M
MeDuSa
Ziyaretçi
- Konu Sahibi MeDuSa
Kızlar herkes bu tarifime bayılıyor gerçekten,özellikle et sevmeyenler bu şekilde çiğ köftemi çok seviyorlar,umarım hoşunuza gider
hepinize şimdiden afiyet olsun....
Pazartesi misafir geliyor yapacağım o zaman resminide koyarım :)))
Önce bulguru geniş bir tepsiye döküyoruz üstüne 2 çorba kaşığı biber salçası,tuz,ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ekliyoruz,ince kıyılmış maydonozu katıyor,isotu karabiberi ve kimyonuda atıyoruz
1 kg bulgur
Biber salçası
Domates salçası
4 adet soğan
3 diş sarımsak
Maydonoz
Tuz
Kimyon
İsot
Karabiber
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Buzlukta dondurduğumuz buzlar :))
bunları 5dk kadar yoğuruyoruz yani karıştırıyoruz
içine buzlukta dondurduğumuz buzlardan 5tane kadar atıyoruz yoğurdukça buzlar eriyor bulgurlar şişiyor ve eridikçe yine buz ekliyoruz buzların hepsi bitti ve bulgurlar tam olarak şişmediyse eğer biraz da soğuk su ekleyerek yoğurabilirsiniz derken yaklaşık 45 dk gibi bir sürede bulgurlar şişiyor ve köfte özleşiyor
sonra bakın tadına :)))
artık bulgurlar iyice yumuşamışsa ,
bir taraftan yağda 2çorba kaşığı kadar (isteğe bağlı)domates salçasını iyice kızartıyoruz tabi yakmadan :)(anneme kızarttırıyorum ben bulgurlar şişince :))
bunu hazırladığımız köfte hamuruna döküp iyice tekrar bi on dakika kadar yoğuruyoruz (aman elinize dikkat edin kızgın yağa bir anda daldırmayın)yağı içine işliyor
sonrada köfte şekli verip üstüne istediğimiz gibi ya nar ekşisi yada limon suyu ekleyerek
servis yapıyoruz
Afiyet olsunnn Canlarımm
hepinize şimdiden afiyet olsun....
Pazartesi misafir geliyor yapacağım o zaman resminide koyarım :)))
Önce bulguru geniş bir tepsiye döküyoruz üstüne 2 çorba kaşığı biber salçası,tuz,ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ekliyoruz,ince kıyılmış maydonozu katıyor,isotu karabiberi ve kimyonuda atıyoruz
1 kg bulgur
Biber salçası
Domates salçası
4 adet soğan
3 diş sarımsak
Maydonoz
Tuz
Kimyon
İsot
Karabiber
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Buzlukta dondurduğumuz buzlar :))
bunları 5dk kadar yoğuruyoruz yani karıştırıyoruz
içine buzlukta dondurduğumuz buzlardan 5tane kadar atıyoruz yoğurdukça buzlar eriyor bulgurlar şişiyor ve eridikçe yine buz ekliyoruz buzların hepsi bitti ve bulgurlar tam olarak şişmediyse eğer biraz da soğuk su ekleyerek yoğurabilirsiniz derken yaklaşık 45 dk gibi bir sürede bulgurlar şişiyor ve köfte özleşiyor
sonra bakın tadına :)))
artık bulgurlar iyice yumuşamışsa ,
bir taraftan yağda 2çorba kaşığı kadar (isteğe bağlı)domates salçasını iyice kızartıyoruz tabi yakmadan :)(anneme kızarttırıyorum ben bulgurlar şişince :))
bunu hazırladığımız köfte hamuruna döküp iyice tekrar bi on dakika kadar yoğuruyoruz (aman elinize dikkat edin kızgın yağa bir anda daldırmayın)yağı içine işliyor
sonrada köfte şekli verip üstüne istediğimiz gibi ya nar ekşisi yada limon suyu ekleyerek
servis yapıyoruz
Afiyet olsunnn Canlarımm
Son düzenleyen: Moderatör: