• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin borçlarindan yoruldum

e adam para harcamayi bilmiyor niye sen ona gönderiyorsun? o sana gondersin
evlenmeden önce hic plan program yapmadiniz mi odemeler birikim nasil olacak vs diye? ciddi ciddi konusmadiniz mi?
cok ilginc geliyor bana
bence boyle seyler evlilik fikri ortaya cikinca konusulmasi gereken onemli seylerdir.

ayrica sizin arabanız varmis satip altinlari da katip yeni araba almissiniz. peki bu araba kimde duruyor? en cok siz mi kullanıyorsunuz esiniz mi?
oturup konuşmamışlar ki 2-3 kez görüşmek yetmıs zaten evlenmek ıcın bile ne ara oturup plan program yapacaklardı adam zaten borçlu gelmiş gelirken . Evlenmeden önce bu borçlar neyin nesi die sorulsaydı şimdi hersey daha farklı olabılırdı

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. İnsan fark ediyor tabi ki ama içinde olunca kondurmak biraz zaman alıyor. Benim maaşım dışında da gelirlerim var zaten. Tek başıma çok rahat gecinirim kızımla. Dediğim gibi kendim için ayrıca birikim yapmaya da başladım bir kaç ay önce. Sadece bunu yaşadığım için üzgünüm
Maaşınızdan kuruş vermeyin biriktirin gizlice hatta annenize yollayın bilezik altın vs yapsın. Benim anlamadığım çocuk kaç yaşında? Ücretsiz düşündüğünüze göre 0-2 yaş arasında olduğunu tahmin ediyorum. İşe giderken kim bakıyor, tayin alıp ailenizin yakınına taşınmaya bakın en azından.
Bundan sonra boşanmaya hazırlanmaktan başka çareniz yok. Adamı düzeltmeniz ikna etmeniz geleceğinizi çöp etmekten başka işe yaramaz. Kendinizden önce kızınız için mecbursunuz bi bakıma.
Arabayıda satın payınızı alın, bazı aksiyonları almazsanız ilerleyemezsiniz. Zaten adam ne sizi ne çocuğunu umursuyor

Konu sahibi maaşını gönderme. gerekirse aracını kullanmasına müsade etme annesı gelecekse otobüsle gelsın gitsin yazık değil mi 6 bın yol parası . O kadar kıymetliyse annesi cebınden versin çocuğunuzun geleceğine her ay 6 bin yatırmayan adam anasına harcamasın bi zahmet

oturup konuşmamışlar ki 2-3 kez görüşmek yetmıs zaten evlenmek ıcın bile ne ara oturup plan program yapacaklardı adam zaten borçlu gelmiş gelirken . Evlenmeden önce bu borçlar neyin nesi die sorulsaydı şimdi hersey daha farklı olabılırdı
hic anlayamiyorum gercekten de evlilik gibi büyük bir karar öncesi önemli konular nasil konusulmaz?
kkda bazen konu aciyorlar " 2 yillik evliyim esim cocuk istemiyor" diye. soruyorsun "evlenmeden ne diyordu cocuk isine?"
hic konusmamislar :) "adam temizlik yemek yapmiyor her seyi benden bekliyor" diyor, soruyorsun "evlenmeden nasildi? anasina ziyarete gidince sofrayi kaldirir miydi sen mi yardim ederdin, evdeki is bölümü nasil olacak diye konustunuz mu" hic konusmamis.
maas konusu da ayni.
bu kadar iletisimsizlikle insanlar nasil evleniyor hic anlamadim.
bizde her sey nettir yani, "oyle olur diye düşündüm" dünyası yok. taraflar ne olacagini beyan etti, orta noktada anlasildi😂😂 bence mantıklı olan bu. ha sonra evlenirsin yan cizer o zaman da "esim sözüne güvenilmez biri - verdigi sözleri tutmadi" dersin ona göre düşünürsün evliliginin geleceğini

Bir kelimeyi çekip acmissiniz sadece. Tamam kumarı çıkarıp yazayım. Borç içindeki adamdan çocuk büyüsün sonra ayrılırım diyorsanız o borca da ortak olacaksınız. Madem bu kadar arabayla gezme düşkünü satın arabayı, alın kendi payınızı bakalım nasıl geziyor beyefendi karı parasıyla. Arabanın parasıyla da annenizin üstüne alın araba alırsanız.

