• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cadde'de Tecavüze Uğrayan Kız: Babama Seslenecek Mesafedeydim

Thomas hobbes "insan insanın kurdudur" demiş ama bence kadın kadının kurdu.
Hemcinslerim olarak yapılan bazı yorumlardan utanıyorum.
Ne demek ya gece o saate eve gelemez falan,
Bizlerde gece bazen arkadaş ortamında 3 gibi eve gelirdik, ne var bunda
Yani?
Gece gördüğünüz her kıza tecavüz edebilirsiniz diye bir yasa falanmı var bizmi bilmiyoruz?

Sonrası işte bu namus elden gider
O saat de bir kızın ne işi var dışarı da
Madem dışarıdasin eve erken git
Rabbimiz ne buyuruyor?
Mümin kadınlara erkeklere söyleyin gözlerini haramdan sakınsinlar gece vakti bekar genç bir kız o saat de gezip tozuyorsa kendi bilecegi is

Allah insana akıl vermiş
Ben de bu kıza Allah akıl fikir versin diyorum
erkek üyesin senn

Thomas hobbes "insan insanın kurdudur" demiş ama bence kadın kadının kurdu.
Hemcinslerim olarak yapılan bazı yorumlardan utanıyorum.
Ne demek ya gece o saate eve gelemez falan,
Bizlerde gece bazen arkadaş ortamında 3 gibi eve gelirdik, ne var bunda
Yani?
Gece gördüğünüz her kıza tecavüz edebilirsiniz diye bir yasa falanmı var bizmi bilmiyoruz?
ya bende hatırlarım.
gece arkadaşların evinde toplanırdık. sohbet vs. 3 lerde bende eve dönerdim yürüyerek. yakındı evlerimiz. yani birşey olsa haketmiş olacağız demek

sen o yazıdan kızlar tecavüzü hakediyormuyumu çıkardın..yoksa madalyonun diğer yüzüde var hanımlar lafınımı..
Konuyla ne alakası var peki madalyonun diğer yüzünün?
Burada konu tecavüze uğrayan gencecik bir kızken,sizde kendinizce ahlaksız!genç kızlardan dem vurunca haliyle o anlam çıkıyor.
Madalyonun diğer yüzü ne olursa olsun,tecavüzü haklı cıkarmaz ki.
Öyle demek istememiş olsanız dahi,ciddi anlamda alakasız oluyor yorumunuz.

ya bende hatırlarım.
gece arkadaşların evinde toplanırdık. sohbet vs. 3 lerde bende eve dönerdim yürüyerek. yakındı evlerimiz. yani birşey osa haketmiş olacağız demek
Aynen. Anneme arka taraftan kilitleme derdi ablalarım. Canlı müzik falan 3 te eve dönerdik
ya bende hatırlarım.
gece arkadaşların evinde toplanırdık. sohbet vs. 3 lerde bende eve dönerdim yürüyerek. yakındı evlerimiz. yani birşey olsa haketmiş olacağız demek
Yapılan yorumlara şaşırmıyorum ama nedense.
Yorumcuya bakıyorum,yazdığı şeye bakıyorum hep ideolojisi ile aynı doğrultuda yorumlar. Kadını yeren,erkekleri göklere çıkaran bir zihniyet.

Konuyla ne alakası var peki madalyonun diğer yüzünün?
Burada konu tecavüze uğrayan gencecik bir kızken,sizde kendinizce ahlaksız!genç kızlardan dem vurunca haliyle o anlam çıkıyor.
Madalyonun diğer yüzü ne olursa olsun,tecavüzü haklı cıkarmaz ki.
Öyle demek istememiş olsanız dahi,ciddi anlamda alakasız oluyor yorumunuz.
1 ahlaksız genç KIZ değil eğer yazıyı iyi okursanız ahlaksız ve sözde delikanlı yazılarınıda okumuş olurdunuz. ben kız ,erkek ayırımı yapmam..
2 madolyonun diğer yüzü derken bu şekil olanlarda tecavüzü hakeder diye algıladıysanız benim sorunum değil. orada her akıl sahibi o yazıda ne demek istediğimi anlar.. delikanlı sıkıştırıyor yanlarına gidiyorum delikanlıya çatıyorum ama beni azarlayan kız oluyor diyorum sen neyi anlamış ve yazıyı tecavüzü hak edere kadar getirmişsin..

