Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Evet canım kesinlikle pasif agresiflik çok var. Düzeltmeye çalışıyorum. Yorumun için çok teşekkür ederim
Pasif agresiflik olsa o evde duramazsin. Kocan pasif agresif olsa dili uzun olmaz. Fikirlerini, tavırlarını belli ediyor. Pasif agresifleri anlaman için müneccim olman lazım. Senin kocan düpedüz şark kurnazı.

Ben de böyle düşünüyorum

Merhaba , 3. Evliliğinizden boşanıyor musunuz, geçmiş olsun

Canım senin durumuna daha cok üzüldüm Şuan, çalışıyor musun , hastalığın nedir tam olarak

Sizin aradığınız erkek rolüne girip sizi tavlamış malesef eşiniz

Konu 26 sayfa, 508 mesaj olmuş, herkes söylenmesi gereken herşeyi söylemiş. Ama konu sahibi "altı ay erken, bi altı ay gözetleyeceğim" diyor. Beni yanlış anlamasın da olayın ciddiyetini anladığını sanmıyorum, anlasa bile bir aksiyon alacağını düşünmüyorum. O ışığı alamadım yazdıklarında, son ev konusunda adamın tepkisi herşeyi açıkça anlatmasına rağmen...

Tüm yazdığını okudum bazı arkadaşların dediği gibi uzun sürmez bu evlilik ayrıl gibi cümlelere kesinlikle katılmıyorum. Bekarken seni kandırmak için değil senin gönlüne hoş etmek için belki de seni o lüks mekanlara götürdü ama evlenince sorumluluk arttı bir evin geçimi kolay değil yeri gelmiş aç yatmış diyorsun demek çok zor şartlarda büyümüş sana bir modda 5000 TL vermek çok kolay geliyor ki ona çok fuzuli gelebilir Senin fedakarlık etmen lazım çalışıyormuşsun zaten lüks cilt bakımlarına harcadigin parayı kendi maaşınla da alabilirsin kusura bakmayın hanımlar ama evlilik erkeğin üstüne yığılma değil. Çift terapisi almalısınız her ikiniz de kendi açınızdan yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde bakabilirsiniz birbirinizi tanımaya çalışıyorsunuz yeni evlisiniz geçer bunlar yuvayı kurmuşsunuz yıkmak bu kadar kolay olmamalı

Bir ilişki nasıl başlarsa öyle gider.Sevgililik okey güzel başlamış güzel gitmiş.Nişanlılıkta nasıl başladıysa öyle devam etmiştir.Süreçlerinizi tekrar gözden geçirin ne demek istediğimi anlayacaksınız.Maalesef evlilikte nasıl başlarsa öyle gidiyor.

Bazı yorumları tecrübeleri okudum size yazılan.Boşanmış çok çektiğini söyleyen kadınlar vardı.

Bazı yorumlarda da bende çektim ama düzeldi diyen kadınları okudum.

Ben bu iki kadın şeklinden birisi değilim.yarın 30 yaşımı bitiriyorum 5 yıldır evliyim.Evliliğimde sorun yok şükür.Temkinli davranarak evlendim.Eşimden önce de ailemde,abilerimin,kuzenlerimin evliliklerinde fark ettiğim en temel şey bir şey nasıl başlarsa,nasıl alıştırılırsa öyle gider olayıydı.

Kötü bir evlilik tecrübem yok belki ama etrafımdaki evliliklerden pay aldığım ana konu da şu; zaman asla geri gelmiyor.Annem yıllarca babam ve ailesinden çekmiş.Ama boşanmadığı için otomatik olarak bizde çektik.Birisi şey yazmış “eşin ailesine düşkün bırak olsun daha iyi kendi çocuklarına ailesine de düşkün olur”.Mesela ben bunu babamda görmedim.Kardeşlerine düşkün olduğu için bize babalık yapamadı.Parasal olarak değil manevi olarak.Bir sarılma bir öpme bir şevkat olarak.Babamın baba olduğunu kardeşleriyle arası bozulunca anladım(3-5 yıldır)Ama zaman asla geri gelmeyecek.Yaşatılanlar unutulmayacak.Annem halen hakkını helal etmiyor iki cihanda elim yakanızda diyor hepsine.