Siz eşinizi anlatınca erkek kardeşim canlandı gözümün önünde.10 yıllık devlet memuru bir kuruşu yoktur bir köşede.Bir sürü gereksiz harcama yapar neden birikim yapmıyorsun dediğimizde bağırıp çağırmaya başlar.Malesef bu tip insanlar a lafla ne bişey anlatabilirsin ne de değiştirebilirsin.

hic anlayamiyorum gercekten de evlilik gibi büyük bir karar öncesi önemli konular nasil konusulmaz?
kkda bazen konu aciyorlar " 2 yillik evliyim esim cocuk istemiyor" diye. soruyorsun "evlenmeden ne diyordu cocuk isine?"
hic konusmamislar :) "adam temizlik yemek yapmiyor her seyi benden bekliyor" diyor, soruyorsun "evlenmeden nasildi? anasina ziyarete gidince sofrayi kaldirir miydi sen mi yardim ederdin, evdeki is bölümü nasil olacak diye konustunuz mu" hic konusmamis.
maas konusu da ayni.
bu kadar iletisimsizlikle insanlar nasil evleniyor hic anlamadim.
bizde her sey nettir yani, "oyle olur diye düşündüm" dünyası yok. taraflar ne olacagini beyan etti, orta noktada anlasildi😂😂 bence mantıklı olan bu. ha sonra evlenirsin yan cizer o zaman da "esim sözüne güvenilmez biri - verdigi sözleri tutmadi" dersin ona göre düşünürsün evliliginin geleceğini
Ya işte böyle konulara gerçek dusuncelerımızı söyleyince de sanki kocası değil biz hayatını mahvediyormuşuz gibi konuşuyorlar o zaman hiç üzülesim acıyasım gelmıyor diyorum ki sen kalbînın ekmegını yemişsin hadi kızım hadi . Bi bakmışım konunun sonunda en temizi yine koca cıkıyor 🤣🤣🤣

Yalan söylüyor dedin. Bak bu önemli. Yalan söyleyen biri herşeyi yapar. E devletine gir risk raporu yaz bak bakalım borçları neymiş.
İkincisi biz kadınların hep saflığı olan şeyi yapmışsın! O bekarlıktan kalan eve anasını oturtmuş burası hadi tamam diyelim. Ama sen bekarlıktaki aracını ve altınları satıp ortak bir araç almışsın. Yani boşansan o bşr aracı da bölüp alacak. Borcu da senle paylaşacak. Kıza da 3 kuruş nafaka verecek!
Ben senin yerinde olsam evi satıp yeni alalım annen orda otursun derim. O zaman eve ortak olursun. Sonra da maaşıma altın birikim yaparım. O da borcun içinde debelensin.
Kendin ve kızını güvence altına aldıktan sonra da baktın olmuyor boşa gitsin

Merhaba arkadaşlar. Ben 2 buçuk senelik evliyim. Eşimle farklı şehirlerde yaşarken bir ortak arkadaş vesilesiyle tanıştık. Corona dönemiydi. Yuzyuze bir kaç kez görüşerek evlendik. İkimizde tayin alarak küçük bir şehre taşındık. Onun babası ölmüş. Benim de ailemin durumu çok iyi sayılmaz.
İkimizde kamu kurumlarında calisiyoruz. Düğünümüzü ve eşyalarımızı kendimiz yaptık. Düğünden 6 ay sonra borçlarımızı bitirdik.
Ama benim eşim hep borçlu. Evlenmeden önce de borcluymus zaten. Hatta bankalar kredi filan vermiyormuş buna gri listedeymiş. Eline gelen tüm parayı harcıyor. Hiç biriktirmek derdi gelecek kaygısı yok. Surekli gezmek istiyor. Tüm ailesi böyle üstelik. Babası da böyleymiş. Kardeşleri de böyle. Benim bekarken bir arabam vardı biraz da altınım. Benim arabamı satıp düğünleri altınları ve benim bekarlıktan gelen altınları satıp biraz daha iyi bir araba aldık. Onun da bekarlıktan bir evi var.
Ama evde annesi yasiyor. Annesi kendi evini kiraya verdi. O parayı bize vereceğine söz vermişti ama vermedi sonra.
Benim sıkıntım şu eğer paramız yoksa harcamayalım bana söyle tasarruf yapalım ek hesaba kredi kartına girmeyelim diyorum tamam diyo ama hep harcıyor. Ha eve harcıyor. Ama bazen çok gereksiz harcamalar yapıyor. Ben maaşımı hep ona gönderiyorum onu ek hesaptan çıkarıyorum limitini düşür kredi kartını kapat bak yine harcarsın diyorum kabul etmiyor bi de bana kızıyor. Bir kaç ay sonra yine aynı hale geliyor. Benden habersiz krediler çekmiş. Kredi kartı borcunu kapatmak için ama yine karti patlamış. Ek hesabını taksitlendirmis yine patlatmış. Ve bana yalan söylüyor. Ben bunları tesadüfen fark ettim de söylemek zorunda kaldı. Ben lüks bir hayat beklemiyorum. Sadece borçlu olmak istemiyorum. Ama o hep borçlu. Ona para göndermek için bazen kendimden kesiyorum.
Artık çok yoruldum onun borçlarını düşünmekten. Kendimi güvende hissetmiyorum. Bir tane kızımız var. Bu çocuğun geleceği ne olacak. Hiç bilmiyorum. Kızım için ücretsiz izne çıkmak istiyordum ama eşime guvenenmedigim için kararsız kaldım şimdi.
Bu şekilde çok fazla sabredemem ben kızım biraz büyüdüğünde boşanmaya da düşünebilirim. Gerçekten çok yoruldum. Ne yapmalıyım?
İkiniz de kamu calisanisiniz gelirleriniz az çok belli 3-5 oynar oynamaz. Mesela benim kocamın maaşı 60 binse 100 binlik harcama yapiyorsa ya hu bu 40 bin nerden çıktı diye sorarım. Gizli saklı borç nasıl yapılıyor ki ben anlamıyorum ? Gelen belli giden belli. Piyasa belli siz harcanirken hiç demiyor musunuz ulan bu kadar ekmeğe bu kadar köfte çok ?

