bütün çocuklar mı böyle?

5 yaşında çokta küçük değil aslında hayırdan anlayabilir çocuğun evde her dediği yapılır kötü davranışlarına göz yumulursa çocukta böyle doyumsuz olur hep benim dediğim olacak der inat eder zarar verir benimde 5 yaşında çocuğum var hemde davranış bozukluğu yaşıyoruz a tipik otizim teşhisi aldı 2 yaşındayken. ama ben bu kadarını yaşamadım heryere giderim oğlumla tiyatro sinema avm ev gezmesi yanımdan bile kalkmaz değilki gidip bilgisayarı karıştırcak tuşlarını sökücek
 
aynı benim yegenimi anlatmışşın aynı böyle kibirli kendini beyenmiş bir çocuktu sadece kendini güzel bulurdu kendinden güzel birisi olduğunu düşündüğü kişidlerden nefret eder düşman bellerdi ama büyüdükçe bırakdı bu huyunu fazla aldırış etme davranışlarına oralı olmuyormuş gibi davran önemsemiyormuş gibi yap zamanla bırakıcaktır.benim yegenim beni kıskanıyor bana özeniyor beni rakip almıştı kendine eşyalarımı kıskanıyordu hatta ölmem için dua ediyordu kıyafetlerim takılarım makyajlarım ona kalsın diye hatta giysilerimi keser takılarımı kırar makyajlarımı birbirine karıştırır ayakkabılarımı binanın boşluk bölümüne atardı.bana beddua ediyordu ya inşallah sen ölürsün araba sana çarpar diye.hatta bir ara kardeşim kapını kitle dedi nedenini öğrendiğimde şoka girdim uyurken beni bıcaklamayı planlarmış meger : nasıl bir çocuk psikolojisi bilmiyorum ama bazı çocuklar da var böyle huylar demekki bende sadece benim yegenim sanıyordum.
 
bi de unutmadan ekleyeyim annen onu senden çok seviyor (Senin bütün derdi,n bu onu kıskanıyorsun itiraf et ve rahatla)

zihnimde şöyle bi sahne canlandı. konu sahibi karanlık dar bi odada masada oturuyo, tepesinde bi tane ampul. siz de başında dikilmiş ona suçunu itiraf ettirmeye çalışıyosunuz. elinizi ne zaman masaya vurcaksınız acaba...
 

sizinki tam hastanelikmiş hakkaten çocuk iyi iyileşmiş vallahi size bişey olmadan
 

sizdeki nasıl bir cehalet ve nasıl bir cahil cesareti ben anlayamadım
öncelikle yazdıklarımda sanatsal bir yön bulamayabilirsiniz çünkü buraya bir deneme yahut, şiir çalışmamı yazmadım
ki ayrıca yazış biçimimden yalnızca edebiyata yeteneğim olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz,
resim veya müzik yeteneğimi eğer doğa üstü bir yeteneğiniz yoksa kestiremezsiniz.
bunu da belirtmiş olayım ki görgünüzü arttırabilmenizde ufacık da olsa bir katkım bulunsun.
teşekkür etmenize hiç gerek yok bu arada.
 
sizinki tam hastanelikmiş hakkaten çocuk iyi iyileşmiş vallahi size bişey olmadan

onun yüzünden rezil bile olmuştum markete gittim alışverişe bana tuhaf tuhaf bakışıp gülüşüp fısırdaşan iki genç kız ilgimi çekti gittim yanlarına açıkda bişeymi var dedim.bitanesi sırtın baya açık demesin mi digeri toparlamaya çalıştı switinizin arkasının modelimi böyle yanlış anlamayın felan derken bir baktımki siwitim kesikler içinde sırt bölümünü eline makası almış bide şekillendire şekillendire kesmiş onu rengim kızardı bozardı switi çıkardım üstümden eve nasıl döndüm bir hışım anlatamam kimbilir kimler arkamdan neler dedi nasıl güldü ne düşündü bilemiyorum markete kadar bir kaç dükkana daha girmiştim çünkü..
 
arkadaşlar herkes çanta ve resim örneklerine takılmış, dediğim gibi onlar sadece örnek.
ve diyebilirim ki buna benzer daha birçok konu var.
çevremde daha önce hiç bu kadar kendini beğenmiş bi çocuk görmediğim için bu bana garip geldi.