Mesela en büyük abim.O kadar çabaladı ki yengem değişir diye.Çok sorunları var kendi ailesinde o yüzden bu kadar hırçın,intihara meyilli davranışları var, kendine zarar veriyor şevkat göstereyim diye o kadar bekledi ki.Hatta bir dönem iyileşir gibi oldu yengem meğer çocuk yapmak içinmiş.Maalesef bi tane de yeğenim oldu.(canım yeğenim konu aile birliğinde büyüyemeyeceği için üzülmem).5 yılın sonunda abimin psikolojisi alt üst oldu ve aldatılmış olarak ayrıldı eşinden.Abimin 25-30 yaş aralığını kim geri getirecek şimdi? Yeğenimin hayatının karmaşıklığının bedelini kim ödeyecek?

Yani canım kız arkadaşım,canım kadın.Her şeyden önce kendini düşünmelisin.Mental sağlık tüm beden sağlığının anahtarı.

Sana boşan direkt demiyorum.Yazdığın konudan anladığım zaten sen herşeyin farkındasın.Ben sadece süreci uzatma diye tavsiye ediyorum.Bu yaşlarını bu seni bir daha geri getiremezsin.Bazı konular vardır kırmızı çizgilerin olmalıdır.Mesela eşimle de sık sık bunları konuşuruz.karşılıklı olarak kırmızı çizgimizin aldatma konusu olduğunu, ilgisizlik gibi konular olduğunu birbirimize söylüyoruz.
Yani sadece bu değil.Herşeyi konuşabilmeli insan eşiyle.yeri geldiğinde En iyi dostun,sırdaşın,ev arkadaşın,yatak arkadaşın,yol arkadaşın,psikoloğun,hasta bakıcın…. olabilmeli.Asla kahve içmek istediğin gibi basit şeyleri bile çekinmemelisin.(bana kızanlar eleştirenler olacaktır.ki daha önce eleştirildim ve uyarıldım da eşine herşeyi anlatma,gizlin olsun diyenler oldu) her ilişkinin dinamiği farklıdır belki bilmiyorum. Ama insanın yorulduğu,ruhunun daraldığı zamanlarda sığınacak limanı evine koşmalı.Evinde de en aşina olduğu en kendi gibi olduğu birileriyle olmalı.Aile demek bence hesapsız kitapsız olan olmalı.

Çok uzattım belki lafı ama işin özü zamanını daha güzel şeylere harca,doyasıya yaşa.Ömrün uzun bahtın açık olsun kadın arkadaşım

bu arada evet çok muhafazakar bir aile ve boşanma kararımı desteklemezler.
Ayrılmanın muhafazakarlıkla alakasını pek çözemedim. Ayrıca annenle baban kendileri ayrılmışlar demek ki o kadar muhafazakar değillermiş. Bana bu kısım biraz sallama gibi geldi

