merhaba ala ve punch... belki pek fazla yazmıyorum ama...her yazdığınızı didik didik teker teker okuyorum..okudukça anlamaya neler hissettiğinizi..nasıl daha ıyı olabileceğinizi çözmeye çalışıyorum...
yaşanan olayları birebir anlattığınıza çok eminim..çünkü bazı bazı noktalarda kendinizi de eleştirmekten kaçınmamıssınız..ama düşündümde bir an..kadınlar biraz su gibi oluyor..mantık konusunda erkeklerden daha alaaa işleyen bir aklı olmasına rağmen bu tür durumlarda hep duyguları yön veriyor..birşeyler kötü gitmeye başladıkçaa...karşımızdakinin sevgisini hissedemiyorsak o anda..kendimizi öyle güçsüz öyle savunmasız hissediyoruzki..herşey ama yaşanan herşey cok ağır cok zor geliyor..duygularımızı o an bir kaleme döksek..kalemden mürekkep değil kan damlıyor..ama inanınn..ben ikinizinde evliliğine o kadar inanıyorum ki...
çok uzun yazmışım özür dilerim ama içimi ancak böyle boşaltabiliyorum
alacım senin durumunu okudum çok üzüldüm
allah babana acil şifalar versin umarım sıkıntısız sorunsuz atlatırsınız..
ay neyin özürü canım bu. bir solukta okudum inan ki.
amin güzelim aminnnnn
ee son durum nedir?
dr a gittin mi?
Neden bitti biliyormusun?
İnanmaya gücüm kalmadığı için bitti.
Ne olursa olsun her defasinda peşinden
geldiğim için bitti.
İncittiğin yerler daha geçmedi diye bitti..
...
Senden vazgeçmem sandığın için bitti.
Uğruna gösterdiğim sabrı anlamadığın için bitti Zerre değişmeyeceğin için bitti...
Seviyorum dediğin ama sevgin uğruna hiçbirşey yapmayacağını gördüğüm için bitti...
A_L_A'cım hoşuma giden bir yazıydı ve burda paylaşmak istedim.
onuda yazdım az önce ama arka sayfada kalmış görmediniz sanırım
bebeğim görmemişim çok özür dilerim.
öncelikle herşeyden önce sağlık....
anladım canım şimdi.
işte tam yüz verilmiş astar istenmiş olmuş.
iş de bakmaz abi ne de olsa ekmek elden su gölden,
evde yemek pişmiyor, doğalgaz yanmıyor, ee her ay gelen para da var.
ben de olsam girmem zaten işe. niye dertsiz başıma dert açayım ki...
umarım en kısa sürede peşinat bölümünü halleder ve kendi işinizi kurabilirsiniz canım...
kredi falan çekme durumu yok sanırım değil mi?
Allahım yardımcınız olsun.
Okadar çok dua ediyorum ki sana...
Off bir tane güzel haber istiyorum
Sadece bir tane...
canım söylediklerine katılyıorumpuncshe'cimm... yazdıklarını okuduğumda empati yaptımda şöyle düşündüm bir anda... senin en büyük şansızlığın en küçük erkek kardeşle evlenmek olmuş..aslında sanki onun dışında pek bir sorununuz kalmıycak gibi...hani sonuçta o senin erin..kocan..eşin ya ..ailesi bile olsa onlara söz geçiremediğinde sinirlerin bozuluyor..sen onu yüce gördükçe onların seni ve eşini aile olarak tanımaması gücüne gidiyor..sen sinirlendikçe eşinin ses cıkartmaması olayları iyice cıkılmaz hale getirmiş..her yazdığında aslında başından sonunaa kadar haklısın sana ve esıne yapılan davranışlar saygısızlık hatta haksızlık..ama artık cok kucucuk meseleler bile gözüne çok batmaya başlamışş.sen eşine ne kadar anlatsana soylesende kızsanda ..değişen bişey olmadığını gördüm..sonuçta yine mutsuz olan sen oluyorsun.. her durumda eşini sıkıştırıp onuda üzüyosun..onunda elinden bişey gelmiyor ..sonuçtaa aynı evde kaldığından daha hala tırtıl haldeyken kelebek olamadıgından seside cıkmıyor..kabugundan cıkamıyor..benım korkumm onu bunaltman..şimdilik hala yannda senın tarafında olmasından dolayı şükrediyorum..daha da kışkırtırsan bunalırsa neler olur bilemiyorum...ayrıca oda bir eş bir erkek olmasına rağmen devamlı karısının yanında ezilmekten ne kadar hoşnuttur sence..hiç onun gözüyle baktın mı duruma..devamlı sayılmaması karısının yanında bu sekılde durması onuda cok uzuyordur eminim..
