Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Merhaba, ne yaptınız bilmiyorum ama böyle bir adamdan önce çocuk yapmayın sonrada bu adamı bırakın. Hayatınızı mahvetmiş bu kadar bencillik, iki yüzlülük olur mu? İnsan eşinin ihtiyaçlarını almakta mont yeme içme vb bu kadar cimri nasıl olur.

Çok saçma krediyi hangi parayla ödeyecek işi bile yok utanmıyor mu hiç.

Tam tahmin ettiğimiz karakterde biri,sizi yolunacak kaz zannediyor ...Dikkat edin istediğini alamayınca manipüle etmeye başlayacak geçim, kira derdi , işsizlik derken bencil ve vicdansız olduğunuzu söyleyecek,aile olmadığınızı, paylaşmayı bilmediğinizi, önce cezalandiracak sonra sizde yaprak kimildamazsa yanasacak,bebek isteyecek öyle ya da böyle sizinle neden evlendiyse o şartları zorla sağlamaya çalışacak. İşler bayağı cirkinlesecek ona göre hazırlıklı olun.....

Merhaba arkadaşım ben de mecburen evlendim,anne babası sürekli evlenin ne zaman gün alıyorsunuz vs dedi .1 ay sonra falan evlendik, bekarken 8 gün fareli odada bile kaldım düşün.İzmir doğma büyüme bunlar ama anne babası amcası vs insan değiller hadsiz saygısızlar kıyafetime inancımıza et yemeyişimize bile laf ettiler hala ediyorlar uzun süredir gitmiyoruz köye.E tabi koca susarsa ezen çok olur taviz verdi.Bursada yaşarken eski müdürümün olumsuz referansı yüzünden iş bulamadım torpilim de yoktu şansım yok,e anne baba laftaysa özellikle anne çok hain ve adaletsiz baskıcıysa saçma ve tehlikeli şeylere atılıyorsun maalesef.Biz babasının evine taşındık 3 ay kirada kaldıktan sonra ama babası kuruş yardım etmedi 2.el bulaşık makinesini, paslanmış demir yatağı layık gördü.8 gün köyde babası annesinin evinde kalırken iyice sinirlendim ben Bursa'ya dönüyorum dedim çarşıdan bir anda köye doğru arkama bakmadan gittim peşimden geldi konuştuk köye varınca,emekli abisinin sayesinde öğrencilerin bol olduğu semte gitmiştik.Neyse işte.Bizde her şey ters oldu nikaha da kimseyi çağırmadık madem baskı yapıyorlar hakları yok her şeye karışmak saygısızlık lafta insanlar vs derim hâlâ.Gelinlik giymem için bile benim annemler ve onunki annesi zorladı delirttiler beni . Giymedim dandik bir belediyede nikah oldu kuzeni şahitlik yaptı bir de yabancı bir amca.Hiç hevesim vs yoktu.Evlendik perde halı bile yoktu,madem evleneceksin birikim yapmamışsın boş boş kullandırmışsın kendini babana amcana vs tarlada çalışıp aç bile kalmışsın kendine saygın yok dedim hep.Halasina da demiştim bunu dobrayim onlar gibi değilim dedikoducu yobaz vs.Dedektörle amcasıyla dağda gidip elmas,para arayacakti ben ısrarla kızdım kavga vs babamı aradım.Kira öder gibi eve girmek istedi Babasını ve emekli abisini aradım babamı aradım boşancam ondan sonra naparsa yapsın bunu çekemem artık bekar gibi davranıyor hayatı toz pembe görüyor dedim . Zamanında kafe açmış 2 kez ,750.000 borca sokmuş babasını,bir yandan adama hak veriyorum bıkmış artık.Güvenlik belgesi var onun da benim de ama ben uzun süre ayakta çalışamıyorum o yüzden her işi yapamıyorum şuan part time olarak mağaza işinde başvuru yapcam birikim yapıp boşancam başından beri diyorum yüzüne tutturdu çocuk diye,sana güvenmiyorum özellikle manevi anlamda vs dedim,evlenmeden önce konuşsaydin madem bu konuyu da ve sevgili olmadan baskıyla evlendik cahil anne baban yüzünden oldu her şey dedim diyorum hâlâ bazen.Seni anlarım yani,genel olarak mantıksız hareketlerde acayip bayağı ve çok yavaş işe gidecekken bile mıymıy,bu mağazada depoculuk işini bile ben buldum.Ben dedim mağazalara başvur gıda sektörü gibi kölelik değil bazı yerlerde ve saatleri belli vs iyi iş

Evi satip ev alirsaniz yeni evin bedelinde eski ev kadar hakkiniz olur evet ama uygulama kısmı cok cok zor.