daha dün yaşadığım olayı anlatmak istiyorum size;
banyoda ona banyo yaptırıyordum ve bi oyun oynamak istediğini söyledi, ne oyunu dedim, şöyle söyledi
'şimdi sen de ki, aa bu güzel kız da kim böyle hadi yanına gidelim, bu prenses de kim böyle'
bunları onun için söyleyecekmişim..
ben de tepkisini ölçmek için tam tersini söyledim ve hemen huysuzlaşmaya mızmızlanmaya başladı..
hah dedim o an, tam prenses hastalığı..

her neyse, geçen akşam da
salça yapılacak ve biber kesiyoruz büyük teyzem, kızı, annem ve ben
sonra abisi kuzenimi getirdi bize yine.
biber keserken ilgilenemiyor tabi onunla..
neyse oturdu yanımıza, baktı kimse övmüyor onu birden bire
benim kolyem de güzel, dedi sonra işte bozulmasın diye aa evet falan dedik.
aradan zaman geçti, bu sefer de, evde yüzüğüm var o da çok güzel..

kendi kendini övmeye başladı..
sizce çok mu normal bu davranışları? ya da ben mi çok hassasım, çünkü en yakın arkadaşım da sürekli övülmeyi bekleyen, şımarık biri. belki de artık onun davranışlarından bıktığım için gözüme batıyor bilemiyorum..

ha bir de, en ufacık bi isteği olmadı mı, hemen anında ağlıyormuş gibi numara yapıyor, yapmamakta diretince gönlünü alıncaya kadar çok yüksek sesle ağlıyor.

etrafımızda bir sürü çocuk var, ama hiçbiri böyle değil.
herkes annesine benziyor dediğime takılmış, öncelikle yengem değil, teyzem..
babasına çekmiş diyemiyorum çünkü diyebileceğim kadar tanımıyorum yani..
teyzem hep bizimle nasıl davrandığını, neler dediğini görüyorum sürekli.

hep kızını överek, şımartarak büyütüyor.
bunu yaparken başkalarının çocuklarını küçük görüyor..
sanırım şimdi anlatabilmişimdir neden öyle söylediğimi.

anneme kızma sebebimse, sürekli bütün davranışlarını tolore etmesi ve her durumda beni suçlu görmesi.
 

buna öyle demeyelim de bilinçaltıyla yüzleştirme diyelim sanki bunu kabul ederse daha rahat olacakmış gibi
 
bak gene sinirlendin yazdıkların çok şey anlatıyor aslında sadece edebi yeteneğini değil,sanat başka birşeydir gördüğünü birebir çizebilmek değil.Senin yazdıklarından kendini başkalarının yerine koyamadığını anlıyorum.Sadece kendi hislerini düşünüyorsun bu yeterli bir veri bence birkaç kelime çok şey anlatır aslında.Ufacık bir kızın yaptığın resmi beğenmesi bekliyorsun ya da çantanı bunu bulamayınca da sinirleniyorsun.Ben de fikirlerimi dürüstçe söylerim aynı kuzenin gibi.Güzelse güzel değilse değil.Sevdiğim birşeyi bir milyon kişi de kötülese o güzeldir benim için.Bu kadar onaylanmak ihtiyacı neden ?Ayrıca bana ettiğin hakaretleri de yaşına veriyorum ve seni affediyorum.(Bak senin gibi yapmıyorum seni ve olduğun yaşı anlayabiliyorum oralardan geçtiğim için)Eminim otuzlu yaşlara gelince çok daha farklı düşüneceksin.Diyorum ve seni kendine getirmek için yaptığım yorumların işe yaradığını düşünüyorum.İçinde bir yerlerde bir ses acaba mı olabilir mi diyor.O yüzden bu kadar kızıyorsun bana sana seni hatırlattığım için.
 
5,5 yasindaki cocuklara sevimsiz simarik vs diyenler

sizlere bir tavsiyem var

lutfen ogretmenlik meslegini secmeyin!

Ozellikle de sinif ogretmenligini

zira okula baslama yasi 66 aya dusuruldu...
 

Farkındaysanız sadece çocukla ilgili yorum yaptım. Konu sahibinin bahsettiği çanta olayı sadece bir örnek. Mesele kızın çantayı beğenmemesi değil, kızın kişiliği, davranışları. Siz çantaya odaklanıp kızı suçlayarak saçmalıyorsunuz.
 