birazcık sabret adamıdaa sıkma kendını de boğma...vallaa cocugun ahhhh yeterr amaa sıkıldımm sizden iyiki bi evlendımmm yaa bu ne yaa demesınden cekınıyorum..hayır senın de beynın artık çürük kokusu almak ıstıyorr bak buda oldu..bak gordunmu anan bunuda yaptı.bakk abın sunu daa ettii gibi..devamlı ispat hazzı almak ister olmuş beynin..bunun sorumlusu sen misin..aslaaa hayırr...bunun sorumlusu şartlar ve ailesinin biraz çarpıklığı...SİLKELENN VE SENİ ÜZMELERİNE İZİN VERME...
onunla birlikte bir çay bile içemiyoruz...böyle olduğundan eminim..ama bir cay bahcesıne gıdıp bır kahve ıcemeyecek kadar parasal baglılıgınız yok aslında..devamlı huzursuz ve mutsuz oldugun ıcın bu (bendede olur) kaprise bağlamışsın olayı..birazz soyle kendıne cekı duzen versen..bir iki gün guzel guzel gıyınsen..mutlu olmak ıstıyorum..üzerimdeki uyuşukluktan sıkıldım yaww desen..eşine bir kahve içelimmi söz hemen dönerizz hava almak ıstıyorum başım ağrıyor nefessiz kaldım desen..ahh ne iyi gelir sana bi bilsen...birazz sabrett herşeyn olacagınaa varacagını ..bırbırınızı sevıyorsanızz herseyın ıstedıgınız gıbı olması ıcın bıraz susmanız gerektıgını aslında sen de cok ıyı bılıyorsun canım..acucuk dayan..sıkıldıkcaa daraldıkcaa yazzz bizde destekk olalım..
geçmiyo işte kahretsin geçmiyor..
evimle ilgili hayaller kurdukça daha çok yıpranıyor parçalanıyorum
sabah zil çaldığında direkt benim gözler açılıyor
reflüm azıyor
bugün yine reflüm en son boyuta ulaştı kahvaltıyı yapar yapmaz yediklerimin hepsini çıkardım.. yediklerimi içim bile kabul etmiyor
dşününki ne kadar gerginim
ya uzandı adam salona kitap okuyor güya tv kapalı
doğru biz bu evdeki mumluğuz ya biz tv izleyemeyiz beyzadenin canı istemeden.. yahu resmen adamdan soğudum..
başka şartlarda olsa bukadar soğumam ama bu durumda yeter noktasına ulaştım ya fıttırıyorum..
yarın ipleri kopartacam
sabah sabah eşime ya sen annenle konuş yada ben konuşcam dedim abinin bukadar gelmesini istemediğimi dedim hiçbirşey diyemedi, sabret neolur biticek diyor ama nereye kadar canım yaaa..
sanki adamın işsiz oluşunun kahrını ben çekmek zorundayım benim kahrım bana yetmiyor
sanki başımda bi o dert eksikti..
ama yakında iyice zayıfladığımda görecek eşimde ama geç olacak ne demek ya
her sabah ye geri çıkar hepsini sırf sinirden gerginlikten..
