Bütün hamileler böyle mi ?

bulantı vs. neyse o zorluyordur illakide bu hamilelik hastalık değilki sağlıklıysa problemi yoksa evrak almaya gitmesinden noclak sanki ağır bir iş verilmiş..
Ama o sigara içip kendisi bebeğini düşünmüyorsa siz niye düşünesiniz eşide çok düşünüyorsa çalıştırmasın

Arkadaşlar ben de 8 haftalık hamileyim ve yorumları biraz katı buldum. Sigara içmesi elbette çok kötü bişey ama ağlayarak içiyorum demiş. Forumda bırakamıyorum diyeni de çok duydum. Belki bitirmeye çalışıyor ama gücü yok. Çıksın işten yorumu da çok sert. Bu devirde kolay mı tek maaşla çocuk büyütmek. Benim gebeliğim de zor geçiyor. Daha amirlerime söylemedim bile ama öyle bi bitkinlik varki ölüyorum. Bazen dayanamayıp kafamı masaya koyup uyuyorum. Gerçekten çok zorlanıyorum. Tabi ki hamileyim diye işleri başkasına yıkmak da hoş değil. En temizi rapor izin vs ile 3 ayı geçirmek sanırım.

Herkesin hamileliği aynı geçmiyor.brn güya güçlüydüm dirençliydim.ama ilk 3ayım tam bir kabusdu lavaboda yasadım kusmakdan içim çıkdı basımı kaldırcak dermanım bile yok cok acı cektim çok agladım çok kilo verdim.ve işi bırakdım ayaga kalkcak durumum yokki çalışıyım.gercekden olabilir anlayış göster duasını al çekmeyen bilemez gercekden bir kadının basına gelecek en zor sey.ama herkesin ki aynı gecmiyor hiç hissetmeyende var.ama gercekden o günlerim korkuncdu.bence devletde hamileliğin ilk 3ayı izin olmalı öyle bir kadından hiç bir performans beklenemez canlı cenaze oluyorsun. oda sigara içmesin.sigara içenlerin çogu kokusına bile tahammül edemiyor hamileyken o nasıl içiyormuş. Tabi sanada yazık sonucda iş hayatı.izne ayrılsın parasız.

Merhaba . Is yerinde yim şu an en sonunda size yazmaya karar verdim çıkamadım işin içinden
10 gündür yanıma yeni bi kız verdiler onunla çalışıyorum .
Daha doğrusu calismaya çalışıyorum.
Kısaça durumu anlatayım
kız 23 yaşında 7 haftalik hamile.
Sabah işe geliyor en az yarım saat lavaboya gidiyor. sürekli bir yakınma hali. Ama sürekli. Ay öf çok kötü oldum aman yok rüzgar esti bi tuhaf oldum yok kapı çarptı yok söyle yok böyle
bi evrak yazılacak mesela yazamiyor bi evrak alınacak karşı binadan ben 2 kere gidiyorum mesela o 1 kere gitse hemen diyor ki yolda gelirken eşim aradı seni hamile halinle evrak almaya mi gönderdiler dedi diyor .
Bu sefer de ben vicdan yapıp tüm işleri üzerime alıyorum haşatim çıkıyor aksama kadar.
merak ediyorum hamilelik bu derece mi ağır ben mu günah ini alıyorum kızın
gerçekten öyle ise bi şekilde hallederim yani
çok Yoruluyorum anam ağlıyor ama sürekli onun yakinarak sizlanarak aglayarak is yapmasi beni daha da yoruyor
az önce sigara içiyorDu
uyardim suçlu ben oldum yine :/
Kanka sen de minareyi çalmadan bir kılıf uydur . Bende de eklem romatizması filan var ya da ayağımı burktum ayak bileğim şiş gibisinden :KK66:

içiyorsa sigarayı yapsın işlerini Hamile hamile evrak yollamaya gönderilirken suçta sigara içerken mi madalya takcakmışsın.Hamileliği ağırsa nasıl içiyormuş o sigarayı?Taktım sigaraya.

Hamilelik sureci cok zor olabiliyo evet ama o kadar cok nazik cok hassasa sigara icmesin madem hadi iciyon niye mizmizlaniyon sigara icerkende kocasi kizsin o zaman dimi yani sacma geldi bana biraz :KK20:ama hamileligi kotu gecebilir hatta ben hamileligim boyunca serum aldim bebek vitamsiz diye o knuda diyemem bisey

Madem cok kotu oluyor calişmasın..
sirf hamile diye oldu olacak arkaya yastik koyun otursun butun gun maaş alsin ne ala tamam her hamilelik bir olmaz ama yok kapi carpti ,yok ruzgar geldi bu nedir yani bi zahmet evde kocasina yapsin o nazi millet karni burnunda calisiyor 7 hafta nedir
Herkes kendi isini yapsin bence ben olsam asla kosturmam ne demek hamile halinle mi yolladilar sanki babasinin yeri

bebeğini düşünen biri sigara içmez o yüzden çalışma arkadaşının her yaptığı davranış gözümde naz yapmaktan öteye gidemedi.