Bu adamdan bi cacik olmaz. Bugun degilse 5 6 seneye bosanirsiniz. Bu yuzden sakın ortak krediye- borca girmeyin, gizlice birikim yapmaya bakin muhtemelen cocuk sahibi olduktan sonra bosanacaksiniz

Kesinlikle öyle çok doğru aksine kurnaz yani art niyetlilere kurnaz diyoruz insan olmayanlara

Bi de boşanma durumunda evliyken alındığı için eve ortak olacak . Yazık o anne babanın emeğine

Bence klasik erkek. Sizin de ona uymanızı istiyor ailesine düşkünlük dışında sürekli onlarla olmak istemesi sizinleyken sıkılması artık belirli bir zaman sonra konuşacak paylaşacak şeyler azalınca canı sıkılıp ailesine sarıyor. Sizin sevginiz bu evliliğe ve devamına yetmeyebilir. Bu şekilde bencilce davranması sizin ona olan sevginizi ve ondan vazgeçemeyeceğinizi bildiğinden. Biraz da eyvallahım yok modunda olun kendini vazgeçilmez sanmasın onu bırakmayacağınızdan çok emin önce bu konuda onu biraz silkelemeniz lazım. Kocalara fazla yüz vermek para vermek hayatlarını kolaylaştırmak hep kadınlardan eksilten durumlardır. Arkadaşlarınızla çıkın biraz tek kalsın madem gelmiyor sizin bir çevremiz olduğunu bilsin. Sen gelmezsen başkaları da var hayatımda misali. (Kadın arkadaşlardan bahsediyorum yanlış yerlere çekilmesin) ben işten koşa koşa eve gelip işlere kol sıvarken eşim arkadaşlarla takılıp 2 saate gelirim derdi. Bende sevinirdim aman sosyalleşiyor diye. Ah salak kafam bazen bazı şeyleri yaşamadan görmeden çok değer vermek kendini paçavra etmek erkekleri “oh be rahatım artık “durumuna sokmak hiçte mantıklı değilmiş. Sonra herşey senin görevin oluyor ve çocukla birlikte görevlerin de katlanıyor.

işin kötü yanı evlenmeden yurtdışına vs. gidemezsin denmiş şimdi de babasından para almazsa yine gidemez, alsa babası "kocan neden çalışmıyor" filan derse ne olacak? çünkü babamlar serttir diyor. ya diyecek "evet çalışmıyor ama ben gezmek istiyorum" -ki bunu dese ailesi "aman tamam boşanmayın da biz verelim para ne lazımsa" diyecek kişilermiş, işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Yani ailesine bişey de diyemez. mecbur oturacak evde.

evlenmeden sevişmemiştir de. şimdi de içinden gelip sevişmiyor.

hakketen "evlenem de özgür olam" diye gelinen yere bak. ne para var ne huzur ne cinsellik. umarım toparlarlar da böyle nasıl toparlanacak bu evlilik bilemiyorum ki.

e siz demediniz mi "biz daha aile bütçesi yapamadık, sen iş bul, şu borçları ödeyelim, bi önümüze bakalım, bi ne kazandığımıza ne harcadığımıza bakalım, kredi çekince nasıl ödeyeceğiz bu durumda"
gibi bir şeyler???

bunu deseydiniz görürdük ne cevap vereceğini
e kem küm sıkıştığımız yerde babanlar, filan derse hakketen tüm iyi niyetli olma çabalarımız boşunaymış diyecem...

ha ama adam da diyebilir ki "ben neden genç zengin kızı aldım, babasının parasını yemek için" ben artık yeni nesil erkeklerde bunu da duyarsam şaşırmıyacam.