bugün beni patlatan olayı anlatıyım en iyisi
akşam mutfağa girdim bir çorba koydum ocağa birde kırmızı lahana salatası yaptım .. acıkmıştım zaten dedim hazır olsunda yemeğimi yiyim
eşimede dedim valla kimsenin keyfini bekleyemem ben acıktım yemek yiycem
neyse işte mutfaktayım
bizim anakraliçe liste hazırlıyormuş (kaynana) alışveriş listesi alışverişe gidecekler bende içerden duyuyorum evlendiğimiz günden şu güne seninde bir alacağın varmı bir istediğin bir eksiğin varmı diye sormadı zaten neyse sadece kendim iç geçirdim az bunaldım dedim olacak benimde evim olacak ozaman herşey olacak
neyse üstünü giymiş pardösösünü giymiş 15lik çıtırımız gezme alışveriş derdinde
hazırlandıktan sonra hadi sende gel diye beni çağırıyor..
yahu sen hazırlanmışsın niyetin beni çağırmak değilki laf olsun torba dolsun oğlun çağırdınmı derse çağırmış olmak işte.. yoksa insan hazırlanmadan demez mi bi alışverişe gidelim hadi sende hazırlanda der
kendisi hazırlanıp çıkacağı zaman çağırır mı
neyse bende bozuldum ama bozuntuya vermeden pek keyifli
ben yemek yapıyorum siz gidin dedim gel işte bilmem ne dedim benim saçlarım ıslak öyle alelacele çıkamam önden haberim olsa kuruturdum saçlarımı..
neyse bunlar büyük oğlu ile peşpeşe tam çıkacaklar
absi amelesi olan eşime sesleniyor
hadi gel markete gidiyoruz
eşimde şaşırdı kafasına taşmı düştü bunlar izi çağırmaz ama
meğerse arabası eşindeymiş
torbaları kim taşıyacak
alışverişe kim çıkıyorsa o taşısın ahmak eşim benim
söylesene pat diye kapıda ne içine atıyorsun
sengidiyon alışverişe torbayıda sen taşırsın artık diye..
neyse tabi anakraliçe torba taşınacağını duyarduymaz hemen yok ben gelmem dedi ben taşıyamam
e tabi taşıyamazo sadece gezer tozar yönetir
o hiç taşırmı aaaaa
neyse eşim bana ekşidi hadi sen gel biz anlamayız bilmem ne dedim bi 5 dk beklerseniz geleyim
hiç gönlümde yok
sevmiyorum abisiyle biryere gitmeyi biliyorum insana sadece taşıyıcı muamelesi yapıyor..
neyse hemen montumu çektim şapkamı taktım çıktım
sayın kayın validem listeyide evin esas oğluna vermiş malum o evde biz oturmuyoruz biz dış kapının dışmandalıyız ya
bana vermesi gerekmezmi yahu ben biliyorum evin neyi eksik hangi marka alınır oğlumu biliyor ama yok bize güvenirmi hiç
neyse alışverişe gittik sürekli bir ne koysam listede bu yok annemi bi arayım eşim değil ha bunu diyen abisi..
dedim bende evde bunlar yok eksik bunlar alınacak hemen surat kıvırarak iyi bakalım (güya ben müsrifim listede olmayan lüzumsuz şeyleri alıyorum) sürekli ben birşeye bakarken alacakken sen git şunu al ben öbürünü alırım yahu kocam karışmıyor sana ne oluyor
yani alışveriş kovalamca içinde geçti ne aldığımızdan anladım ne ettiğimizden
neyse alındı evede marketin arabasıyla gelindi e zaten taşıyıcılığıda biz yapıyoruz evede çıkmıyor
ozaman ne b....k yemeye bizimle geliyorsun arkadaşım.. allah allah haksızmıyım ama..
