- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
- 398
Çok gözlem yaptım mağazalari falan inceledim. Yuzyuzeyken daha kibar olmaya çalışıyorlar. Telde daha relaxlar. Çok basit bir şey için bile arasalar bilmişlik taslayarak konusuyolar
Garanti bankasında çağrı merkezinde çalışanlar cinnet geçirtiyor bana. Vallahi abartmıyorum Mesai başlar başlamaz arayıp duruyorlar. Açmıyorum gün içinde 5 kez arıyorlar. En sonunda numarayı engellemekte buldum çareyi
Sorunlu problemi olan insanlar ayrı tutalım.Eskiden bu kadar çağrı merkezi çalışanı farkındalığı yokken ben de belki şu anki kadar bilinçli değildim. Zaten eskiden müşteri hizmetleriyle de işim ayda yılda bir belki olurdu belki olmazdı. Şu an kullandığım ürün, hizmetler sebebiyle daha sık aramam gerekiyor müşteri hizmetlerini. İşin zorluğunu ve dengesiz insanların çokluğunu bildiğim için kibar konuşmaya çalışıyorum, derdimi net olarak açıklamaya çalışıyorum, iyi günler, teşekkürler, iyi çalışmalar vb. -aslında olması gereken bu tabi- gibi kelimeleri kullanarak karşımdakini rahat ettirmeye çalışıyorum. Ancak geçen gün ev internetim kesildi. Müşteri hizmetlerini aradım (hatta sabahtan kesilen internet için nasıl olsa gelir diye akşama kadar erteledim aramayı) derdimi anlattım. Sonra ertesi gün evime gelmesi gereken teknik servis başka bir adrese gitti. Yanlış adres olayı sabah oldu ben yine akşama doğru aradım "adres yanlış olmuş servis gelmedi evime, adresim şu, tekrar bekliyorum servisi" dedim, kapatmadan adresimin doğru olduğunu tekrar teyit ettirip kapattım. Sonraki gün teknik servis yine yanlış adrese gitti. Yine aradım yine aynı şeyler falan. İnternetim 3 gün kesik kaldı yani. Sonunda onlar aradı, bir şekilde iletişim sağladık, servis gelcek dendi ve ben o arada adama biraz sinirli konuşmuş olabilirim çünkü 3 gün bir sorun yaşandı ve benim sorunum çözülemedi bir türlü. Hatta en son adama da "bakın isterseniz kayıtları dinleyin ben çok net ve düzgün konuşmaya çalıştım ama bir sorunu çözmek için illa hırgür mü konuşmak gerekiyor sizinle" diye çıkıştım.
Yani demem o ki elbette sapığını, manyağını ayrı tutuyorum ama toplumda çağrı merkezi ile sorun çözmeye karşı zaten önyargı var çoğu zaman insanlar da size ulaşana kadar 1i tuşla, 5i tuşla, 3ü tuşla bir sinir harbi yaşıyor. Sonra bekleme süresi derken size ulaşmak işkence çoğu zaman. Ulaştıktan sonra da derdimizi anlatamıyoruz. Anlatsak da bir servisin gelmesi bile yeri geliyor 3 gün sürüyor. 3 gün az gelebilir size belki ama daha önceden aradığım gün içinde servis gelmişti yani evim öyle bir mahrumiyet bölgesinde değil, kolay bir adres.
Bu kadar uzun uzun yazdın anlatmak istediğin ne kısa kes biraz diyebilirsiniz. Demem o ki yine söylüyorum manyağını sapığını ayrı tutuyorum ama çoğu zaman karşınızdaki insanlar problemlerini çözmek isteyen ve bir türlü çözüm bulamayan insanlar sadece. Müşterinin merhaba demesine bile uyuz oluyorum demeden önce acaba bu kişi benden önce kaç kişiyle konuşmuş olabilir veya en kısa şekilde sorunu nasıl çözebilirim diye düşünürseniz eminim iki tarafta memnun ayrılır işin içinden.
