Bütün kızlar toplandık, can dostlarımızla paylaştık.

ellerinden kayıp giden bişey yok canım bırak düşünsün iyice eksilerini artılarını tartsın sende öyle
çok mu mantıksız bilmiyorum ama konuşur gerekirse sende ailenle mesafe koyarsın bi müddet
eşimle eşinin çok benzediklerini düşünüyorum
olanları unutmak eşin için çok zor galiba

aynen canım çok zor.
Aslında bir çok kez unutmayı denedi. Denedi diyorum çünkü tekrar hatırlatıldı olaylar.
Hep derim eşim mantık abidesidir diye.
Düşünücek evet.
Ancak düşündüğünde hep sornları hatırlıcak, hep huzursuzlukları.
çünkü mantığıyla düşünücek.
Kalbine sıra geldiğinde ise mantığı çoktan ağır basmış olacak.

aynen canım çok zor.
Aslında bir çok kez unutmayı denedi. Denedi diyorum çünkü tekrar hatırlatıldı olaylar.
Düşünücek evet.

rahat bırak canım sıktıkça bunalacak zor senin için ama
ailenle son durum ne diyolar

aynen canım çok zor.
Düşünücek evet.

ablacım pes etme nolur..
sadece biraz daha zaman, 1 hafta 10 gün 2 hafta ..?
ben herşeyin sihirli değnek dokunmuscasına düzeleceğine inanıyorum..
her gün bakıorm umutla inan msjlarına..

bak benim kardeşim her akşam evde alkol alırken 3 aydır almıyor, dışarı cıkmıyor, namaz kılıyor ara ara ..bizde gözyaşları ile izliyoruz..

rahat bırak canım sıktıkça bunalacak zor senin için ama
ailenle son durum ne diyolar

onlar sütten çıkmış ak akışk.
Geçen günkü tartışmadan beri konuşmuyorum onlarla.
Zaten yemek de yemiuorum.
Min görüyoruz birbirimizi.
Kızım geliyor yanıma, ağlıyorum görmesin istiyorum başım ağrıyor annecim diyorum.
Nefes alamıyorum kızlar, nefes alamıyorum...

onlar sütten çıkmış ak akışk.
Geçen günkü tartışmadan beri konuşmuyorum onlarla.
Zaten yemek de yemiuorum.
Min görüyoruz birbirimizi.
Kızım geliyor yanıma, ağlıyorum görmesin istiyorum başım ağrıyor annecim diyorum.
Nefes alamıyorum kızlar, nefes alamıyorum...

Hiç hoşuma gitmedi bunu söylemen!
Bak kızdım şimdi!
Annesin sen!
Sürekli başım ağlıyor dersen evladın huzursuz olur.
İçin kan ağlasa da onunla gülüp eğleneceksin!
Hadi bakim toplamaya çalış kendini.

Hiç hoşuma gitmedi bunu söylemen!
Bak kızdım şimdi!
Annesin sen!
Sürekli başım ağlıyor dersen evladın huzursuz olur.
İçin kan ağlasa da onunla gülüp eğleneceksin!
Hadi bakim toplamaya çalış kendini.

bugün beni mazur görün nolur.
yalvaıyorum size.
bırakın aksın içimdeki acı.
burnumun direği sızlıyor.
anlatamıyorum...

bugün beni mazur görün nolur.
yalvaıyorum size.
bırakın aksın içimdeki acı.
burnumun direği sızlıyor.
anlatamıyorum...

Hayatım tabi ki üzüleceksin.
Zaten hiç birşey hissetmemen sağlıklı olmaz.
Ama nolur evladına hissettirme.
Benim annem ne yazık ki bazı durumlarda bu ayrımı yapamadı.
İnan ben hala acısını çekiyorum.
O yüzden senden çok rica ediyorum evladına hissettirme.

şaka gibi ya.
demin annemleri sormuştunuz dimi? sıcağı sıcağına anlatıyorum.
nescafe almaya gittim içeri
a(annem)- b(ben)

a-ağlama
b-anne lütfen bana dokunmayın. biliyorsunuz dimi bugün benim evlilik yıldönümüm.
a- biliyorum. saygısız ... nolcak (eşimin adı)
b-ne alaka şimdi nerden geldik buraya?
a-sen ağla burda, o belki de eğlencede.
b-anneeee..... o yapacağını yaptı.
a-ne yaptı ne? kanatsız melekmiş de haberimiz yokmuş.
b-yapmadı mı anne? herkese yapmadı mı? sana, babama, annesine, babasına, kardeşine?
a-hıhı yaptı. biraz da bizi düşün
b-neyini düşünücem? ayrıca bugün değil onları düşüneceğim zaman. önümdeki seneler boyu çok zamanım var düşünmeye.
a-ne yaparsan yap. koca delisi!!!!!şımarttın çıkardın tepene...
b- anneeeeeeeeeeeeeeee