çünkü 4 yıllık okul bitirmiş ama yaş hemen hemen 30 olmuş daha inşallah becerebilirse polis olacak bir errrkek tanıyorum (vatan millet sakarya da bi arkadaşımız, pek erkek, lafta) şey diyor "k.baban yoksa, enişten de mi yok?" yani babası zengin değil, bekar daha işi yok k.peder zaten yok, ablasının kocasından geçiniyor, harçlığını filan zaten yıllardır ablası veriyor. ve açık net direkt diyor k.peder parası yiyene kadar enişte parası yiyecekmiş...

Bence evlilik öncesi eşiniz sizi tavlamak için güzel rol yapmış.
Mesela hesabı hep o odeseydi ne düşünürdü acaba sesini çıkarır miydi bunu merak ettim doğrusu.
Bence birbirinize uygun değilsiniz yol yakinken bosanin hayatınıza bakın derim.
Ayrıca aileyle günde 5-6 kez konuşmak normal değildir böyle tipler bana çok itici geliyor.

Valla yorum yapanların hepsi birbirinden zeki tecrübeli kadınlar bence sen kulak ver yazılanlara
ayy evet tamda tahmın ettiğim gibi bi süre sonra senın yüzünden oldu sen böyle bi kadınsın işte savruksun beceriksizsin hattaa bi sonra güzel değilsin yetersizsinlere başlayarak önce psikolojıyı bozup manıpule etmeye nartistlik duygularla kendi isteklerını yaptırma çabasına girecek. Zaten kiranın yarısını siz ödüyormuşsunuz bu sekılde devam ederım paramıda vadeli faize koydum ek gelir olur dersiniz. Ya gökten zembille inip maddiyatlara ortak olma çabaları çok muamma geldı. Böyle kadın avcıları var zaten çok duydum şık şıkıdım marka giyip yalnızsa lüks mekanlarda takılıp zengin kadın bulma ondan yararlanmak istryen erkekler var dışarıdan görsen zengin sanarsın ama hava civa içi boş kimlikler. Seninki evlenerek eve ortak olma cabasına girmiş zaten evlenmeden sen ev param var ev alırız demişsin sanırım o da ooo tamam demiş olan bu sanırım. Evde alsanız arabada alsanız ortak mal olur illa ev alıcam derseniz baban kendı üzerine alsın evi bişey demeye hakkı yok zaten babam öyle istedi dünyanın bın bır türlü hali var kızım dedi der kaparsın konuyu ona laf düşmez o kim ki

Ben size kendimden örnek vereyim. İkinci evliliğimi yaptım bir akademisyenle evlendim.
Aileler hiç karismadi tüm eşyaları kendimiz aldık.
Evet borcumuz vardı benim öyle aman aman bir maaşım yok çalışmadığım bir dönem de oldu hatta.
Ama kalem kalem hesap yaptık evet zor zamanalrimiz oldu fakat keyfimizi de hep gozettik.
Mesela konser tiyatro tatil dışarda içmek vs bunlar bizim için önemli şeylerdir.
Borçlar şimdi azaldı baya rahatladık.

Ama sizin eşiniz başka şeyler çeviriyor gibi geldi bana.
Zamanında sizin gözünüzü boyayıp pahalı mekanlara götürmek için borç yapmış sanki sadece eşya borcu değil bunlar.
Tek tek hesapları kontrol edin borç ne borcu kalem kalem öğrenin.
Ne zaman bitiyor bu borçlar tarihi ne ?
Kredi kartı mi hangi karta borç var mesela?
Geliri maaşı ne kadar bu adamın ?

