• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün çocuklar mı böyle?

5 yaşında bir cocuk öyle olacak diye bir kaide yok. Yetiştirilişine bağlı. Benim de tanıdıklarım vardı 5 yaşında çok akıllı uslu, büyüdüler hala öyleler. Sana hak verıyorum. Kendi cocugun, kardeşin değilse tahammül İMKANSIZ . Söylediklerini duymamazlıktan gel hiç sinir olma. Kısaca he de geç. Kimseyi avutmak zorunda değilsin . O gelince geç odana uyu. Ki anlatışına göre, o senı uyandırır zorla. Mesafe koyabilirsin arana. Bilgisarayar oynayacagı zaman süre koy, daha fazla oynatma . Hem ne bu ya, ufacık yaşta bilgisayara alışıyorlar, ben de sinir olurum, gitsin bebekleriyle oynasın bilgisayar neyine . Böyle düşünüyorum ben.

Çocukla çocuk olma. ' güzel söz, dogru da.. Ama bir süreden sonra gerçekten tahammül edilmiyor. Çocuk olması o davranısları yapmasını gerektirmez. Tabı kı de ona ilgi, sevgi, şefkat göster ama bir sınıra kadar. Onun oyuncağı, uşağı değilsin .

hep kızını överek, şımartarak büyütüyor.
bunu yaparken başkalarının çocuklarını küçük görüyor..
sanırım şimdi anlatabilmişimdir neden öyle söylediğimi.

bak burada sana katılıyorum hoş değil.eşyalara zarar vermesi bu da doğru değil.Terbiye elbette verilmeli.Ama senin verdiğin örneklerde kötü bişey yokki klavye dışında.Kendi övüyor prenses sanıyor vb.bunların kime ne zararı var ?Başkalarına kötü kelimeler kullanıyorsa o da yanlış.Sen o kızla ilgili hissettiklerini uygun bir dille teyzene anlat.Bu kadar öfkeli olduğunu bilse ona karşı seninle yalnız bırakmaz sanırım.O kız da kendisinden rahatsız olan bir ablanın negatif elektriğinden etkilenmez.Madem fikirlerin değişmiyor en azından bunu yapabilirsin değil mi?

Belliki herkes üzerinize gelmiş bu konuda haklı olarak, sizde anlaşılmadığınızı düşünmüşsünüz.

İnanın her yazdığınız cümleden sonra ilk satıra tekrar baktım, çocuğun yaşını yanlış mı okuyorum diye ?
Çocuk büyük gibi davranıyor olabilir ama adı üstünde çocuk işte.

Çocukla çocuk olmanız beni çok şaşırttı.. Çanta örneği sizin bazı takıntılarınız olduğunu gösteriyor.
Bunun üzerine gidin olur mu ? Bir destek alabilirsiniz, alt tarafta yatan bazı bilmediğiniz durumlar olabilir.
..

Anlaşılamk için bir örnek verdiniz; banyo örneği, bunda bile çok şaşırdım.
..

Çocuklar övülmeyi, beğenilmeyi, sevgiyi, yoğun ilgiyi isterler. Bu durum ergenlik yaşına kadar devam eder.

Belliki herkes üzerinize gelmiş bu konuda haklı olarak, sizde anlaşılmadığınızı düşünmüşsünüz.

İnanın her yazdığınız cümleden sonra ilk satıra tekrar baktım, çocuğun yaşını yanlış mı okuyorum diye ?

Çocukla çocuk olmanız beni çok şaşırttı.. Çanta örneği sizin bazı takıntılarınız olduğunu gösteriyor.
Bunun üzerine gidin olur mu ? Bir destek alabilirsiniz, alt tarafta yatan bazı bilmediğiniz durumlar olabilir.
..

..

Çocuklar övülmeyi, beğenilmeyi, sevgiyi, yoğun ilgiyi isterler. Bu durum ergenlik yaşına kadar devam eder.

..

..

Cocukla cocuk olunmaz diye tenkit eden kirkina merdiven dayamis kadinlarin da karsilarindakinin 19 yasinda bi genc kiz oldugunu goz ardi etmeleri cok ironik dicem ama ustume sicratmaktan korkuyorum.

