Bütün hamileler böyle mi ?

Kadın 2 mızmızlandı diye kafasını kesmediğiniz kaldı gerçekten hayretler içinde okuyorum. Herkes de ne müthiş ne dört dörtlük hamilelik geçirmiş öyle. Maşallah diyelim de nazar değmesin bu mükemmelliğe. Kadının ne yaşadığını kim nereden bilebilir. Yok hamile kalmadan önce düşünseymiş bla bla. Bilse size de sorar akıl danışırdı eminim. Allah vicdan versin cemil cümleye.

Kadın 2 mızmızlandı diye kafasını kesmediğiniz kaldı gerçekten hayretler içinde okuyorum. Herkes de ne müthiş ne dört dörtlük hamilelik geçirmiş öyle. Maşallah diyelim de nazar değmesin bu mükemmelliğe. Kadının ne yaşadığını kim nereden bilebilir. Yok hamile kalmadan önce düşünseymiş bla bla. Bilse size de sorar akıl danışırdı eminim. Allah vicdan versin cemil cümleye.
kardeşim neden vicdansız olalım biz
o hamileyim diye hiç çalışmayıp bir kişinin iki kişilik çalışmasına sebep olmak vicdansızlık değil mi
b iki bina öteye göndermeye sanki inşaatta çalıştırıyorlarmış gibi tepki ne
hamilelerin yürüyüş yapması zararlıda biz mi bilmiyoruz
en başta hiç çalışmadan işi başkalarına yükleyerek çatır çatır maaş almak vicdansızlık değil mi

Kesinlikle amin. Bir de anlamadığım kız zaten 10 gündür çalışıyormuş, hamile olduğunu da belki 1 belki 2 haftadır biliyordur. Yani bıkıp usamak için çok yeni değil mi? Bilmiyorum ya sigara dışındaki eleştirilere katılmıyorum. Ben de zor bir hamilelik geçiriyorum, tek duam Allah herkesin yardımcısı olsun, bu zorluğu yaşamayan bilemez. İki vesait değiştirip işe gideceğim diye geceden stres yapıyorum, duraklarda inip hava alıp tekrar metrobüse binerek zor gidiyorum.

Kadin karnindaki bebegi dusunmemis fosur fosur sigara iciyormus. Kim neden dusunsun ki neler yaşadığını? Once kendi vicdani olsun da bebeginin canina kastetmesin

Kesinlikle amin. Bir de anlamadığım kız zaten 10 gündür çalışıyormuş, hamile olduğunu da belki 1 belki 2 haftadır biliyordur. Yani bıkıp usamak için çok yeni değil mi? Bilmiyorum ya sigara dışındaki eleştirilere katılmıyorum. Ben de zor bir hamilelik geçiriyorum, tek duam Allah herkesin yardımcısı olsun, bu zorluğu yaşamayan bilemez. İki vesait değiştirip işe gideceğim diye geceden stres yapıyorum, duraklarda inip hava alıp tekrar metrobüse binerek zor gidiyorum.
Hayır başından beri biliyordu hamile olduğunu
10 gündür sustum idare ettim artık dayanamadim
konu açtım
keşke bu kadar taraflı bakmasaniz olaya
çalışmak istemiyorum diyor zaten kendi ağzıyla
benim suçum ne söyler misiniz

konu açtım

Kesinlikle tavrini koymalisin. Bu kadin seni kullanmak istiyor ve hamileligini bu sekilde kullaniyor. Sakin buna izin verme. Eger is yerine gelebiliyorsa, karsi binaya evraklari alip ta verebilir de. Bir ona sor bakayim, esin senin karsi bina'ya kadar gitmeni istemiyor, nasil seni ise gelmene izin verdi? Eger çok zorlaniyorsa gitsin izin alsin. Kimse öyle beles para kazanamaz.!

Vallahi okudugumda ben bile sinir olmustum, özelikle o sigarasina. Ne biçim insan, ne biçim anne bu ya? Daha 7 haftalik, mercimek kadar ve simdi bile sigara dumanina maruz kaliyor! :KK62:

Son düzenleme:
konu açtım

Şu anki ruh halimle tarafsız olmam zor, evet çünkü gerçekten çok zorlanıyorum. Size suçlusunuz da demedim, yalnızca bazı yorumlar fazla katı geliyor. Benim etrafımda da , Allah nazardan saklasın, hamileliği mükemmel geçen insanlar var ama zor geçenler de oluyor işte. Mesela amirinizden kızın raporu bitene dek yardımcı isteyebilirsiniz, kız gelince de güzelce konuşup zorlandığınızı ifade edebilirsiniz. Bu arada yazmadan geçemeyeceğim, zorlanan hamileler doktorlarından Pulset ve Zofran/ Zofer yazmalarını istesinler. Bulantıları azaltıyor. İş arkadaşınıza da tavsiye edebilrsiniz. Açıkça yazmak gerekirse lavabo ziyaretleri kısalır.

