Bütün kızlar toplandık, can dostlarımızla paylaştık.

Peki ALacım bu konu açıldığında ailenden sana ne cevap veriyorlar??
şok oldum resmen :KK43:(
offf off
akrabanla işte alışverişte yapmayacan lafı boşuna değil baban bile olsa güvenmeyecen :44:

hmm ne cevap veriyorlar güzel soru.
cevapları aynen şu.
tabii ki de siz ödicektiniz kirayı, kardeşin mi ödicekti* siz oturuyordunuz evde.

evin kimin olduğu konusunda da
5 -5 para mı verdiniz

e hani verdiğimi 5400 USD 6 senelik kira
puffff yorum yok.
bir kavga çıkartıyorlar onlar haklı...

Benim yorumum uzun olacak muhtemelen Abla...
Çok yönlü düşüneceğim.
ama şunu bil çok üzüldüm allah yardımcın olsun :KK59::KK59:

Canım benim, olanlar olmuş. Gerçekten kötü şeyler yaşanmış. Ama sürekli hataları geçmişi düşünmek ikinize de bir şey kazandırmaz ki. Bundan sonra nasıl düzelir herşey buna bakmak lazım. Birbirini seven iki insansınız, dünya tatlısı bir kızınız var? Çözüm aramak gerek. Henüz herşey bitmiş değil.

Her ihtimali düşünmek gerek A_L_A'cım; öncelikle en önemlisi nasıl düzelir? Ben düşüncemi yazdım, bir süre madem eşin yorulmuş hissediyor kendi haline bırak. Erkeklerin böyle dönemleri, kafa dinleme ihtiyaçları olur. Bu dönemde sen de kendine odaklan. Kenini iyi hissettirecek şeyler yapmaya çalış. Olumlu düşün ki olumlu şeyler olsun. Hemen herşey bitmiş ayrılacakmışsınız gibi düşünme. İnşallah düzelecek her şey. Beklemek çok zor ama malesef tek çözüm zaman.

Öte yandan aklıma getirmek asla istemem ama ayrılık olsa bile zaten zaman geçtiğinde bu süreçte kendin için de birşeyler yaparsan kendi psikolojini de biraz düzeltmiş olacaksın. Herşeye hazırlıklı ol. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz. Ama şimdilik aklına kötü ihtimalleri getirme. Bakalım gün doğmadan neler doğar. İnşallah her şeyin en güzeli olsun senin için.

Canım benim, olanlar olmuş. Gerçekten kötü şeyler yaşanmış. Ama sürekli hataları geçmişi düşünmek ikinize de bir şey kazandırmaz ki. Bundan sonra nasıl düzelir herşey buna bakmak lazım. Birbirini seven iki insansınız, dünya tatlısı bir kızınız var? Çözüm aramak gerek. Henüz herşey bitmiş değil.

Her ihtimali düşünmek gerek A_L_A'cım; öncelikle en önemlisi nasıl düzelir? Ben düşüncemi yazdım, bir süre madem eşin yorulmuş hissediyor kendi haline bırak. Erkeklerin böyle dönemleri, kafa dinleme ihtiyaçları olur. Bu dönemde sen de kendine odaklan. Kenini iyi hissettirecek şeyler yapmaya çalış. Olumlu düşün ki olumlu şeyler olsun. Hemen herşey bitmiş ayrılacakmışsınız gibi düşünme. İnşallah düzelecek her şey. Beklemek çok zor ama malesef tek çözüm zaman.

Öte yandan aklıma getirmek asla istemem ama ayrılık olsa bile zaten zaman geçtiğinde bu süreçte kendin için de birşeyler yaparsan kendi psikolojini de biraz düzeltmiş olacaksın. Herşeye hazırlıklı ol. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz. Ama şimdilik aklına kötü ihtimalleri getirme. Bakalım gün doğmadan neler doğar. İnşallah her şeyin en güzeli olsun senin için.

işte kuzenime, herşeyi silip unutarak geri dönsem ne farkedecek cümlesini kurma sebebi bu.... canım beklemekten başka bişey gelmiyor elimden zaten... amin hepimiz için en iyilerini göstersin Yaradan...

işte kuzenime, herşeyi silip unutarak geri dönsem ne farkedecek cümlesini kurma sebebi bu.... canım beklemekten başka bişey gelmiyor elimden zaten... amin hepimiz için en iyilerini göstersin Yaradan...