Ala yaaa annem benim üzgün bir arkadaşımı görünce hep şöyle der:
-Üzdüler mi seni? Üzülmeyin siz. Daha su gibisiniz. Madem üzüyorlar sen gel bize bizim kızımız ol

Ala sen gel bize bizim kızımız ol

alacım canım kaç gündür okuyorum ama seni daha çok yıpratmamak yada kırarım düşüncesiyle yazamadım
benim düşüncem gördüğüm şu ne kadar doğru bilmem (eşin tarafından yazıyorum)
sorun galiba senin ailenin tavırları vurdumduymazlığı
eşin kendi ailesine nasıl tavır koyduysa zamanında senin de koymanı beklemiş sen yapmamışsın
sen olayları eşinin sorumluluklarınıda üstüne alıp onu şımartarak bastırmaya çalışmışsın ama artık ona yetmiyo
çok sıkılarak yazdım eğer tespitim yanlışsa AFFINA SIĞINIYORUM:KK71::KK71::KK71:

tespit dogru
ama bu verdigi zaman gercekten alisman icinmi onsuzluga
hani hatirliyorsun degilmi cumartesi gunuydu sanirim kizini aldiginda sende gitmistin
olanlari konusulanlari hatirla!
psikolojik olarak kaldiramam diyorsun
iste oyle yapma
kaybetmemek icin cabala ama o olmazsa nefes alamam biterim falan diye dusunme
hersey bizim icin degilmi? neler okuyoruz neler yasiyoruz
daha bosanacaginiz belli bile degil
ama hadi bosandin ne olacak? yazik olacak
aci olacak
birileri kina yakacak
ama hayat devam edecek guzel arkadasim..
ayrilmamanizi istiyorum ben
senin kadar cilginca isteyemem ama yuregim dolu dolu AYRILMASINLAR ALLAHIM diyorum
ama inan bana ayrilirsanda dunyanin sonu degil
'KI DAHA ORTADA BIR SEY YOKKK
sana bir kac sart sunmustu ve zaman istemisti
sen bunu degerlendirsene
kuzeninin yorumuna ne bakiyorsun
erkek erkege konusmuslar esin kocaman adam
o kadar seyi cekinmeden soyluyorsa bittiginide soylerdi
karmakarisik yazdim heyecandan

Artık hepimiz aile olduk burada. Gizleyecek saklayacak hiçbir şey kalmadı. Ondandır yazıyorum ne var ne yoksa. BÜYÜK RESMİ daha iyi görebilmeniz için. Uzun olucak biliyorum ama bu kadar dayandınız bana az daha sabır lütfen…

Dedim hep size biliyorsunuz eşimle farklı kültürlerden geliyoruz diye. Doğu-Batı yapısı dedim. Eşim ailesinden çok farklıdır dedim. Onun ailesi nasıl beni İstanbulluyum diye istemediyese (batılılar hep namussuzdurlar bilirsiniz) benim ailem de eşimi istemedi (doğulular da cahildir). BURDAKİ İRONİYİ BENİ TANIYAN HERKES BİLİR…

4 sene savaşıldı iki aile ile. Tek fark vardı. Eşimin ailesi BENİ sevmiyordu, benim ailem eşimi seviyor AİLESİNİ sevmiyordu. Biri almam der öbürü vermem. (mal var ya ortada alıyorlar veriyorlar). Velhasıl evlenildi 4 sene sonunda. (başa çıkamayacaklarını anladılar bizimle). Kına gecemde çıkan bir tartışma sonucu (o tartışmada kesinlikle bizim suçumuz yoktu) kayınvalide tabii ki olayı kendi yönünden anlattı ve eşim benim ailemle 1.5 sene görüşmedi. (ben görüştüm eşim görüşmedi). (hatırlarsanız sirkeli sularla evi silmekten falan bahsetmiştim)4 aylık hamileyken tuttu elimde götürdü beni annemlere ve öptü ellerini dün gibi hatırlarım kurduğu cümleyi “balayından dün geldik önce elinizi öpelim istedik”.