Söylediklerin çok net. Anlaşılmaması inanılır gibi değil. Sana yüklenenleri iki kategoriye ayırıyorum. Çocuklarını terbiye etmekten aciz insanlarla hiç başetmek zorunda kalmayanlar ya da çocuklarını terbiye etmekten aciz inanlar. İnsanların çocuklarını nasıl yetiştireceklerine dair eğitim alması gerçekten şart oldu.
 

ben seni koyacak kategori bulamıyorum nedense ne bu şiddet bu celal bastırılmış duygularınızı kimseye söyleyemediklerinizin acısını burada bize hakaret ederek mi çıkarıyorsunuz?Bence asıl aciz sizsiniz,ufacık bir çocuktan otuz yaşında gibi davranmasını mı bekliyorsunuz ?Çocuk çocuk gibi olmalı büyük de büyük gibi.Ama siz daha yaşınızın olgunluğunu taşıyamazken nasıl olur da sizin yapamadığınızı küçücük bir çocuktan beklersiniz.Allah herkesin kalbine insan sevgisi versin.
 
5,5 yasindaki cocuklara sevimsiz simarik vs diyenler

sizlere bir tavsiyem var

lutfen ogretmenlik meslegini secmeyin!

Ozellikle de sinif ogretmenligini

zira okula baslama yasi 66 aya dusuruldu...

Bu iki kelimeyi ben bir arada kullandigim icin ustume alindim.. Ama ben 5.5 yasindaki cocuklara sevimsiz ve simarik demedim. Kac yasinda olursa olsun istedigi bisey olmayinca gozunden yas bile gelmeden avaz avaz aglayan, kirip doken hatta annesinin saclarini yolan cocuklari kendi adima sevimsiz buluyorum. Sevimli bulan varsa Allah onlara da nasip etsin..

Bu arada tavsiyenizi de dinlerdim ama meslek sececek yasi geceli cok oldu.
 
Son düzenleme:

Haklısınız çocuk çocuk gibi olmalı. Çocuktan 30 yaşında gibi davranmasını bekliyorum mu dedim? Yorum gücünüz çok fazla. Ailelerin çocuklarını terbiye etmesini bekliyorum. Çok mu?

Ayrıca ben çocukluğumda, büyüdüğümde, kardeşim çocukluğunda, büyüdüğünde bu tip çocuklardan, aile terbiyesi almamış komşu çocuklarından, okuldaki çocuklardan çok çektik. Ben tecrübelerim yüzünden bu tip çocuklar üzerinde ailelerin dikkatli olması konusunda ısrarlıyım. Siz neden çocukların istediklerini yapmaları gerektiği konusunda ısrarcısınız?

Geç gelen düzenleme: yukarıda konu sahibine dediklerinizi okudum da size daha fazla cevap vermesem benim için daha iyi olacak. Duymak istemediğim bir yaş seviyesinde mesajlarla karşıkarşıya kalmak istemiyorum. Yok kıskanıyorsun yok bilmem ne... Olgun olun biraz. Belki yaşınız gereği böyle yazıyorsunuzdur bilemedim. İyi sataşmalar.
 
Son düzenleme:
Ayy canım Allah sana sabır versin.Bende hiç sevmem çocukları. Bu anlattığın çocuk değilde küçük canavar gibime geldi. :)) Benim ablam okul öncesi okudu. Şimdi ona sordum 5.5 yaşındaki çocuk mantığıyla hareket etmez sadece ona nasıl öğretildiyse onları yapar dedi. Yani tek sorun ailesi. Bunun içinde aileyle konuşmak lazım ama öyle bi annenin babanın anlayacağınıda sanmıyorum.
 
Haklısınız çocuk çocuk gibi olmalı. Çocuktan 30 yaşında gibi davranmasını bekliyorum mu dedim? Yorum gücünüz çok fazla. Ailelerin çocuklarını terbiye etmesini bekliyorum. Çok mu?

Cocukla cocuk olunmaz diye tenkit eden kirkina merdiven dayamis kadinlarin da karsilarindakinin 19 yasinda bi genc kiz oldugunu goz ardi etmeleri cok ironik dicem ama ustume sicratmaktan korkuyorum.
 
çocuk onlar yaaa konu sahibi arkadası acıkcası biraz yadırgadım ben..benimde 5 yaşında bir kızm var o da hep bana şimdi prenses kızım geliyo de anne evet saclarım prenses gbi dimi anne dyo benmle yarışıyo sen benden daha güzelsin daha cok güzel oldun vs.gbi onlar çok masumlar henüz.konu sahibi sanki bi canavar anlatyor gibi anlayamadım valla istemiyorsan sevmiyorsan annesine söyle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…