• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cadde'de Tecavüze Uğrayan Kız: Babama Seslenecek Mesafedeydim

daha ne kadar açıklayımki çatır,çatır yazıyorum nedenini ..
Tabi tabi.
Her konuda en az bir tane böyle mesajınız var,başta atarli giderli,ortaya karışık,sonradan o mesaj hep degişiyor tepki alınca ne hikmetse.
Neyse aynı frekanstan calmıyoruz ,sizinle anlaşamayacağız belliki.
Selametle.

İste bunlar hep;

- Kız mıdır kadın mıdır bilemem
- Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır ya satılıktır,
- Hamile kadın sokakta dolasamaz,
- Kahkaha atan kadın iffetsizdir,
- Çalısan kadın fuhusa hazırlık yapar,

ve daha bunun gibi bir cok igrenc, sığ, tiksinç, ahlaksızca sozleri sarfeden zihniyetin destekcisi ve şakşakcısı..

Dikkat edin zihniyet birebir örtüşüyor..Bunların yetistirdigi cocuklardan Allah herkesi korusun..

Biri bol bol sallamasyon yapar, digeri tecavuz gibi travmatik bir olayın icindeki biri icin "neden" diye sorgular, oburu baba korkusundan girer, gece sokaga cıkan kadınlara tecavuz edilebilir, bu kadınların da namusu ahan da boyle gider diye rezilce bir yorum yapar..

Yıllardır aynı ya da benzer zihniyetlerden aynı yorumları gormedik mi? Nesine şaşırıyor veya sinirleniyorsunuz ki?

He ben oyle evirip cevirmeden tam suan icimden geceni soylicem, umarım o cirkin dusunceleriniz, o buyuk konusmalarınız bir gun basınıza gelir de, hayatınızın dersini alırsınız..Siz insanı cidden insanlıktan cıkarırsınız.

Hadi bu kızcagızı rahat bırakın da beni taşlayın simdi..
cevap yazardım ama mesaim bitti eve gidiyorum.. ama şunu söyliyeyim bana senin gibi hatunlar lazım senin gibi kodumu otutduran ,cazgır olan tacize uğradığında ortalığı ayağa kaldıran, gerekirse kafa,göz giren hatunlar lazım o yüzden senden yana korkum yok :KK14:bütün yollar, bütün geceler sana feda olsun

Tabi tabi.
Her konuda en az bir tane böyle mesajınız var,başta atarli giderli,ortaya karışık,sonradan o mesaj hep degişiyor tepki alınca ne hikmetse.
Neyse aynı frekanstan calmıyoruz ,sizinle anlaşamayacağız belliki.
Selametle.
değişen bir mesajı göster alnından öpecem . sen cidden ne dediğimi anlamadın.. selametle

*Özgecan tecavüze uğramaktan son anda çabaları ile kurtulup öldürülmüştü. Çünkü tek başına minibüse binmişti.
Bütün suç anne babasındaydı. Onu tek başına minibüste kalmasın diye son yolcu ile insin diye uyarmamışlardı ki? Binerse olacağı buydu!
*Serpil öğretmen ve annesi tinerciler tarafından defalarca tecavüze uğrayıp öldürüldü. Çünkü iki kadın tek başlarına akşamüstü akrabalarının kına gecesine gidiyorlardı.
Bütün suç başlarında olmayan herhangi bir erkekteydi. 2 kadının hem de akşam vakti dışarıda işi neydi? Çıkarlarsa olacağı buydu!
*Fatıma Nur Çelik eve gelen internet servis elemanı tarafından öldürülüp tecavüze uğradı.
Çünkü kız başına tek başına bir teknik eleman hem de erkek ile evde yalnız kalmayı göze almıştı. Bütün suç onu evde yalnız bırakan anne babadaydı. Neden servis elemanı ile yalnız kalmaması gerektiğini ona söylememişlerdi? Söylemezlerse olacağı buydu!
*Genç kız gece 3 civarı tecavüze uğrayıp sesini çıkaramadı. Çünkü arkadaşları ile dışarıya eğlenmeye gitmiş evine dönmüştü.
Bütün suç anne babasındaydı. Kız kısmı evde oturur akşam karanlık çöktükten sonra dışarı çıkmazdı. Çıkarsa olacağı buydu!
.
.
.
Umarım bol keseden atıp tutan ve tecavüzcü dışında bilimum herkesi suçlayanlar ömrü boyunca hesaplarında olanı yaşarlar daima.
Çünkü unutmayın:
'Ne kadar hesap yaparsanız yapın hesapta olan değil, nasipte olan gelir başınıza!'