Merhabalar, ilk önce okurken eşinize karşı iyi niyetli olmaya çalıştım, empati kurmak için çabaladım ama çok falsosu var gerçekten. Markette falan hesaplı harcamaya çalışmasını tamam eyvallah ama borcu varsa bu devirde erkek adam mobbing yapıyorlar deyip işini bırakmaz. Altınları da bozdurtmuş, sana kredi de çektirtmiş. Bir de evi satmıyorsun diye çemkirip üste çıkmaya çalışıyor. Sakın sakın şu aşamada satma evini. Diğer türlü boşanırsanız yeni alınan evin yarısı onun olmuş olacak. Bedavadan ev sahibi olacak. Kira masrafından da kurtulacak. Diğer türlü karısı her şekilde evin giderlerine destek oluyor zaten. Akıllı ol bacım. Sen baştan beri hep destek olmaya çalışmışsın. Bence biraz geri durmalıydın maddi konularda. İyi niyetinden yapmışsın. Ama artık uyanma vakti. Bende hemen kestirip at boşan diyemeyeceğim. Çünkü ilk zamanlar erkekler aile olma aşamasında biraz bocalayabiliyorlar. Senin sınırlarının da farkında olması lazım. Biraz gözlemle, kendi sınırlarını koy derim maddiyat ve aile konusunda. Eğer çabalıyorsa, iyi niyet görüyorsan yürüyebilir ama diğer türlü kendini yıpratma. Seni sömürmesine izin verme. Evi geçindirmek en başta erkeğin görevi. Diğer türlü sen destek olursun zaten.

Benim hikayeme benziyor tam boşanacaktım hamile olduğumu öğrenince vazgeçtim ama sonra yine devam etti şu an yine ayrılık aşamasındayım. Gelecek göremiyorsan yol yakınken kendine yazık etme. Hele çocuk falan hiç düşünme.

Adam ne mal olduğunu ilk zamanlar göstermiş te sen görmemişsin. İlk görüşte bu kızla evlenecem diyen adam o kıza hesapmı ödetir. Eşitlik meşitlik filan olayı değil normal arkadaş olsan tamam ama evlilik gözüyle baktığı kıza hesap ödeten adam hemde birden fazla sıkıntı yani hangi devirde olursan ol.

Ha bu arada bence ailesine para yardımı yapıyor. Yapsın sorun değilde söylemesi lazım. Yinede gemileri yakmayın ona ulaşmak için bir yol bulun konuşun erkekler pek anlamaz ama umut işte. Birde evli olabilirsiniz ama çantada keklik imajı vermeyin. Kaybetme korkusu olsun ve ailenizin her şekil arkanızda olduğunu bilsin. Bence.

Hakikaten nasıl birşeyden bahsedildi şimdi olduğum gibi kaldım gerçekten .Bu konuda bazı şeyleri içinize atıp beklemek sizi daha kotu yapar . Adımini atmalisin . Atmasanda illa bir yerde patlarsiniz . Herşey bir yere kadar. Karşınıza alıp bu şekilde devam ederse evliligimizin devamlılığı olmayacak diyebilirsiniz. Birşeyler yapmak lazım. Susarak bu şekilde devam edecek yada daha çok ezerler.l Ezdirme kendini .

Bak canım kardeşim. Ya valla sana üzülüyorum yaa. Bak ben bekarken birikimim vardı. Evim de var hamd olsun. Kendim mühendisim. (Bunu hava atmak için yazmıyorum gerçekten anlaşılsın diye yazıyorum) Eşim ise işçi. Çok çalışkan. Çok özverili. Akıllı. İşini bilen. Zamanında birikimini yapmış. Evini, arabasını almış bir adam. Genç de. İnan sana yemin olsun. Birikimimi biliyor. Ev kiramı biliyor. Kesinlikle kira zammima karışmaz.Zerresine dokunmaz. Talep etmiyor. Aksine benim birikimin üstüne kendi kazancından koyuyor.
Gördün mü aradaki farkı.... Gör diye diyorum. Kocanın terbiyesizliğini gör. Senin malına değil talep de bulunması dil bile uzatamaz. Kendi mülkünün tasarrufu sana aittir. Karışamaz. İster atar ister satarsın. Böyle bir imkanımız varken kiraya mahkum ediyorsun. Babasının malı mı? Çok sinirlendim. Ona ne ona ne yaa. İmkanımızmıs sen kimsin? Sonradan gelmişsin. Ya huuu benim kocam evlenmeden arabasını almış. Been kesinlikle ağzımı açmam. Ne demek. Saygı duyarım. Adam emek harcamış. Almış. Saygı duyacağına minnettar olacağına bir de üste çıkmış. Karakter meslek ile olmaz. Aile de ne gördü ise o. Pis herif.
Uzuun bir süre ev konusunu kapat. Elini maddi olarak üzerinden çek. Gerçek yüzünü daha iyi göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…