Buyrun "Öğretmen Geyiği" Topiğine

merhaba

memlekete tayinim çıktı..yavrucuklarımı gerıde bırakıp geldım.. yeni ve güzel anılar biriktirmek dileğiyle..

Arkadaşlar merhaba, burası yeri değil belki ama gerçekten yardıma ihtiyacım var,özür dileyerek sizlere bir şey danışmak istiyorum.
Ben 2012 şubatta zorunlu hizmet görevi olan bir okula atandım. Hizmet alanı 4, 5 yıl z.hizmet diye geçiyor.
Allah nasip ederse sevdiğimle bu yaz evlenmek istiyoruz ve o da bu yıl atanacak, tercih sürecindeyiz.
Stajerliğimin kalkması nedeniyle ben onun yanına isterim diye düşündük hep. Çünkü o yıl içinde askere gideceği için stejerliği kalkmamış olacak.
Aklımızı karıştıran şey benim onun yanına gidebilmem için onun hizmet alanının ne olması gerektiği.
Yani zorunlu hizmet alanlarını mı seçmeli bu durumda. Zorunlu hizmet olmayan bir yer seçerse ben onun yanına gidemiyor muyum?
Bazı arkadaşlar o zorunlu hizmette değilse, sen onun ilinde zorunlu hizmet olan yere çıkarsın dediler. Böyle de ayrı ilçeler yine zor olacak bizim için zaten yıllardır uzaktayız, evlenince kavuşalım artık istiyoruz.
Bu konularda bilgisi olan var mı, acil cevap verebilir mi? teşekkürler şimdiden.

merhaba

memlekete tayinim çıktı..yavrucuklarımı gerıde bırakıp geldım.. yeni ve güzel anılar biriktirmek dileğiyle..

Hayırlı olsun thetudors, inşallah yeni okulunu, öğrencilerini de çok seversin.

hepsini kopyaladım ama sanırım sonuncusu sizin durumu ifade ediyor. benim de bilgim yok, yönetmelikten kopyaladım sana canım

MADDE 38 –(3) Her ikisi de Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapan eşlerden;

a) Birinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış olması ya da muaf olması durumunda eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere,

b) Her ikisi de zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan ya da bu yükümlülükten muaf olan eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere,

c) Her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlüsü olması ve her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görev yapıyor olması durumunda eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere,

ç) Her ikisi de zorunlu çalışma yükümlüsü olan eşlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dışında görev yapan eş zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında görev yapan eşin görev yaptığı yere,

d) Her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlüsü olması ve her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarının dışında görev yapıyor olması durumunda eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere

yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

Çok teşekkür ederim zahmet verdim size de.

aminçok teşekkür ederim..

düğün yakında demek:) hayırlısı şimdiden

hocam siz zorunlu hızmete tabiisiniz..eşınızın bulunduğu yerdekı doğu hızmetı okulları yazabilirsiniz. sadece..

isteğe bağlı atama ile tayin istemek istesenız 3 yıl dolmamış..bu nedenle olmaz..

eş durumu istemenız mümkün..ancak ondada sistemde size sadece o ilçedeki zorunlu hızmet okulları gösterılır mebbıste..başka okul göremezsınız..

ilçede ayrı kalmak çok dert edılmemelı..bakın ben egenın ucunda eşim ise sivasta

herşeyın hayırlısı..

ÖĞRETMENIM , ARKADAŞIN TABI OLACAĞI MADDE BU;

ç) Her ikisi de zorunlu çalışma yükümlüsü olan eşlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dışında görev yapan eş = BU EŞİ

zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında görev yapan eşin görev yaptığı yere, = BU DA ÖĞRETMENIMIZ

yani eşi ; öğretmenımızın zorunlu hızmet alanına gelebılır dıyor..

öğretmenım en net cevabı bimer ve meb bilgi edınmeden alırsın.. Her il memin kafasına göre işleyişi olabılıyor..

öğretmenım en net cevabı bimer ve meb bilgi edınmeden alırsın.. Her il memin kafasına göre işleyişi olabılıyor..

Çok teşekkür ederim hocam, çok yardımcı oldunuz.Bana da sorduğum kişiler, durumun ilk mesajdaki gibi olacağını söyledi. Özür durumuyla zorunlu hizmet olmayan bir yere gidersem durumumu her yıl belgelemem gerektiği ve 2yıl sonra bir zorunlu hizmet yeri seçmem gerektiği söylendi. Biz de bu yüzden öncelikleri zorunlu hizmet yerlerine verdik. Sonlara da zorunlu hizmet olmayan yerleri. bu yerlerden biri gelirse artık o gelebilecek 1-2 yıl sonra artık kısmetimizde ne var merakla bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
İnşallah eşinizle biraraya gelirsiniz, bu ayrılıklar son bulur inşallah.

inşallah öğretmenım hayırlısı olsun

Arkadaşlar bu arada isteğe bağlı yer değiştirme artık adaylık dahil 4 yıl..

henüz, isteğe bağlı yer değiştirme yönetmeliğimizde böyle bir değişiklik yapılmadı..

yenı atananlara ımzalanan sözleşmede vardı o 4-5 yıl..

fakat yönetmelik 4 dıye yenılenmedı..bağlayıcılığı yok..hala 3 yıl görunuyor..

sınıfta minik bır kızım var..3-4 yaş :)

dün ilk gundu balonun içine şeker atıp şişiriyorduk..balonu kendılerının şişirmesını istedım..bana getırdı bırkaç denemeden sonra;

" öğretmenım,ben bunu şişiremedım..benım ağzım küçük ya ondan "

bugünde " öğretmenım burnumu temızler misin? " dedı

tamam sileyım dedım..sildim..

"hayııır..böyle değil..hani içine sokuyorsun ya öylee"

parmağımı sokacakmışım

merhaba kızlar..hocam demek istemiyorum kimseye çünkü samimi olmak istiyorum
bu topiği görmemiştim daha önce..ben psikolojik danışmanım. dolayısıyla komik görüşme sayım az..genelde sorun odaklı görüşmeler yapıyoruz maalesef...zaten görüşme içeriklerini aktarmam da etik olmaz..genelde şu gibi komik diyaloglar yaşıyorum:

-veli: hocaaanım söyleyin de ders çalışsın, eve erken gelsin, ablasına vurmasın.annen çok üzülüyor diyin.
-ben: bunları söylersem sizden ne farkım olacak?
-veli: diyin ki kitap oku diyin.
-ben: pardon siz rehber öğretmendiniz di mi?
- veli: yoooo ben ilkokul mezunuyum..

hiç sevmem velinin beni yönlendirmesini...kaldı ki biz bile öğrenciye şunu yap bunu yap deme hakkını kendimizde bulmuyoruz.

hoşgeldin öğretmenım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…