peh,peh,peh başlanmış gene yok tecavüz etme hakkını veriyormu,,yok erkeği haklama girişimleri ,,öyle bir nesil yetişiyorki ben sabahın köründe evden çıkıyorum işe gitmek için o okula giden 12, 13, 14, 15, 16 vs vs o kızları görüyorum vee diyorum bu neee kendi yaşlarındaki erkek almış onu kollarına öpüşmekmi dersin,köşelerde ,bucaklarda sevişmekmi dersin..ve aile evlatlarını okula gidiyor biliyor.kaçıp ,kaçıp parklarda ,deniz kenarlarında cilveleşmekmi dersin..kim suçlu ailemi, o yaşlarda ki kızlarmı, öğretmenlermi, aynı yaşlarda erkeklermi. kimmm....???ben bunları görüyorum kk hatunları 15,16 yaşında bir erkek çocuk hemen ,hemen aynı yaşlarda kızı sıkıştırmış köşede kız eğiliyor kolunun altından geçmeye çalışıyor . bırak diyor sabahın 7/30 işe gidiyorum görüyorum olayı gidiyorum yanlarına ama temkinliyim hayırdır delikanlı ne oluyor burda diyorum. delikanlı beni görünce sıkılıyor ,utanır gibi oluyor peki kız ne yapıyor biliyormusunuz bana sanane be ne karışıyorsun demezmi. bir an afalladım. ama bir o kadarda sinirlendim kıza niye ozaman bırak diye itiyorsun, niye o zaman kollarından kurtulmaya çalışıyorsun neyin cilvesini yapıyorsun sen dedim. istemem yan cebime koy ayaklarımı bunlar dedim. ama o kadar sinirlendimki ha,ha dövecem kızı bu gözler neler görüyor neler öyle bir nesil yetişiyorki sadece ALLAH MUHAFAZA diyorum..
Bu ilk mesajınız. Bu kıza bir gram üzüntü, tecavüzcüye en ufak bir öfke kirıntısı yok. Sadece "madalyonun diğer yüzü"nü gösteriyorsunuz ne hikmetse. Ama yeni nesilede güzelce giydirerek. Sonra;
hayatım nelerle karşılaşıyorum ben sabah erken iş başı yapıp akşam 5 te çıkıyorum o sabah,sabah nelere şahit oluyorum bir bilsen. ben burada yok erkekler haklı, yok tecavüzcüleri aklama girişimleri yapmıyorum benim cümle alem bilir tecavüzcülere olan hislerimi direk sallama ,hadım vs vs ama o madalyonun öyle farklı bir yüzü varki ben birebir şahit oluyorum ve gerçekten sadece şu anda parklarda, sahillerde , televizyonlarda evlenme programlarında , koca bulma programlarında, big brooter mudur nedir, o gençlerin sonunu iyi görmüyorum. :KK43:
Yine parkta,bahçede orada burada gördügünüz yanlış (kendinizce) davranan bir nesilden dem vuruyorsunuz destek görünce. Normalde siz tecavüze karşısınız ama nesil kötü ,bunu yine siz ima etmişsiniz.
hepimiz tacize uğradık uğramayan varmıdır yoktur gecenin belirli saatinde sinemalardan çıkıp evlerimiz e geldik.. ama nefret ediyorum pısırık, aciz hanımlarımızdan öyle bir dünyada yaşıyoruzki ortalık pislik dolu.. ben o saattte elbet çıkarım dışarı bir kaç erkek müsvettesine papuçmu bırakıcam...:KK62::KK62:bir çok kadınlarımız tacize uğruyor utanıyorlar sesleri çıkmıyor sabredemiyorum benim sesim çıkıyor ayda 2 yada 3 kere bu kadınlarımızı korumakla geçiyor vede onlar adına kavga etmekle .. biraz ses,, biraz cesaret, biraz kararlılık
Burada tepki alınca,bende ugradim,ugrayanıda korurum heyt be,modundasinız ama ne hikmetse yine kadın suçlu çünkü ses cıkarmamıs.(Hatirlatayım,tecavüze ugrayan kızda ses çıkaramamıs) hafiften dönüş baslamıs bu mesajda. Sonra;
silahmı taşıyor silah taşıyacaksın arkadaşım benim düsturum bu hem kadınsın ,hem erkek müsvettelerinden güç olarak zayıfsın hem eğlenmek hepimizin hakkı olduğu halde bu denyolar yüzünden bunu yapamıyoruz.. öyleyse ağlamanın zırlamanın gereği yok bize zindan eden bu hayvanlara aynı onlar gibi davranacağız. sen davran, ben davran o davranırsa söyle bana bu erkekler bu kadar dev aynalarında görürlermi kendilerini..
Parkta bahçede sabahın köründe görülen kızlara kızılirken,bende çikıyorum ama sapıklar ve ses çıkarmayan kadınlar yüzünden çıkamaz oldum a dostlar. Susmaktan dem vurulmuş yine ufaktan.
değişen bir mesajı göster alnından öpecem . sen cidden ne dediğimi anlamadın.. selametle
Alnımdan öpmenize gerek yok. Buyrun işte hendek,işte deve.
Bir mesajınizın bir sonrakiyle yakından uzaktan alakası yok. Ufaktan ufaktan çevir kazi yanmasin durumu var alenen ama tecavüze uğrayan kıza en ufak bir üzüntü yok. Tecavüzcüye de ters bir laf yok. O zaman eniştem beni niye öptü misali yazmışta yazmışsınız hepsi bu.
Buyrun buda mı gol değil?