Canım ben çok iyi bilirim, böyle eli kolu bağlı çaresizce oturup beklemek o kadar zor ki. Ama güçlü olup bunu başaracaksın. Biz her zaman yanında olmaya çalışırız. Sen de sıkmamaya çalış canını. Unutma her gün yeni bir gün!

Eşin bezmiş bir psikoloji içinde sanırım, tekrar barışsanız bile düzelmeyeceğine bir şekilde kendini inandırmış, kafasında kendince bazı şeyler bitmiş olabilir. Ama bence bir kural vardır, zaman geçtikçe kötü şeyler silinir iyi şeyler kalır akılda. Eşine de muhakkak böyle olacaktır. Son dönemde belki bunaldığı durumlar olmuştur, biraz kafa dinledikçe yavaş yavaş iyi şeyler gelecek onun aklına. İşte o zaman seni özleyecek. Bekle bakalım madem yorulmuş dinlensin. Sen de üzme kendini lütfen, güzel şeyler düşün, dua et.

Son düzenleme:
Canım ben çok iyi bilirim, böyle eli kolu bağlı çaresizce oturup beklemek o kadar zor ki. Ama güçlü olup bunu başaracaksın. Biz her zaman yanında olmaya çalışırız. Sen de sıkmamaya çalış canını. Unutma her gün yeni bir gün!

Eşin bezmiş bir psikoloji içinde sanırım, tekrar barışsanız bile düzelmeyeceğine bir şekilde kendini inandırmış, kafasında kendince bazı şeyler bitmiş olabilir. Ama bence bir kural vardır, zaman geçtikçe kötü şeyler silinir iyi şeyler kalır akılda. Eşine de muhakkak böyle olacaktır. Son dönemde belki bunaldığı durumlar olmuştur, biraz kafa dinledikçe yavaş yavaş iyi şeyler gelecek onun aklına. İşte o zaman seni özleyecek. Bekle bakalım madem yorulmuş dinlensin. Sen de üzme kendini lütfen, güzel şeyler düşün, dua et.

çok tşk ederim canım. bu kadar derdinin arasında bana da deva olmaya çalışıyorsun ya. hakkını helal et...

Ara eşini ben senin hakkını yemşim seni bunca zaman ailem ile hırpaladığım için özür dilerim de.. göremediklerimi gördüm bunları zamanında göremeyipte herşeyi batırdığım içn özür dilerim de..
kapat
birleşelim devam edelim deme
adam gerçekten özür dilenmeyi hakediyor..
sen ailene tavrını koyamamışsın resmen kocanın iyi niyetini kullanmışlar arkadaşım :KK43:(

Ara eşini ben senin hakkını yemşim seni bunca zaman ailem ile hırpaladığım için özür dilerim de.. göremediklerimi gördüm bunları zamanında göremeyipte herşeyi batırdığım içn özür dilerim de..
kapat
birleşelim devam edelim deme
adam gerçekten özür dilenmeyi hakediyor..
sen ailene tavrını koyamamışsın resmen kocanın iyi niyetini kullanmışlar arkadaşım :KK43:(

çok üzgün olduğumu, bunları göremememin benim hatam olduğunu söyledim ona son konuşmamızda.
son olayın etkisiyle öfkeli olduğu için şu anda söylediğim hiç bir şey etki etmiyor...

Son düzenleme:
çok üzgün olduğumu, bunları göremememin benim hatam olduğunu söyledim ona son konuşmamızda.
son olayın etkisiyle öfkeli olduğu için şu anda söylediğim hiç bir şey etki etmiyor...

