• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cadde'de Tecavüze Uğrayan Kız: Babama Seslenecek Mesafedeydim

L1rO2j.jpg

1 yılda hiçbirşey değişmedi!
Özgecanlar direndiği için öldürüldü, korkup tecavüze uğrayanların üstüne gelindi!
Zihniyet ise hiç değişmedi!
Akşamın şerrinden dem vuruldu, kadınlar sustu ve susturuldu!

L1rO2j.jpg

Özgecanlar direndiği için öldürüldü, korkup tecavüze uğrayanların üstüne gelindi!
Kadını susturan yine kadın olduğu sürece hiçbir şey değişmez.

tantanis demek istediğimi anladınmı.seni beğeniyorum zeki olduğun her halinden belli.kızı o saatte dışarıda iken kıçını devirip yatan baba suçlu dedim diye sanki tecavüzcü yü haklı çıkarmışım gibi yorum yan b....r var burada.tedbirini alacaksın arkadaş.o zaman evinin kapısı olmasın anahtarla açıp içeri girme açık kalsın kapı o senin özel mülkün kimse giremez.HEH biz böyle dedik ya girmezler.ben 30 abim 32 yaşında bekarız sadece ben değil abimde gece dışarıda olduğu zaman ne annem ne babam evde rahat rahat uyumaz.gecenin şerrinden korkarım ben.söylediklerimin arkasındayım bir anne baba bu kadar geniş olamaz.
... yazan yerde ne yazıyo sorabilir miyim??

Tamam inanmış gibi yapıyorum
inan inan.ama sadece şunu söyleyeyim o kelime senin için değildi.kimseden de korkum yok.dediğim lafı başka yere çeken beyinsizler demek istedim :) ve böylelikle ilk ban ımı yemiş olacağım kk tarihimdeki.2009 dan bu yana

Ben reddediyorum tantanis, korku dolu bir hayat yaşamayı, yaşatılmayı reddediyorum.
Ben sabaha kadar arkadaşlarımla oturur bira içer, dolmuşa biner evime dönerim. Evet arkamı kollaya kollaya yürüyorum, evet tedirginim, evet dolmuşa binerken annemi arar haber verir, inip eve gidene kadar telefonda konuşurum ama gece çıkarım. Sırf kadın olduğum için akşam ezanından sonra dört duvar arasında kalmayı reddediyorum. Çok gerekirse taksiyle dönerim.

Benim annem hangi mekana kimlerle gittiğimi bilir, kaçta kalktığımı bilir. Babam uzak olduğu için güncel olarak bilmez ama facebookta instagramda görür, ona gittiğimde de aynı şekilde kiminle neredeyim, eve kaçta geldim bilir, çantama biber gazı koyar. İkisinden de bir şey gizlemem.

26 yaşında bir kadınım ve "kız başına sokakta ne işin var" dayatmasına karşı çıkıyorum. Bunun içselleştirilmesine de. Benimle beraber 10 kadın daha çıksa o sokaklar dolacak.

Biz korktukça onlar azıtacak, onlar üstümüze gelecek. Korkuyor muyum, itiraf edeyim evet bazen eve dönerken korkuyorum. Ama korkuma teslim olmak istemiyorum.
Bende katılıyorum dibine kadar.
Adam kendine hak görecek diye eve mi kapanacağız akşam olunca. Başımıza birşey gelse hemsinslerimizde dahil olmak üzere o saatte sokakta ne işi vardı mı diyecek hakkımızda. Annesi babası neden izin vermiş arayıp sormamışı mı sorgulayacak?
En çok koyan bu biliyormusun bana. Ortada zorla alıkoyup,tecavüz etme ,hatta cebindeki parayı,elindeki telefonu alma durumu var,birileri çıkmış diyor ki"o saatte ne işi varmış? Anne babası neredeymiş" velev ki hastalandı ,nöbetçi eczane aradı,velev ki anne babası yok başında,velev ki sevgilisiyle buluştu eve donüyor,velev ki sevgilisi tecavüz etti,ne farkeder bunu anlamıyorum. Biz malmiyız ortada olunca birileri gelsin canına,ırzına kastetsin. Ne farkeder yahu inanın anlamıyorum. Sonuçta bir genç kız tecavüze ugramış,tehdit edilmiş,gasp edilmiş,neyin tartısmasi,neyin merakı bu? Ne değişiyor, sonuç aynıyken asla anlamıyorum.
Kadınların kendi başına gelmeyecekmiş gibi ahkam kesmelerine katlanamıyorum.
Yazıklar olsun.

L1rO2j.jpg

Kadınların bir kısmıda kadını suçladı her zaman olduğu gibi zira hırsızın hiç suçu yok.

Allah bildiği gibi yapsın o zihniyeti.
Erkek annesi,kız annesi yada bir anne adayı,herşeyden önce bir kadın zira vajinası var başına ne gelir belli olmaz,nasıl tecavüzü degilde bunu sorgular aklım hafsalam almıyor.
Dayısının, babasının, akrabasının tecavüzübe ve tacizine uğrayan bir sürü çocuk, genç kız ve erkek var.
Demek ki her kötülük dışarıdan gelmiyormuş.
Gecenin şerrinden değil, zihniyetten korkmamız gerekliymiş.

