• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cadde'de Tecavüze Uğrayan Kız: Babama Seslenecek Mesafedeydim

12509548_10206907528798574_246095959564563839_n.jpg

valla anlamadın sen gittim diyorum sabahın 7/30 zunda işe giderken görüp gittim zorluyor sandım ama kızın bana verdiği cevap budur diyorum. hala hak mı ediyor diyorsun pesss..
Burda bir kelimeye bakip uzerine gelenler olmuş ben senu anladim 10 sayda okudum kimsede hakediyor yada o saatte ne işi varmis diye söyleyeni gormedim bende bir kız annesiyim ve sonumuz ne olacak onu bilmiyorum Allahim iyi insanlarla karsilastirsin

Ya Allah aşkına buradan ahkam kesmek ne kadar kolay bazıları için hayret ediyorum, adam kim bilir kızcağıza ne söyledi de kız sesini çıkaramadı, eli bıçaklı bir sapık yanı başınızda sizi tehdit etse ne yapardınız acaba? ben sözlü tacize uğradığımda dahi elim ayağıma dolaşıyor korkudan ne diyeceğimi bilemiyorum, şoka girmiş olabilir, ne yapacağını bilemiyor olabilir illa bit yeniği aranacak ya çünkü!
Çok üzüldüm, duyduğum her tecavüz olayında da aynı hisleri yaşıyorum maalesef keşke olmasa böyle şeyler diyeceğim ama bu zihniyette insanlar varken çok zor gerçekten, gece geç saatlerde dışarda gezildiğinde tecavüzü reva gören zihniyetler var ya şaka gibi! sorun bariz bir şekilde ortadayken hala kızcağızda, ailesinde bilmem nerede arayanlar cidden şaka gibi, sorun ortada tecavüz edecek boyuta gelecek kadar iğrençleşmiş bir herif ve onun gibi onlarcası..

kiz iyiki sesini çikarmamis
bu kdr gozu donmu$ biri karsisinda bagirsa nolacakdi
ikinci bi ozgecan vakasimi duyacakdik
ssimdide psikolojk olarka zor gunler geçirecek ama en azindan dermani olur dr u vardir hayatta en azindan

Tabletten yazıyorum çok yazamicam bide geyikten ban yedim az sonra grilesirim.. Ne güzel bulup cikarmissin ve o yazılanları anlamadın ise diyecek bisi yok ..kıza acımak yok diyorsun.. Su topikte bu tarz haberlerde ne yapıyoruz yıllardır.. Soylieyim sadece tecavuzcuye nefret söylemleri bulunmaktan başka bumudur .yaniii siz bunu söyleyince acımış oldugunuzumu sandinizda bizim uzulmedigimizi cikardiniz..
Bulup çıkartmışsın derken,siz bulun dediğiniz için buldum. Okuduğumu anlarım merak etmeyin,hatta ima edileni daha iyi anlarım sorun yok. İkimizide anlayan anladı. Ben kendimi gayet net ifade edebiliyorum şükür,tavrımda ,kırmızı cizgimde net,kimsenin tepkisine göre bir öyle bir böyle olmam yani. Netim.
Ne kadar uzgün oldugunuz her söyleminizden belli zaten!
Neyse size iyi forumlar.

Burda bir kelimeye bakip uzerine gelenler olmuş ben senu anladim 10 sayda okudum kimsede hakediyor yada o saatte ne işi varmis diye söyleyeni gormedim bende bir kız annesiyim ve sonumuz ne olacak onu bilmiyorum Allahim iyi insanlarla karsilastirsin
Tesekkur ederim.Vee AMinnn iyi insanlarla karsilastirsin mevlam...

Bulup çıkartmışsın derken,siz bulun dediğiniz için buldum. Okuduğumu anlarım merak etmeyin,hatta ima edileni daha iyi anlarım sorun yok. İkimizide anlayan anladı. Ben kendimi gayet net ifade edebiliyorum şükür,tavrımda ,kırmızı cizgimde net,kimsenin tepkisine göre bir öyle bir böyle olmam yani. Netim.
Ne kadar uzgün oldugunuz her söyleminizden belli zaten!
Neyse size iyi forumlar.
Tahmin ettiğim gibi anlamamissin.. Sanada iyi forumlar..