Şu an iletişime kapalı olabilir. Öfkesi dinsin madem öyle, biraz bekle, sonra içinden geçen herşeyi söylersin.

tmm canım. derler ya yarama tuz basıp beklicem diye. yapacak bişey varmı başka? yok...

aşağı yukarı tahmain etmiştim ailenle durumu
eşin haklı ama kendine yediremediği senin ona arka çıkmaman
eşini okadar pofpoflamaya alıştırmışsınki karşısına durup benim ailem bunu yapmaz diye onları savununca daralmış
bu durumda bile canım benim sen haklısın ama napıyım falan diyip onu yağlasan yüzlesen bu kadar büyümezmiydi acaba
nolur kızlar bilmişlik yapıyo falan demeyin ALA anlatırken aynı eşimi ve benim onu göklere çıkarışımı görüyorum

aşağı yukarı tahmain etmiştim ailenle durumu
eşin haklı ama kendine yediremediği senin ona arka çıkmaman
eşini okadar pofpoflamaya alıştırmışsınki karşısına durup benim ailem bunu yapmaz diye onları savununca daralmış
bu durumda bile canım benim sen haklısın ama napıyım falan diyip onu yağlasan yüzlesen bu kadar büyümezmiydi acaba
nolur kızlar bilmişlik yapıyo falan demeyin ALA anlatırken aynı eşimi ve benim onu göklere çıkarışımı görüyorum

ahhh ahh.
annemlerle kavgada eşimi, eşimle tartışmalarda ailemi korudum.
eşimin kinini bildiğimden, 1.5 sene görüşmediğinden, annemin hastalığından çektiğim vicdandan hep korktum gene görüşmez torunu da görüştürmez diye.
bu kadar büyük kötülük yapacakları hiç gelmemişti aklıma.
ben en fazla kirayı ödemeye devam ederiz diyordum...

ahhh ahh.
annemlerle kavgada eşimi, eşimle tartışmalarda ailemi korudum.
eşimin kinini bildiğimden, 1.5 sene görüşmediğinden, annemin hastalığından çektiğim vicdandan hep korktum gene görüşmez torunu da görüştürmez diye.
bu kadar büyük kötülük yapacakları hiç gelmemişti aklıma.
ben en fazla kirayı ödemeye devam ederiz diyordum...

artık bu kadar kafanı yorma canım şöyle olsaydı böyle olsaydı
keşke kalacak başka biyerin olsa orda kaldıkça iyice kinleniyosun ailene
ah bu ailelerin bütün yaptıklarının doğru olduğunu sanması insanı öldürüyo ama elden ne gelir

Canım senin yorumların hep çok mantıklı oluyor, hep ilgiyle okuyorum. Daha önce benim konumda da epey yardımcı olmuş, çok güzel analiz etmiştin. Ne olur son konuma da bak, bana da birşeyler yaz olur mu :KK1: Çünkü artık o kadar çaresizim ki, geldiğim noktada çıldırmak üzereyim.

Bu arada ben de İstanbul'dayım kızlar ya, bu sitede birbirimizi hiç görmesek de kırk yıllık dost olduk. Bir cafede böyle bir buluşma ayarlayıp tanışalım mı? Gelmek isteyen herkes gelsin. Bakırköy de yakın valla bana :KK1: Ne dersiniz kızlar, hep beraber buluşup stres atmaya?

hoşgeldin canım. hoşgeldin...

hoşgeldin mataharicimm seni gördüğüme o kadar sevindimki anlatamam..tam senlik bu topic..hepsi aklı başında ailesinin yuvasının derdi insanlarla dolu çok seviyorum bu topicteki herkesi..ne olursa olsun hem derdi hemde neşeyi beraber paylaşmaya çalışıyoruz ...

not: Alacığıma yapmış olduğum yorumu beğendiğin için ayrıca cok teşekkür ederim:) evet hatırlıyorum sana da cok dil dökmüştüm ama uzun zamandır senden haber alamıyordum ..konuna bakıcam şimdi ..tekrar hoşgeldin:))

istanbulda olanlar bir cumartesi brunch yapalım yaa? ala bak sanada yapıcak bir iş çıkmış olur nedersin?

