Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Siz 18 yaşında evlenmişsiniz. Aradan 2 yıl geçmiş. 20 yaşındasınız daha. Bir çok genciz bekar olduğu yaşta 2 yıllık evlisiniz ve mücadele içinde olup rayına oturtmussunuz. Bu yaşlar dogrulari pek kavrayamama yaslari oluyor. Yaş oturdukca bazı şeyler düzeliyor aynı siz de olduğu gibi. Ama konu sahibi ve eşi yasini almış insanlar. Yani eşi 31 yaşında. 31 yaşındaki adam artık olgunlaşmış adamdır. 25 yaş sonrası kirilmadir. 25'ten sonrası aydınlanmaya başlama dönemidir. Yani ben niye montu alayım diyen bir adamın siz değişebilecegini mi düşünüyorsunuz? Ya da karısı ısrarla evim pis demesine rağmen hâlâ sen ailemi istemiyorsun diyen adamın değişeceğini mi düşünüyorsunuz?
Bazı insanları yoklukla terbiye ederek yola getirebilirsiniz. Ama konu sahibinin ben yoklukla yola geleceğine de inanmıyorum. Çünkü sevdiğini düşünmüyorum. Daha 6 aylık bir evlilikte bir adam cinsel hayatında soğukluk yaşıyorsa karısı ağlarken dönüp yatabilen vicdani varsa bu adamı terbiye edemezsiniz.
Kimsenin evliliği mükemmel olmayabilir ama tölere edilecek şeyler vardır edilmeyecek şeyler vardır. Konu sahibi eşine de güvenmiyor ki yıllar sonra ilk kez siteye konu açmış. Kişi kocasini tanır.

tabiki öle ben 21 yaşındayım şuan ama eşimde 30 yaşında aynı yaşta diğer adamla ben eşime kaybetme korkusu yaşattığımdan beri ayrılık konusu yada aile içi durumları asla açmıyo belki faydasına olur die dedim kötü bi niyetim yok benim bazı adamlar kaç yaşına gelirlerse gelsinler eğer bu kadına nasıl davranırsam davranıyım ne dersem diyim zaten ayrılmaz kafasında olup yapıyorlar umursamıyorlar tabiki onun iradesi nasıl ne yapmak isterse kendi kararı kendi hayatı herkez farklı yorumlarda bulunmuş kız direk o yorum yapılan şeyi uyguluyacak değil hepsini okur düşünür eşinide tanıyor zaten ona göre bi yol izlenim yapar hangisi ne doğruysa onun için hayırlısı neyse o olsun

Kızımız sayisalci ama hiç bağımsız yasamamış ki migren...

Okurken bile ailesinin yanındaymış, baba evinden ancak evlenme koşuluyla ayrılmasına izin verilmiş.

Kadın olsun erkek olsun, eğitimli veya eğitimsiz, evlenmeden önce birkaç yıl bile olsa aileden bağımsız yasamamış , kendi ayaklari üzerinde durmayı ogrenmemis , ev çevirmeyi , bütçe yapmayı, insan değerlendirmeyi bilmeyen , cinselliği tanımayan iki insan evlenince sağlıklı evlilikler kurulamıyor, e bizim toplumumzda da sosyal kültürel dinsel ekonomik...vs olarak bu pek mümkün olmadığı için yapılan evliliklerin yüzde 80 i baştan sakat doğuyor...

Aile yapımızın bozuk olmasının en büyük sebebi bu bence....

Ablacim adam essek bulmus uzerine semerini vuruyor. Buna evin erkegi gib hissetirsen ne olur hissettirmesen ne olur.
Bastan niye soyleyememis dugun masraflarini ben yapiyorum ailem odemeyecek biz odeyecegiz diye.
Hadi issiz gucsuz, calisan kadindan ne diye yemek, utu bekliyor. Bir zahmet yapiversin isi gucu yok bari ev isini yapsin. Bir de yetmiyor anasini kakalamaya calisiyor densiz.

İnsanın zoruna gider tabi gitmez mi? Bunları ailene muhakkak anlat çünkü senin evlilik iyi geçmiyor gibi görünüyor sonu hayır değil

Aa kiza evini sattirip yeni ev almaya da mi calismis????
Bunu yaparsa konu sahibi tam bir enayidir. Kendi evi evlenmeden once oldugu icin bosanma durumunda hak iddia edemez ama bir sekilde bu ev sekil degistirirse onun da ustune konar bu densiz adam.

merhabalar valla bana göre tipik bencil bir erkek yerinde olsam çocuk falan olmadan boşanmayı düşünürdüm çünkü kimse kimseyi degiştiremez ayrıca senin lüks içinde yaşamış olman onun da fakirlik içinde yaşamış olması senden böyle bir intikam almasına hak degil.

