Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de kuru fasulye,nohut falan haşlayıp koyacağım karar verdim.Kuru fasülye ve nohutu haşlıyorum. Özellikle nohutu çorbalar ve pilavda çok kullanıyoruz. Fasülyeyi de piyaz olarak.
Börek/Gözleme çiğden sarıp koyuyorum.
Bamya/taze fasülye/bezelye çiğden koyuyorum.
Börülceyi haşlayarak koyuyorum. Salatalar için.
Sarma sarıyorum, içini yarı pişirerek koyuyorum.
Köfte hazırlıyorum.
Dolma biberlerini yıkayıp çok iyi kurutarak koyuyorum ama aşırı yer kaplıyor.
Patlıcan kızartıyorum karnıyarık için.
Patlıcan ve kırmızı biber közlüyorum.
Kırmızı ve yeşil biber bazen normal bazen jülyen doğrayarak koyuyorum.
Semizotunu ufak ufak doğrayıp koyuyorum. Eşim cacığını çok seviyor. Ben evlendikten sonra öğrendim. Çözündüğünde formu değişiyor ama cacıkta gidiyor.
Tost ekmeğimiz daima buzlukta.
Simit koyuyoruz.
Yerim müsaitse keki normal pişirip bütün olarak koyuyorum.
Mozaik pastam her daim vardır.
Sucuklarımız memleketten gelir, onları porsiyonlayıp buzluğa atarım.
Artık galeta unu mu dersin ekmek tozu mu dersin onu da buzlukta saklıyorum kalan ekmeklerden yapmıştım.
Aklıma gelenler bunlar.
Valla haşlamaya hiç gerek yok suda bekletip atın dolaba. Yapacağınız zamanda koyun düdüklüye üstüne sıcak su mis gibi oluyor beyaz peynir koyuyorum ama börekte poğaçada falan kullandım sadece. Kahvaltıda kullanmadım. Büyük kaşar alırsak onu da koyuyorumBakliyatı geceden bekletip koymak aşırı mantıklıymış. Acaba yarı haşlasak falanda olur mu ki Bir de beyaz peynir denediniz mi hiç? Hangi peynirler güzel oluyor?
Ben de kuru fasulye,nohut falan haşlayıp koyacağım karar verdim.
Sarmayı annem çiğ koyuyor, buzluyken pişiriyor. Tamamen çiğ konunca tadı tuhaf oluyor bence ama. Üstelik annem çok güzel yapar normalde. İçi yarı pişirmek mantıklı ama.
Keşke bende gözleme koysaymışım ,şu an kızım kahvaltı yapmak istemiyor ama gözleme yiyor. Alıp koyacağım bugün. Yağ falan sürmüyoruz değil mi? Direk al, peynir koy,kapat kaldır mı?
Ay teşekkür ederim. Bende aldığımda biraz koyacağım beyaz peynir böreklik. Fasulyeyi ıslandım bile gece birazdan koyacağım buzluğaValla haşlamaya hiç gerek yok suda bekletip atın dolaba. Yapacağınız zamanda koyun düdüklüye üstüne sıcak su mis gibi oluyor beyaz peynir koyuyorum ama börekte poğaçada falan kullandım sadece. Kahvaltıda kullanmadım. Büyük kaşar alırsak onu da koyuyorum
Aralarına poşet kesip koyuyorum ben,ara katman olsun diye. Lahmacunu pideyi köfteyi falan hep öyle yapıyorum. Bi lahmacun,poşet, lahmacun, poşet üst üste sürekli ,en son buzdolabı poşetine koyuyorum şu kilitli olanlara. Bütün hamur işleri kırılıyor gerçekten. Ama hatırlattığın için teşekkür ederim.Bende direk çiğden konmuş sarmayı beğenmedim. Bunu da annemden gördüm o içini biraz haşlar gibi pişiriyor. Normal sarıyoruz. Sonra çıkarıp donukken dizip pişiriyoruz ekşi ve zeytinyağıyla. Çok çok güzel oluyor. 25 dkda falan pişiyor.
Ben gözlemeyi teflon tavada biraz yağla pişiriyorum. O sebeple içine hiç yağ sürmüyorum. Patatesli kaşarlı yaptım, çok güzel oldu. Ama tek tek poşetle olur mu. Yoksa ayıramazsın birbirinden hep kırılır kopar.
