- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
- Konu Sahibi pearlshine
Canım oriş teşekkür ederim denemeni tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyor pişman olmazsıncok frklı olmus pearlcımm basarılar dılerım tadı nasıll
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım oriş teşekkür ederim denemeni tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyor pişman olmazsıncok frklı olmus pearlcımm basarılar dılerım tadı nasıll
Teşekkür ederim minnoşEllerine sağlık canım
Yokta konu geçmişti acaba yapan kim diye
deneyeceğimCanım oriş teşekkür ederim denemeni tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyor pişman olmazsın
Rica ederim canımDenemeni tavsiye ederim canım gerçekten çok güzel oluyor çok teşekkür ederim
bunun tadını çok merak ediyorum hiç yemedim. son haftalarda çok duydum gördüm. illa tadına bakmak istiyorumSelamlar herkese Trakya kızçesi olmama rağmen sizlere Urfa yöresine ait bir tarif yapmak istedim , bence ülkemizin en büyük zenginliği bu bu tarifi çalıştığım bir okuldaki Urfalı öğretmen arkadaşımdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim , o zamandan beri yaparım , severek yeriz. Ben tarifi biraz daha pratik hala getirmek istedim tabi Urfa isodu da bulamadığım için hazır isot kullandım , Urfalı arkadaşlardan özür dileyerek tarifime başlıyorum tarifim çok lezzetli oldu, bunu da söylemeden edemeyeceğim
Yumurtalı Köfte
Malzemeler
Eki Görüntüle 3319396
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı isot
- Yarım demet maydanoz
- Alabildiğince su
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber
- 2 adet yumurta (arzuya bağlı yumurta sayısı arttırabilir. )
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Limon , nar ekşisi, tuz
Yapılışı
Eki Görüntüle 3319397
- Bulgur sıcak suyla ıslatılıp 10 dk kapağı kapalı bekletilir, tüm malzemeler eklenip güzelce yoğrulur ( ben yoğurduktan sonra daha ince kıvamlı olması için blenderdan geçirdim. )
Eki Görüntüle 3319398
- Tavaya yağ alınır iyice ısınan sıvı yağa bir kapta kırılmış yumurtalar eklenir ve cozur cozur pişirilir ve köftenin üzerine dökülür .
- Eki Görüntüle 3319399
- Yoğurmadan karıştırılır ve servis edilir afiyet olsun.
- Eki Görüntüle 3319400
Eki Görüntüle 3319401 Eki Görüntüle 3319402 Eki Görüntüle 3319403
Tadı çok güzel tavsiye ederimbunun tadını çok merak ediyorum hiç yemedim. son haftalarda çok duydum gördüm. illa tadına bakmak istiyorum
komşumuz geçen yıl aniden vefat etti. Allah rahmet eylesin Elbistanlıydı. ben yemedim de annem kaç yıl önce bir komşuyla ona gitmiş. size yumurtalı köfte yapayım demiş. annem diyor ki enfes birşeydiTadı çok güzel tavsiye ederim
Allah rahmet eylesin aynı durum bana da olmuştu , gittiğim okulda Urfalı bir öğretmen vardı, daha önce onunla çalışan öğretmenler yumurtalı köfteni çok özledik ,bir yumurtalı köfte yapsan da yesek deyip duruyordu , ben de ne kadar güzel olabilir ki diye düşünmüştüm , yeyince bu nasıl güzel bir şey ya diye şaşırmıştım ama onun isodu falan da urfadandı, benim kendi yaptığım da çok güzel oluyor ama onunki çok daha güzeldikomşumuz geçen yıl aniden vefat etti. Allah rahmet eylesin Elbistanlıydı. ben yemedim de annem kaç yıl önce bir komşuyla ona gitmiş. size yumurtalı köfte yapayım demiş. annem diyor ki enfes birşeydi
valla ağzım sulandı. ondan çok merak ettim
senin de eline sağlık canım
Isteee en merak ettiğim tarif gelmiş, hem de en sevdiklerimden biri yapmış yaa bence çok güzeldir canimmm kuzucuummmm ne güzel yapmışsın eline sağlık, sunumunda tam olmuş incitaneemmmmm harikasınSelamlar herkese Trakya kızçesi olmama rağmen sizlere Urfa yöresine ait bir tarif yapmak istedim , bence ülkemizin en büyük zenginliği bu bu tarifi çalıştığım bir okuldaki Urfalı öğretmen arkadaşımdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim , o zamandan beri yaparım , severek yeriz. Ben tarifi biraz daha pratik hala getirmek istedim tabi Urfa isodu da bulamadığım için hazır isot kullandım , Urfalı arkadaşlardan özür dileyerek tarifime başlıyorum tarifim çok lezzetli oldu, bunu da söylemeden edemeyeceğim
Yumurtalı Köfte
Malzemeler
Eki Görüntüle 3319396
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı isot
- Yarım demet maydanoz
- Alabildiğince su
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber
- 2 adet yumurta (arzuya bağlı yumurta sayısı arttırabilir. )
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Limon , nar ekşisi, tuz
Yapılışı
Eki Görüntüle 3319397
- Bulgur sıcak suyla ıslatılıp 10 dk kapağı kapalı bekletilir, tüm malzemeler eklenip güzelce yoğrulur ( ben yoğurduktan sonra daha ince kıvamlı olması için blenderdan geçirdim. )
Eki Görüntüle 3319398
- Tavaya yağ alınır iyice ısınan sıvı yağa bir kapta kırılmış yumurtalar eklenir ve cozur cozur pişirilir ve köftenin üzerine dökülür .
- Eki Görüntüle 3319399
- Yoğurmadan karıştırılır ve servis edilir afiyet olsun.
- Eki Görüntüle 3319400
Eki Görüntüle 3319401 Eki Görüntüle 3319402 Eki Görüntüle 3319403
Yaaa sen nerelerdesin kaç gündür , gözlerim senin yorumunu aradı paylaştığım günden beri , kiraz çiçeğim gelse , güzel şeyler yazsa da mutlu olsam dedim çok teşekkür ederim gönlü güzel kiraz güzelim, iyi ki varsınIsteee en merak ettiğim tarif gelmiş, hem de en sevdiklerimden biri yapmış yaa bence çok güzeldir canimmm kuzucuummmm ne güzel yapmışsın eline sağlık, sunumunda tam olmuş incitaneemmmmm harikasın
İnternet magduruyum kuzuuu seni yerimmmm bayildimmmmYaaa sen nerelerdesin kaç gündür , gözlerim senin yorumunu aradı paylaştığım günden beri , kiraz çiçeğim gelse , güzel şeyler yazsa da mutlu olsam dedim çok teşekkür ederim gönlü güzel kiraz güzelim, iyi ki varsın
Çok teşekkür ederimEllerine sağlık nefis görünüyor bunu tatmıstım çok begenmistim