Bu arada bende böyle deneyim yaşadım ve bir astologdan akıl aldım harita baktırıp ve dedikleri çok doğruydu eğer istersen profosyenel bir bakış açısıyla da bakabilirsin duruma. …. bir çok kişi de gitti ne yapmaları gerektigini öğrendiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aa kiza evini sattirip yeni ev almaya da mi calismis????
Bunu yaparsa konu sahibi tam bir enayidir. Kendi evi evlenmeden once oldugu icin bosanma durumunda hak iddia edemez ama bir sekilde bu ev sekil degistirirse onun da ustune konar bu densiz adam.
Neyse ki uyandı, satmaktan vazgeçti. Anne babası iyi hoşlar ama kızı sanki fanusta büyütmüşler. Evlenince yaparsın, eşinle gidersin, tek olmaz yalnız olmaz diye diye birey olmasına izin vermemişler. Gezip tozmayınca flört etmeyince karşı cinsi tanıyamıyorsun. Maalesef bana öyle geliyor ki boşanmasına da karşı çıkabilirler. Yani adam iyi yere dükkan açmış.

Forumda reklam yapmak yasak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay nasil aileler azicik bir insani salarsin ya dicem ama iste ozgurlukleri kimse eliyle ayagiyla vermiyor insana. Soke soke alacaksin o ozgurlugunu. Bir esaretten cikip baska esaretin boyundurugu altina girmis bu kiz.
Bence bosanip ayri eve cikip biraz gercek hayatla yuzlesmesi lazim. Kendi kendine kahve aldiginda baskasina bu derece muhtac kalmamanin degerini anliyor insan.

birbirinize denk olmanız önemli. daha şimdiden böyleyse ileride çok daha zor günler olur ben sizi anlıyorum çocuk olmadan bir karar verin bence. ama öncesinde aile terapistine gitseniz iyi olur muhtemelen gitmek istemeyecektir siz deneyin şansınızı çocuk olduktan sonra gerçekten karar almak çok daha zor oluyor.hayat kısa pişman olmayın bazı şeyler için

Merhabalar. Sizinle ortak noktalarımız olduğu için empati yapabildiğimi düşünüyorum. Ben de Bağdat Caddesi’nde büyümüş, özel okullarda okumuş, durumu iyi olan, muhafazakar ama maddi durumuna göre mütevazı yaşayan bir ailenin kızıyım. Eşim zorluklarla büyümüş, hep çalışmak zorunda kalmış ama okuyup kendini geliştirmiş birisi. Eşimle üçüncü buluşmamızda çok üzgün ve samimi bir şekilde bana şöyle söyledi ‘‘ Ben sana çok yüksek standartlı bir hayat sunamam``. Biz bu konu üzerine uzun uzun konuştuk. Ona ailemin beni lüks ve şatafat içinde büyütmediğini, dengeli bir harcama yapım olduğunu, bazı şeylere para harcamaktan çekinmezken bazı şeylerde de tasarruf etmeyi sevdiğimi detaylı bir şekilde anlattım. Bütün bu farklılıklara rağmen mizacımız benzediği için çok iyi anlaştık ve ilişkiye başladık. Tabii ki farklılıkları yaşadık. Mesela ben dışarıda çok sık kahve içerken eşimin böyle bir alışkanlığı yoktu. Ya da ben Zara‘dan alışveriş yapmayı normal karşılarken (Zara sonuçta Prada değil diye düşünürken) eşimin ve ailesinin daha önce Zara‘ya girdiğini bile sanmıyorum. Tabi biz bu durumları görmezden gelip içimize atmadık. Çünkü evlenmeyi dünüşüyorsam bunları irdelemeliydim. Konuşmalarımız sonucunda eşimin bu konularda esnek olduğunu,farklı alışkanlıklarla bu yaşa gelsek zamanla birbirimize benzeyeceğimizi ve sorun olmayacağı kanaatine vardım. Neyse biz evlenmeye karar verdik,aileler tanıştı herkes birbirini sevdi. Eşimin ailesi de çok anlayışlı ve görgülü insanlar sağolsunlar. Düğün sürecinde ne altınlar ne eşyalar ne de düğün konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Her şeyi eksiksiz yaptılar. Eşim ben böyle bir kızla evlenmeye karar verdiysem sorumluluğunu almalıyım kafasındaydı. Eşimin daha önceden güzel bir birikimi olduğu için neredeyse hiç borçsuz evlendik. Şimdi 1.5 yıldır evliyiz ve diyorum ki Allah ondan razı olsun. Söylediği bazı şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum ki daha iyi anlatabileyim: Senin paran senindir, evimizi geçindirmek benim görevim. Kartımdan istediğin gibi harcama yapabilirsin. Seninle evlenip sonra hayat standartlarını düşürmeni senden isteme hakkım yok vb…
Zamanla o bana yaklaştı ben ona derken orta yolu bulduk. Artık AVM’de iken o bana diyor kahve molası verelim diye Bu çok hoşuma gidiyor çünkü ilk başlarda hiiiçç yapmazdı. Aklına gelmezdi alışkanlık meselesi. Ben çok kıyafet alan biri değilim eşim diyor hadi sana kıyafet alışverişi yapalım diye. Mesela yurtdışına tatile gittik ikimiz de çok istediğimiz için. Bu arada ben şu anda çalışmıyorum her şeyi eşim karşılıyor. Şu anda eşimin de hoşuna gidiyor keyfi şeylere para harcamak ya da daha kaliteli şeyler almak kendisinin söylediğine göre.Seninle harcama alışkanlığım değişti iyi oldu diyor.
Eşim annesine çok düşkün ve çok değer veriyor.Ama bir gün bile evimizdeki huzuru bu yüzden bozduğunu hatırlamıyorum. Dengede tutmayı ayırt etmeyi becerebilecek olgunlukta.Öncelikli ailesinin ben olduğumun çok farkında.
Demem o ki maddi durum, sosyo-kültürel yapının farklılığı her zaman sorun olacak diye bir şey yok. Ne zaman sorun olur biliyor musunuz? İki taraf ortada buluşmak için ortak çabada bulunmadıkça…Sizin evliliğinizde siz çemberinizden çıkıp fedakarlıklar yaparken eşimiz tam tersi bundan faydalanıp daha fazla konfor alanına çekilmiş.Halbuki eşiniz de biraz çabalasa şu anda işler çoktan rayına oturmuş keyfini sürüyor olurdunuz. Bu çok soğutucu bir durum. Hayat arkadaşınız, yoldaşınız gibi hissetmekiydiniz. Çok üzgünüm ama eşiniz ben değil biz olmayı idrak edememiş, merhametsiz ve bencil birisi gibi görünüyor.Maalesef evlilik olgunluğu yaşla ve istemekle olmuyor.Aslında evlenmeden önce sinyalleri vermiş ama tabii o dönemde görülemeyebilir. Dediğiniz gibi bugün size piyango çıksa nolur ki karakter gelişmedikten sonra başka bir sorun çıkar. Size tavsiyem içinize sinmeyen,içte içe yanlış olduğunu hissetiğiniz hiç bir fedakarlıkta bulumayın. Daha gençsiniz güzel bir işiniz maaşınız var. İsterim ki yaptıklarınızı gören değerinizi bilen biriyle birlikte olun. Bir çocukla değil bir adamla birlikte olun. Yaşadığım için söylüyorum, imkansız değil…