Bende katılıyorum dibine kadar.
Adam kendine hak görecek diye eve mi kapanacağız akşam olunca. Başımıza birşey gelse hemsinslerimizde dahil olmak üzere o saatte sokakta ne işi vardı mı diyecek hakkımızda. Annesi babası neden izin vermiş arayıp sormamışı mı sorgulayacak?
En çok koyan bu biliyormusun bana. Ortada zorla alıkoyup,tecavüz etme ,hatta cebindeki parayı,elindeki telefonu alma durumu var,birileri çıkmış diyor ki"o saatte ne işi varmış? Anne babası neredeymiş" velev ki hastalandı ,nöbetçi eczane aradı,velev ki anne babası yok başında,velev ki sevgilisiyle buluştu eve donüyor,velev ki sevgilisi tecavüz etti,ne farkeder bunu anlamıyorum. Biz malmiyız ortada olunca birileri gelsin canına,ırzına kastetsin. Ne farkeder yahu inanın anlamıyorum. Sonuçta bir genç kız tecavüze ugramış,tehdit edilmiş,gasp edilmiş,neyin tartısmasi,neyin merakı bu? Ne değişiyor, sonuç aynıyken asla anlamıyorum.
Kadınların kendi başına gelmeyecekmiş gibi ahkam kesmelerine katlanamıyorum.
Yazıklar olsun.
Neden biliyor musunuz? Allah korusun kendi başına gelse aynı soruyu önce ailesi soracak bu tipte yazanların çoğunun. "Senin o saatte ne işin vardı sokakta" diyecek babaları, dayıları, amcaları.

Bir olay olduğunda saati, yeri, kızın kıyafetini, kızın ana babasını sorgulamadan olayı eleştirebiliriz bir gün umarım.

Başlığın başlarında örnek verdim kendi yaşadığım olayı. Saat 03:00 civarıydı, arkadaşımla bira içmekten geliyordum ve üstümde etek vardı. Evimin önünde adam bana saldırsaydı benim annem, babam, dayım dedem "o saatte..." diye başlayan cümleyi aklına bile getirmezdi ama şu forumda benim ve ailemin hakkında yazılmayan şey kalmazdı.

Sırf gece dışarı çıkmaya cesaret edebilen bir kadın olduğum için.

yok ya okadarda değil bizim ülkemizde bu olamaz
bizimkiler anında müdahele ederdi bu şaka avrupada denendi hemde tam göbeğinde hani buraya gelip atıp tutuyorlar yaa avrupaaaa medeniyetin babası diye o övdükleri avrupada neler yaşanıyor haberleri yok 4 dakikada bir tecavüz şiddet ölüm,kadın pazarlama beyaz kadın ticareti ve o kadar özgürlerki yakalandıkları hastalıkları saymıyorum bilee.. bilmesek yutturacaklar..

işte kendini entel göstermeye çalışıp şov yapmak için konuşuyorlar.bende kız suçlu diyen görmedim sadece bi tane dengesiz yorum yaptı o kadar bende tepkilere hazır ol gisinden yorum yaptım gereksizin biri tecavüzcüyümü haklı buluyon dedi.yuh ya yuhhh.
haaa böyle geniş olanlar olsunlar beni ilgilendirmez.kızlarını gece 3 te dışarı yollasınlşar bana ne.bennim anam arkadaşımın evine ders çalışmaya gittiğimde bile iki saat sorguya çekerdi kimler nerede oturuyorlar nereliler evde başka kimse olacakmı.çoğu zaman yollamazdı bile.siz istediğiniz gibi evlatlarınızı gece dışarı bırakın kimse tecavüz edemez öldüremez.benim çocuğum olduğunda annem gibi olacağım inşallah.çocuğu için endişelenen bir anne.
bence kelimelerine dikkat etsen iyi olur. gereksizin teki dediğin benim.. ve bu mesajını kibliyorum. hakaret ettiğin için
ve evet lafımında arkasındayım.
bu arada gece dşarda işi neydi lafı iması her ne ise bunu eden her kim ise benim gözümde ucundan da olsa sonunda olsa o tecavüz olayında kızı ,aileyi suçluyor ve buna sebep olduğunu söylüyordur benim gözümde..
kendimizi kısıtlamayı değil erkek çocuklara erkelkere kadına hayır dediğinde dokunmamayı öğretmeliyiz yoksa bunun sonu gece de kalmaz. gündüze sarkar. kısıtlama kısıtlamaları doğurur
ek..
b.....r ne demek. ben otur 0 yazdım. ve otur o..... anlayanlar oldu diye ban yedim. kibliyorum bu mesajı

Son düzenleme:
Hepsi tırıvırı , kıçını açıp gezse dahi kimsenin elini sürmeye hakkı yoktur. Hiçbir sebep; geçin tecavüzü tacizi dahi meşrulaştırmaz.
Yedi kat yabancı da olsa, kocası da olsa isteği dışında birliktelik suçtur. Tartışmanın lüzumu yok.

Şunu da söyleyeyim o kadar b.ktan bir hal aldı ki ortalık ben kocamla bile gecenin bir yarısı dışarıya çıkmaya korkuyordum İstanbul'da neyseki şu an yaşadığımız yer daha müsait.

İleride İnşallah çocuklarım olacağı için hiç büyük söz de etmiyorum.

Back