- Konu Sahibi llllpocahontasllll
-
Cocukla cocuk olunmaz diye tenkit eden kirkina merdiven dayamis kadinlarin da karsilarindakinin 19 yasinda bi genc kiz oldugunu goz ardi etmeleri cok ironik dicem ama ustume sicratmaktan korkuyorum.
5,5 yasindaki cocuklara sevimsiz simarik vs diyenler
sizlere bir tavsiyem var
lutfen ogretmenlik meslegini secmeyin!
Ozellikle de sinif ogretmenligini
zira okula baslama yasi 66 aya dusuruldu...
:)) yok ben daha kırkıma merdiven dayamadım mesela,30'a dayamış olabilirm :) evet karşımızdaki 19 yaşında bir genç kız.bence birçok kişiyi şaşırtanda bu oldu zaten.ben konu sahibinin yaşını defalarca okudum yanlış mı anladım diye.çünkü taktığı şeyler biraz ilginç geldi.evet çocuk 5 yaşındaki herhangi bir çocuk gibi değil,belli ki şimarık ve laftan anlamayan bir tarzı var.ailede yetiştirmeyle ilgili bir problem olduğu kesin.anne sorumsuz ve rahat biri sanırım.baba da ilgisiz olabilir.zaten bu çocuk eğer öyle devam derse büyüdükçe daha da zor olur herşey.belki hepimizi çileden çıkarır bu tarz çocuklar..bu konuda çok haklı konu sahibi.ancak 5 yaşındaki birinden de şeytan,ikiyüzlü vb... sanki diye bahsetmek de normal olmasa gerek.duş örneği verdi,o bile ilginç aslında...
birde bu konu yüzünden lütfen ağır cümleler,beddualar yapmayın..bir çoğumuz ya anneyiz ya da ilerde anne olacağız.daha doğusu yetişkin insanlarız.kimseye yakışmıyor.
:)) yok ben daha kırkıma merdiven dayamadım mesela,30'a dayamış olabilirm :) evet karşımızdaki 19 yaşında bir genç kız.bence birçok kişiyi şaşırtanda bu oldu zaten.ben konu sahibinin yaşını defalarca okudum yanlış mı anladım diye.çünkü taktığı şeyler biraz ilginç geldi.evet çocuk 5 yaşındaki herhangi bir çocuk gibi değil,belli ki şimarık ve laftan anlamayan bir tarzı var.ailede yetiştirmeyle ilgili bir problem olduğu kesin.anne sorumsuz ve rahat biri sanırım.baba da ilgisiz olabilir.zaten bu çocuk eğer öyle devam derse büyüdükçe daha da zor olur herşey.belki hepimizi çileden çıkarır bu tarz çocuklar..bu konuda çok haklı konu sahibi.ancak 5 yaşındaki birinden de şeytan,ikiyüzlü vb... sanki diye bahsetmek de normal olmasa gerek.duş örneği verdi,o bile ilginç aslında...
birde bu konu yüzünden lütfen ağır cümleler,beddualar yapmayın..bir çoğumuz ya anneyiz ya da ilerde anne olacağız.daha doğusu yetişkin insanlarız.kimseye yakışmıyor.
Yakışmadığı gibi korkunç...
Yetişkin bir insan çocuktan bahsedişine bak hemde kuzeni kardeş yarısı. Daha 5 yaşında ceza-i ehliyeti yok, Allah katında günahı bile yok. Yok büyüyünce sorunlu olurmuş bilmem ne. Bende beddua değil dua ediyorum; inşallah o kız çocuğu büyüdüğünde akıllı hayırlı bir insan olur ve konu sahibini onun gibi düşünenleri utandırır. Ben çocukken canavar gibi olup büyüdüğünde cümle alemi utandıran insanlar gördüm.
Hayır bir amacı da yok forumun dense ki çocuğun davranışları sorunlu kuzenimin iyiliği için ne yapabilirim o da yok sadece yerme yerin dibine sokma. 5 yaşındaki çocuğun ne şeytanlığı kaldı, ne çıkarcılığı...
Konu sahibi sikintisini yanlis ifade ettigi icin konu sayfalar surdu. Aslinda herkes hemfikir. Uzatmaya gerek yok. Yalniz su agir beddua etmeyin lafini bana mi soylediniz anlamadim. Ben kimsey beddua falan etmedim. Tovbe hasaa.. Sevimli bulan varsa Allah ona da nasip.etsin dedim. Varsa...
Bu iki kelimeyi ben bir arada kullandigim icin ustume alindim.. Ama ben 5.5 yasindaki cocuklara sevimsiz ve simarik demedim. Kac yasinda olursa olsun istedigi bisey olmayinca gozunden yas bile gelmeden avaz avaz aglayan, kirip doken hatta annesinin saclarini yolan cocuklari kendi adima sevimsiz buluyorum. Sevimli bulan varsa Allah onlara da nasip etsin..
Bu arada tavsiyenizi de dinlerdim ama meslek sececek yasi geceli cok oldu.
Yooo ben size dememiştim ki,
Hatta sizin o mesajınızı dahi okumamıştım ki hala okumadım.
Çünkü o an cepten yazmıştım.
Dolayısıyla
Meslek seçimi için de sizi hedef almadım.
Konu sahibinin yaşını ve buraya pek çok genç kızımızın üye oldugunu düşünerek yazmıştım.
Ayrıca verdiğiniz örnekte sevimsiz olan çocuk degil,
çocuktaki ''davranış bozuklugu''dur.
Çocugun davranışı ile şahsını bir tutmak, onu ''sevimsiz, kibirli'' diye etiketlemek ne kadar kolay degil mi?
Toplum olarak etiketlemeye pek bir meraklıyız.
Görüldüğü üzere çocuklar da buna dahilmiş.(!),
Ben de sizlerin sayesinde yeni ögrendim.
Zira çevremde hiç bir çocuk için sevimsiz, kibirli, fesat, kendini begenmiş sıfatlarıyla,
etiketleme yapanlar olmadı!
Ayrıca branşım geregi zaten etiketlemeye karşıyım,
bu da üstüne tuz biber oldu...
Ha bu arada biz de 19 yaşımızda olduk,
ama kimsenin çocugu için sevimsiz, kibirli demedik...
sevimsiz ve kibirli-fesat kelimelerini aynı kefeye koyamadığım için yorum yapamıyorum. size hayırlı paylaşımlar..
İşte ben size dememiştim. Konu içinde bir sürü yakıştırma yapılmış
5,5 yaşındaki çocuk için.
Bence hepsi bir yerde buluşuyor!
Zira hepsi de çocugu etiketleyen kavramlar!
davranışlarını degil!
Size de iyi paylaşımlar.
Bu arada bir laf vardır
''Bükemediğin bilegi öpeceksin''
Mümkünse cevap yazmayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?