alışveriş parası ortak hesap parasından çekiliyor.. eşimin ve abilerinin köylerindeki arazilerinden gelirleri var bu ortak hesaba yatıyor ve ihtiyaçlarda ordan alınıyor
ama benim safsalak eşim yahu benim payıma düşeni bana ver ben kendi ekonomimi yaparım demiyor.. ben söylediğim de de ama oda işte annesinin evine katkıda bulunuyor işte bilmem ne
bulunuyorsa ozaman verir sana kartı şukadar paranız var şukadarda ben verdim anneme
şu para alışveriş parası
yahu dedim sen çocukmusun neden sana teslim edemiyor
para yatar yatmaz eşimin elinden hemen hooop alıyor..
bizim evin masraflarının nereye ne gideceğine o karar veriyor
belki özel bir şey yapacağız ama yooook beyefendi karar verir bizim ne haddimize..
neyse yukarıya çıktık
eşyaları içeri koyduk
ben bir titredim işte sinirliyim ben yolda birşey konuşmadık ama duruma iyice sinirlendim veee
kanama oldu
eve girer girmez hemen koştum lavaboya korktumda
sinirle beraber iki katı gerildim de..
lavabodan çıkar çıkmaz
daha malzemeleri çıkarmadan
eşimi çektim odaya verdim veriştirdim
aha size yazdığım koca sayfanın hepsini saydım... ona
dedim senle dedim çocuk yapsak sen onuda elaleme muhtaç edersin dedim
bi sınır koyamadın dedim bir çizgimiz yok
burası benim evim benim evimin eksiğini abinmi biliyor dedim
abinmi giriyor mutfağa dedim
ona ne hangi marka canım istiyorsa onu alırım dedim
gitsin o karısına yaptırsın istediğini ben senin karınım dedim..
yok işte bende herşeye alınıyormuşumda bilmem nede
hadi diyor boşver takma kafana
takmayım ha kafamada dedim
sinir sistemim alt üst oldu düşünmekten delirmekten dedim..
kan geldi biliyormusun sen dedim şok oldu..
(regl dönemime daha 3 hafta olduğunu biliyor)
hadi kalk hemen doktora gidelim dedi..
benim çözümüm doktor değil dedim benim çözümüm huzur dedim
yıprattın koruyamadın mesafeyi dedim
ne yapıyım gitmi deyim diyor
o senin abin sen nasıl konuşacağını benden daha iyi bilirsin dedim
hani konuşacaktın taaa bir ay önce bu para mevzusunu dedim o bizim evin işine karışmayacaktı
yapıyorsa annesine yardım yapacaktı ama evin ekonomisine burnunu sokmayacaktı..
burası onun evi değil dedim artık burası benim evim dedim
benim evime burnunu sokmasın dedim..
kayınvalidemde duymuştur inşallah..
neyse eşimde sinirlendi ama bana birşey dememek beni yatıştırmak için susuyor alttan alıyor
ne yapıyım ozaman dedi senin derdin belli ama ondan huzursuzluk çıkartıyorsun sabredemedin dedi
neymiş benim derdim dedim
boşanmak istiyorsun dedi..
evet dedim istiyorum dedim ama dedim gidip ben boşanmayacağım dedim
ya benim şartlarımı yerine getirirsin yada dedim gider boşanma davasını açarsın dedim..
tamam ozaman yarın canan hanımdan (avukat) anlaşmalı boşanma dilekçesi alırım dedii
tamam al dedim alamayacaksan boş yere konuşma yapamayacağın şeylere söz verme
yarın aman unutuyum deme dilekçeyi dedim ne istiyorsun benden boşanmak için dedi
hiçbirşey istemiyorum hayatımdan çık yeter dedim..
