- Konu Sahibi gulrecelim
-
Almam zaten. Ablalarım var. Onların evleri arabaları var diye ailem hep sadece bana destek oldu ki bizde birşeyler yapabilelim diye. Annem panikatak hastası hiç torunlara bakamadı, bana diyor ki çocuğa ben bakayım sen dersane ye git kpss ye hazırlan. Yemeğini, temizliğini falan da yaparım. O zaman ablalarıma haksızlık olmaz mı? Ben onların hakkını yiyorum eşimin kardeşleri bizim hakkımızı yiyor. Ablam bana ne biçim düşünüyorsun saçmalama git dersaneye, çocuğunu düşün sadece falan diyor. Hep fazla iyi niyetimizden böyle oluyor.Annenizin versiği parayı almayın artık, yani alında elinize artık veremiyolar diyin. Anneniz sizin için iki ayda bir çeyrek gram alsın bi kenara atsın biriksin çocuk için. Masraflarıda eşiniz üstlenince oraya buraya verecek parası kalmaz. İçim acıdı ya hamile halinizle çalışmışsınız, iyi hoş güzel de parayı kendinize harcamamışsınız. Yapmayın artık böyle, anneniz konuşırsa işler kötüye gider önce bu yöntemi deneyin siz bi.
Böyle yapmak gerekte nereye kadar ? Ne bileyim insna hiç yoktan bir evi olsun istiyor. Kiralar aldı başını gitti. 100m2 eve 3000 TL kira ödüyoruz. Ama mecburen dediğiniz gibi yapmak lazım.Eşimde abisigile yediriyodu baktım olmuya derdi ben cekiyom ekmeğini onlar yiyo bundan sonra ben yemeye biriktirmemeye başladım en azından ben yiyorum başkası yiyene kadar erkeklere para biriktirme yaranirim yazık deme sen yemezsen yedirecek yer buluyolar
Bizim evimiz var Allah'tan tam zamanında aldık yoksa ev parasını da abisi oğlu için isteyecekti o yönden kurtulduk şimdi fazlasını istemiyom valla yiyom parasını kızımla onlar yiyene kadar ben yetimAlmam zaten. Ablalarım var. Onların evleri arabaları var diye ailem hep sadece bana destek oldu ki bizde birşeyler yapabilelim diye. Annem panikatak hastası hiç torunlara bakamadı, bana diyor ki çocuğa ben bakayım sen dersane ye git kpss ye hazırlan. Yemeğini, temizliğini falan da yaparım. O zaman ablalarıma haksızlık olmaz mı? Ben onların hakkını yiyorum eşimin kardeşleri bizim hakkımızı yiyor. Ablam bana ne biçim düşünüyorsun saçmalama git dersaneye, çocuğunu düşün sadece falan diyor. Hep fazla iyi niyetimizden böyle oluyor.
Böyle yapmak gerekte nereye kadar ? Ne bileyim insna hiç yoktan bir evi olsun istiyor. Kiralar aldı başını gitti. 100m2 eve 3000 TL kira ödüyoruz. Ama mecburen dediğiniz gibi yapmak lazım.
Erkeklere para biriktirirsen harcayacak bir yer mutlaka buluyorlar.Arkadaşlar eşimle elbette konuşuyorum daha akşam kavga ettim. Bedavadan çocuk sahibi oldun dedim çocuk doğdu doğalı bir tane bez almadın, ne yatağını aldın, ne arabasını aldın. Bu paraları ilk kardeşlerine yedirdin, helal etmiyorum dedim. Benimle tartışmıyor kianalık paramı aldım, işten ayrıldım şu an çalışmıyorum zaten. Başlarda eşimin ailesine kandım hep öderler ödeyecekler diye düşündüm. Benim ona bir masrafım yok çocuğun hiçbir masrafı yok. Kira faturalar gıda alışverişi yapıyor. Tek masrafımız bu, kendi maaşı da iyi 14 bin alıyor. Benim çalıştırdığım parayı da biriktirmiştik hiç dokunmamıştık. Bizim görünürde birikmiş 5 kuruşumuz yok. Bu babası borç dediklerini ödeseydi elbet bizim de 3-5 kuruş kenarda olurdu. Artık geçti ama ailemden kesinlikle hiçbir şey kabul etmeyeceğim. Kendimden de asla kısmayacağım. Kıstıklarım zaten ailesinin boğazında. Ama şimdiye kadar giden kayıpları nasıl unuturum bilmiyorum. Nefret ediyorum hepsinden.