:)) yok ben daha kırkıma merdiven dayamadım mesela,30'a dayamış olabilirm :) evet karşımızdaki 19 yaşında bir genç kız.bence birçok kişiyi şaşırtanda bu oldu zaten.ben konu sahibinin yaşını defalarca okudum yanlış mı anladım diye.çünkü taktığı şeyler biraz ilginç geldi.evet çocuk 5 yaşındaki herhangi bir çocuk gibi değil,belli ki şimarık ve laftan anlamayan bir tarzı var.ailede yetiştirmeyle ilgili bir problem olduğu kesin.anne sorumsuz ve rahat biri sanırım.baba da ilgisiz olabilir.zaten bu çocuk eğer öyle devam derse büyüdükçe daha da zor olur herşey.belki hepimizi çileden çıkarır bu tarz çocuklar..bu konuda çok haklı konu sahibi.ancak 5 yaşındaki birinden de şeytan,ikiyüzlü vb... sanki diye bahsetmek de normal olmasa gerek.duş örneği verdi,o bile ilginç aslında...

birde bu konu yüzünden lütfen ağır cümleler,beddualar yapmayın..bir çoğumuz ya anneyiz ya da ilerde anne olacağız.daha doğusu yetişkin insanlarız.kimseye yakışmıyor.

5,5 yasindaki cocuklara sevimsiz simarik vs diyenler

sizlere bir tavsiyem var

lutfen ogretmenlik meslegini secmeyin!

Ozellikle de sinif ogretmenligini

zira okula baslama yasi 66 aya dusuruldu...

Aynen Angeldreamscim sırf olanakları rahat diye bu mesleği seçmesinler kesinlikle, kimse 5 yaşındaki çocuk için ikiyüzlü şeytan diye bahsedenlere çocuğunu emanet etmek istemez.

Sanki 5 yaşında bir çocuktan değilde 25 yaşında birinden bahsediyorsunuz.Onun yaptıkları ile kendi yaptıklarınızı kıyaslıyorsunuz çok ilginç :ssz:

:)) yok ben daha kırkıma merdiven dayamadım mesela,30'a dayamış olabilirm :) evet karşımızdaki 19 yaşında bir genç kız.bence birçok kişiyi şaşırtanda bu oldu zaten.ben konu sahibinin yaşını defalarca okudum yanlış mı anladım diye.çünkü taktığı şeyler biraz ilginç geldi.evet çocuk 5 yaşındaki herhangi bir çocuk gibi değil,belli ki şimarık ve laftan anlamayan bir tarzı var.ailede yetiştirmeyle ilgili bir problem olduğu kesin.anne sorumsuz ve rahat biri sanırım.baba da ilgisiz olabilir.zaten bu çocuk eğer öyle devam derse büyüdükçe daha da zor olur herşey.belki hepimizi çileden çıkarır bu tarz çocuklar..bu konuda çok haklı konu sahibi.ancak 5 yaşındaki birinden de şeytan,ikiyüzlü vb... sanki diye bahsetmek de normal olmasa gerek.duş örneği verdi,o bile ilginç aslında...

birde bu konu yüzünden lütfen ağır cümleler,beddualar yapmayın..bir çoğumuz ya anneyiz ya da ilerde anne olacağız.daha doğusu yetişkin insanlarız.kimseye yakışmıyor.

Yakışmadığı gibi korkunç...
Yetişkin bir insan çocuktan bahsedişine bak hemde kuzeni kardeş yarısı. Daha 5 yaşında ceza-i ehliyeti yok, Allah katında günahı bile yok. Yok büyüyünce sorunlu olurmuş bilmem ne. Bende beddua değil dua ediyorum; inşallah o kız çocuğu büyüdüğünde akıllı hayırlı bir insan olur ve konu sahibini onun gibi düşünenleri utandırır. Ben çocukken canavar gibi olup büyüdüğünde cümle alemi utandıran insanlar gördüm.