o zaman en sağlam eleştiriyi ben yapabilirim zira hamileliğimin yarısını resmen kör bir şekilde geçirdim.. 8 haftalık hamileyken auralı migren teşhisi kondu, ilaç kullanamadım.. her gelen atak önce gözlerimi 1 saat boyunca resmen kör eder, arkasından "acaba kafama ne saplasam bu acı biter" şiddetinde ağrı yapar, sonrasında da vücudumun herhangi bir yeri 20 dakika-yarım saat arasında uyuşup resmen felç olurdu.. son 3 ay boyunca günde 3 kere yaşamaya başladım bu atakları.. yine de ne çevreme ne de eşime eziyet etmedim.. anne olmak, o sorumluluğa girmek demek zaten.. bir evrak taşıyamayacak olan çocuk sahibi olurken 2 kere hatta 56454384 kere düşünsün.. kaldı ki kendi zevki için sigara içip bebeğini düşünmeyen hiç anne olmaya kalkmasın lütfen!
Bence sen bunlari yasamadin, abartiyorsun. Hamilelik hastalik degil sonucta!
(Umarim bu mesajimla bir seyler anlatabilmisimdir. Ben hamileligini kullanan insanlari veya sigara icenleri elestirenlere yazmadim o yorumu.
Hamilelikte zorluk yasayanlara sirf kendileri yasamadiklari icin yok oyle bir sey sen nazlisin diyenlere yazdim.
Butun dunyada hamilelere musamaha gosterilir, ki gosterilmelidir de. Bu bebege zarar gelmesin diye degil ki sadece. Yani hamilelik belirtileri yuzunden yasadigi zorluklarin bebege hic bir zarari olmayabilir ama gundelik aktivitesini yapamayacak kadar zor durumda olabilir bir hamile.
Ozellikle sanki 7 aylik diye elestirenler mesela yahu 7 aylik hamile olmak 7 haftalik hamile olmaktan daha kolay cogu zaman.
Hamileligi agir gecen biri olarak sizin bu yorumunuz cook yersiz oldu.
Tabii siz cevrenize eziyet etmemis olabilirsiniz bu en guzeli, ama siz eziyet etmiyorsunuz diye cevreniz de size musamaha gostermedi anlayisla ve yardimci bir tavirla karsilamadiysa , ornegin o atak sirasinda esiniz sizden mutfaga gidip cay doldurmanizi falan beklediyse onlari da elestiririm haliyle.)

Bence sen bunlari yasamadin, abartiyorsun. Hamilelik hastalik degil sonucta!
(Umarim bu mesajimla bir seyler anlatabilmisimdir. Ben hamileligini kullanan insanlari veya sigara icenleri elestirenlere yazmadim o yorumu.
Hamilelikte zorluk yasayanlara sirf kendileri yasamadiklari icin yok oyle bir sey sen nazlisin diyenlere yazdim.
Butun dunyada hamilelere musamaha gosterilir, ki gosterilmelidir de. Bu bebege zarar gelmesin diye degil ki sadece. Yani hamilelik belirtileri yuzunden yasadigi zorluklarin bebege hic bir zarari olmayabilir ama gundelik aktivitesini yapamayacak kadar zor durumda olabilir bir hamile.
Ozellikle sanki 7 aylik diye elestirenler mesela yahu 7 aylik hamile olmak 7 haftalik hamile olmaktan daha kolay cogu zaman.
Hamileligi agir gecen biri olarak sizin bu yorumunuz cook yersiz oldu.
Tabii siz cevrenize eziyet etmemis olabilirsiniz bu en guzeli, ama siz eziyet etmiyorsunuz diye cevreniz de size musamaha gostermedi anlayisla ve yardimci bir tavirla karsilamadiysa , ornegin o atak sirasinda esiniz sizden mutfaga gidip cay doldurmanizi falan beklediyse onlari da elestiririm haliyle.)