hoşgeldin mataharicimm seni gördüğüme o kadar sevindimki anlatamam..tam senlik bu topic..hepsi aklı başında ailesinin yuvasının derdi insanlarla dolu çok seviyorum bu topicteki herkesi..ne olursa olsun hem derdi hemde neşeyi beraber paylaşmaya çalışıyoruz ...

not: Alacığıma yapmış olduğum yorumu beğendiğin için ayrıca cok teşekkür ederim:) evet hatırlıyorum sana da cok dil dökmüştüm ama uzun zamandır senden haber alamıyordum ..konuna bakıcam şimdi ..tekrar hoşgeldin:))

istanbulda olanlar bir cumartesi brunch yapalım yaa? ala bak sanada yapıcak bir iş çıkmış olur nedersin?

Sorma canım neler yaşadım neler... Bugün hayatımın en kötü günü ama yarından itibaren her şey güzel olacak diyorum. Bir bu geceyi atlatayım yeter de artar bana...

Brunch ne güzel bir fikir bu arada.

brunch falan noluyo yaaaaaaaa bizde isteriz :KK59::KK59::KK59:

Tamam evlilik yıldönümünde aramadı..tamam kuzenin onunla konuştu..tamam sen eşinin çok iyi bir insan olduğunu görüp daha da gururlandıkça üzüldün..daha da onur duydukça mahçup oldun
Bir şeyi gözden kaçırdığımızı farkettim..yada aslında buna verecek mantıklı bir açıklaman var fakat sende bize söylemeyi unuttun..

Sen kayınvalidesiyle birlikte onların evine gittiğinde..sorun cıkartan sen degıl onlardı.Oda bunu biliyor hissediyor fakat toz kondurmamaya arada tampon olmaya çalışıyordu..daha fazla yaşayamayacagını ve bunaldığını hissettirdin..eşini uyardın ona durumu anlattın..son olay zaten onların kanalıyla patlak verdi senin rest çekmenle olmadı yani senin o evden ayrılmana sebep ya onlar ya ben olmadı..Bir kere bunu sakın sakın unutma...o anda yapılması gereken ailesinden seni ayırmaktı oda bunu yaptı ama onlara rest çekmedi şu anda arası gayet iyi....başka bir çıkarımda burda O YIPRANIRKEN SEN DE YIPRANDIN!

Senin ailen her zaman sen eşini çok sevdiğin için her durumda onu kayırdığını düşündü..Ama aslında senin amacın orta yolu bulup hem ailenin hem de onun üzülmemesiydi(tıpki eşinin yaptığı gibi) Sen sadece kırk yıllık olan ailene güvendin..onların seni mağdur bırakacağını asla hesaplayamazdın..Baban senin ve eşinin yeterli derecede para kazandıgını anladıgı noktada kendine çıkarımlar yapmaya başlamış..çünkü anladığım kadarıyla ilk evlendiğinizden bu yana mali durumunuz baya düzelmiş..bunu farkeden baban nasıl olsa damadın parası var deyıp daha rahat davranmışş..Sen kirayı kocana caktırmadan ödemişsin..ailenle kötü olmak anneni üzmek istememişsin..(çok doğru bir hareket pişmanlık duyman ne kadar da anlamsız ) yani burda O YIPRANIRKEN SEN DE YIPRANDIN!!!

bu iki olayın arasındaki fark o kadar küçük ama o kadar büyükki...nasıl gözden kaçırmışız anlamadım...
Sen onların ailesiyle mutsuz olduğunu eşinle paylaşırken..Neden O sözüm onaa evliğinii bitirecek raddeye gelecek bir konuyu bu zamana kadar seninle hiç paylaşmamış..?? Neden kızının annesinde kalmasına ve onlara bu kadar mahçup olmayı göze almış..Bu devirde yaşlı bir kadının bir kucuk kız cocuguna bakmanın ne kadar zor olduğunu oda bızım gıbı gayet bılıyordur..Neden alacımm ben cok sıkıldımmm artıkk daraldımmm nolurrr kendi hayatımıza bakalım dememiş..demiştee senmi aldırış etmedin? sana bas bas üzüntü duydufgunu artık tükendiğini boyle yapamayacagını hem kendi ailesinden hemde senin ailenden yoruldugunu ama seni cok sevdıgını maddi durumun kendi ayakları uzunde durabılecegınden neden bahsetmemiş????