Hayır bir amacı da yok forumun dense ki çocuğun davranışları sorunlu kuzenimin iyiliği için ne yapabilirim o da yok sadece yerme yerin dibine sokma. 5 yaşındaki çocuğun ne şeytanlığı kaldı, ne çıkarcılığı...

Konu sahibi sikintisini yanlis ifade ettigi icin konu sayfalar surdu. Aslinda herkes hemfikir. Uzatmaya gerek yok. Yalniz su agir beddua etmeyin lafini bana mi soylediniz anlamadim. Ben kimsey beddua falan etmedim. Tovbe hasaa.. Sevimli bulan varsa Allah ona da nasip.etsin dedim. Varsa...

Yakışmadığı gibi korkunç...
Yetişkin bir insan çocuktan bahsedişine bak hemde kuzeni kardeş yarısı. Daha 5 yaşında ceza-i ehliyeti yok, Allah katında günahı bile yok. Yok büyüyünce sorunlu olurmuş bilmem ne. Bende beddua değil dua ediyorum; inşallah o kız çocuğu büyüdüğünde akıllı hayırlı bir insan olur ve konu sahibini onun gibi düşünenleri utandırır. Ben çocukken canavar gibi olup büyüdüğünde cümle alemi utandıran insanlar gördüm.

Hayır bir amacı da yok forumun dense ki çocuğun davranışları sorunlu kuzenimin iyiliği için ne yapabilirim o da yok sadece yerme yerin dibine sokma. 5 yaşındaki çocuğun ne şeytanlığı kaldı, ne çıkarcılığı...

ben gerçekten ileride konusahibini utandıracağını biliyorum.çok yakınımızda yaşadık:34:

Başlık sahibine diyorum ki "Anne olunca anlarsın."

Bir de merak ettim acaba ailenin tek çocuğu musunuz?

Geçmiş sayfalarda yorum yapılmış...Öğretmenlik mesleğini seçmeyin denmiş...Çok doğru...

ama böyle kişilerde çocuk sevgisi yoksa bırakın öğretmen olmayı anne bile olmasınlar bence...

Son düzenleme:
Konu sahibi sikintisini yanlis ifade ettigi icin konu sayfalar surdu. Aslinda herkes hemfikir. Uzatmaya gerek yok. Yalniz su agir beddua etmeyin lafini bana mi soylediniz anlamadim. Ben kimsey beddua falan etmedim. Tovbe hasaa.. Sevimli bulan varsa Allah ona da nasip.etsin dedim. Varsa...

yok size demedim,onu ayrı yazmamın nedeni genel bir söylemdi o yüzden.insanlar beğenmediği yorumlarda çok kolay bir şekilde hemen bedduaya gidiyor onu demek istedim.lafım size değildi yani.

depresifpolyanna çok haklısın!

Annesi şımarttığı için büyük ihtimalle böyle davranıyordur ama en nihayetinde 5.5 yaşında bir çocuk daha.. Kişilik olgusu ve diğer karakter bağlayıcı özellikler bu yaşta oturmaz ki.. O yaştaki her çocuk kendisinin en iyi olduğunu düşünür.. Bu kadar büyütülecek bir durum olduğunu sanmıyorum.. Tabi daha farklı durumlar varsa yaşamadan kimse bilemez..

Bu iki kelimeyi ben bir arada kullandigim icin ustume alindim.. Ama ben 5.5 yasindaki cocuklara sevimsiz ve simarik demedim. Kac yasinda olursa olsun istedigi bisey olmayinca gozunden yas bile gelmeden avaz avaz aglayan, kirip doken hatta annesinin saclarini yolan cocuklari kendi adima sevimsiz buluyorum. Sevimli bulan varsa Allah onlara da nasip etsin..

Bu arada tavsiyenizi de dinlerdim ama meslek sececek yasi geceli cok oldu.

Yooo ben size dememiştim ki,
Hatta sizin o mesajınızı dahi okumamıştım ki hala okumadım.
Çünkü o an cepten yazmıştım.

Dolayısıyla
Meslek seçimi için de sizi hedef almadım.
Konu sahibinin yaşını ve buraya pek çok genç kızımızın üye oldugunu düşünerek yazmıştım.

