- Konu Sahibi llllpocahontasllll
-
bi de unutmadan ekleyeyim annen onu senden çok seviyor (Senin bütün derdi,n bu onu kıskanıyorsun itiraf et ve rahatla)
aynı benim yegenimi anlatmışşın aynı böyle kibirli kendini beyenmiş bir çocuktu sadece kendini güzel bulurdu kendinden güzel birisi olduğunu düşündüğü kişidlerden nefret eder düşman bellerdi ama büyüdükçe bırakdı bu huyunu fazla aldırış etme davranışlarına oralı olmuyormuş gibi davran önemsemiyormuş gibi yap zamanla bırakıcaktır.benim yegenim beni kıskanıyor bana özeniyor beni rakip almıştı kendine eşyalarımı kıskanıyordu hatta ölmem için dua ediyordu kıyafetlerim takılarım makyajlarım ona kalsın diye hatta giysilerimi keser takılarımı kırar makyajlarımı birbirine karıştırır ayakkabılarımı binanın boşluk bölümüne atardı.bana beddua ediyordu ya inşallah sen ölürsün araba sana çarpar diye.hatta bir ara kardeşim kapını kitle dedi nedenini öğrendiğimde şoka girdim uyurken beni bıcaklamayı planlarmış meger :nasıl bir çocuk psikolojisi bilmiyorum ama bazı çocuklar da var böyle huylar demekki bende sadece benim yegenim sanıyordum.
bi de unutmadan ekleyeyim annen onu senden çok seviyor (Senin bütün derdi,n bu onu kıskanıyorsun itiraf et ve rahatla)
kendi sorumu yanıtlıyorum o zaman düzelmezsin.ayrıca o senden daha güzel resim yapıyordur çünkü yazdıklarından sanatsal yeteneğin olmadığını düşünüyorum onun resmi de çantası da daha güzel :))
sizinki tam hastanelikmiş hakkaten çocuk iyi iyileşmiş vallahi size bişey olmadan
zihnimde şöyle bi sahne canlandı. konu sahibi karanlık dar bi odada masada oturuyo, tepesinde bi tane ampul. siz de başında dikilmiş ona suçunu itiraf ettirmeye çalışıyosunuz. elinizi ne zaman masaya vurcaksınız acaba...
Peki konu sahibinin annesinin kendisine davranışlarıyla kuzenine olan davranışlarını kıyaslaması, kuzenine daha lgili davranıyor diye annesine sitemli olması da mı çocuğun şımarıklığında kaynaklanıyor size göre? Bir çocuk 5 yaşındaydı mutlaka br melek olmalıdır diye birşey yok elbette ama konu sahibi kendini 5 yaşındaki çocukla kıyaslayınca onun gözlem yeteneğini pek ciddiye alamıyor insan.
arkadaşlar herkes çanta ve resim örneklerine takılmış, dediğim gibi onlar sadece örnek.
ve diyebilirim ki buna benzer daha birçok konu var.
çevremde daha önce hiç bu kadar kendini beğenmiş bi çocuk görmediğim için bu bana garip geldi.
daha dün yaşadığım olayı anlatmak istiyorum size;
banyoda ona banyo yaptırıyordum ve bi oyun oynamak istediğini söyledi, ne oyunu dedim, şöyle söyledi
'şimdi sen de ki, aa bu güzel kız da kim böyle hadi yanına gidelim, bu prenses de kim böyle'
bunları onun için söyleyecekmişim..
ben de tepkisini ölçmek için tam tersini söyledim ve hemen huysuzlaşmaya mızmızlanmaya başladı..
hah dedim o an, tam prenses hastalığı..
her neyse, geçen akşam da
salça yapılacak ve biber kesiyoruz büyük teyzem, kızı, annem ve ben
sonra abisi kuzenimi getirdi bize yine.
biber keserken ilgilenemiyor tabi onunla..
neyse oturdu yanımıza, baktı kimse övmüyor onu birden bire
benim kolyem de güzel, dedi sonra işte bozulmasın diye aa evet falan dedik.
aradan zaman geçti, bu sefer de, evde yüzüğüm var o da çok güzel..
kendi kendini övmeye başladı..
sizce çok mu normal bu davranışları? ya da ben mi çok hassasım, çünkü en yakın arkadaşım da sürekli övülmeyi bekleyen, şımarık biri. belki de artık onun davranışlarından bıktığım için gözüme batıyor bilemiyorum..
ha bir de, en ufacık bi isteği olmadı mı, hemen anında ağlıyormuş gibi numara yapıyor, yapmamakta diretince gönlünü alıncaya kadar çok yüksek sesle ağlıyor.
etrafımızda bir sürü çocuk var, ama hiçbiri böyle değil.
herkes annesine benziyor dediğime takılmış, öncelikle yengem değil, teyzem..
babasına çekmiş diyemiyorum çünkü diyebileceğim kadar tanımıyorum yani..
teyzem hep bizimle nasıl davrandığını, neler dediğini görüyorum sürekli.
hep kızını överek, şımartarak büyütüyor.
bunu yaparken başkalarının çocuklarını küçük görüyor..
sanırım şimdi anlatabilmişimdir neden öyle söylediğimi.
anneme kızma sebebimse, sürekli bütün davranışlarını tolore etmesi ve her durumda beni suçlu görmesi.
Söylediklerin çok net. Anlaşılmaması inanılır gibi değil. Sana yüklenenleri iki kategoriye ayırıyorum. Çocuklarını terbiye etmekten aciz insanlarla hiç başetmek zorunda kalmayanlar ya da çocuklarını terbiye etmekten aciz inanlar. İnsanların çocuklarını nasıl yetiştireceklerine dair eğitim alması gerçekten şart oldu.
5,5 yasindaki cocuklara sevimsiz simarik vs diyenler
sizlere bir tavsiyem var
lutfen ogretmenlik meslegini secmeyin!
Ozellikle de sinif ogretmenligini
zira okula baslama yasi 66 aya dusuruldu...
ben seni koyacak kategori bulamıyorum nedense ne bu şiddet bu celal bastırılmış duygularınızı kimseye söyleyemediklerinizin acısını burada bize hakaret ederek mi çıkarıyorsunuz?Bence asıl aciz sizsiniz,ufacık bir çocuktan otuz yaşında gibi davranmasını mı bekliyorsunuz ?Çocuk çocuk gibi olmalı büyük de büyük gibi.Ama siz daha yaşınızın olgunluğunu taşıyamazken nasıl olur da sizin yapamadığınızı küçücük bir çocuktan beklersiniz.Allah herkesin kalbine insan sevgisi versin.
Haklısınız çocuk çocuk gibi olmalı. Çocuktan 30 yaşında gibi davranmasını bekliyorum mu dedim? Yorum gücünüz çok fazla. Ailelerin çocuklarını terbiye etmesini bekliyorum. Çok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?