Bu ilk mesajınız. Bu kıza bir gram üzüntü, tecavüzcüye en ufak bir öfke kirıntısı yok. Sadece "madalyonun diğer yüzü"nü gösteriyorsunuz ne hikmetse. Ama yeni nesilede güzelce giydirerek. Sonra;

Yine parkta,bahçede orada burada gördügünüz yanlış (kendinizce) davranan bir nesilden dem vuruyorsunuz destek görünce. Normalde siz tecavüze karşısınız ama nesil kötü ,bunu yine siz ima etmişsiniz.

Burada tepki alınca,bende ugradim,ugrayanıda korurum heyt be,modundasinız ama ne hikmetse yine kadın suçlu çünkü ses cıkarmamıs.(Hatirlatayım,tecavüze ugrayan kızda ses çıkaramamıs) hafiften dönüş baslamıs bu mesajda. Sonra;

Parkta bahçede sabahın köründe görülen kızlara kızılirken,bende çikıyorum ama sapıklar ve ses çıkarmayan kadınlar yüzünden çıkamaz oldum a dostlar. Susmaktan dem vurulmuş yine ufaktan.

Bir mesajınizın bir sonrakiyle yakından uzaktan alakası yok. Ufaktan ufaktan çevir kazi yanmasin durumu var alenen ama tecavüze uğrayan kıza en ufak bir üzüntü yok. Tecavüzcüye de ters bir laf yok. O zaman eniştem beni niye öptü misali yazmışta yazmışsınız hepsi bu.
Bu güzeldi:))

Ne hale gelmis Turkiye.. Ben 1970lerde 7-8 yaslarinda kucuk bir kiz cocugu iken sokagimizin karsisindaki yazlik sinemaya tek basima gidip geldigimi bilirim. 1999 larda 9 yaslarindaki kizimi minibus ile iki semt otedeki disciye tek basina yolladigimi bilirim. Bugun millet sokaga cikmaya korkar olmus..:confused: Hey gidi gunler hey.. Med'in anlattigi gibi, balik bastan kokuyor.. AKP doneminde tecavuzler, cinayetler, kadin cinayetleri sayisinda roket gibi artis olmus, artik kadinlar tek basina sokaga cikmaya korkuyor, otobus-minibus beklemeye korkuyor, binmeye korkuyor..Birak sinemayi.. Yazik.. Canim ulkenin getirildigi son nokta.

Bir anektod ile sozumu bitireyim:

ingiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama, 7 yıl, 7 gün hapis verince, şaşıran gazeteciler sormuşlar: "adam kıza elini bile süremedi. kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de adamı yakaladılar. bu 7 yıl, 7 gün çok değil mi?" yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydedir:

" kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, ingiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır."

Insallah birgun benim ulkemdeki hakimler de bu zihniyete erisir.

Kızlar gece dışarı çıkıyosak suçluyuz o tecavüzü haketmişiz ailemiz yok mu bizim sahip çıkacak erkek olması lazım başımızda yoksa biz asla dışarıya cikamayiz ailemiz götürücekse tamam ee yok ailen götürmüyosa başına herşey gelebilir müstahak yani çığlık atmadık ondan da olabilir yada silah taşımamız gerekiyo yada mini etek giyeriz adami tahrik ederiz biz her türlü suçluyuz ama tecavüzcüler sapıklar da bi suç bulunmuyo yok onlar en masum kişiler haklılar :KK62:

Çıldırıcam daha fazla yorum okumayı kaldırmaz bünyem cidden inanamıyorum böyle bişeye gulsem mi ağlasam mi bilemedim:cry:

erkek üyesin senn
Canim ben erkek üye falan.degilim
Fal topiginde kızlar beni tanıyor
Mune yöneticisi ile bile konuştum
Cep telefonu ile konuştuğumuz üyeler bile var
N nebeli üyesi aynı sehirdeyiz bulustuk
aaynaa aaynaa üyesi ile konuştuk

Kazen Kazen ve Mune Mune
Özel Mesaj yyazışmalarımi okuyabilir
Hiçbir üye ile konusmami silmedim
Daha bir çok üye ile konuştum hem sesli hem yazısmalı konuyu büyutmek istemiyorum lütfen
Isine gelmeyince iftira atma
Yazık. Yazık çok yazik

Konuyu açtıktan sonra takip edemedim bir yorum bile yoktu evden çıktığımda ve konu çok ilerlemiş.
Bence erkek arkadaşı bile olsa kızın rızası olmadan adam zorla yaptıysa eğer tecavüz tecavüzdür ve hiçbir kadın tecavüzü hak etmez.

Bazen burasının KADINLAR a ait bir forum olduğuna inanasım gelmiyor .

Arkadaşlar , Allah düşmanınızın başına vermesin , tecavüz bu tecavüz ! Bir erkeğin , muhtemelen yaradılış gereği sizden çok daha güçlü bir canavarın üzerinize saldırması .

Hırsız , gaspçı , tinerci saldırısına uğradınız mı hiç ? İnsan bunun bile ( zarar sadece malına gelse de ) etkisini üzerinden atamıyor , bırakın ki tecavüzü konuşuyoruz oturmuş . Kim hangi saatte nereden dönerse tecavüz edilmesinden kendini muhafaza etmemiştir gibi akıl almaz bir yere varıyor yazılanlar .Hani direk çıktıysan o saate oh olsun adamın beline kuvvet yazılmıyor da , çıkmasaydın , kendini korusaydınlarla süsleniyor cümleler .

