiş içmiş hem de stres atmış olursunuz.

Yüzyüze olmayımı tercih ederdiniz?
Birde bu açıdan bakın. En azından teli kapatıp yoluna devam ediyosun.
Birde yüzyüze yaşadığını düşün bunları.
Kolay iş yok malesef

Erkek arkadaşınızla beraber bir etkinlik yapsanız? Doğa yürüyüşü vs de olabilir ya da kamp, hem gezip hem yemiş içmiş hem de stres atmış olursunuz.
Haftada bir ya da iki gün iznimiz var ikimiz de aynı yerde çalışıyoruz. İzin günlerimiz nadir dek geliyor. Kamp için uzun bir izne ihtiyacımız var hem babam da izin vermez nereye gidiyon sen der

Yüzyüze olmayımı tercih ederdiniz?
Birde bu açıdan bakın. En azından teli kapatıp yoluna devam ediyosun.
Birde yüzyüze yaşadığını düşün bunları.
Kolay iş yok malesef
Çok gözlem yaptım mağazalari falan inceledim. Yuzyuzeyken daha kibar olmaya çalışıyorlar. Telde daha relaxlar. Çok basit bir şey için bile arasalar bilmişlik taslayarak konusuyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…