Ben köfte, börek ya da yapışacak şeyleri yağlı kağıtla donduruyorum tepside, donduklarında alıp poşetliyorum.Bende direk çiğden konmuş sarmayı beğenmedim. Bunu da annemden gördüm o içini biraz haşlar gibi pişiriyor. Normal sarıyoruz. Sonra çıkarıp donukken dizip pişiriyoruz ekşi ve zeytinyağıyla. Çok çok güzel oluyor. 25 dkda falan pişiyor.
Ben gözlemeyi teflon tavada biraz yağla pişiriyorum. O sebeple içine hiç yağ sürmüyorum. Patatesli kaşarlı yaptım, çok güzel oldu. Ama tek tek poşetle olur mu. Yoksa ayıramazsın birbirinden hep kırılır kopar.
Aralarına poşet kesip koyuyorum ben,ara katman olsun diye. Lahmacunu pideyi köfteyi falan hep öyle yapıyorum. Bi lahmacun,poşet, lahmacun, poşet üst üste sürekli ,en son buzdolabı poşetine koyuyorum şu kilitli olanlara. Bütün hamur işleri kırılıyor gerçekten. Ama hatırlattığın için teşekkür ederim.
Sarmayı yapmaya mecalim kalırsa deneyeceğim ama bu şekilde çok mantıklı saklamak. Aşırı üşeniyorum sarma yapmaya her zaman
Ben köfte, börek ya da yapışacak şeyleri yağlı kağıtla donduruyorum tepside, donduklarında alıp poşetliyorum.
Gözlemeyi de yine yağlı kağıtla üst üste poşetleyebilirsiniz ya da öyle dondurup, donunca poşetlerseniz yapışmaz.
Evet evet.Yağlı kağıt çok iyi fikirmiş. Onu deneyeceğim benim hepsi tek tek, dolap poşetçisi bize çalışıyor.
filmdelisi abla yukarıda yazmışsın kızartmayı onu nasıl koyuyorsun? Normal kızartıp direk dolaba mı?
Evet evet.
Patates hariç karışık kızartma yapıyorum.
Bende actifry var, az yağda havuç, biber, kapya, kabak vs kızartıyorum küp halinde.
Bir tek patlıcan orada iyi olmuyor, onu tavada az yağda kavurup, hepsini tek seferlik ortaya meze kadar olacak şekilde paketliyorum.
Buzluktan çıkarıp o çözülene kadar küp patates kızartıp, yine buzluktan bir domates sos çıkarıp içine sarımsak rendesi, 1 küp şeker ve pulbiberle üzerine sos haline getiriyorum.
Hiç anlamazsınız buzluktan yine mükemmel oluyor. Misafir için de çok pratik.
Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok.
Bu topik cok ilgimi cekti işten geldiğimde pratik yapabileceğim tarif illa ki bulurum diye kenardan izliyorum buradakileriKızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.
Ben başlayayım, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur tarzı tavsiye veren olursa sevinirim bu arada. Barbunya ve bezelyeyi çiğden koyuyorum. Taze fasulyeyi yarı pişmiş, domatesli koyuyorum. Yapıldığı zaman biraz fazla yapıp lahmacun ve pideyi pişmiş, mantıyı sadece fırınlanmış koyuyorum. Kasaptan yeni alınmış kıyma ve tavuk kıymayla köfte yapıp çiğ olarak ekliyorum onu da. Ayrıca salçayı kaşık porsiyonuyla dondurup, buzlukta saklayıp kullanıyorum. Hazır salça çok çabuk bozuluyor. Sucuk,salam, kavurma sürekli buzlukta.
Hamur işi konusunda hiç fikrim yok yalnız. Poğaça konur mu, çiğ mi pişmiş mi? Börek nasıl konur? Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok. Bu konularda her türlü yardıma açığım.
Kızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.
Ben başlayayım, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur tarzı tavsiye veren olursa sevinirim bu arada. Barbunya ve bezelyeyi çiğden koyuyorum. Taze fasulyeyi yarı pişmiş, domatesli koyuyorum. Yapıldığı zaman biraz fazla yapıp lahmacun ve pideyi pişmiş, mantıyı sadece fırınlanmış koyuyorum. Kasaptan yeni alınmış kıyma ve tavuk kıymayla köfte yapıp çiğ olarak ekliyorum onu da. Ayrıca salçayı kaşık porsiyonuyla dondurup, buzlukta saklayıp kullanıyorum. Hazır salça çok çabuk bozuluyor. Sucuk,salam, kavurma sürekli buzlukta.
Hamur işi konusunda hiç fikrim yok yalnız. Poğaça konur mu, çiğ mi pişmiş mi? Börek nasıl konur? Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok. Bu konularda her türlü yardıma açığım.
Kızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.