Cadi Kaynana

mp929292

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
13
9
32
Merhabalar, ben nisanliyim ve cok mutsuzum. 1 senelik daha, ama ailesiyle tanistiktan sonra hersey degisti. Benim hic iyi bir cocuklugum yoktu, babamdan sadece siddet gördüm. Yani kendi ailemdede mutsuzdum. Hic evlenmekte istemiyordum aslinda ama icten ice hep acaba birini bulursam ailesi daha iyi davranirmi bana. Ilk defa sevgi görebilirmiyim diye düsünüyordum. Nisanlimla tanistik ve aslinda mutluyduk. Taki annesi yani ailesiyle tanistiktan sonra. Ilk bulusmada bile cok tuhaf gedi bana kadin. Ve bize dönüp eee ne kadar altin istiyonuz diye bir soru sordu!! Daha ilk bulusmada. Bana göre cok ayip etti yani bu soruyla. Neyse nisanlandik falan ben hasta oldum, hastaneye geldi. Eli bos, ztn ondan öncede bana pek bisey almamisti. Ama orda hasta yatarken biri eli bos gelince insana cok koyuyor ya. Baya küstüm falan ama anlamadi iste. Onlara gidince sadece azarladi, kücük düsürdü beni. Kadinda egtim seviyesi falan yok yani. Düzgün türkce bile konusamiyor, hani sen kimsinki diyede düsünmedim degil. Bu arada hep nisanlimla bunlar hakkinda kavga ettik. Cok sogdu aramiz. Gelinligimi bile 1 sene önceden aldirmak istedi, daha uygun olsun diye. Sizde bilirsiniz belki insan sadece bir defa evlenmek istiyor. Maddi durumlari yerinde ama hala herseyde cimrilik yapiyor. Gelinlikte bile! Dügüne 2 ay kaldi, ve benim hic icimden gecmiyor evlenmek acikcasi. Sadece o annesi yüzünden. Zaten ailesindeki herkes birbiriyle kavgali yani. Annesi gecen daha ayrildigimizi sanip bana block cekmis heryerden, cok sevinmis belli yani. Sonra nisanlim sorunca yok ben bilmemki ölye seyleri diyor. Vallah billah dedi ama yalandan yemin etti yani. Siz bu durumda ne yapardiniz? Cok kötüyüm nisanlimla konusmuyoruz, yazismiyoruz daha.

Yaşınız kaç?

Karşı taraf hatalı olabilir ama bence siz de evlilik için yeterli olgunlukta degilsiniz.
İletişim şekliniz, üslubunuz hatalı.
Kayinvalidenizin egitimsiz oldugunu yazmissiniz. Ben sizinkini de merak ettim.

Bence bu evlilik iki taraf için de yıkıcı olabilir.

Edit: Profilinizdeki meslek gercek olamaz :KK57:
Tez yazmış bi insan bu kadar bariz yazım ve imla hatası yapmaz diye düşünuyorum.

Kadın düzgün Türkçe konuşamıyor, siz de pek düzgün yazıyorsunuz sayılmaz. Block çekmek nasıl bir tabir? Yaşınız küçük sanırım, evlenmek için evlenmeyin bence.

Sen kocana bak aman sanane ailesinden vs diyenlere inanma. Ailesiyle de evleniyor insan ve siz de keşke şimdiden dişinizi gösterseydiniz.
Nişanlınla da aran pek iyi değil sanırım ?
Kendi içinde netleştir ve ailenle paylaş onların fikirlerini iste derim.
Hakkında hayırlısı.

Yaşınız kaç?

Karşı taraf hatalı olabilir ama bence siz de evlilik için yeterli olgunlukta degilsiniz.
İletişim şekliniz, üslubunuz hatalı.
Kayinvalidenizin egitimsiz oldugunu yazmissiniz. Ben sizinkini de merak ettim.

Bence bu evlilik iki taraf için de yıkıcı olabilir.

Edit: Profilinizdeki meslek gercek olamaz :KK57:
Tez yazmış bi insan bu kadar bariz yazım ve imla hatası yapmaz diye düşünuyorum.

Öncelikle tesekkürler :) 25 yasindayim ve Almanyada yasiyorum. Yani türkcem sizinki kadar iyi olmaya bilir ama almancamdan ödün veremem :KK66: Burdaki cogu türkten iyi bi egitim aldim. Yüksek Lisans yapiyorum ama acikcasi böyle insanlara tahamülüm kalmadi artik. Belki gecmisimden dolayi olabilir. Ama yasamayan bilemez tabiki. Kendimide sorugulamiyor degilim. Evlilik bana göre olmaya bilir. Burdaki sartlat degisik iste.

Kadın düzgün Türkçe konuşamıyor, siz de pek düzgün yazıyorsunuz sayılmaz. Block çekmek nasıl bir tabir? Yaşınız küçük sanırım, evlenmek için evlenmeyin bence.

