Bütün hamileler böyle mi ?

Merhaba . Is yerinde yim şu an en sonunda size yazmaya karar verdim çıkamadım işin içinden
10 gündür yanıma yeni bi kız verdiler onunla çalışıyorum .
Daha doğrusu calismaya çalışıyorum.
Kısaça durumu anlatayım
kız 23 yaşında 7 haftalik hamile.
Sabah işe geliyor en az yarım saat lavaboya gidiyor. sürekli bir yakınma hali. Ama sürekli. Ay öf çok kötü oldum aman yok rüzgar esti bi tuhaf oldum yok kapı çarptı yok söyle yok böyle
bi evrak yazılacak mesela yazamiyor bi evrak alınacak karşı binadan ben 2 kere gidiyorum mesela o 1 kere gitse hemen diyor ki yolda gelirken eşim aradı seni hamile halinle evrak almaya mi gönderdiler dedi diyor .
Bu sefer de ben vicdan yapıp tüm işleri üzerime alıyorum haşatim çıkıyor aksama kadar.
merak ediyorum hamilelik bu derece mi ağır ben mu günah ini alıyorum kızın
gerçekten öyle ise bi şekilde hallederim yani
çok Yoruluyorum anam ağlıyor ama sürekli onun yakinarak sizlanarak aglayarak is yapmasi beni daha da yoruyor
az önce sigara içiyorDu
uyardim suçlu ben oldum yine :/
çok abartılı davranışlar bunlar 7 haftalıkmış daha 9 aylık doğurmaya yakın olsa

yoruluyordur normal derdim.

valla biraz nazlanıyor gibime geldi. tmm bazı şeylerde anlayıs gösterilir de çok agırsa ozaman izne ayrılır... taş taşıtmıyorlar sonuçta.
kaldı ki 7 haftalık hamilelikte yorgunluk faan olmaz son aylar olsa haklı
Canım benim o haftalarda hiç birşey olmaz benimki tüp bebek eğer tüp bebekse onunkisi biraz sıkıntılı oluyor yada hergün kan pıhyılaşmasından dolayı iğne vuruyorsa zaten hağli olmaz her iki durumda da zaten çalışılmaz madem o kadar kıymetli karısı yada hamilelik oturtsun kocası evde. ne kadar alttan alacaksın kocasına naz yapsın çalışıyorsa kendine ama yinede sen insanliğını yapmışsın 3 aydayım bende onda mide bulantısından başka bişey olmaz yemek yiyorsa onada inanma bu hamileliği kullanan kadınlara yazık ezikler hayatta ilk defa adam yerine konuluyorlar herhalde

O hamile diye kimse nazını çekmek zorunda değil. Kaldı ki, 7 haftalık hamileymis daha..
Bulantı olayı hakkında bişey diyemem ama diğer şeyleri çok saçma geldi bana.. zaten sigara da iciyormus, hiç vicdan falan yapma boşver..

Her hamilelik böyle degil. kaldiki kendi bebegini düsünmüyor zaten ..
Sanada naz yapiyor, birak yapsin kendi isini..

7 haftalık hamilelik nedir ki, fiziksel bir yükü yok.

Mide bulantısı olabilir eyvallah , gider kusarsın kötü de olursun ama gelip yakınıp insanların başını şişirmenin manası nedir ? Naz yapmayı seviyorsa gidip kocasına yapacak, naz çekecek insan kocası , başka insanlar değiller. Bütün dünya bu kızın hamileliği ile ilgili durumu dinlemek durumunda değil ki.

Anlayışlı davranırsınız ama naz çekmek gibi bir yükümlülüğünüz yoki kız kafa ütütülüyor bence. Gitsin rapor alsın kötüyse bu nedir ya böyle.

Merhaba . Is yerinde yim şu an en sonunda size yazmaya karar verdim çıkamadım işin içinden
Kısaça durumu anlatayım
Sabah işe geliyor en az yarım saat lavaboya gidiyor. sürekli bir yakınma hali. Ama sürekli. Ay öf çok kötü oldum aman yok rüzgar esti bi tuhaf oldum yok kapı çarptı yok söyle yok böyle
bi evrak yazılacak mesela yazamiyor bi evrak alınacak karşı binadan ben 2 kere gidiyorum mesela o 1 kere gitse hemen diyor ki yolda gelirken eşim aradı seni hamile halinle evrak almaya mi gönderdiler dedi diyor .
Bu sefer de ben vicdan yapıp tüm işleri üzerime alıyorum haşatim çıkıyor aksama kadar.
çok Yoruluyorum anam ağlıyor ama sürekli onun yakinarak sizlanarak aglayarak is yapmasi beni daha da yoruyor
az önce sigara içiyorDu

Hamileler hareket edemez mi ya ne bu tavır? Çalışmasın o zaman. Ne kadar çıtkırıldım olduk. Sen yüz verme. Çaktırmadan üslerine belli et durumu.

sigara kısmına kadar olabilir dedim ama çocuğunu düşünmeyen bir kadını bende düşünmem.. zerrede umrumda olmaz.. bırakın gitsin kendi alsın.. hiçte oralı olmayın.. hamileyim diyecek olursa da sigara içerken hamile değil miydin dersiniz

Bende 12. haftamın içindeyim çalışıyorum.. Kişiden kişiye değişir tabii ama çok şükür her işimi kendim rahatla yapıyorum. evrak götürmekse evrak götürmek hem benim için ne kadar hareket etsem iyidir gözüyle bakıyorum. Midesi bulanmadan sigara içebiliyosa (beni mahveden kokulardan biri yazarken bile kötü oldum) işleride yapabilir. Arkadaşınız biraz fazla nazlı sanki..