Esin ailesine veriyor parayı sen de kocana. Sen niye kocana veriyorsun ki paranı? Yok valla tüm erkekler böyle değil kocam öyle bir şey yapsa neler yaparım söyleyip kışkırtmak istememMerhaba arkadaşlar bu forumda ilk konum sanırım :)
Artık anlatacak kimsem yok aslında bu bir iç dökmedir. Bütün erkekler mi aileleri tarafından kullanılır. Hiç mi mantık vs yoktur. Ben artık eşimin ailesinin gülen yüzler, tatlı sözler altında bizi sömürmesinden yıldım bıktım. Bazen kızımı alıp gitmeyi düşündüğüm bile oluyor. Ufak tefek şeyler ama artık o kadar birikti ki. Nefretimi tepkimi gizleyemiyorum. Babası emekli kendine ait evi var Arabası var yani asla kimseye ihtiyacı yok. Bizimse hiçbir şeyimiz yok, bir söz vardır ya Dikili tek bir ağacın olmaması o hesap.
Hala daha babasına para yedirme derdinde. Karnım burnumda kasiyerlik yaptım biraz para biriktireyim çocuğuma lazım olur diye. O paralar bile korkarım babasına gitti. Babası yazlık yaptırıyor da bir de kardeşleri var üniversitede, zorlanıyormuş. Güya bize ödeyecekmiş.... Hiç mi çekirdek ailesini düşünmez bir insan ya, ne bir tatile gidiyorum ne bir yemeğe gidiyorum ne doğru düzgün bir harcama yapıyorum sırf bir şeyler biriktirebilmek için çocuğa iyi bir gelecek sunabilirim diye. Benim kıstıklarım hop oraya.. bende mi hata var acaba ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. Ben de aileme bakıyorum çocuğumun beşiğinden, arabasına, yemin ederim oyuncağına kadar benim ailem aldı her şeyini. Her ay 800 TL gönderiyorlar çocuğa bez parası yapın masraf etmeyin diye, sizin de Ufak da olsa bir şeyiniz olsun diye. Yemek yemeye dahi geldiklerinde market alışverişi yapıp elleri dolu dolu gelirler. Yani evimde yemek dahi yemiyorlar, diğer yana bakıyorum. Kardeşlerine para at bende yokta. Faturaları öde ben veririm, depoyuda fulle ödeşiriz..... Verilmiyor çok iyi biliyorum. Ben ne yapayım arkadaşlar. Gene annem 800 lira göndermişti hesabına geri attım neden attın deyince zaten çok dolmuştum ağlayıp anlattım. Bir gün önce doğum için biriktirdiğimiz parayı dahi almışlar. Çok güler yüzlü, çok hizmetli oldukları için asla beklemiyorlar. 5 liralık kavanoz olsa öyle büyüte büyüte abarta abarta anlatırlar ki şok olursunuz siz bile vay be ne çok emekleri var dersiniz öyle insanlar. Böyle olmaz ben kayınvalidenle, eşinle konuşacağım dedi. Anlatmakla iyi mi yaptın konuşsa daha iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum artık. Sadece herkesin eşleri mi böyledir acaba merak ediyorum
Sizde evet hata neden biriktirmeye çalışıyorsun ye iç gez toz her şeyin en iyisini al asla kısma sen kemer sıkdıkça eşin diğer tarafı harcıyor erkeğin parasını yemezsen yedirecek kişi hep bulurlar.Merhaba arkadaşlar bu forumda ilk konum sanırım :)
Artık anlatacak kimsem yok aslında bu bir iç dökmedir. Bütün erkekler mi aileleri tarafından kullanılır. Hiç mi mantık vs yoktur. Ben artık eşimin ailesinin gülen yüzler, tatlı sözler altında bizi sömürmesinden yıldım bıktım. Bazen kızımı alıp gitmeyi düşündüğüm bile oluyor. Ufak tefek şeyler ama artık o kadar birikti ki. Nefretimi tepkimi gizleyemiyorum. Babası emekli kendine ait evi var Arabası var yani asla kimseye ihtiyacı yok. Bizimse hiçbir şeyimiz yok, bir söz vardır ya Dikili tek bir ağacın olmaması o hesap.