Almanyada yasiyorum :) yani ben yine almancayi süper konusurumda 30 senedir burda yasamis bir insan ne almanca ne türkce konusamiyorsa vay haline diyorum. Bizim burda böyle diyorlar. Yani siz benim hatalarima degilde konu icerigine baksaniz daha mantikli olurdu.

Hep bir beklenti içine girerseniz çok üzülürsünüz.. sadece kv için değil insanlara karşı bu durum böyle.

Olabilir, hastaneye gelirken eli boş gelmiş olabilir. Sonuçta önemli olan ziyaretinize gelmek değil midir? Bunu yapmış sonuçta.
Ama sizin burada takıldığınız kısım eli boş gelmesi..

Gelinlik olayına gelince.. evliliği ticarete dökmeyin lütfen. O kadın zaten sizin nişanlınızı bu yaşa getirmiş. Evlenmeye cesareti olan biri gelinliği de alır.. bu anne babanın görevi değildir. Kadın kibarlık yapıp alıyorsa sadece teşekkür edilir.
Tabi ki de kendi bütçesini düşünmek zorunda.. nişanlınızın yapması gereken şeyleri ailesinin göreviymiş gibi görmeyin.

En rahatsız olduğum konu ise.. "Türkçe bile konuşamıyor demek ne demek! Bu nasıl bir aşağılayacı cümle! Bu cümle sizin kalitenizi gösterir aslında kayınvalidenizin cahilliğini değil.

Ayrıca senin ailen ne yapıyor ki başka bir aileden beklenti içerisine girmişsin. Senin ailen herşeyi dörtdörtlük yapıyor mu?

Bence ayrılmanız en mantıklısı ama kayınvalideniz cadı olduğu için.. siz yeterince olgunluğa sahip olmadığınız için.

Not: Insanlar mutlu olmak için sevdikleri adamla evlilik kararı alır, sizin evlilik kararı alma nedeniniz bile çok saçma.

Onlar size ne kadar cimri geliyorsa siz de o kadar paragöz görünüyorsunuz.
Ne oluyorsa karşılıklı gibi.
Bence siz iyi bir kv-gelin kombinasyonusunuz.

Öncelikle tesekkürler :) 25 yasindayim ve Almanyada yasiyorum. Yani türkcem sizinki kadar iyi olmaya bilir ama almancamdan ödün veremem :KK66: Burdaki cogu türkten iyi bi egitim aldim. Yüksek Lisans yapiyorum ama acikcasi böyle insanlara tahamülüm kalmadi artik. Belki gecmisimden dolayi olabilir. Ama yasamayan bilemez tabiki. Kendimide sorugulamiyor degilim. Evlilik bana göre olmaya bilir. Burdaki sartlat degisik iste.

bencede evlilik sana göre değil , çünkü tama anlamıyla sevmiyorsun gibi geldi bana

Hep bir beklenti içine girerseniz çok üzülürsünüz.. sadece kv için değil insanlara karşı bu durum böyle.

Olabilir, hastaneye gelirken eli boş gelmiş olabilir. Sonuçta önemli olan ziyaretinize gelmek değil midir? Bunu yapmış sonuçta.
Ama sizin burada takıldığınız kısım eli boş gelmesi..

Gelinlik olayına gelince.. evliliği ticarete dökmeyin lütfen. O kadın zaten sizin nişanlınızı bu yaşa getirmiş. Evlenmeye cesareti olan biri gelinliği de alır.. bu anne babanın görevi değildir. Kadın kibarlık yapıp alıyorsa sadece teşekkür edilir.
Tabi ki de kendi bütçesini düşünmek zorunda.. nişanlınızın yapması gereken şeyleri ailesinin göreviymiş gibi görmeyin.

En rahatsız olduğum konu ise.. "Türkçe bile konuşamıyor demek ne demek! Bu nasıl bir aşağılayacı cümle! Bu cümle sizin kalitenizi gösterir aslında kayınvalidenizin cahilliğini değil.

Ayrıca senin ailen ne yapıyor ki başka bir aileden beklenti içerisine girmişsin. Senin ailen herşeyi dörtdörtlük yapıyor mu?

Bence ayrılmanız en mantıklısı ama kayınvalideniz cadı olduğu için.. siz yeterince olgunluğa sahip olmadığınız için.

Not: Insanlar mutlu olmak için sevdikleri adamla evlilik kararı alır, sizin evlilik kararı alma nedeniniz bile çok saçma.

Tesekkür ederim öncelikle:) Biz almanyada yasiyoruz ve tabiki insanlar burda egitime önem veriyorlar. Sizce bir insan 30 senedir almanyada yasayip dilini konusamiyorsa sorun degilmi? Yani bide türkcede konusamiyor. Egitim önemlidir onu demeye calistim siz nereye cektiniz lafi. Tabiki herseyi de anlatamiyorum burda. Bilmeden böyle konusmaniz dogru degil bence.