Hele tum gün aramayıp gece hat kapanmadan 1 dk önce arayanlar... 12de hat kapanacak 11:59'da arıyor. Düşüncesize diyorum ki hat kapanacak birazdan. Hala anlatıyor bir şeyler. Ve biz servisle eve dönüyoruz ben servisi kacirirsam eve o saatte nasıl donucem deli ediyorlarbende calıştım 6 ay kadar ama son 2 ayı hem okul hem iş. hem annemin babamın calısmasından dolayı ev işi ile cok yoğun gecti. en son kulaklarımda sorun oldu kristal kayması yaşadm biraktım. dediginiz gibi cevap verme hakkım yok. bende bankanın temsilcisiydim ve cagrılarımi dinlediklerinde surekli 100 puan alırdım. bir kadın aradı elimden gelen herseyi yaptım imkansız bir şey istiyordu gidip eliyle yapması gereken birsey şubeden. birden yetkilini bağla demeye basladı. başımda takim liderim hayır baglamıcaz hayr diceksin dedi. ben baglamam dedikçe. işte sen gerizekalısın kukla olmussun ellerinde. beyinsizsin sen. kafan mı basmıyor. orda demek istiyorum ki bu saydıkların sensin ki imkansız bi iş için tuttruyorsun ama yok. o kadının tüm islerini hallettim 1 işini yapmadım imkansız dedim diye o yedigm küfürlerden hakkımı helal etmiyorum. 2015-2016 yıllarının 6 ayı çalıstm yıllar gecti unutmuyorum. insanlar sanki o kurum bizim ve biz yapmıyoruz o isi gibi davranıyor. bir yandan tepemizde liderler sigorta sat kart sat sürekli baskı. gecici bir iş bence yıllarca yapanlar iyi sabir ediyorlar.
uzun oldu ama buna kızıcama güldümbi amca aradı amcacım amcacım konustu kızım evladm filan. sonra istediği isi lidere sorcaktım 1 dakika kadar beklemeye aldım. geldim geri aldm çağrıyı. tam beklediginiz için teşekkür ederim derken sunu duydum yanındakine diyor. ağz....a s...ç.tğm o....pu bekletiyo. benim sesimi duyar duymaz buyur amcacım söyle kızım diye devam etti gülsem mi aģlasam mı bilemedim. baska arkadaslara göre ben çok takmıyordum. ama sinir krizi geciren aglayanlar çok vardı. sarhoslar aramıştı ve 1 saat kapatmamıştı onlar konusurken ben surekli sessize alıp yemek bile yemiştim. yetkilide kapat artık diye bagırıyor gece 12 de. onlar kapatmıyo ben napayım
Hemen iş değiştiremem bazen babama diyorum baba bana hemen iş bul dayanamıyorum diye ama kolay değil o kadar. Bu işten çıkarılma ihtimalim yok. Başka işe de güvenemiyorum mecbur katlaniyorum.Valla kendi adıma ben elimden geldiğince kibar olmaya çalışıyorum.. allah sabır versin canım. İş değiştirme olayın olamıyor mu?
kafasını monitöre sokardım kasarin
Seni tüketen, mutsuz eden bir iş... Sonuçta yaşamak için çalışıyorsun. Zor, umarım gönlüne göre bir iş bulursunHemen iş değiştiremem bazen babama diyorum baba bana hemen iş bul dayanamıyorum diye ama kolay değil o kadar. Bu işten çıkarılma ihtimalim yok. Başka işe de güvenemiyorum mecbur katlaniyorum.
Çok güzelsiniz ya bazıları sizin gibi anlayışlı değilValla ogun t...... ı aradım bilgi almak için sanırım konuşan beyefendi yeni işe girmiş arkadan şunu de bunu söyle smdi die sesler geliodu beyefendi de hem beni dinleyip hem arkayı dinleyince bocaladi biraz bende kıyamadım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz diyip kapattmgerçekten çok zor bi iş hep kibar ve anlayışlı olmak zorundasnz allah sabır versin ne diyım
Sağol canım hangi iş insanı tüketmiyor kiSeni tüketen, mutsuz eden bir iş... Sonuçta yaşamak için çalışıyorsun. Zor, umarım gönlüne göre bir iş bulursun
Bir gün çalışmış olsanız lanet olsun dersiniz. Teşekkür ederim yorum içinbu kadar seviye düşürecek bir şey yok, herkesin işi kendine zor. insanla uğraşmak başlı başına zor. konu açıp dertleşmek tavsiye almak başka, burada olmayan insanların arkasından küfür etmek başka. bence ne yapacağınızı iyi seçin. kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?