Hala daha babasına para yedirme derdinde. Karnım burnumda kasiyerlik yaptım biraz para biriktireyim çocuğuma lazım olur diye. O paralar bile korkarım babasına gitti. Babası yazlık yaptırıyor da bir de kardeşleri var üniversitede, zorlanıyormuş. Güya bize ödeyecekmiş.... Hiç mi çekirdek ailesini düşünmez bir insan ya, ne bir tatile gidiyorum ne bir yemeğe gidiyorum ne doğru düzgün bir harcama yapıyorum sırf bir şeyler biriktirebilmek için çocuğa iyi bir gelecek sunabilirim diye. Benim kıstıklarım hop oraya.. bende mi hata var acaba ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. Ben de aileme bakıyorum çocuğumun beşiğinden, arabasına, yemin ederim oyuncağına kadar benim ailem aldı her şeyini. Her ay 800 TL gönderiyorlar çocuğa bez parası yapın masraf etmeyin diye, sizin de Ufak da olsa bir şeyiniz olsun diye. Yemek yemeye dahi geldiklerinde market alışverişi yapıp elleri dolu dolu gelirler. Yani evimde yemek dahi yemiyorlar, diğer yana bakıyorum. Kardeşlerine para at bende yokta. Faturaları öde ben veririm, depoyuda fulle ödeşiriz..... Verilmiyor çok iyi biliyorum. Ben ne yapayım arkadaşlar. Gene annem 800 lira göndermişti hesabına geri attım neden attın deyince zaten çok dolmuştum ağlayıp anlattım. Bir gün önce doğum için biriktirdiğimiz parayı dahi almışlar. Çok güler yüzlü, çok hizmetli oldukları için asla beklemiyorlar. 5 liralık kavanoz olsa öyle büyüte büyüte abarta abarta anlatırlar ki şok olursunuz siz bile vay be ne çok emekleri var dersiniz öyle insanlar. Böyle olmaz ben kayınvalidenle, eşinle konuşacağım dedi. Anlatmakla iyi mi yaptın konuşsa daha iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum artık. Sadece herkesin eşleri mi böyledir acaba merak ediyorum
Yorum olarak 14bin maaş yazmış. İşte o para normalde yeter artar bile.14 bin maaş nerede yazıyor okuyamadım, ona göre de yorum yaptım. Madem içine sinmiyor, kocasına da sözünü geçiremiyor, böyle evlilik olmaz boşansın.
Siz konuşunca dinliyor mu sadece? Birşey demiyor mu?Arkadaşlar eşimle elbette konuşuyorum daha akşam kavga ettim. Bedavadan çocuk sahibi oldun dedim çocuk doğdu doğalı bir tane bez almadın, ne yatağını aldın, ne arabasını aldın. Bu paraları ilk kardeşlerine yedirdin, helal etmiyorum dedim. Benimle tartışmıyor kianalık paramı aldım, işten ayrıldım şu an çalışmıyorum zaten. Başlarda eşimin ailesine kandım hep öderler ödeyecekler diye düşündüm. Benim ona bir masrafım yok çocuğun hiçbir masrafı yok. Kira faturalar gıda alışverişi yapıyor. Tek masrafımız bu, kendi maaşı da iyi 14 bin alıyor. Benim çalıştırdığım parayı da biriktirmiştik hiç dokunmamıştık. Bizim görünürde birikmiş 5 kuruşumuz yok. Bu babası borç dediklerini ödeseydi elbet bizim de 3-5 kuruş kenarda olurdu. Artık geçti ama ailemden kesinlikle hiçbir şey kabul etmeyeceğim. Kendimden de asla kısmayacağım. Kıstıklarım zaten ailesinin boğazında. Ama şimdiye kadar giden kayıpları nasıl unuturum bilmiyorum. Nefret ediyorum hepsinden.
Bırak konussun.Merhaba arkadaşlar bu forumda ilk konum sanırım :)
Ne itici bir laf koca parası yeseydiniz lafı.Boyle oldugunu biliyosunuz neden calistiniz calismayip evde dursaydiniz koca parasi yeseydiniz belki veremezdi bide aileden oara almissiniz kocanizda onlara yedirmis nasilsa calisan para verem var. Butun adamlar boyle degil tabiki sizinki sikintili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?