Sizin baş hatanız kendiniz mutlu olmadan başka insanlardan mutluluk beklemek. Sevgi ariyorsunuz anlıyorum, ama siz siddet ve sevgisizlik görmüşsünüz cocukken. Bu sizin zayıf noktanız. Nisanlisinizin annesi hatalı olabilir, ama siz de ona karşı cok beklenti icindeydiniz sanırım. Bence beklentilerinizi gözden gecirin ve karşı tarafı gözden geçirin. Mutlu değilseniz evlenmeyin derim. Ya erteleyin ya iptal edin. Ayip degil ya

Onlar size ne kadar cimri geliyorsa siz de o kadar paragöz görünüyorsunuz.
Ne oluyorsa karşılıklı gibi.
Bence siz iyi bir kv-gelin kombinasyonusunuz.

Olabilir. Insan sadece bir defa evleniyor sonucta. Bide burda sartlar farkli. Herkes herseyi alabilecek durumda.

Sizin baş hatanız kendiniz mutlu olmadan başka insanlardan mutluluk beklemek. Sevgi ariyorsunuz anlıyorum, ama siz siddet ve sevgisizlik görmüşsünüz cocukken. Bu sizin zayıf noktanız. Nisanlisinizin annesi hatalı olabilir, ama siz de ona karşı cok beklenti icindeydiniz sanırım. Bence beklentilerinizi gözden gecirin ve karşı tarafı gözden geçirin. Mutlu değilseniz evlenmeyin derim. Ya erteleyin ya iptal edin. Ayip degil ya

En mantikli cevabi siz verdiniz bence. Ben annesini babama cok benzetiyorum. Sorun burda galiba. Babamda cok cimriydi, hic bisey almazdi bana. Azarlardi beni herkesin önünde kvdemde öyle. Buna tahamül edemiyorum. Bitirmek en iyisi olabilir.

En mantikli cevabi siz verdiniz bence. Ben annesini babama cok benzetiyorum. Sorun burda galiba. Babamda cok cimriydi, hic bisey almazdi bana. Azarlardi beni herkesin önünde kvdemde öyle. Buna tahamül edemiyorum. Bitirmek en iyisi olabilir.

Aynen. Galiba kayınvalidenizin babaniza benzemesi aslında sizi bu kadar etkiliyor ve bu kadar beklenti içine giriyorsunuz. Her evlat annesi ve babası tarafından olduğu gibi sevilip kabul edilmek ister. Bunun karşılığını alamayınca bir boşluğa düşeriz ve kendi değerimizi sorgularız. Kv yapmadıkları da onun için sizi bu kadar üzüyor. Kimsenin sizi küçük düşürmeye hor görmeye hakkı yok. Siz eğitim almış, kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışan bir bayansiniz. Kendinize zaman taniyim ve nasıl mutlu olabileceğinizi düşleyin. O mutlu hayatda bu kv yok diye düşünüyorum

Onun size ne kdr altin istiyorsun die sorusuna kiziyorsnz ama hastaneye eli bos gelmesinide sorun edip tavir yapiyorsunuz. Degisik bi celiski icine girmissiniz hayir olsun insallah.
Bisediyemiyorum. Sadece yasanilan hicbir kotu olayi gormezden gelmeyinm

Onun size ne kdr altin istiyorsun die sorusuna kiziyorsnz ama hastaneye eli bos gelmesinide sorun edip tavir yapiyorsunuz. Degisik bi celiski icine girmissiniz hayir olsun insallah.
Bisediyemiyorum. Sadece yasanilan hicbir kotu olayi gormezden gelmeyinm

Tavir yapmadim. Üzüldüm sadece empati yapin bi 2 dakika. Sizide görelim.

Almanyada yasiyorum :) yani ben yine almancayi süper konusurumda 30 senedir burda yasamis bir insan ne almanca ne türkce konusamiyorsa vay haline diyorum. Bizim burda böyle diyorlar. Yani siz benim hatalarima degilde konu icerigine baksaniz daha mantikli olurdu.

Oralarda çocuğa şiddet gösteren ailelerden çocuklar alınmıyor mu? benim ablam yurtdışında yaşıyor yeğenime dokunamaz, dışarda birinin yanında bişey der de çocuğu benden alırlar diye

Aynen. Galiba kayınvalidenizin babaniza benzemesi aslında sizi bu kadar etkiliyor ve bu kadar beklenti içine giriyorsunuz. Her evlat annesi ve babası tarafından olduğu gibi sevilip kabul edilmek ister. Bunun karşılığını alamayınca bir boşluğa düşeriz ve kendi değerimizi sorgularız. Kv yapmadıkları da onun için sizi bu kadar üzüyor. Kimsenin sizi küçük düşürmeye hor görmeye hakkı yok. Siz eğitim almış, kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışan bir bayansiniz. Kendinize zaman taniyim ve nasıl mutlu olabileceğinizi düşleyin. O mutlu hayatda bu kv yok diye düşünüyorum

Evet beni gercekten su yasimda hala üzüyor önceki olaylar. Karekterleri cok benzedigi icin yanimda bile istemiyorum kvyi. Babamlada konusmuyorum ztn. Evlilik icin olgun degilim belki ama sizinde dediginiz gibi kendi ayaklarimin üzerinde bir hayat yasiyorum. Tekrardan tesekkürler :)

X