Elbette hamilelik hastalık değil, hastalık olan auralı migren! ben buraya "ay midem bulanıyor siz bana iş yaptırıyorsunuz" diyen, hamileliği hastalık ile karıştırıp 7/24 ilgi bekleyen insanlar için yazıyorum ki konu sahibinin bahsettiği de öyle bir tip.. Kaldı ki ben gözümün görmediği zaman bile alışverişim dahil hemen her şeyi kendim yaptım, ima'nız boşa gitti yani :KK66:

sizin birilerini eleştirip- eleştirmemeniz önemli değil sevgili konsolos, zira 7 haftalık hamile bir insanın kalkıp çay koyamayacak kadar acizleşmediğini hepimiz biliyoruz.. Kaldı ki konu sahibi bu arkadaşın kocası değil, hamilelik birilerinin sırtına binmeyi normal hale getirmez değil mi?Çevrenin müsamaha- anlayış göstermesi farklı, bunu kullanmak farklı.. bence siz konuyu tekrar okuyun.. :KK66:

Dualar beddualar aldı başını gidiyor yine bir konuda daha.

Valla bence o hamileye Allah vicdan versin de sigaranın olası tüm zararlarindan bebeğini korusun.

Ikiz hamileliğin ve erken doğum sürecinin tüm zorluklarini dibine kadar yaşamış biri olarak evet ben bu kadına üzülmedim acimadim. Bebeğini zehirleyen biri bana göre önemsemeyi hak etmiyor

Be
Dualar beddualar aldı başını gidiyor yine bir konuda daha.

Valla bence o hamileye Allah vicdan versin de sigaranın olası tüm zararlarindan bebeğini korusun.

Ikiz hamileliğin ve erken doğum sürecinin tüm zorluklarini dibine kadar yaşamış biri olarak evet ben bu kadına üzülmedim acimadim. Bebeğini zehirleyen biri bana göre hak etmiyor

Ben kimseye beddua etmedim. Sigara içmesi bir insanın her türlü kötü muameleyi hak ettiğini mi gösterir. Sigaradan ben de nefret ederim, bu demek değildir ki sigara içen bi hamileye amaaan kendi nasılsa düşünmüyor ben mi düşüneceğim çocuğunu demek de vicdansızlık bana göre. Ne zaman bu kadar katılaştı kalpler, bu kadar mı nefret dolduk birbirimize? Hele ki bir anne olarak nasıl bu hale geldiniz? Karşılıksız iyilik yapmak bir hamilenin hayır duasını almak neden kimsenin aklına gelmiyor ? Tekrar ediyorum Allah vicdan versin herkese.

Be

Ben kimseye beddua etmedim. Sigara içmesi bir insanın her türlü kötü muameleyi hak ettiğini mi gösterir. Sigaradan ben de nefret ederim, bu demek değildir ki sigara içen bi hamileye amaaan kendi nasılsa düşünmüyor ben mi düşüneceğim çocuğunu demek de vicdansızlık bana göre. Ne zaman bu kadar katılaştı kalpler, bu kadar mı nefret dolduk birbirimize? Hele ki bir anne olarak nasıl bu hale geldiniz? Karşılıksız iyilik yapmak bir hamilenin hayır duasını almak neden kimsenin aklına gelmiyor ? Tekrar ediyorum Allah vicdan versin herkese.
Vicdanimizi sorgulamak size düşmedi hele anneligimi hiç ağzıniza almayın. Sakın.

Daha geçen hafta bagimlilik semineri aldım ve tekrar ediyorum bu kadın içtiği her sigarada bebeğini öldürüyor.simdi vicdan muhasebenizi kendinize bırakın.

kardeşim neden vicdansız olalım biz
o hamileyim diye hiç çalışmayıp bir kişinin iki kişilik çalışmasına sebep olmak vicdansızlık değil mi
b iki bina öteye göndermeye sanki inşaatta çalıştırıyorlarmış gibi tepki ne
hamilelerin yürüyüş yapması zararlıda biz mi bilmiyoruz
en başta hiç çalışmadan işi başkalarına yükleyerek çatır çatır maaş almak vicdansızlık değil mi
Gerçekten hamileliği çok zor geçiyor olabilir. Psikolojisi bozulmuş olabilir. Hormon değişikliğinden dengesi bozulmuş olabilir. Bunlar gebe bir kadın için akla ziyan değişimler değil açıkçası. Zaten rapor da almış. Ki bu da yasal hakkıdır. Kimsenin hakkını yememiş oluyor yani rapor alınca. Ben mi çok duygusal yaklaşıyorum bilemedim ama, beter olsun tadındaki yorumlar bana zalimce geliyor kusura bakmayın.

Vicdanimizi sorgulamak size düşmedi hele anneligimi hiç ağzıniza almayın. Sakın.