O değilde yıllar sonra elinde hicbirsey olmadan çıkmak var bu evlilikten paranızı tütün bence boşanmak gerekiyor siz iki kişi bakıyorsunuz kendinizle üç gizli kumar oynamadigina eminmisiniz ben kadının anne gibi harçlık verme durumunda kalmasını sevmiyorum koca dediğin kafası çalışmıyorsa saygı da dutupmuyorki ona Yani güven vermeli aileye ben anlamıyorum fakat konudaki koca kavga etmede para için cirkinlesmede usta olmuş yazdiginiz bu siz onu yola getiremezsiniz ben paraya evlilikten çok kıymet veririm kafası çalışan sorumlu insana saygı duyarım paramı alıp borç yapana değil bilemedim bu kötü gün parası bitti değil bu rahatlık sorumsuzluk kıymet vermeme para değeri bilmeyen bu konuda kavga eden insana geleceğimî ömrümü heba ettirmem.Sizde dikkatli olun mal canın yongası para da öyle aman canım ne varmış değil ev de annesinde sizin çıkarınız ne onu kim düşünüyor kızınız ne olacak .Kadın dediğin akıllıca malını mulkunu parasını korur ben bilmem gerisini neler oluyor evliliklerde

İlk evlendiğimde bizimde düğün borçlarımız vardı. Eşim esnaf ama sülalenin sagilacak ineği muamelesi görüyordu. Kimseye yok borcum var diyemiyordu.Dedesi pazar parasına geliyordu, yengesi kızına kitap parasına, babasi sigara parasına, kız kardeşi arayıp çorap parası,kuaför parası istiyordu. Hatta şampuan parası istediği oldu 🙄 Bende gece gündüz çalışıp kredi ödüyordum. Baktım borç bitmeyecek. Kaynanama söyledim böyle olmaz madem ihtiyacı var çalışsınlar benim gibi dedim. biz kızımıza kıyamadık narin büyüttük o çalışamaz dedi🙄. E ben çalışıyorum ben ağaç kavuğundanmi çıktım. 🙄 Sonuç olarak eve geldim bir cinnet herseye son verdi. Eşimin tüm hesapları bana geçti. 12 yıldır hala tüm hesaplar paralar bende. Ama ev ,araba sahibi olduk. Tabi tüm sülale bana düşman oldu 😅

