• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cadde'de Tecavüze Uğrayan Kız: Babama Seslenecek Mesafedeydim

Farzedin ki gezip tozmuyor işten geliyordu ekmek parası için geç saatlere kadar çalışıyordu ama adam yine aynı hayvanlığı yapacaktı ne olursa olsun kadın geziyor diye erkek tecavüz E DE MEEEZ !!!! Adres soran yaşlı teyzeye tecavüz ediliyor bu ülkede yaaa??? Torunu yaşındaki biri tarafından hem de... o teyzenin suçu neydi? Kadınlar yaşamasın mi efendim? Yapmayın etmeyin sizin de evlatlarınız var başı kapalı dahi olsa tacize uğrayan insanlar var gündüz gözüne hem de... Babası tarafından tecavüze uğrayan insanlar var... elimizden birsey gelmez belki ama dua edelim böyle sapık zihniyetli yaratıklar ve kızın o saatte dışarda ne işi varmış haketmiş diyen düşüncesiz insanlar dünya üzerinden yok olsun!!!!!!!

Bu ülkede damacanaya, tavuğa ve köpeğe tecavüz eden insan(!) örnekleri var.
Bu ülke bunu meşru kılan birtakım moronun zihniyeti yüzünden bu halde.
Elbette o saatte babası bırakmamalıydı ama bıraktı hangi kanun tecavüzü meşru kıldı şimdi

Bir turist onlarca ülkeyi otostopla gezip, en sonunda Türküye'ye gelmiş, tecavüze uğramış ve öldürülmüştü.
Bunu legal kılanların başına gelsin bu olaylar diyeceğim de, dilim varmıyor, sizleşemiyorum,iğreniyorum!

ben bu kız için sadece tecavüze uğradından değil bir de çeşitli suçlamalara,imalara maruz kalıp çevresinde ki ve zihniyeti bozuk bazı insanların kafasında ki acabaları gidermeye çalışacağı için çok üzülüyorum.zavallı kızcağız hangisi daha zor acaba? tecavüze uğramak mı bırakın erkekleri kadınları bile bu gerçeğe inandırmaya çalışmak mı?

ve bu şerefsiz bu acabalar sayesinde ceza indirimi bile alabilir!
Birde gecenin 2sinde sokaktaydı derler ,bu bile cezasına indirim olarak döner. Bağırmamış karşı koymamış derler,bir indirim daha yapılır.
Sonra bu sapık çıkar hapisten çoluğa,çocuğa tecavüze devam eder.
Yazık ya.
Kız şimdi ne suclamalarla karşı karşıya kalacak.
Allah o pisliğin bin türlü belasını versin inşallah çıkamaz o hapishaneden.

Sonrası işte bu namus elden gider
O saat de bir kızın ne işi var dışarı da
Madem dışarıdasin eve erken git
Rabbimiz ne buyuruyor?
Mümin kadınlara erkeklere söyleyin gözlerini haramdan sakınsinlar gece vakti bekar genç bir kız o saat de gezip tozuyorsa kendi bilecegi is

Allah insana akıl vermiş
Ben de bu kıza Allah akıl fikir versin diyorum
Ya ne kadar acımasız bir yorum. Ne kadar empatiden uzak bir yorum...Bir gün o ortamı yaşarsan belki anlaman kolay olur.
Konu kadının karanlıkta sokağa çıkması mı? Ben 6:20 geçe evden çıkıyorum. Hava zifiri karanlık oluyor. İş yerim baya uzak olduğu için maalesef karanlıkta çıkıyorum. Eşim son zamanlarda baya iş seyahatine çıkıyor. Bazen arabamla geliyorum bazen de karanlığa inat dolmuş bekliyorum. Bazen çok korkuyorum. Ama o ortamdan istifade tecavüze uğrarsam Allah korusun bu benim o saatte dışarıda olmamla mı alakalı? İnşallah sen de bir gün bu saatlerde dışarıda olup bizi anlamak zorunda kalmazsın.

Keşke lerle başlayan onlarca cümle kurulabilir. Ancak neyin ne olduğunu bilemeyiz. Hele görüntülerle hiç bilemeyiz.
Rabbim kimseye yaşatmasın. Yaş, ortam hatta cinsiyet bile fark etmiyor artık.

Tecevüz eden mahlukatın babasının "İdam etseler ipini ben çekerim" demesi takdire şayan. Onlar için de hele çocuğu için çok zor durum..