Daha öncede yazmıştım , yine yazacağım . Birileri okumaktan sıkılıp , artık anlamaya çalışayım diyene kadar yazacağım .

O sizin deyimizle kendini muhafazada çok dikkatli yaşayan bir tanıdığım ;her haliyle kendi halinde bir eş, anne ... feci bir tecavüze uğradı . Ardından doğrandı ve gömüldü . İki tane mahalle esnafı yaptı bunu , yün almaya çıkan kadına !

Bu pisliklere arka çıktığınızı anlamıyorsun bence . Anlasanız böyle şeyler yazmazsın .

Hangi saatte nereden dönüyor oluyorsa olsun bir insan başka bir insana tecavüz ediyorsa , bunun aması yoktur . Belanızı okur geçersiniz hiç bir şey yapamıyorsanız .

Ha görüntülere gelince , oturup bilir kişi raporu çıkarmakta en son yapacağımız iş . Yok rahatmış , yok koluna girmiş , yok belki de eski sevgilisi ...

Olayda bir çapanoğlu varsa , çıkar meydana zaten . Görüntüler üzerinden Sherlock Holmesculuk oynamaya kalkışırken , yine tek yapılan ; tecavüzü meşrulaştırmaya doğru giden anlamsız yazılar oluyor .

bence oyle dandirik yorumlara tenezzul edip cevap vermeyin..boyle gordukce herhangi bir dovus kursuna kaydolmak istiyorum kadınların ve cocukların fiziksel gucsuzlugunden yararlanıp taciz veya tecavuze kalkısanların agızlarını burunları dagıtmak icin kızım veya oglum farketmez hangisi olursa kucuklukten yollıycam nasıl bir hayat yasıyoruz anlamıyorum seytan melek kaldı bunların yanında

Kazen Kazen ve Mune Mune
Daha bir çok üye ile konuştum hem sesli hem yazısmalı konuyu büyutmek istemiyorum lütfen
Yazık. Yazık çok yazik
Gönül isterdi ki keşke erkek olsaydın.

Ben de üniversitede ikinci öğretim okudum.
Evimiz çok uzak olduğu için bazen üç otobüs değiştirmek zorunda kalırdım ve etrafta kimse yokken durakta tek başıma beklerdim bazen dersten on buçukta çıkardık ben gelene kadar saat 12 olurdu. Son durakta indiğim için otobüste tek kaldığım da çok oldu. Her durakta beklerken içten içe dua ettim 5 yıl aynı şeyleri yaşadım ve şükürler olsun başıma hiçbir şey gelmedi.

Haberi okuyunca hep o korku dolu günlerimi hatırladım. Rabbim evlatlarımızı korusun...

Erkek anneleri olarak da oğullarımıza çok dikkat edelim, terbiye, edep, ahlak nedir öğretelim. Kadının değerini erkeklere biz kadınlar öğretebiliriz. Kadın olmadan erkek olmaz, erkek olmadan kadın olmaz.

Çocuk yetiştiren anne babaların en çok dikkat etmesi gereken konular bunlar.
Sadece okumakla da olmuyor her şey asıl eğitim ailede başlıyor. Kelimelerle anlatmak da yetmiyor, çok ama çok üzüldüm.

Süpersin, bu konuda beni gülümseten tek msj bu oldu da kakaonun huyudur cevap veremeyince genelde böyle olur bu zaten, şimdi canım ben çok güzel kek yaparım gel bi de çay yapayım sana ayool şekerim yazar bırakır o yüzden çok ciddiye alma derim

Kazen Kazen ve Mune Mune
Yazık. Yazık çok yazik
senin neden erkek olduğunu düşünüyorlar ? yok erkek olduğunu ben düşünmüyorum yazıştık çünkü hep de kız mevzularından konuştuk yani hayırlı bir evlilik için de dua istedi dua et abla dedi yani

Back