Daha geçen hafta bagimlilik semineri aldım ve tekrar ediyorum bu kadın içtiği her sigarada bebeğini öldürüyor.simdi vicdan muhasebenizi kendinize bırakın.
Eyvallah. Kimsenin anneliğini sorgulayacak kadar saçmalamadım. Sırf haklı çıkacağım diye olayı başka yerlere çekiştirmeye çalışmayın rica ederim. Vicdan muhasebemden rahatsız olduysanız bu kadar haklıymışım demekki. Okumazsınız olur biter çok zor bişey değil.

Ben canımın kıymetini hiç bilmiyomuşum ya.
8 haftalıkken bulantılarım başladı 5. Ayın sonuna kadar devam etti. Ve berbat bir durumdaydım. Toplamda 15 gün hastanede yattım hemen hemen bir o kadarda acillik oldum. Yinede bu kadar naz yapmadım.

o hamile kız önce kendi bebeğimni düşünsün.
buyrun
Kadının hamilelikten önce kullandığı sigaranın gebelik şansını azalttığını ifade eden
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İngeç:
, hamile kalındığında ise birçok risk faktöründe artış yaşandığını belirterek, şöyle devam etti: ”Bunlar arasında gebeliğin düşükle sonuçlanması, erken doğum yapılması, gelişme geriliği, ’dekolman’ dediğimiz bebeğin eşinin erken ayrılması gibi durumlar görülebiliyor. Bu durum hem anne için hem bebek için hayati risk oluşturmaktadır. Bazı anne ölümleri açısından da risk arttırıcı faktördür. Bir diğer problem bebeğin eşinin doğum kanalına yakın yerleşmesi. ’Plasenta prevya’ dediğimiz bu durumda da yine gebelikte kanama riski artmakta, doğumun sezaryenle olma riski artmakta.”

Anne karnında sigaradan etkilenen bebeklerin oksijen yetersizliğine maruz kaldıklarını anlatan İngeç, buna bağlı olarak doğum sırasında bebeğin kolaylıkla sıkıntıya girebileceğini, ölüm riski ya da annenin sezaryene gitme ihtimalinin arttığını söyledi.

Bunun nedeninin sigaranın içindeki kimyasallar olduğunu vurgulayan İngeç, ”Sigaranın içerisindeki nikotin ve karbonmonoksit bilinen en önemli etkiye sahip olan iki madde. Karbonmonoksit, kanımızda oksijen taşıma kapasitesi için görevli olan hemoglobine oksijenden daha çok bağlanmakta ve oksijenin taşınmasını engellemektedir” dedi.
igara tüketiminin anne ve bebek sağlığı için son derece önemli olduğunu belirten İngeç, şunları kaydetti: ”Bazı problemler geri dönüşü olmuyor ve önceden tahmin edilemiyor. Gelişme gerilikli bebekler incelendiğinde gelişme gerilikleri arasında önlenebilir sebeplerin en başında sigara geliyor. Diğer birçok nedene müdahil olamıyoruz. Bazı çalışmalar göstermiş ki özellikle yüksek oranda sigara tüketen kadınlarda bebeğin beyin dokularında da etkilenme olabiliyor. Beyincik dokusunda küçülme, beyin yapısında etkilenmeler izlenebiliyor. Sigaranın yan etkilerinin hemen hepsi içilen dozla orantılı. Yüksek dozlara ulaşıldığı zaman beyinde de etkilenmeler görülebiliyor.”

şimdi bazı insanlardiğer insanların üzerinden geçinmeyi seviyor,
en azından bir teşekkür etse eminim karmakarışık için de sorun olmayacak,
ama eşim hamile halinle seni mi gönderiyorlar dediğinde,
bu çok ayrı bir konu. o zaman hiç işe göndermesin eşini.
hamile olsun olmasın bir teşekkür yani, zor değil.

Gerçekten hamileliği çok zor geçiyor olabilir. Psikolojisi bozulmuş olabilir. Hormon değişikliğinden dengesi bozulmuş olabilir. Bunlar gebe bir kadın için akla ziyan değişimler değil açıkçası. Zaten rapor da almış. Ki bu da yasal hakkıdır. Kimsenin hakkını yememiş oluyor yani rapor alınca. Ben mi çok duygusal yaklaşıyorum bilemedim ama, beter olsun tadındaki yorumlar bana zalimce geliyor kusura bakmayın.

Bence sen hamile olduğun için durumu kişiselleştiriyorsun...

Kusura bakma hamileliği zor geçen biri posur posur sigara içiyorsa hassasiyet beklemesi tezatlık...

X