Böyle pislikler yüzünden herkesin hayatı alt üst oluyor.

peh,peh,peh başlanmış gene yok tecavüz etme hakkını veriyormu,,yok erkeği haklama girişimleri ,,öyle bir nesil yetişiyorki ben sabahın köründe evden çıkıyorum işe gitmek için o okula giden 12, 13, 14, 15, 16 vs vs o kızları görüyorum vee diyorum bu neee kendi yaşlarındaki erkek almış onu kollarına öpüşmekmi dersin,köşelerde ,bucaklarda sevişmekmi dersin..ve aile evlatlarını okula gidiyor biliyor.kaçıp ,kaçıp parklarda ,deniz kenarlarında cilveleşmekmi dersin..kim suçlu ailemi, o yaşlarda ki kızlarmı, öğretmenlermi, aynı yaşlarda erkeklermi. kimmm....???ben bunları görüyorum kk hatunları 15,16 yaşında bir erkek çocuk hemen ,hemen aynı yaşlarda kızı sıkıştırmış köşede kız eğiliyor kolunun altından geçmeye çalışıyor . bırak diyor sabahın 7/30 işe gidiyorum görüyorum olayı gidiyorum yanlarına ama temkinliyim hayırdır delikanlı ne oluyor burda diyorum. delikanlı beni görünce sıkılıyor ,utanır gibi oluyor peki kız ne yapıyor biliyormusunuz bana sanane be ne karışıyorsun demezmi. bir an afalladım. ama bir o kadarda sinirlendim kıza niye ozaman bırak diye itiyorsun, niye o zaman kollarından kurtulmaya çalışıyorsun neyin cilvesini yapıyorsun sen dedim. istemem yan cebime koy ayaklarımı bunlar dedim. ama o kadar sinirlendimki ha,ha dövecem kızı bu gözler neler görüyor neler öyle bir nesil yetişiyorki sadece ALLAH MUHAFAZA diyorum..
Ne diyorsunuz siz. Tecavüze uğrayan kızla ne alakası var bunun?
Sizin evladınız yok mu?
Hiç mi korkmuyorsunuz bir gün başina böyle birşey gelebileceğinden,yada sizin başınıza gelmesinden.
Bakın gece 2de dahi evine gidiyor olsa ,kimseye tecavüz etme hakkı doğmuyor. Bunu haklı çıkarmıyor hicbirşey.
Sevgilisiyle elele,gözgöze oturan kızda tecavüzü haketmiyor.
Bunun ayrımına varabilseniz ne güzel olur.
Gencecik bir kız tecavüze uğramış,üzülmek şöyle dursun,neredeyse haketmiş diyeceksiniz.
Yazık vallahi yazık. Kadınlar böyle düşününce ben inanilmaz üzülüyorum.

tecavüzün yaşı nedeni yoktur. sapık istedikten sonra ne saate nede yaşa bakar
Felçli ve görme engelli nineye tecavüz eden sanığa 'İyi hal’ indirimi
DİYARBAKIR’da felçli ve görme engelli 70 yaşındaki H.A.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla 21 yıl hapis istemiyle yargılanan 32 yaşındaki Abdullah Taşkıran’a 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, gerekçeli kararında eylemi ’Tecavüz girişimi’ olarak değerlendirirken sanığa yargı sırasındaki ’Olumlu davranışları’ nedeniyle iyi hal indirimi uygulandığını açıkladı.
felcli-ve-gorme-engelli-nineye-tecavuz-eden-saniga-iyi-hal-indirimi-5823239.Jpeg

Diyarbakır’da geçen yılın Ocak ayında akrabaları ile aynı binada oturan ve felç geçirdiği için yatalak olan görme engelli H.A.’ya, gece evine giren bir kişi girdi. Yaşlı kadının üst kattaki yeğenine seslenmesi üzerine, paniğe kapılan şüpheli kaçarken, ihbar üzerine eve gelen polis ekipleri, sigara izmariti, bir çift erkek ayakkabısı ve gömlek buldu. İlk ifadesinde utancından kendisine cinsel saldırı olduğunu gizleyen H.A., akrabalarının olayı polise anlatması üzerine yeniden ifade verdi. İkinci ifadesinde olayı anlatan H.A., ilk ifadesinde utandığı için tecavüze uğradığı halde bunu gizlediğini söyledi.