Bu hanımla umarım hamileliği boyunca çalışmazsınız.Eğer çalışacaksanız Allah sabır versin size.
cuvara içmeyi biliyi ama.
sigara içme istersen dedim
ağlaya ağlaya içiyorum zaten
bi de sen üstüme gelme dedi :/

Hamileler kocalarına yapsınlar nazlarını .Elin insanı çekmek zorunda değil
Inan ki gerçekten kötü olsa yaparım asla sorun değil ama
sürekli ay midem ay kafam yemin ederim bunaldim
sabah hastaneye gitti
10 gün rapor patlatmis
şimdi geldi raporu

sabah hastaneye gitti
10 gün rapor patlatmis
şimdi geldi raporu
niye ağlaya ağlaya içiyormuş, içmeyince hastalık mı kapacakmış, bi yeri mi eksilecekmiş :KK20::KK20:

En katlanamadığım olay kadınların hamileliği hastalık olarak görmesi. Tabii ki sabah bulantıları olabilir, halsizlik olabilir ancak birçok kadın hamileyken neredeyse son güne kadar çalışıyor, onlarınki can değil mi?
Ben hamileyken çalışma arkadaşlarım sen şunu yapma istersen dediğinde bile eksik hissediyordum kendimi, sadece bebeğe zararlı olabilecek kimyasallarla çalışmam gerektiğinde başkasından rica ediyordum.
Eşi neden karışıyormuş, hadi o karışıyor arkadaşınız niye gelip size yetiştiriyor eşinin dediklerini? Ben sinir oldum buradan. Ayrıca ben olsam 'Hamilelikte günlük yürüyüş düşük tehlikesi yoksa çok faydalı, eşine ilet istersen' derdim.

sabah hastaneye gitti
10 gün rapor patlatmis
şimdi geldi raporu

bence müdürünle konuşmalısın yine çok iş yüklenirse
yapılacak bişey kalmamış gibi görünüyor

tamam bende hiç sevmem şikayeti ama yapılacak bişey yok

Daha şimdiden böyleyse ilerleyen günlerde seni neler bekliyor düşünmek bile istemiyorum. Bazı kadınlar için hamilelik gerçekten zor bir süreç ama ben son üç haftaya kadar çalışmıştım kimsede acımadı inan sürüne sürüne gidiyordum ödemli ayaklarımla. Yardımcı olman güzel tabi ama kendini de kullandırma bence sonuçta maaşının yarısını sana vermiyor değil mi? Allah kolaylık versin.

13. haftama yeni girdim ve yeni yeni kendime geliyorum, 2 ayrı mide hapı kullanıyorum biri kanser tedavisinde kullanılıyor. Üstelik düşük tehlikem de yok çok şükür. Keşke herkesin hamileliği güzel geçse ama maalesef çok zorlananlar da oluyor benim gibi. Ben yaklaşık 4 hafta aralıklarla rapor aldım, çalışamadım. Bence iş arkadaşınız da öyle yapmalı. Hem siz de rahat edersiniz. Ben biraz da o yüzden almıştım çünkü iş arkadaşlarım benim için çok üzülüyordu , sağlık kurumlarına birlikte taşınıyorduk :) Durmadan hamileyim, hamile halim demesinin sebebi yeni bir döneme girdi, henüz alışamamış olabilir. Eşinin yorumlarını taşıması anlamsız geldi. Sigara konusu zaten kabul edilebilir değil. Kısacası rapor almasını önerebilirsiniz.

Kısaça durumu anlatayım
az önce sigara içiyorDu
hamilelik tabiki fiziken ve pskolojik olarak insanı hassas yapar ama 7 hafta daha çok erken, coğu insan 5-6 haftalıkken hamile olduğunu öğreniyor ve o sırada normal yaşantılarına devam ediyorlar. ilk 3 ay riskli ama ağır kaldırmamak, hızlı hareket etmemek, beslenmeye dikkat etmek lazım sadece, bi yerden bi yere yürümenin evrak yazmanın ne zorluğu yada sakıncası olabılır ki???
bence kendisi hamileliği bahane edip işten kaytarıyor, o kadar canı tatlı ise işi bıraksın ya da hamileliğini etkileyen bir durum varsa doktordan rapor alsın..

esi evrak gonderilmesine kiziyorda sigara icince niye bisey demiyor ! sacma ...
evet benimde ilk 4 ayim cok agir gecti ama her isimi kendim yaptim yapmam gerekirdi zaten. cok agirsa calismayiversin o zamn. para kolay kazanilmiyor, bence taviz vermeyin

Çok üzgünüm gaddarlık olacak belki ama çalışmasını engelliyorsa bu durum çalışmasın. Evet, insanlar idare edilebilir dönem dönem ama bu hastalık değil bir şey değil. Henüz 7 haftalıkken böyleyse, 5-6 ayları tahmin bile edemiyorum. Dönem dönem kötü olabilirler evet anlayış kesinlikle gösterilmesi lazım ama bu yüz verince astarını istemiş.

Kısaça durumu anlatayım
az önce sigara içiyorDu

yahu burada hamile diye temizlik yapsın ne olacak diyen insanlar var.. Senin vicdanına hayran kaldım..Boşver söylensin dursun.. Çıkar iki gün sonra sıkılıp...

Sigara iciyorsa acimak gelmedi icimden
Ben de oldukca kotu hissediyorum kendimi ama yurt disina gittim ve oradayken bavul bile tasidim yapacak birsey yoktu insanlar yardimci olurlar ama bir yere kadar bir iki gun degil ki bu hamilelik tam 9ay

X