Hemen annemlerin sitesinde bir eve taşındık. Bebek doğacaktı. Kira idi ev. Kızımız 2 yaşına geldiğinde ev satışa çıktı. Ev sahibi ilk bize teklif etti. Eşim kabul etti gitti kredi çekmeye. Babam dedi ki “ne gerek var bankaya dünya faiz vermeye ben vereyim siz bana ödeyin”. Eşim kabul etmek istemedi ben üsteledim. (hatalar başlıyor). Ev alındı. (babam tapuyu üstüne yapmış). 9 ay boyunca ayda 600 USD para ödedik. O arada diğer evin de içi yapılmaya başladı (hani kayınvalide ile birlikte oturdum ya o ev işte). 9 ay sonra babam geldi dedi ki “para lazım. Paranın hepsini ödemeniz lazım”. Hoppaaaaaa…. “peki” dedi eşim gene gitti bankaya. Banka kanuni olarak kayınpederden damadın krediyle ev alamayacağını söyledi (mal kaçırma ya da danışıklı dövüş olayı sanırım). Banka kredi vermez, babam parayı ister. Eşimin abisi dedi ki “ben çekeyim”. Ok, süper. Bizimkiler atladı “olmazzzz. Kredi çekerse ev onun üstüne olacak. Yarın öbür gün kazık yersin. Hayatta olmazzz”. HAYDAAAAAAAAAAAAAA.. Ne yapılır ne edilir derken bizimkilerden ikinci can alıcı vuruş geldi ve babam dedi ki: “ben düşündüm taşındım. Farzedin bu ev miras kaldı benden size. Kimse para ödemiyor. Evi ALA ile kardeşine veriyorum”. (e hani paraya sıkışmıştın. Göremiyorum işte o zamanlar). Eşim diretiyor” bırak abim çeksin krediyi diye” ben diretiyorum “ya nolcak babam bize kazık mı atacak ne güzel para ödemeden ev sahibi oluyoruz, yarı hisse bile olsa” diye (gene duygularım ön planda, mantık sıfır). Velhasıl tabii ki de kredi çekilmedi. Ha bu arada babamların o sitede iki evi var. Birinde babaannem oturuyor, birinde biz. Annemler kirada. Evi iki kardeşe verme kararı aldığında dedi ki babam “bizim kirayı iki kardeş ortak vericeksiniz” biz tabi ki okledik. Görünüşte kardeşim de oklemişti. Başladık babamların kirayı ödemeye. ikinci ay sonu kardeşim yan çizmeye başladı “ben de kiradayım o evde sen oturuyorsun, sen ödeyeceksin kirayı” diye. Aman eşimle kardeşim kötü olmasın diyip eşimden saklayarak kiranın hepsini vermeye başladım. (eşim yarısını veriyorum sanıyor). Ve 6 sene sürdü bu. 6. Senenin sonunda bir gün gene babam geldi alışıldığı üzere ve dedi ki “evi satıyorum. Çok sıkıştım”. Şok şok şok. “Hangi evi, kimin evini?”. Ve ev satıldı. Göya babam kendine ait olan kredi borcunu ödeyecek, geri kalanı da kardeşimle bana paylaştıracaktı. Sizce yaptı mı bunu????* evet tebrikler bildiniz tabii ki de hayır!!! Yani 5400USD ödenmiş para, 6 sene boyunca ödenmiş kira bizim yanımıza kar kaldı. He babam o evi sattı rahata erdi mi? Satabileceği çok başka yerleri vardı, yapmadı…

Sonuca geliyorum… Eşim seneler boyu bana bu işin sonunun …a saracağını söyledi, göremedim, konduramadım aileme, yapmazlardı onlar neden yapsınlardı ki? Damat değil oğuldu eşim onlara. Her başları sıkıştığında koşarak yardım eden damatlarına, biricik torunlarına ve tek kızlarına yapmazlardı. AMA YAPTILAR!!! Her bir şeye bahaneleri var siz sordukça anlatırım…

Bunların hiçbirini yediremedi işte.
Ben göremedim, hak ettim elimden kayıp gidişini diyişim bundan…

Son düzenleme:
He parayı aldınız mı diye soranlara cevabım tabii ki hayır.
Burda benim en büyük zaafım annemin kanser ve şeker hastası olmasıydı, hayata kızımla bağlanması idi.
Eşim bunları bilmesin, kızı göstermez annemin ölümüne sebep olurum derken
evliliğimin sonuna sebep oldum işte...

BU DA HEPİMİZE DERS OLSUN....

Son düzenleme:
Peki ALacım bu konu açıldığında ailenden sana ne cevap veriyorlar??
şok oldum resmen :KK43:(
offf off
akrabanla işte alışverişte yapmayacan lafı boşuna değil baban bile olsa güvenmeyecen :44:

X