Kızın boynuna bıçak dayanmış. Yorumlar hala yok adamın koluna girmiş, yok elini tutmuş. Kız yalancı mıymış... Sizin boynunuza bıçak dayayıp delik deşik edilmekle tehdit etseler sizin delikanlılığınızı da görürüz bakalım. Can korkusu insana her şeyi yaptırır, başka bir psikoloji o.
Ha öyle veya böyle, kimse tecavüzü hak etmez. Bu başlı başına bir suç zaten. Bizim milletimizde bu zihniyet varken bu tecavüz haberlerini daha çook görürüz.

Tamam bu kızcağız o saatte dışarda diye asla ve asla tecavüzü hak etmiyor, hiç bir kadın hak etmiyor..
Yaşamadığımız için o anki korkularını, düşüncelerini bilemeyiz..
Ama keşke " Kızım geleceğin zaman ara, seni alalım" diyen bir annesi, babası olsaydı, saat kaç olursa olsun yanında babası olan bir kıza bunları yaşatmaya cesaret edebilir miydi?
Kesinlikle hayır..
Belki keşkelerin bir anlamı yok ama, bazen ailelerin yaptığı baskılar (bize güzel gelmese de) böyle kötü şeyler yaşanmasına engel olur..

Tamam bu kızcağız o saatte dışarda diye asla ve asla tecavüzü hak etmiyor, hiç bir kadın hak etmiyor..
Yaşamadığımız için o anki korkularını, düşüncelerini bilemeyiz..
Ama keşke " Kızım geleceğin zaman ara, seni alalım" diyen bir annesi, babası olsaydı, saat kaç olursa olsun yanında babası olan bir kıza bunları yaşatmaya cesaret edebilir miydi?
Kesinlikle hayır..
Belki keşkelerin bir anlamı yok ama, bazen ailelerin yaptığı baskılar (bize güzel gelmese de) böyle kötü şeyler yaşanmasına engel olur..
Neden kadınlar olarak illa birinin himayesine ihtiyaç duymalıyız? Bugünün şartlarında bizim için güvenlik sağlanabiliyor olması gerekmez miydi?
Ben bu soruya cevap veremiyorum.

Neden kadınlar olarak illa birinin himayesine ihtiyaç duymalıyız? Bugünün şartlarında bizim için güvenlik sağlanabiliyor olması gerekmez miydi?
Ben bu soruya cevap veremiyorum.
Tabii ki bir kadın olarak birilerinin himayesine ihtiyaç duymadan sokakta güvende hissetmeliyiz, sonuna kadar hak veriyorum..
Ama maalesef Halkımızın Erkekleri Geç saatte dışarda olan bir kadına başka türlü baktığı sürece bu gerçekleşmeyecek ve biz uzuuunnn süre ve hatta gündüz bile birilerinin himayesine muhtaç kalıcaz Malesef :KK43:

Tabii ki bir kadın olarak birilerinin himayesine ihtiyaç duymadan sokakta güvende hissetmeliyiz, sonuna kadar hak veriyorum..
Ama maalesef Halkımızın Erkekleri Geç saatte dışarda olan bir kadına başka türlü baktığı sürece bu gerçekleşmeyecek ve biz uzuuunnn süre ve hatta gündüz bile birilerinin himayesine muhtaç kalıcaz Malesef :KK43:
Ben bunu kabul etmiyorum. Bir kısmımız kabul ettikçe erkekler gece dışarı çıkanlar için "bu saatte dışarda demek ki tecavüz edebilirim, bunu kabulleniyor" diye düşünecek. Kafa yapıları değişmeli, değişmek zorunda. Ve bu değişim biz evlerimizde otururken gerçekleşmez asla.

Ben bunu kabul etmiyorum. Bir kısmımız kabul ettikçe erkekler gece dışarı çıkanlar için "bu saatte dışarda demek ki tecavüz edebilirim, bunu kabulleniyor" diye düşünecek. Kafa yapıları değişmeli, değişmek zorunda. Ve bu değişim biz evlerimizde otururken gerçekleşmez asla.
Harfi harfine katılıyorum ben de kabul etmiyorum tabii ki..
Umarım erkeklerin bu bakış açısı değişir, tüm kalbimle istiyorum bunu..
Böyle bir şeyi yaşamayı geçtim,
'acaba benim de başıma gelir mi? 'tedirginliğini umarım hiç bir kadın yaşamaz..
Yani o standartlarda bir ülke olabiliriz umarım..