Ayrıca verdiğiniz örnekte sevimsiz olan çocuk degil,
çocuktaki ''davranış bozuklugu''dur.
Çocugun davranışı ile şahsını bir tutmak, onu ''sevimsiz, kibirli'' diye etiketlemek ne kadar kolay degil mi?
Toplum olarak etiketlemeye pek bir meraklıyız.
Görüldüğü üzere çocuklar da buna dahilmiş.(!),
Ben de sizlerin sayesinde yeni ögrendim.

Zira çevremde hiç bir çocuk için sevimsiz, kibirli, fesat, kendini begenmiş sıfatlarıyla,
etiketleme yapanlar olmadı!
Ayrıca branşım geregi zaten etiketlemeye karşıyım,
bu da üstüne tuz biber oldu...

Ha bu arada biz de 19 yaşımızda olduk,
ama kimsenin çocugu için sevimsiz, kibirli demedik...

Son düzenleme:
Yooo ben size dememiştim ki,
Hatta sizin o mesajınızı dahi okumamıştım ki hala okumadım.
Çünkü o an cepten yazmıştım.

Dolayısıyla
Meslek seçimi için de sizi hedef almadım.
Konu sahibinin yaşını ve buraya pek çok genç kızımızın üye oldugunu düşünerek yazmıştım.

Ayrıca verdiğiniz örnekte sevimsiz olan çocuk degil,
çocuktaki ''davranış bozuklugu''dur.
Çocugun davranışı ile şahsını bir tutmak, onu ''sevimsiz, kibirli'' diye etiketlemek ne kadar kolay degil mi?
Toplum olarak etiketlemeye pek bir meraklıyız.
Görüldüğü üzere çocuklar da buna dahilmiş.(!),
Ben de sizlerin sayesinde yeni ögrendim.

Zira çevremde hiç bir çocuk için sevimsiz, kibirli, fesat, kendini begenmiş sıfatlarıyla,
etiketleme yapanlar olmadı!
Ayrıca branşım geregi zaten etiketlemeye karşıyım,
bu da üstüne tuz biber oldu...

Ha bu arada biz de 19 yaşımızda olduk,
ama kimsenin çocugu için sevimsiz, kibirli demedik...

sevimsiz ve kibirli-fesat kelimelerini aynı kefeye koyamadığım için yorum yapamıyorum. size hayırlı paylaşımlar..

sevimsiz ve kibirli-fesat kelimelerini aynı kefeye koyamadığım için yorum yapamıyorum. size hayırlı paylaşımlar..

İşte ben size dememiştim. Konu içinde bir sürü yakıştırma yapılmış
5,5 yaşındaki çocuk için.

Bence hepsi bir yerde buluşuyor!
Zira hepsi de çocugu etiketleyen kavramlar!
davranışlarını degil!

Size de iyi paylaşımlar.

Bu arada bir laf vardır
''Bükemediğin bilegi öpeceksin''

Mümkünse cevap yazmayın...

Son düzenleme:
İşte ben size dememiştim. Konu içinde bir sürü yakıştırma yapılmış
5,5 yaşındaki çocuk için.

Bence hepsi bir yerde buluşuyor!
Zira hepsi de çocugu etiketleyen kavramlar!
davranışlarını degil!

Size de iyi paylaşımlar.

Bu arada bir laf vardır
''Bükemediğin bilegi öpeceksin''

Mümkünse cevap yazmayın...

hiç bilek güreşi yaptığımızı düşünmemiştim... ama bükemediğim bi bilek olursa öperim.

siz ne anlıyosunuz bilmiyorum ama benim sevimsizden kastım, ''ay ne sevimli şeyyy'' dedirtmeyendir. siz eğer bir markette annesi istediği şeyi almadı diye avazı çıktığı kadar bağırıp annesini sinir krizine sokan bi çocuğa ''ayyy canım ne sevimli şey maşallahh'' diyosanız takdir ederim. ama ben diyemem. bunun yaftalama olduğunu düşünmüyorum.

bazıları kendilerinin de çocuğu olduğunu unutuyor.o tür davranışları sadece kızların yaptığınımı düşünüyorlar acaba:44:

Back