Benim ablam ikinci öğretim ve bazen gece 10 da eve geliyo şimdi o böyle bi( Allah korusun ) şerefsize denk gelse ablam mi suçlu olucak şimdi kız dediğin okumaza getirirsiniz konuyu kokuşmuş beyinler biraz kendini geliştirmeye bak o beynin içinde olmak zor oluyodur

1 ahlaksız genç KIZ değil eğer yazıyı iyi okursanız ahlaksız ve sözde delikanlı yazılarınıda okumuş olurdunuz. ben kız ,erkek ayırımı yapmam..
2 madolyonun diğer yüzü derken bu şekil olanlarda tecavüzü hakeder diye algıladıysanız benim sorunum değil. orada her akıl sahibi o yazıda ne demek istediğimi anlar.. delikanlı sıkıştırıyor yanlarına gidiyorum delikanlıya çatıyorum ama beni azarlayan kız oluyor diyorum sen neyi anlamış ve yazıyı tecavüzü hak edere kadar getirmişsin..
Peki bu konuya bu yorumu yapmaktaki amaç ne.
Alt metni"ben gittim uyardım ama kız bana karışma dedi,bundan sonra başına gelecekler normal"gibi birşey yani.
Bunu başka bir yere yorum yazsaydınız belki farklı bir anlam çıkardı ama böyle bir konunun altında çıkan anlam bu.
Benim bir yere çektiğim yok. Gercektende anlayan anladı benide,sizide.
Uzatmaya gerek yok.

hepimiz tacize uğradık uğramayan varmıdır yoktur gecenin belirli saatinde sinemalardan çıkıp evlerimiz e geldik.. ama nefret ediyorum pısırık, aciz hanımlarımızdan öyle bir dünyada yaşıyoruzki ortalık pislik dolu.. ben o saattte elbet çıkarım dışarı bir kaç erkek müsvettesine papuçmu bırakıcam...:KK62::KK62:bir çok kadınlarımız tacize uğruyor utanıyorlar sesleri çıkmıyor sabredemiyorum benim sesim çıkıyor ayda 2 yada 3 kere bu kadınlarımızı korumakla geçiyor vede onlar adına kavga etmekle .. biraz ses,, biraz cesaret, biraz kararlılık

Üniversite yıllarında gece çokça dışarıda olduğumuz zamanlar geldi aklıma. Minibüs bulamayıp yürüyerek gülerek, eğlenerek kimseyi rahatsız etmeden, kimseden rahatsız olmadan evlerimize giderdik. Üzerinden çok geçmedi ama şimdi arabasız geç saatlerde dışarı çıkmıyorum. Kız kardeşim belli bir saatten sonra dışarıda olsa aklım çıkıyor. Metrodan ineceği yerde araba içinde saatlerce beklediğimi biliyorum.
Tüm önlemlere rağmen herşey olabilir. Allah kimseye yaşatmasın. Hiçbir şey haklı sebep değil. Tartışıyor olmamız bile aslında utanç verici.

Sonrası işte bu namus elden gider
O saat de bir kızın ne işi var dışarı da
Madem dışarıdasin eve erken git
Rabbimiz ne buyuruyor?
Mümin kadınlara erkeklere söyleyin gözlerini haramdan sakınsinlar gece vakti bekar genç bir kız o saat de gezip tozuyorsa kendi bilecegi is

Allah insana akıl vermiş
Ben de bu kıza Allah akıl fikir versin diyorum

Allah aşkına verdiğiniz ayet örneğiyle bir kızın gece dolaşmasının ne alakası var?

Hadi işiniz görülsün alakayı kurduk diyelim. Yüce Allah bir tek kadınlara mı buyurmuş? Siz de biliyorsunuz ki erkeğe de buyurmuş. Ee kadın dışarı çıkınca ayetteki hangi emri çiğnemiş oluyor?

Peygamberimizin ilk hanımı hatırı sayılır bir nüfuza sahip bir ticaret kadını idi. İş için devamlı dışardaydı yani.

Sizse adama akıl fikir dileyeceğinize mağdura diliyorsunuz. Allah size ve nezdinizde sizin gibilere akıl fikir ihsan eylesin. Bir de vicdan diliyorum adınıza.