SİGARA İZMARİTİNDEN TESPİT EDİLDİ

Evde yapılan aramada bulunan sigara izmariti daha sonra kriminal incelemeye gönderildi. İzmaritten alınan tükürük örneğini inceleyen polis, bir silahla yaralama olayının failinden alınan kan örneği ile DNA eşleşmesi sağlandığını tespit etti. DNA eşleşmesi ile bir fabrikada gece bekçisi olarak çalışan Abdullah Taşkıran’ın kimliğine ulaşan polis, evli ve 3 çocuk babası şüphelinin telefon kayıtlarını inceledi. İncelemede şüphelinin cep telefonunun, olay tarihinde yaşlı kadının evinin yakınlarında sinyal verdiği tespit edildi. 4 aylık araştırma sonucu kimliği tespit edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, yaşlı kadının Dicle Üniversitesi’nde yapılan muayenesinde beden ve ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

SUÇU PKK’YA ATTI

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında geçen 24 Nisan’ta karar verilen Abdullah Taşkıran, suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Taşkıran, "Olay yerinde bulunan sigara izmaritinin oraya nasıl gittiğini bilmiyorum. Devlete çalıştığım için PKK tarafından tehdit edildim. Olay yerindeki izmaritin onların başıma açtığı bir dert olduğunu düşünüyorum" dedi.

’İYİ HAL’DEN İNDİRİM

Abdullah Taşkıran’a önce 9 yıl hapis cezası veren mahkeme, ’Eylemin bedenen kendini savunamayacak kişiye karşı işlendiğini’ belirterek cezayı 13.5 yıla çıkardı. Suçun teşebbüste kaldığını belirten mahkeme cezanın 6 yıl 9 aya indirilmesine hükmetti. H.A.’nın beden ve ruh sağlığının bozulması nedeniyle cezayı 10 yıl hapis’e çıkaran mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak sanığın cezasını 8 yıl 4 aya indirdi. Sanığa ’Geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan da 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, ikinci kez iyi hal indirimi uygulayarak bu cezayı da 1 yıl 8 aya indirip erteledi.

KADINA ’RUH SAĞLIĞI BAKIMINDAN KENDİNİ SAVUNABİLİR’ RAPORU

Taşkıran’ı iyi hal indirimi ile 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda sanığın kimliğinin evde bıraktığı sigara izmaritinden tespit edildiği vurgulandı. Olay yerinde elbise ve ayakkabısını bırakan sanığın cep telefonunun H.A.’nın evinin çevresinden sinyal verdiğini belirten mahkeme, olayın basit değil, ’Nitelikli cinsel saldırı’ olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Sanığın kendi iradesi dışında eyleme devam etme imkanının ortadan kalktığını vurgulayan mahkeme, Abdullah Taşkıran’ın mağduru tamamen soyduğunu ve kendisinin de soyunduğunu dikkate alarak tecavüz eyleminin teşebbüste kaldığına kanaat getirildiğini vurguladı. Dicle Üniversitesi raporuna göre mağdurun bedenen kendisini savunabilecek durumda olmadığı ancak, ruh sağlığı bakımından kendini savunabilecek durumda olduğunu belirten mahkeme, ikinci raporda mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulduğunun tespit edildiğini kaydetti.

"OLUMLU" DAVRANIŞ

Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklikten önceki hükümlere göre sanığın 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırılması gerektiğini belirten mahkeme, değişiklikten sonraki hükümlerin uygulanması halinde sanığa 9 yıl 4.5 ay ceza verilmesi gerektiğini kaydetti. Kararda eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı mağdurda meydana gelen zarar dikkate alınarak indirim yapıldığı da ifade edildi.

Kararda sanığa verilen cezada uygulanan iyi hal indiriminin gerekçesi de açıklandı. Mahkeme sanığın yargılama sırasındaki olumlu davranışlarının degerlendirilmesi nedeniyle cezasında iyi hal indirimi uygulandığını kaydetti. Mahkeme sanığa verilen ceza oranında iki kez artırım ve iki kez indirim yapıldığını kaydetti. Kararda ’Geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan verilen cezada da sanığın yargılama sırasındaki olumlu davranışları nedeniyle indirim yapıldığı ve cezanın ertelendiği ifade edildi.