Gec geldiniz dunyaya gec.. AKP Turkiyesini yasiyorsunuz.. Sizin icin uzuluyorum. Eskiden adamlar bu kadar pislik degildi. Kadinlar bu kadar hedef gosterilmezdi gece sokaga cikmalarindan, kahkaha atmalarindan veya kiyafetlerinden oturu. Beyinler yikandi yillarca.. Artik herkesler potansiyel tecavuz ve taciz kurbani. Sokaga cikan her kadin.. Okula giden her kadin.. Calisan her kadin.. Hatta bu guruhtan kadinin biri bile cikip "calisan kadin fuhusa davetiye" gibilerinden bir laf etmisti. Hepiniz hedef gosteriliyorsunuz. Yapanlar "kadin bagirmadi, oyleyse istiyordu, ya da mini etek giydi, gece sokaga cikti, tesvik etti" indirimleri ile nerdeyse odullendiriliyor bu zamanda..

Benim babam yoktu, amcam yoktu, dayim yoktu, yani gece veya gunduz cagirabilecegim kimse yoktu, ama insan coktu. Herkesin karisi, kizi, anasi vardi, zihniyet buydu. Gecenin bir vakti de yurudum, son otobusu kacirdigimda da yurudum, hatta garajina donen otobuslere otostop yaparak yolun yarisini bos otobuste gecirmek sureti ile eve dondugum oldu. Tecavuze ugramak diye birsey aklima bile gelmezdi, yoksa yapar miydim bunlari? Siz yapabiliyor musunuz? Ben eski Turkiyede gecirdim gencligimi, sizin bu yasadiginiz Yeni Turkiye.. Artik boyle.

Inanmayacaksiniz ama, bir zamanlar cok daha medeni idi bu ulke.. Maalesef AKPden once.

Akşamdan bu yana önce kıza acaba o ne yaptı ya da ay hic tecavüze uğramış gibi degil imaları yapıp sonra da çevir kazi yanmasin yapanlara selam eder gözlerinden öperim öncelikle

Lütfen sizin zihniyete ki kadınların yetiştirecegi çocukları kızlarımızdan uzak tutun.

ya ıphone seklinde sok cihazları satılıyor.alsammı acaba ne dersiniz bayanlar?
ben aldım.fener şeklinde çok güzel.rabbime şükürler olsuun kullanmak nasiop olmadı şimdiyue kadar ama devir kötü tedbirli olmak lazım.biber gazımda var.

Ben kapalı alanda bir fıs sıkmıştım az kala nefesim gidiyordu :KK70: Açık yerde dene. Az sıkarsam bir şey olmaz dedim ama ciddi etkili.

Bir de sokakta bir şeyden şüphelendiğim an whatsapp gruplarıma yazıyorum arıyor beni bir arkadaşım ya da ben arıyorum. En azından çekinir karşıdaki insan. Taksiye biner binmez de ararım şurdan bindim şu zamana ordayım diye. Önlem önlemdir.

Paranoyak olduk iyice.
tantanis demek istediğimi anladınmı.seni beğeniyorum zeki olduğun her halinden belli.kızı o saatte dışarıda iken kıçını devirip yatan baba suçlu dedim diye sanki tecavüzcü yü haklı çıkarmışım gibi yorum yan b....r var burada.tedbirini alacaksın arkadaş.o zaman evinin kapısı olmasın anahtarla açıp içeri girme açık kalsın kapı o senin özel mülkün kimse giremez.HEH biz böyle dedik ya girmezler.ben 30 abim 32 yaşında bekarız sadece ben değil abimde gece dışarıda olduğu zaman ne annem ne babam evde rahat rahat uyumaz.gecenin şerrinden korkarım ben.söylediklerimin arkasındayım bir anne baba bu kadar geniş olamaz.