Sırf bu konuya tetiklendiğiml tekrar giriş yaptım foruma. Öncelikle çok geçmiş olsun ama yolun sonu belli.
Çok benzer şeyler yaşadım. Düğünü kendisi yapmış haberim yok full borçta bi de bana diyordu istediğin yerde oldu. Ben de ailesi yapıyor diye bişey istemedim bilsem borç olduğunu öderiz diyip çırağanda yapardım belki. Balayından döndük birikim yapalım adı altında maaşımı ona atmamı önerdi. Birikim yapılacaksa sen bana at o zaman dedim baktım ık mık yapıyor ortak hesap dedim konu kapandı herkesin maaşı cebinde kaldı. 6. Aya doğru artık evlilik çatırdamaya başladı baktım elini cebine atası yok. Unutmuyorum canım baklava çekti al dedim unuttum dedi sonra eve gelince ertesi gün hiç ince düşünmüyorsun unutmuştun bari bugün alsaydın dedim paran mı yok al dedi. Ama benim olduğum yerde tatlıcu yok diye alamamıştım konunun zaten parayla alakası yoktu. Sonraki tartışmalarda konu hep paraya bağlandı kirayı ben ödüyorum sen şunu ödüyosun maaşını ne yapıyosun diye hesap sormaya başladı. Zaten herhangi bir ilişkide bakın evlilik değil arkadaşlık vsde de para konuşulmaya başlandı mı ilişki bitiyor.
Ben 1 sene de koşarak kaçtım boşandım setimi çaldı. Hep altınlarımı bozdurmak istedi çok şey yaşadım ama kurtuldum.
Adamlar artık 1+1 kafasıyla evleniyor. Biz sadece hem beleş seks hem de maaş kartıyız. Bunu da çaktırmadan kAndırarak köprüyü geçene kadar güzel idare ediyorlar ama gerçek yüzleri ortaya çıkıyor.
Tavsiyem eşinizle hislerinizi paylaşmanız en başından beri neden böyle olduğunu sorgulayın karı kocasınız konuşun ve maaş kartınızı alın

Sakın düzelir diye Çocuk yapma , daha çok bataklığa düşersin..

Bence boşan bitsin. Zaman geçtikçe daha da eziyet olacak sana ( kendimden biliyorum )
Seviyorum diyorsun ya . Bu erkekler öyle yaratıklar ki çoğu zaman varlıkları dert, yoklukları yara gibi oluyor...

Sizde kendimi gördüm şuan boşanma aşamasındayım sakın devam etmeyin boşanın

Sen böyle ailene anlatmadan 6 ay beklersen, o 6 ayın sonunda noldu simdi rahat mi batti da bosanmaya kalkiosun derler. Seninki gibi bi aileye surekli sikayetlerini anlatman lazim. Ailesi bizi rahat birakmiyor, kocam bana bi montun lafini yapiyor, disarda bi kahve icmek bile lüks oldu vs. Zamanla onlar demeliler boşan diye. Hic bir sey yapmadan neyin degismesini bekleyeceksin 6 ay.. Kocan değişmez daha kotu olur.

Sen mi hizmet ediyorsun? Cagirinca kendi ağırlıyor mu yoksa? Bence ayda bir bile cok her hafta geliyorlarsa büyük sıkıntı bu. Kendisi gitsin ailesine cok merakliysa.

Katılıyorum. Her gün her dakika şikayet halinde olması lazım. Size anlatamadığım başka özel şeyler de var desin hatta. En büyük kötülüğü anne babası yapıyor yazık. Adamın sinirleri psikolojisi sağlam. Yıllarca bu modda kalabilir. Bu saf kız sanıyor ki birden tanıştılar aşık oldular. Adam uzun uzun işlemiş plan yapmış, kıçına don almayıp lüks yerlerde bir iki takılmış ve ne tesadüf ki kızın en sevdiği restoranı o da seviyormuş. 6 ay diyor hala, bu adam kondom bile deler o sürede. Bu kadar para pul içinde yaşa ama kızın özgürce istediğini yapamasın. Lafta koruyacaklar ama kurda kuzu emanet etmişler.

Yalnız özgürlük dediğin de beleş verilmiyor kimseye. Ailemin imkanlarını sonuna kadar yaşayayım, tırnağım bile kırılmasın, lüksümden kozmetiğimden geri kalmayayım ama istediğim hayatı istediğim gibi yaşayayım diyorsan böyle ailede zor iş. Evi arabayı kredi kartlarını mı alıyorlar alsınlar. Maaşı işi iyi, kendine bakabilir. Gerekirse paranızı da imkanlarınızı da istemiyorum deyip kapıyı çekip çıkması lazım. Ailem çok muhafazakar, onu kabul etmezler buna izin vermezler demeye devam ederse mutluluk nedir bilmez. Bu çakaldan kurtulur başka çakalın tuzağına düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…