Son düzenleme:
Boşan bacım dehle gitsin ya resmen ailen zengin diye köprüyü geçme muhabbeti kaybettiğin yıllar daha geri gelmez çocuk da yok düzelir diye de bekleme hadi ailesine sınır koydum para hesabı ne ya ben onu alayım sen bunu al böyle evlilik mi olur senin param benim param mı var yaşın ilerledikçe hastalıklara kalırsın sana abla tavsiyesi

Gercekten cok üzücü şu yaşadıklarınız, Hayal kırıklığı yaşamak daha üzücü boşanın falan demek bizim haddimize değil ama kaybetme korkusu yaşatabilirsiniz.

Durumu yoksa böyle bir kızla evlenmeyecekti.En başta kendini farklı göstermiş kasıtlı yapılmış bir hareket. Sizce adamın yaptıkları masum bir fakirlik mi bir daha düşünün isterseniz. Adam kıza sırtını yaslamış hayatını yaşıyor hala böyle tiplere hak veriyorsunuz yaa…

Hiç mi araştırmadı evleneceği adamı? Adamın maaşının yetmediğini zaten kendi söylüyor. Babadan kalma bi arabası varmış falan. Ailesi varlıklı değil diyeyse sorun başta kabul etmeseydi. Ben rahat büyüdüm şuan standartlarımı karşılamıyor diyor. Adam yoktan yaratamaz ya. Evleneceği adamın ne iş yaptığını ailesini bilmeden mi evlenmiş de adam kandırmış oluyor? Ne yaptı mesleğini mi sakladı ailesinin durumunu mu sakladı? Arada güzel mekanlara getirmişmiş saklamış olmuşmuş. Arada bizde güzel yerlere gidiyoruz ama mal ortada yani. Adamlar doğru düzgün altın alamamış, düğün fotoğrafçısı tutulmamış. Durumları yok belliymiş.

Az önce ilk yazdığınıza uzun bir cevap yazmıştım okudunız mu bilmiyorum. Şimdi sorun şu ki eşiniz belli ki üzerine düşeni yapmamış zaten o konuyla ilgili fikirlerimi belirtmiştim.Ama size gelirsek bu adamın ailesinin durumu ve aldığı maaş ortada değil mi? Yani sizi lüks mekanlara götürürken de ne iş yaptığı bildiğiniz için maaşını da az çok tahmin etmişsinizdir. Ben olsan düşünürdüm bu hangi parayla yapıyor bunları diye.Ben ilerde lüks semtte oturmak isterim bu maaş buna yeter mi diye. Adama istediğiniz evi zar zor tutturmuşsunuz.Bu adamın bu kiraları ödeyip ödeyemeyeceği başından bellidir zaten. Adam 100.000 maaş alıyor da 35 kiraya vermiyorsa haklısını anlarım.Ama adam 50-60 maaş alıyorsa da 35-50 binleri ödeyemeyeceği belli zaten. İlk mesajımda eşiniz için yeterince yazmıştım tekrarlamayacağım ama siz de biraz gerçekçi olup ona göre karar verebilirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…