işte kendini entel göstermeye çalışıp şov yapmak için konuşuyorlar.bende kız suçlu diyen görmedim sadece bi tane dengesiz yorum yaptı o kadar bende tepkilere hazır ol gisinden yorum yaptım gereksizin biri tecavüzcüyümü haklı buluyon dedi.yuh ya yuhhh.
haaa böyle geniş olanlar olsunlar beni ilgilendirmez.kızlarını gece 3 te dışarı yollasınlşar bana ne.bennim anam arkadaşımın evine ders çalışmaya gittiğimde bile iki saat sorguya çekerdi kimler nerede oturuyorlar nereliler evde başka kimse olacakmı.çoğu zaman yollamazdı bile.siz istediğiniz gibi evlatlarınızı gece dışarı bırakın kimse tecavüz edemez öldüremez.benim çocuğum olduğunda annem gibi olacağım inşallah.çocuğu için endişelenen bir anne.

Gec geldiniz dunyaya gec.. AKP Turkiyesini yasiyorsunuz.. Sizin icin uzuluyorum. Eskiden adamlar bu kadar pislik degildi. Kadinlar bu kadar hedef gosterilmezdi gece sokaga cikmalarindan, kahkaha atmalarindan veya kiyafetlerinden oturu. Beyinler yikandi yillarca.. Artik herkesler potansiyel tecavuz ve taciz kurbani. Sokaga cikan her kadin.. Okula giden her kadin.. Calisan her kadin.. Hatta bu guruhtan kadinin biri bile cikip "calisan kadin fuhusa davetiye" gibilerinden bir laf etmisti. Hepiniz hedef gosteriliyorsunuz. Yapanlar "kadin bagirmadi, oyleyse istiyordu, ya da mini etek giydi, gece sokaga cikti, tesvik etti" indirimleri ile nerdeyse odullendiriliyor bu zamanda..

Benim babam yoktu, amcam yoktu, dayim yoktu, yani gece veya gunduz cagirabilecegim kimse yoktu, ama insan coktu. Herkesin karisi, kizi, anasi vardi, zihniyet buydu. Gecenin bir vakti de yurudum, son otobusu kacirdigimda da yurudum, hatta garajina donen otobuslere otostop yaparak yolun yarisini bos otobuste gecirmek sureti ile eve dondugum oldu. Tecavuze ugramak diye birsey aklima bile gelmezdi, yoksa yapar miydim bunlari? Siz yapabiliyor musunuz? Ben eski Turkiyede gecirdim gencligimi, sizin bu yasadiginiz Yeni Turkiye.. Artik boyle.

Inanmayacaksiniz ama, bir zamanlar cok daha medeni idi bu ulke.. Maalesef AKPden once.
evet.bende en büyük şansızlığımız bunların dönemini yaşamamız olduğunu düşünüyorum.

Ben reddediyorum tantanis, korku dolu bir hayat yaşamayı, yaşatılmayı reddediyorum.
Ben sabaha kadar arkadaşlarımla oturur bira içer, dolmuşa biner evime dönerim. Evet arkamı kollaya kollaya yürüyorum, evet tedirginim, evet dolmuşa binerken annemi arar haber verir, inip eve gidene kadar telefonda konuşurum ama gece çıkarım. Sırf kadın olduğum için akşam ezanından sonra dört duvar arasında kalmayı reddediyorum. Çok gerekirse taksiyle dönerim.

Benim annem hangi mekana kimlerle gittiğimi bilir, kaçta kalktığımı bilir. Babam uzak olduğu için güncel olarak bilmez ama facebookta instagramda görür, ona gittiğimde de aynı şekilde kiminle neredeyim, eve kaçta geldim bilir, çantama biber gazı koyar. İkisinden de bir şey gizlemem.

26 yaşında bir kadınım ve "kız başına sokakta ne işin var" dayatmasına karşı çıkıyorum. Bunun içselleştirilmesine de. Benimle beraber 10 kadın daha çıksa o sokaklar dolacak.

Biz korktukça onlar azıtacak, onlar üstümüze gelecek. Korkuyor muyum, itiraf edeyim evet bazen eve dönerken korkuyorum. Ama korkuma teslim olmak istemiyorum.

Back