Merhaba arkadaşlar. Ben 2 buçuk senelik evliyim. Eşimle farklı şehirlerde yaşarken bir ortak arkadaş vesilesiyle tanıştık. Corona dönemiydi. Yuzyuze bir kaç kez görüşerek evlendik. İkimizde tayin alarak küçük bir şehre taşındık. Onun babası ölmüş. Benim de ailemin durumu çok iyi sayılmaz.
İkimizde kamu kurumlarında calisiyoruz. Düğünümüzü ve eşyalarımızı kendimiz yaptık. Düğünden 6 ay sonra borçlarımızı bitirdik.
Ama benim eşim hep borçlu. Evlenmeden önce de borcluymus zaten. Hatta bankalar kredi filan vermiyormuş buna gri listedeymiş. Eline gelen tüm parayı harcıyor. Hiç biriktirmek derdi gelecek kaygısı yok. Surekli gezmek istiyor. Tüm ailesi böyle üstelik. Babası da böyleymiş. Kardeşleri de böyle. Benim bekarken bir arabam vardı biraz da altınım. Benim arabamı satıp düğünleri altınları ve benim bekarlıktan gelen altınları satıp biraz daha iyi bir araba aldık. Onun da bekarlıktan bir evi var.
Ama evde annesi yasiyor. Annesi kendi evini kiraya verdi. O parayı bize vereceğine söz vermişti ama vermedi sonra.
Benim sıkıntım şu eğer paramız yoksa harcamayalım bana söyle tasarruf yapalım ek hesaba kredi kartına girmeyelim diyorum tamam diyo ama hep harcıyor. Ha eve harcıyor. Ama bazen çok gereksiz harcamalar yapıyor. Ben maaşımı hep ona gönderiyorum onu ek hesaptan çıkarıyorum limitini düşür kredi kartını kapat bak yine harcarsın diyorum kabul etmiyor bi de bana kızıyor. Bir kaç ay sonra yine aynı hale geliyor. Benden habersiz krediler çekmiş. Kredi kartı borcunu kapatmak için ama yine karti patlamış. Ek hesabını taksitlendirmis yine patlatmış. Ve bana yalan söylüyor. Ben bunları tesadüfen fark ettim de söylemek zorunda kaldı. Ben lüks bir hayat beklemiyorum. Sadece borçlu olmak istemiyorum. Ama o hep borçlu. Ona para göndermek için bazen kendimden kesiyorum.
Artık çok yoruldum onun borçlarını düşünmekten. Kendimi güvende hissetmiyorum. Bir tane kızımız var. Bu çocuğun geleceği ne olacak. Hiç bilmiyorum. Kızım için ücretsiz izne çıkmak istiyordum ama eşime guvenenmedigim için kararsız kaldım şimdi.
Bu şekilde çok fazla sabredemem ben kızım biraz büyüdüğünde boşanmaya da düşünebilirim. Gerçekten çok yoruldum. Ne yapmalıyım?
Ailesine gonderiyor orasi kesinde birde borsaya coin olaylarinada bulasmis olabilir.hayatimda en anlam veremedigim olay calisan kadinlar neden maasini oldugu gibi kocasina gonderiyor.aileleri yesin rahat etsin diye mi? Cok var yanliz burda oldugu gibi maasi gonderip sonra bosanan dimdizlak ortada kalan haberiniz olsun.

Benim çalıştığım kurum ailemin yaşadığı şehirde yok maalesef. Esim kumar, borsa filan da oynamıyor. Sadece hesapsız harcıyor. Surekli gezmek istiyor. Annesini gidip arabayla alıp bize getiriyor sonra yine arabayla bırakıyor mesela bu bize 6000 tlye mal oluyor. Her ay şehir dışına gidelim diye tutturuyor. Ya kardeşine ya annesine hatta benim aileme bile. Surekli yakıt yol paraları, arabanın bakim paraları bile emin olun toplamda çok oluyor.
Alışveriş yaparken hep stok alışkanlığı var bi de bir şeyden bir sürü alıyor. Sonra kart borcunu ödeyemiyor borç faizleniyor mesela böyle birikince altından çıkamıyor. Ailesi de hep beklenti içinde. Karne harçlığı. Bayram harçlığı dogum günü hediyeleri hiç bitmez
Çok üzgünüm ama bu adamdan bir cacık olmaz malesef.
Kızınızı ve kendinizi kurtarmaya bakın.
Yaşı büyük ama beyin çocuk kalmış malesef.

Ortada ev araba yoksa maaş neden yollanılır? Findeks notuna bakın kartları hesap dökümünü isteyin

Adama sürekli destek çıkıyorsunuz sonra da harcama diyorsunuz.
Dediğinizle yaptığınız birbirini tutmuyor.
Maaşınızı sadece kendinize ve kızınıza harcayın.
Nasıl borç yapıyorsa o şekilde kapatmasını bilsin.
Borç sizin borcunuz değil strese girmenize de gerek yok.
Borç birikirse elinde bir şey kalmayacağından istese de harcayamayacak duruma gelecektir.

Back