Allahtan peygamberimizin bize bıraktığı bu gibi örnekler var yoksa sizin gibiler yüzünden kız çocuklarının gömüldüğü devire geri döneceğiz.

Peki bu konuya bu yorumu yapmaktaki amaç ne.
Alt metni"ben gittim uyardım ama kız bana karışma dedi,bundan sonra başına gelecekler normal"gibi birşey yani.
Bunu başka bir yere yorum yazsaydınız belki farklı bir anlam çıkardı ama böyle bir konunun altında çıkan anlam bu.
Benim bir yere çektiğim yok. Gercektende anlayan anladı benide,sizide.
Uzatmaya gerek yok.
valla anlamadın sen gittim diyorum sabahın 7/30 zunda işe giderken görüp gittim zorluyor sandım ama kızın bana verdiği cevap budur diyorum. hala hak mı ediyor diyorsun pesss..

şunu söyleyip gitcem.
ben gece 3 lere kadar dışarıdayım diyen arkadaşlar başınıza Allaha şükür bir iş gelmiyorsa rabbim korumuş şansınız varmış gelmemiş.bu kız demekki şanssızmış ki bu kötü olayı yaşamış.
gece 3 te dışarıda gezerim kimse bana tecavüz edemez diyenler .ediyorlar işte arkadaşım.sen edemez diyince sütü bozuklar BAK TECAVÜZ EDEMEZMİŞİM diyip dokunmayacakmı sana.burası Türkiye kanunlarımız caydırıcı değil.adam karısını dövüyor DÖVEMEZ,hayvana işkence ediliyor EDEMEZ ,çocuklara işkence ediyorlar EDEMEZ.ediyorlar işte ediyorlarrr.tüm mağdurlar hak etmişmi oluyor.benim çocuğuma kardeşime aileme hayvanlara hatta en hassas olduğum tüm bebebklere kimse zarar veremez ama veriyorlar.benim görevim sahip olduklarımı korumak.tedbirimi almak tevekkülü ALLAHA bırakmak.

ben tekrar tekrar diyorum.o kız küçük savunmasız başına her türlü kaza bela musibet gelebilir ki geldi zaten bütün suç ana babada.evladım nerede diye arasa çıkıp kolaçan etse belkide denk gelecek kurtaracak kızı.
SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA (KİMSE EDEMEZ )

hepimiz tacize uğradık uğramayan varmıdır yoktur gecenin belirli saatinde sinemalardan çıkıp evlerimiz e geldik.. ama nefret ediyorum pısırık, aciz hanımlarımızdan öyle bir dünyada yaşıyoruzki ortalık pislik dolu.. ben o saattte elbet çıkarım dışarı bir kaç erkek müsvettesine papuçmu bırakıcam...:KK62::KK62:bir çok kadınlarımız tacize uğruyor utanıyorlar sesleri çıkmıyor sabredemiyorum benim sesim çıkıyor ayda 2 yada 3 kere bu kadınlarımızı korumakla geçiyor vede onlar adına kavga etmekle .. biraz ses,, biraz cesaret, biraz kararlı
Dayanamıyorum valla yazıcam.
Bunun pısırıklıkla ne alakası var? Adamın elinde bıçak var kız korkudan sesini çıkaramamış. Ölüm korkusunu yaşamayan bilemez ya sen kendini anlatamıyorsun. Yada anladığım buysa gerçekten durum vahim.

valla anlamadın sen gittim diyorum sabahın 7/30 zunda işe giderken görüp gittim zorluyor sandım ama kızın bana verdiği cevap budur diyorum. hala hak mı ediyor diyorsun pesss..
Banlanmayı goze aldım tekrar soruyorum. Bu konuyla sizin anlattığınız nerede örtüsüyor? Ne amaçla yazdınız bunu bu konuya? Konuyla alakası ne?
Ben size neden gittiniz neden sordunuz mu dedim?
Kaçtır aynı soruyu soruyorum. Madalyonun diğer yüzünün (sizin deyiminizle madalyonun diğer yüzünün) bu konuyla bağdaştığı yer neresi?