Sonrası işte bu namus elden gider
O saat de bir kızın ne işi var dışarı da
Madem dışarıdasin eve erken git
Rabbimiz ne buyuruyor?
Mümin kadınlara erkeklere söyleyin gözlerini haramdan sakınsinlar gece vakti bekar genç bir kız o saat de gezip tozuyorsa kendi bilecegi is

Allah insana akıl vermiş
Ben de bu kıza Allah akıl fikir versin diyorum

Tek derdimiz namus zaten.
Burda kızın yaşadığı travmanın, fiziksel şiddetin, psikolojik yıkımın hiç bir önemi yok.
Ne olmuş, tecavüze uğramış namus elden gitmiş. Hatta giden kızın namusu da değil babasınınki...
Beddua etmek istemiyorum ama siz ve sizin gibiler için içimden geçen, dile getirmediğim çok şey var.

tek bırsey soyluyorum hanı dıyorlar ya gecenın o vaktınde anası babası merak etmemıs mı? yada gecenın o vaktı dısarıdaysa basına geleceklerıde tahmın etmelıydı vs dıye... hıh ıste sırf kadın oldugumuz ıcın gece yarısı sokaga cıkamadıgımız yada cıktıgımız da da basına bırsey gelırse mustehaktır dıyen zıhnıyette toplum oldugu surece kadınların ezılmesı hor gorulmesı dovulmesı ıstısmar edılmesı tecavuz edılmesı bıtmez... dusuncelerımız batsın!

Ne diyorsunuz siz. Tecavüze uğrayan kızla ne alakası var bunun?
Sizin evladınız yok mu?
Hiç mi korkmuyorsunuz bir gün başina böyle birşey gelebileceğinden,yada sizin başınıza gelmesinden.
Bakın gece 2de dahi evine gidiyor olsa ,kimseye tecavüz etme hakkı doğmuyor. Bunu haklı çıkarmıyor hicbirşey.
Sevgilisiyle elele,gözgöze oturan kızda tecavüzü haketmiyor.
Bunun ayrımına varabilseniz ne güzel olur.
Gencecik bir kız tecavüze uğramış,üzülmek şöyle dursun,neredeyse haketmiş diyeceksiniz.
Yazık vallahi yazık. Kadınlar böyle düşününce ben inanilmaz üzülüyorum.
sen o yazıdan kızlar tecavüzü hakediyormuyumu çıkardın..yoksa madalyonun diğer yüzüde var hanımlar lafınımı..

Geçenlerde yanlış otobüse binmişim farkında olmadan, otobana girdi otobüs ve gişelerin orada inebildim. Karşu durağa geçtim 3 kişi var iyi güvendeyim diye düşündüm. Sonra benim evimle alakası olmayan bir minibüs geldi ve hepsi ona bindi. Ben orada tek başıma kalmaya nasıl korktum anlatamam size.

Kalsam ve başıma iş gelse en sorumlu ben olacağım. Gittim yolumu bir saat uzattım o minibüse bindim.

Şimdi bu ülkede, bu şehirde kadına yaşam alanı tanınıyor mu dersiniz? Ufacık bir hata yapmaya bile hakkımız yok. Ya tecavüze uğrarız ya öldürülürüz en olmadı laf atar geçerler.

Afedersiniz ama bu hayvanları savunanlar nasıl bir dünya hayal ediyor? Merak içindeyim bir cevap versinler bana.

Offf nereden girdimde okudum yorumları.
Vallahi hayattan soğudum bir kez daha.
Ne ayıp,ne günah yaptığınız.
Gencecik bir kız evine giderken tecavüze uğruyor. Yok o saatte sokakta ne ariyordu,yok parklarda zaten opüşüp koklaşıyorlar, yok niye karşı koymamıs,yok bu işte bir iş varmış. Bırakın Allah aşkına ya.
Bunlar mı soracağınız sorular sizin?
Hiç mi korkmuyorsunuz çocuklarınızın geleceğinden?
Hiç mi korkmuyorsunuz karanlıkta evinize giderken?
Arkanızda biri bitince korkuyla bakmıyormusunuz dönüp, hırsız mı,tecavüzcü mü diye. Yanınizdan gecip gidene kadar dizleriniz titremiyor mu sizin?
Hiç mi korkmuyorsunuz böyle bir dünyada yaşamaktan?
Ben korkuyorum bu sebeplede tecavüzün,tacizin benim gözümde hafife indirgenecek bir yanı yok. Kim olursa olsun,isterse 10 kişiyle kendi isteğiyle sevişmiş olsun,sokaktan geçen adamın tecavüz etme hakkını doğurmaz bu.
Dilerim kimsenin başına gelmez. Haketmiştir imasında bulunanların dahi.

Back