ayrıca bebeğini o kadar düşünüyorsa rapor alsın.hamile diye kimsenin bu kadar ayrıcalık hakkı olamaz.
kesinlikle evrak mı taşıtmışlar hamile hamile ne olacak ya sanki şurdan un çuvalı kap gel denilmiş
hem sigara içiyor sigara keyfinden vazgeçmiyor hem hiç bir iş yapamaz o hamile sevsinler
bazen evlilere hamilelere çocuklulara o kadar taviz verilmesine karşı oldum

Hamileligi zor gecmeyen ya da hic hamilelik yasamayan ama zor hamilelik gecirenlere acimasiz elestride bulunanlara elimde olmadan Allah'tan aynisini diliyorum. Bazilarinin yasamadan empati yapmasi mumkun degil cunku :KK43:

Hamileligi zor gecmeyen ya da hic hamilelik yasamayan ama zor hamilelik gecirenlere acimasiz elestride bulunanlara elimde olmadan Allah'tan aynisini diliyorum. Bazilarinin yasamadan empati yapmasi mumkun degil cunku :KK43:

sigara içiyor ama zararlı değil mi?mesela ben de hamileyim öğrendiğim günden beri ağzıma sürmüyorum her gece Rabbimden bebek dileyen insanları düşünerek ona daha sıkı sarılmaya çalışıyorum.Allahım bütün annelere bebek versin inşallah.millet kola kahve içer ben ağzıma sürmüyorum bebeğini düşünen bunu yapar mı?bu hareketine sığınarak belki bu yorumları yapıyorlar beddua etmeniz anlamsız ve yersiz.Şahsen hem sigara içip hem de evrak gidecekmiş hamile hamile beni gönderiyorsunuz diyemezdim heralde.

Zaten hamileliği o kadar ağır geçiyor olsa sigara zıkkımlanamazdı o merak etme sen
Ben iki gün hasta oluyorum ağzıma süremiyorum sigara o madem bu kadar yakınıyormuş nasıl fosur fosur içebiliyor?

Tek diyeceğim şey Acıma acınacak duruma düşersin . Sana çalışıvermiyor sana da doğurmucak

sigara içiyor ama zararlı değil mi?mesela ben de hamileyim öğrendiğim günden beri ağzıma sürmüyorum her gece Rabbimden bebek dileyen insanları düşünerek ona daha sıkı sarılmaya çalışıyorum.Allahım bütün annelere bebek versin inşallah.millet kola kahve içer ben ağzıma sürmüyorum bebeğini düşünen bunu yapar mı?bu hareketine sığınarak belki bu yorumları yapıyorlar beddua etmeniz anlamsız ve yersiz.Şahsen hem sigara içip hem de evrak gidecekmiş hamile hamile beni gönderiyorsunuz diyemezdim heralde.
Bu konuya veya bu hamileye yapilan yorumlar icin demedim. zaten bahsettigim yorumlari yapanlar sigarayi elestirenler degil, hamilelik hastalik mi, hamilelikte naz yapiyorlar, ben soyle calistim boyle iyiydim vs diyenler.
Hamilelikte evrak tasimak zor olabilir ama bunun bebege zarari oldugu dusuncesiyle yapmamak ve sigara icmek elbette celisiyor.
Zaten sigara icen hamilelere benim de zerre saygim yok.
Ben genel hamilelik icin yorum yaptim.

Kader arkadaşım merhaba :) 2 sınıf yan yana çalışıyorduk ve arkadaşım hamile kaldı iyi hoş allah mesut etsin ama olan bana oldu. Haftanın en az 3 günü rapor alıp okula gelmezdi, eğitim öğretim aksamasın diye onun öğrencileri de hooop benim sınıfa. Yardımcım yok, çocukların malzemeleri diğer sınıfta düzen filan kalmamıştı. sabahları çalan telefon bende fobi yapmıştı, arayıp ben gelemicem cümlesini duymaktan. ve en kötüsü de sabah rapor alan insanla öğlen dinç bi şekilde vitrinleri gezerken karşılaşılması. Yani hangi işi yaparsan yap, hamile de olsan işini kimseye bırakma ve helal para kazanmak adına ne gerekiyorsa yap Parolam bu :KK66:

Valla her kadinin her hamileligi farkli oluyor, eger tam olarak yazdiginiz gibiyse sanki biraz naz yapiyor gibi ama. Kusma ve mide bulantisi benimde 7. haftamda zirve yapmisti, evden disari adim atamiyordum :KK43: yani her söyledigi naz degildir bence.

Sigara mı !!!Kofur kofur sigara hemde hamile haliyle.eşi karısını çok düşünüyorsa çalıştırmayıversin hamile hamile .kullandırtmayın kendinizi benim sevgili eltim de çocuk ana rahmine düştü burnumuzdan getirdi ezilip kırılmaktan Allah elinden aldı 6 aylık hamileyken.O evinde eşine annesine nazını kaprisini yapabilir size değil babasınızın kızı değil sonuç da...