Üniversite yıllarında gece çokça dışarıda olduğumuz zamanlar geldi aklıma. Minibüs bulamayıp yürüyerek gülerek, eğlenerek kimseyi rahatsız etmeden, kimseden rahatsız olmadan evlerimize giderdik. Üzerinden çok geçmedi ama şimdi arabasız geç saatlerde dışarı çıkmıyorum. Kız kardeşim belli bir saatten sonra dışarıda olsa aklım çıkıyor. Metrodan ineceği yerde araba içinde saatlerce beklediğimi biliyorum.
Tüm önlemlere rağmen herşey olabilir. Allah kimseye yaşatmasın. Hiçbir şey haklı sebep değil. Tartışıyor olmamız bile aslında utanç verici.
demek istediğimi aslında sen mesajınla anlatmışsın.ne diyorsun kardeşim belli saatten sonra dışarıda olsa aklım çıkıyor diye.normali bu çünkü.ya senin evladın eve gelmemiş ortalığı velveleye versene.kimse hak etmiş demiyore ama büyük sorumsuzluk var.

Dayanamıyorum valla yazıcam.
Bunun pısırıklıkla ne alakası var? Adamın elinde bıçak var kız korkudan sesini çıkaramamış. Ölüm korkusunu yaşamayan bilemez ya sen kendini anlatamıyorsun. Yada anladığım buysa gerçekten durum vahim.
silahmı taşıyor silah taşıyacaksın arkadaşım benim düsturum bu hem kadınsın ,hem erkek müsvettelerinden güç olarak zayıfsın hem eğlenmek hepimizin hakkı olduğu halde bu denyolar yüzünden bunu yapamıyoruz.. öyleyse ağlamanın zırlamanın gereği yok bize zindan eden bu hayvanlara aynı onlar gibi davranacağız. sen davran, ben davran o davranırsa söyle bana bu erkekler bu kadar dev aynalarında görürlermi kendilerini..

şunu söyleyip gitcem.
ben gece 3 lere kadar dışarıdayım diyen arkadaşlar başınıza Allaha şükür bir iş gelmiyorsa rabbim korumuş şansınız varmış gelmemiş.bu kız demekki şanssızmış ki bu kötü olayı yaşamış.
gece 3 te dışarıda gezerim kimse bana tecavüz edemez diyenler .ediyorlar işte arkadaşım.sen edemez diyince sütü bozuklar BAK TECAVÜZ EDEMEZMİŞİM diyip dokunmayacakmı sana.burası Türkiye kanunlarımız caydırıcı değil.adam karısını dövüyor DÖVEMEZ,hayvana işkence ediliyor EDEMEZ ,çocuklara işkence ediyorlar EDEMEZ.ediyorlar işte ediyorlarrr.tüm mağdurlar hak etmişmi oluyor.benim çocuğuma kardeşime aileme hayvanlara hatta en hassas olduğum tüm bebebklere kimse zarar veremez ama veriyorlar.benim görevim sahip olduklarımı korumak.tedbirimi almak tevekkülü ALLAHA bırakmak.

ben tekrar tekrar diyorum.o kız küçük savunmasız başına her türlü kaza bela musibet gelebilir ki geldi zaten bütün suç ana babada.evladım nerede diye arasa çıkıp kolaçan etse belkide denk gelecek kurtaracak kızı.
SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA (KİMSE EDEMEZ )

okula gitmek için sabah 5.30 da durağa indim geçen hafta
nasıl korkuyorum her yer erkek, tek kadın benim durakta, bir de korktuğumu belli etmemeye çalısıyorum.
babam sürekli arıyor nerdesin tek misin diye peki tecavüze uğrasam kurtarabilecek miydi

ya da son yılımız diye kütüphane de sabahladığımız oluyor acıkıyoruz aşağı büfeye iniyoruz saat gece üç bes
şimdi tecavüz bize hak mı

Banlanmayı goze aldım tekrar soruyorum. Bu konuyla sizin anlattığınız nerede örtüsüyor? Ne amaçla yazdınız bunu bu konuya? Konuyla alakası ne?
Ben size neden gittiniz neden sordunuz mu dedim?
Kaçtır aynı soruyu soruyorum. Madalyonun diğer yüzünün (sizin deyiminizle madalyonun diğer yüzünün) bu konuyla bağdaştığı yer neresi?
ohooooo bacımm yaa

Back