soruyorum sana alacım..ailen ve o olduğunda sen ailenden yana olup babam haklı sen haksızsın dedin mi hiç..babanın yaptıklarının doğru oldugunu savundunmu..bu konu hakkında bişey hatırlıyorum..adsl meselesınde esıne ''haklısın babam yapmıs yıne yapacagını '' dedıgının yanı babanın boyle oldugunu kabul ettıgını,esının haklı oldugunu dusundugunu gosterir...Annesinin sana yapmadıgı kalmasdıı ne dolaplar cevırdı gozuylee gorduu oda kabul ettii..demekkı herkesin kangrenli bir parmağı var..bu maçta neden o galipmişte sen pişman oluyorsun???

YOK ÖYLEE ŞEY KARDEŞİMM YOK..BU HAYAT EVLENİNCE SEN BENE DÖNMÜYOR MALESEF..BİZ OLUYOR..BİZ kavramında birinin canı yandımı diğerinin de yanıyor öyle ayrısı gayrısı yok..BEN BEKARIM BUNU BEN BİLE BİLİYORUM..AYRILMAK ISTIYORSA AYRILSIN AMA KONUYU SAKIN OLA SAKIN ALANIN MÜCADELE VEREMEMESİNE GELMESİN..

iki durum kafamı çok bozdu gece gece tepem attı diyebilirim...

1.si ...sen ve o ..ikinizde yıpranmışken...biz kadınlar ''Sevgi,bağlılık,aile vb'' kavramları altında ezilirken balık beyni gibi hafızalara dönüşüyoruz.. kum çuvalı gibi ne kadar vurulsakta aynı noktaya geri dönüyor..ayağımız kaygan zeminde kayıp düşse de sanki yeniden kaymayacakmışız gibi yine hırsla mücadeleyle kendimizi veya karşımızdakini affederek unutup ayağa kalkıyor ve yola devam ediyoruz...

Ama onlarr...aaa olurmuuu onlarr hiçç acı çekmesinler...onlarr kıymetlimizdir..onlar acıya dayanamaz ..canları cok metanetsizdir..savaşmak için gelmemişlerdir ki hayata sevilmek ve gönüleri hoş tutulmak için gelmişlerdir..mücadele etmeyi bilmezlerki eşlerini niye kazanmak için uğraşsınlar...hencecikk yıpranırken..cok yorulurlar..bunalırlar..ben oynamıyorum derler..düşünmem lazımm derler...

şonuç 1..senin yaşadıkların çektiklerin önemsiz olup..onun yaşadıkları çokk üzüntü verici yıpratıcı olduğu ve senin onun dönmesi için beklemen gerektiği...üstüne üstlük onu haklı çıkaran şiddetle savunan ilk insan sensin!!

sonuç 2... senin yuvan dagılmasın diye ezelinden beri verdiğin mücadeleyi...o da biraz verebilseydi..yapamıyorum bırakalım herseyı bız bıze bakalım yoksaa bu iş boka sarıcak deseydı..bakalım bu iş buralara gelicekmiydi...

sakın bana şimdi ama o mücadele verdi kayınvalıdemı evden cıkardı deme..o kadının terbiyesizliği ahlaksızlıgı zaten yadsınacak bir durum olmaktan cokdan cıkmıstı.. artık gözünee acı acı sokulmuş durumdaydı başka caresı yoktu rezalet cıkardı..bu kesinlikle bir fedakarlık sayılmaz..cunku kendi ailesi ve anne babası için bunu yapmaya mecburdu..