odadan çıktı
10 dakika sonra dayanamadı kalk doktora gidelim dedi bende internette neden acaba diye bir araştırma yaptım
onuda gördü
dedim seninle doktora falan gitmem kendi işimi kendim görürüm dedim
neyse çıktı kapıdan kaynana eşime diyorki abin az gecikecekmiş bekleyelim mi yiyelim mi yemeği dedi
eşim bir parladı annesine sinirli bir sesle
bekleyelim anne bekleyelim abimi bekleyelim zaten biz yaşamıyoruz bu evde diye..( yani o da bize ne abimden yeter der gibiydi)
gitti çalışma odasına kaynanam sofrayı hazırlamış eşimi çağırmış herhalde
geldi odaya hadi yemek yiyelim dedi gel dedi
gelmiyorum ben siz yiyin dedim
hadi gel işte (ağlamıyorum ha yanlış anlaşılmasın biz birde eşimle bir karar almıştık tartışabilirz kavga bile edebiliriz sofraya ayrı oturmayacağız) dedi karnım tok benim yemiycem dedim
mutfağa gitmiş
masada yaptığım salatayı falan görünce (onu sadece ben yaparım çünkü)
geri geldi odaya hadi lütfen gelirmisin salata falan yapmışsın açsın işte yiyecktin biliyorum dedi
yemek falan istemiyorum git başımdan dedim en sonunda baktı baktı ikna edemeyeceğine akarar kılınca gitti yemeğini yedi anneside baktı biz sinirliyiz ben sofraya oturmuyorum ara şamarı yemeyim msali yemeği yiyip hemen mutfağı boşaltmış
eşim bir başına kaldı sofrada
ve sofrada tek başına kalmayı sevmez..
neyse
ağlasam istiyorum ama ağlayamıyorum arkadaş
ağlasam bütün sinirim sanki içimden boşalacak ama ağlayamıyorum neden ya neden sanki gözyaşlarım tükendi..
ama hissettiğim birşey var
avazımın çıktığı kadar bağırmak istiyorum
ne sinir bozucu bu adamın karısı yokmu canım ya
sonuçta sen de genç bi kadınsın kv yetmezmiş gibi bide oğlu
iyi sabrediyosun bence şükretsinler
canım ben biliyorum zaten 5 ay sabretmemiz gerektiğinibundan daha kötüsü olamazdı demiycem..cunku sen ne dersen de bundan daha kötüsü annesine sıkı sıkıya bağlı onun sozunden cıkmayan bırıyle evlı olmak olurdu o zaman bırde ıspat edicem diyee ona daa onu yuzunu gosterıcem dıyee hepten kendınden olurdun...eğer su anda oturup günlerce düşündugumuzde seni şimdi o evden cıkartıcak bişey bulabılecegımıze ınansam hemen dusunmeye başlayalım dıycem..ama benım cabamm bu iştee oyleyada boyle sen orda en az 5 ay kalacaksın..boyle uzulmeklee bır yere varamazsın..kendını ve eşini yıpratıyorsun..tabıkı sınırlen burda derdını anlatt brazz ıcını rahatlat..sonuna kadar varımm ..ama demek istediğimm...azıcık daha dayanırsan bu zamanlar daha rahat gecer...salonunuzdan baska bır oturma odası yokmu ..oraya kucuk bır televozyon alsanız ve sız aksamları esınle beraber takılsanız olmazmı..kredi kartıyla ucuz bısey alın taksıt yaptırın..bazı sınemalarr kısı bası 6 lıraa sınemaya gıdın..kafanızı dagıtın.yoksaa bir ana bır kayınbıraderr cıldırtacak sızı bu gıdısle...sen bu kadarr taktıysann yenı evlılıgının hurmetını gostermedıler dıyedir..vallaa esınee acıyorum cunku yenı eve bıle cıksanızz annesınden cektıklerını ondan fıtıl fıtıl getırcen gıbıme gelıyor:))) tek ricamm senden birazz mutlu olmayaa..onları gormezden gelmeye..senı seven ..senı anlayan..sadece oz annesıne ve abısıne saygısından bısey dıyemeyen bırıyle evlı oldugunu unutmaa..
kaynım evliii deli oluyorum bu yüzden işte
karısı var çocuğu var
görmüş geçirmiş
yeni evli olmanın ne demek olduğunu biliyor
ama azcık saygı göstermiyor..