Herkesin hamileliği aynı geçmez.
Bulantısı olan biri olmuş olsa ve istifrası yüzde 95 ona herşeyin kokusu itici gelecektir.
Kokuya hassas biri de sigara içemez!
Ki sigara içmesi acayip sinir etti beni bir insan bu kadar düşüncesiz ve bencil olamaz. Allah ona bahşetmiş içinde can taşıması için bedenini aracı koymuş yaptığına bak.
2 yürümeyle de ölmez. ilk 3 ay yorgunluk ve uyku semptomları çok oluyor ama zorlanıyorsa rapor alsın o zaman.
Ne demek hamile halimle evrak taşıdım falan :KK45: millet 9.ayına dek tarlada çapa yapıyor.
size çalışmıyor ya herkes görevini yapsın.

burada bir yanlış anlaşılma olmuş
tabii ki herkesin hamileliği aynı değil hatta aynı annenin farklı hamileliklerinde bile fark var
ben ve benim gibi düşünenlerin burada söylemek istedikleri şu: eğer gerçekten çok zorluyorsa insan başını kaldıramıyorsa bulantıdan, yorgunluktan çalışanlara verilen bir rapor hakkı var onu kullansın.

birçok insana göre daha rahat bir hamilelik geçirdim fakat başlangıçta yaşadığım bulantılar ve koku hassasiyeti yüzünden ağlayacak duruma geldiğim anlarda işyerimdeki işleri aksatmadığım noktada izin kullandım. ama her işin sorumluluğu farklı benim de sorumluluk almam gereken noktalar oldu ve o dönemlerde ne çeksem de ağlayıp sızlamadan iş arkadaşlarıma nazlanmadan elimden geleni yaptım. doğuma iki ay kala iş seyahati, bir ay kala ev taşınması gibi olaylarda sağlık durumum izin verdiği ölçüde hatta daha fazlasında sorumluluklarımı yerine getirdim. özellikle son dönemlerimde ağrılar sızılar perişan ediyordu uyutmuyordu uykumda bağırıyormuşum ama yine de prenses gibi köşeme çekilip herşeyi başkalarının halletmesini beklemedim. sadece uygun ölçüde yardım aldım.

burada konu edinilen hamile arkadaşın genel izlenimi şu: bir kere son derece bencil. kendisine iş verilsin istemiyor çünkü hamile olarak ayrıcalıklı olduğunu düşünüyor. (bkz. hamile halimle bana iş yaptırıyolar) profesyonel dünyada böyle bir ayrıcalık yok. ayrıcalık istiyorsanız rapor ve izin haklarınızı kullanırsınız. sonrasında da her ne kadar yetersiz bulsam da doğum izni ve emzirme izni var.

biz burada hamileliği zor geçen anneleri genellemedik

demek ki benim gibi aşırı tepki verenlerin etrafında mesele iş yapmaya gelince "ama ben hamileyiiim" diyen ama keyfi söz konusu olunca gezen tozan sigara gibi zaaflarından ödün vermeyen insanlar çokça bulunuyor, bizler de böyle düşündük...şimdiki bazı anne adayları sanki dünyada ilk hamile kalan onlarmış onlardan başka kimse doğurmuyormuş gibi hareket ediyorlar.

nazınızı iş arkadaşınıza değil eşinize dostunuza ailenize yaparsınız. onu bile yapmayan insanlar bu ayrıcalık hakkı talebini anlayamıyorlar kusura bakmayın.

ana fikir: sorumluluk almak. çalışıyorsanız da sorumluluğu size ait anne olmaya karar verip hamile kaldığınızda da... sorumluluklarını başkalarına yükleyen bağımlı insanlar toplumda işlev bozukluğuna yol açıyorlar.

o zaman en sağlam eleştiriyi ben yapabilirim zira hamileliğimin yarısını resmen kör bir şekilde geçirdim.. 8 haftalık hamileyken auralı migren teşhisi kondu, ilaç kullanamadım.. her gelen atak önce gözlerimi 1 saat boyunca resmen kör eder, arkasından "acaba kafama ne saplasam bu acı biter" şiddetinde ağrı yapar, sonrasında da vücudumun herhangi bir yeri 20 dakika-yarım saat arasında uyuşup resmen felç olurdu.. son 3 ay boyunca günde 3 kere yaşamaya başladım bu atakları.. yine de ne çevreme ne de eşime eziyet etmedim.. anne olmak, o sorumluluğa girmek demek zaten.. bir evrak taşıyamayacak olan çocuk sahibi olurken 2 kere hatta 56454384 kere düşünsün.. kaldı ki kendi zevki için sigara içip bebeğini düşünmeyen hiç anne olmaya kalkmasın lütfen!

X