göremediğin ne biliyormusun dön bir bak ne için nefes alamadığına? o da sen de bu yolda giderken hem senin hemde onun ailesinden çelme takıldı size...sen yılmadın sustun dayandın cok sevdın vs...ama o yoruldu tükendi bittii mahvoldu..ve şimdii sen beklemeye mahkumm o da düşünüp sana dönüp dönmeyeceğini karar vermeye...yani senin gelecekteki hayatın hakkında kararlarına senden cok onun hükmü var..o ne karar verirse sen açmış beklıyorsun..yok gelmezse de canı saolsun butun hatayı ben yaptım elimden kayıp gitti...bu ne güzel bir kurguu olmuş öylee yaa....aranızda zerre fark varsaa fedakarlıktaa söyle bana da bende bileyim...

kusura bakma böyle patt pat dan dan yazdım..açıkçasıı sana ve ona cok cok kızdığımdan ve seni çok sevdiğimdendir..herşeyii anlarım alacımm ..annesin..seven bir kadınsın...ailenin yuvanın dagılmasını istemiyorsun..ama bu yuva ne kadar senınse o kadarda onun..o ne kadar yorulduysa sende o kadar yoruldun..sen kadınsın dıye herseyı sineye cekerim demenin alemi nee..??herşeyini kaybet ama bir kızın bir de gururunu kaybedersen mahvolursun! ala senle görüşüp bir yerlerde kahve içmek cidden farz oldu artık!!!:))))öpüldünnnn!!!

valla kızlarr inanın o kadar çok yazdıgımın farkında bile degılim bir gazlaa yazdım yazdımm tekrar okumaya bile sinirim yetmedi inanın..sonra kendime şaştım amma yazmışım dıye..ama sorun sinirim geçti mi diye...hayır!!!

canım yazın çok uzun olduğu için alıntı yapmadım ama bu cevabımı lütfen sana say bir tanem. elerine kollarına sağlık gene döktürmüşsün. şimdi senin sorularına kısace cevap vermye çalışayım.

son yazımda da belirtmeye çalışmıştım. son 6 sene boyunca zaman zaman bu konuları dile getirdi eşim. maddi olarak değil manevi olarak vurmaya çalıştı beni, kendisini ve beni kullanılmış hissettiğini, kandırılmış hissettiğini, o evden çıkıp gitmemizi, defalarca dile getirdi ama hep GAYET YUMUŞAK bir tavırla. İnsan gibi, arkadaş gibi konuşa konuşa (kuzenime keşke daha sert bir eş olsaydım deme sebebi bu). Ben ise dedim ya annemin hastalığını vicdan yaptım çekip gidersek ya bişey olursa diyip iki yolun ortasını aradım. O evden(SATILAN EVDEN BAHSEDİYORUM) çıkana kadar yani son raddeye kadar "sen/ben/biz hakılıyız" demedim. Konuşma her açıldığında sonunu "paranoyaklaşma, ne kazık atabilirler ki bize. Babam annem o benim" dedim.

İşte o yüzdendir bana kırgınlığı.
"-Çekirdek aile olmak istemedin. Sen istedin ki herkes yanında olsun. Sevgi pıtırcığı olarak yaşayalım. -Kendi çocuğumuz üstünde yetimiz bile olmadı bişey demedik. Kızımıza bundan daha iyi hiç kimse bakamazdı buna lafım yok. Allah razı olsun.
-Ama sen beni saymadın, beni dinlemedin, kafanın dikine gittin."

Son konuşulanlardan aklımda kalan bunlar...

NOT:AKLIMA GELMİŞKEN EŞİMİN AİLESİ İLE ARASI GAYET İYİ FALAN DEĞİL. ÖRNEĞİN ÜST KATTAKİ ELTİMİN BABASI VEFAT ETTİ 14 ŞUBATTA. NE ARAMIŞ, NE SORMUŞ. BAŞINIZ SAOLSUN BİLE DEMEMİŞ. ANNESİYLE DE GÖRÜŞMEDİĞİNİ BLİYORUM. BEN VARKEN 1 KERE DUA DA GÖRÜŞMÜŞTÜ, ŞİMDİ DE TÜM HABERLERİ KIZDAN ALIYORUM. ZATEN ESKİ EVDE OTURURKEN DE ARAMAZ SORMAZDI AİLESİNİ BEN TIRTIKLARDIM KALK GİDELİM LAF OLUYOR DİYE..

Son düzenleme:
X